Podešavanje monitora u igri

poruka: 3
|
čitano: 2.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Mene bi zanimalo cemu sluzi onaj refresh rate u igrama i na kolko hz bi ga trebo stavit za najbolje performanse.

Unaprijed hvala!!!

Jesam noob....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Refresh rate ti je frekvencija monitora, tj. osvježavanje slike...

Ako koristiš LCD monitor u njegovoj nativnoj (najčešće, ako ne i uvijek, maximalnoj rezoluciji),

refresh rate bi ti trebao iznositi 60Hz.... Spuštanjem rezolucije na LCD monitoru se podiže refresh rate,

i tablicu sa omjerima bi trebao imati među papirima od istog. Nema potrebe da podižeš frekvenciju iznad 60Hz na

LCD-u.

Ako si na CRT oliti katodnom monitoru, situacija je vrlo slična, samo što se kod CRT-a može primjetiti 60Hz refresh rate

na visokim rezolucijama, pa močniji CRT monitori idu i preko 100Hz....

Ako se ne varam 60Hz refresh rate iscrtava 30 sličica po sekundi, jer se frameovi isctravaju po pola monitora sa obje strane,

nisam siguran da to vrijedi i za LCD monitore....

Evo, nadam se da ti je pomoglo!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Podešavanje monitora u igri
Zvekan kaže...

Refresh rate ti je frekvencija monitora, tj. osvježavanje slike...

Ako koristiš LCD monitor u njegovoj nativnoj (najčešće, ako ne i uvijek, maximalnoj rezoluciji),

refresh rate bi ti trebao iznositi 60Hz.... Spuštanjem rezolucije na LCD monitoru se podiže refresh rate,

i tablicu sa omjerima bi trebao imati među papirima od istog. Nema potrebe da podižeš frekvenciju iznad 60Hz na

LCD-u.

Ako si na CRT oliti katodnom monitoru, situacija je vrlo slična, samo što se kod CRT-a može primjetiti 60Hz refresh rate

na visokim rezolucijama, pa močniji CRT monitori idu i preko 100Hz....

Ako se ne varam 60Hz refresh rate iscrtava 30 sličica po sekundi, jer se frameovi isctravaju po pola monitora sa obje strane,

nisam siguran da to vrijedi i za LCD monitore....

Evo, nadam se da ti je pomoglo!

Ja samo znam da 60Hz na katodi i 60Hz na LCD-u je NEBO I ZEMLJA!

Ja sam na katodi koristio 75-85Hz, i slika je tek tada bila ravna onoj na LCD-u i 60Hz. Može se javit problem "Screen tearing" (mislim da se tako zove) kada FPS-i pređu frekvenciju osvježenja slike na monitoru. Meni se taj problem javljao na T220 i HD4870, čim pređe 60fps-a, jedino rješenje je vsync.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice