Mene bi zanimalo cemu sluzi onaj refresh rate u igrama i na kolko hz bi ga trebo stavit za najbolje performanse.
Unaprijed hvala!!!
Mene bi zanimalo cemu sluzi onaj refresh rate u igrama i na kolko hz bi ga trebo stavit za najbolje performanse.
Unaprijed hvala!!!
Refresh rate ti je frekvencija monitora, tj. osvježavanje slike...
Ako koristiš LCD monitor u njegovoj nativnoj (najčešće, ako ne i uvijek, maximalnoj rezoluciji),
refresh rate bi ti trebao iznositi 60Hz.... Spuštanjem rezolucije na LCD monitoru se podiže refresh rate,
i tablicu sa omjerima bi trebao imati među papirima od istog. Nema potrebe da podižeš frekvenciju iznad 60Hz na
LCD-u.
Ako si na CRT oliti katodnom monitoru, situacija je vrlo slična, samo što se kod CRT-a može primjetiti 60Hz refresh rate
na visokim rezolucijama, pa močniji CRT monitori idu i preko 100Hz....
Ako se ne varam 60Hz refresh rate iscrtava 30 sličica po sekundi, jer se frameovi isctravaju po pola monitora sa obje strane,
nisam siguran da to vrijedi i za LCD monitore....
Evo, nadam se da ti je pomoglo!
Refresh rate ti je frekvencija monitora, tj. osvježavanje slike...
Ako koristiš LCD monitor u njegovoj nativnoj (najčešće, ako ne i uvijek, maximalnoj rezoluciji),
refresh rate bi ti trebao iznositi 60Hz.... Spuštanjem rezolucije na LCD monitoru se podiže refresh rate,
i tablicu sa omjerima bi trebao imati među papirima od istog. Nema potrebe da podižeš frekvenciju iznad 60Hz na
LCD-u.
Ako si na CRT oliti katodnom monitoru, situacija je vrlo slična, samo što se kod CRT-a može primjetiti 60Hz refresh rate
na visokim rezolucijama, pa močniji CRT monitori idu i preko 100Hz....
Ako se ne varam 60Hz refresh rate iscrtava 30 sličica po sekundi, jer se frameovi isctravaju po pola monitora sa obje strane,
nisam siguran da to vrijedi i za LCD monitore....
Evo, nadam se da ti je pomoglo!
Ja samo znam da 60Hz na katodi i 60Hz na LCD-u je NEBO I ZEMLJA!
Ja sam na katodi koristio 75-85Hz, i slika je tek tada bila ravna onoj na LCD-u i 60Hz. Može se javit problem "Screen tearing" (mislim da se tako zove) kada FPS-i pređu frekvenciju osvježenja slike na monitoru. Meni se taj problem javljao na T220 i HD4870, čim pređe 60fps-a, jedino rješenje je vsync.