Kupnja monitora/TV

poruka: 2
|
čitano: 1.337
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kupnja monitora/TV

Ovako kupujem monitor s tv tunerom ali dolazi i u obzir da kupim tv pa imam par pitanja. Uglavnom, namjena bi bila rad na računalu s povremenim gledanjem TV-a, gledao bi filmove, povremeno se igrao... koristio bi se na konfiguraciji iz moj pc i limit bi bio nekih 2500 kn eventualno 3000 ali to dolazi u obzir ako je stvarno vrijedno nadoplate tih 500 kn. Ono što tražim je da ima tv tuner, hdmi, scart..., da se može montirat na zid(iako to mislim da svi mogu) i da izgleda lijepo premda to nije presudno.

Evo par pitanja:

1) Koju dijagonalu da uzmem. Monitor bi se koristio na nekih 70-90 cm udaljenosti u radu na računalu i na nekih 2-3 metra pri gledanju tv-a, filmova... Razmišljao sam o dijagonali od 24 do 27 inča, a sve ostalo mislim da bi bilo previše, iako da sam siguran u to ne bih vas pitao pa zato tražim vašu pomoć.

2) Koju marku uzeti? Čini mi se da LG i Samsung zadovaljaju mojim prohtjevima, cijena i kvaliteta su ok, ali opet, nisam siguran koji uzeti pa vas pitam. Koje pozadinsko osvjetljenje uzeti. LED ili TN. Imali dobrih a jeftinh LED-ova, uglavnom otvoren sam za sve preporuke.

Malo sam gledao po netu i našao sam ih par koji mi se čine ok izlgedom: LG25, Samsung27, LG25(1), LG27, Samsung T27, Samsung P27 , stavio sam linkove iz svijeta medija i HGSPOTA i adma, svijet medija je malo skuplji, a hgspot i adm su jeftiniji u pojednim monitorima, ali hgspot ima problema u zadnje vrijeme,a adm nema ove od LG-a, no uglavnom to sam stavio onako okvirno,tako da kažete jel valjaju, koji su bolji za tu cijenu,koji su bolji od njih...

3) I na kraju, uzeti monitor s tv tunerom ili TV?

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 13:01 (spaws).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kupnja monitora/TV

I mene isto to zanima, Zapeo sam za TV u konikomu  http://www.konikom.hr/product_info.php?products_id=11813  - LG 22LK330

i još na neke slične tipa Quadra ili Philipsa za od 1000 do 1600 kn. Isto bi ga koristio za igranje igrica i ostale stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice