Ovako, planiram uzeti novi monitor do nekih 2600 kn. Još ću proučiti neke monitore, i samo da se zna, taj monitor bih kupio kasnije, ne znam još točno kad, ovisi o financijama, naravno. Tko želi pomoći, hvala, tko misli spamati, bolje nemojte, hvala. Želio bih neki monitor Full HD (1920x1080, ili 1900x1200) rezolucije, od 23 do 27 inča, po mogućnosti s IPS matricom (ako nema, dobro, ali je bolje ako ima), te sa LED osvijetljenjem (iako to nije nužno, ali je dodatan + ). Sad ne znam što mislite za ove modele neke koji su 27 inča, nekak mi nije baš ova rezolucija prikladna, a i veliki su to monitori :/ . Nekak su mi najbolji ovi od 24 inča modeli. E sad, koliko IPS matrica ima prednosti nad TN, s obzirom na cijenu, da li se to isplati uzimati.
S tim da je odziv do nekih 8 ms (da ne bude više), da nema ghostinga u igrama, mrtvih piksela, ili nekih bugova, probleme, odnosno da je ukupno kvalitetan monitor, ALI da opravdava tu cijenu. Prodavaonica iz koje bih kupovao monitor bi primarno bio ADM (Acquisitum Magnum web trgovina)-(pa dajte njima prednost), ALI ako u nekoj drugoj ima nekih boljih modela, slobodno mi preporučite i neku drugu prodavaonicu. S tim da mi u prvi plan upadaju web shopovi. (nemojte iz Protisa) Od marki preferiram Samsung, DELL, Acer, Asus, AOC, tj. može sve, samo da je dobro, s tim da baš i ne preferiram LG, tak da probajte LG monitore ili izbacit, ili ih staviti manje u izbor, OSIM ako baš neki njihov model pobjeđuje konkurenciju, te je bolji od nekih drugih. Samo da napomenem, monitor bi služio za gledanje filmova, surfanje, igranje igri, nešto video obrade, te rad u Office programima.
HVALA SVIMA koji mi pomognu !