Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.534
|
čitano: 5.615.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji monitor kupiti

Imao Dell Alienware AW3423DWF (1,5 godinu) i hebački monitor. Zamjenio za 4k 32" (Gigabyte Aorus FO32U2P) - hmmmm možda i nisam trebao (treba se opet naviknut). Ako si planirao dva ovaj to može odradit bez problema. Jako je dobre izrade mat premaz, oled boje, i isto 3 godine garancija na svei čak i na burn in (makar ima jako dobru zaštitu burn in-a). Kupi online pa vrati ako ti se ne svidi. 

13 godina
Koji monitor kupiti

Copio jutros AW3225QF za 856 EUR, bilo na Amazon Prime Day par komada na akciji. No brainer s obzirom da usporedivi modeli od ASUS-a i MSI-ja dodu doslovno skoro duplo, 1300-1500 EUR  a bolji su marginalno i imaju losiji customer support. 

Sad jos trebam nekako nabavit 4060 Ti 8 GB da se mogu bogovski igrati na 4k 100+ fps  i nedat da mi smeta precrna crna

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina

Čestitke na monitoru, kolega će ti grafičku prodati za 400e vjerujem, čuva ju za tebe 

14 godina

Iman taj monitor već skoro pa god dana tu negdi,mogu reć za monitor sve najbolje,toliko je odličan da i nakon god dana se znam zagledat u neku igru ili seriju koliko to dobro izgleda na ovom monitoru.

Čestitke na novoj zvijeri i neka te služi dugoooo ;)

2 godine
Re: Ultrawide monitor 34"
itomic009 kaže...
Huncvut1 kaže...

Hm, zašto? Ima li onda neka druga preporuka za posao/povremeno igranje u ultrawide 34" varijanti, a da je do navedenog budžeta? I vjerojatno ne bi išao na niže od 1800R.

Ako ti je pretežito za rad a samo povremeno za gaming, onda je bolja opcija neki dobar IPS (od LG-a možda neki ovi noviji, istraži malo). OLED je super za multimediju, gaming ali i to u baš kontroliranim uvjetima osvjetljenja i nedaj bože išta iza tebe da išta svijetli ili reflektira. Zato isto recimo i nije baš za rad jer kao ogledalo (QD OLED), plus "održavanje" OLED-a, pixel layout i tako dalje. 

Hm, ajde onda preporuke s ovim uvjetima:

- ultrawide 34"

- 1800R

- do 800€

- pretežito rad (web, dizajn, pisanje, uredski alati, ponekad video editing...), manje igranje (recimo 80/20 u postocima)

- grafička koju imam je AMD Radeon Sapphire RX 7800 XT Pulse

Imate li prijedloge, osim Philipsa kojega sam naveo (Evnia 34M2C8600)?
U Austriji sam ga našao za 680€.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2025 14:40 (Huncvut1).
11 godina

Moj favorit oleda,pratim cijene neko vrijeme i sad je čak ispod 800 eura.Valjda će i konkurencija početi pratiti trendove

10 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

kupio novi komp pa sad gledam nadograditi i monitor u skladu s tim pa bih volio neke preporuke.

Grafička je RX 7900 GRE Challenger.

Monitor bi mi odgovarao 1440p, 27 inča, i klasično 144Hz 1ms.

Bilo bi dobro da je podesiv ili da postolje nije visoko jer sam ograničen visinom zbog police iznad monitora, nekih 45cm visine od podloge do vrha.

Budžet bi bio oko 200 eura, vidio sam da na amazon de ima monitora u takvom rangu cijena.

Hvala unaprijed na prijedlozima.

0 0 hvala 0
14 godina

Za 200€ novo kod nas, pogledaj ovaj Gigabyte GS27QA

itomic009
14 godina
Koji monitor kupiti

Evo upravo naručio Dell 34" Alienware AW3423DWF QD-OLED, cijena 668€ Ekupi, 3 godine garancije na burn in.

Prvi OLED, pa nadam se da ću se naviknuti na UW nakon 27ice.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2025 15:24 (mkexx).

2 0 hvala 0
16 godina
mkexx kaže...

Evo upravo naručio Dell 34" Alienware AW3423DWF QD-OLED, cijena 668€ Ekupi, 3 godine garancije na burn in.

Prvi OLED, pa nadam se da ću se naviknuti na UW nakon 27ice.

UW je zakon.

Nakon sto sam probao UWQHD nema nazad na 16:9 matricu 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
13 mjeseci
Koji monitor kupiti

Bok,

Trenutacno sam u potrazi za 27 inchim (moze uw) monitorom. S obzirom da se bavim programiranjem i ucenjem, oled je iskljucen (burn in) i ne bih va panel pa ako imate kakve ips i mini led opcije slobodno preporucite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ja imam dell U seriju, 2k reza. Moj ima usb-c power delivery od 60ak W pa mi je jednim kabelom spojen monitor i lap koji se ujedno i tako puni. Meni super korisno.
Imas ih dosta verzija, 60hz ili 120hz, PD ili bez i tako. Pa pogledaj sto ti valja. Isto za programiranje ga koristim.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
17 godina

Slazem se s kolegom. Dell U seriju gledaj za programiranje, office i tekst opcenito. Ali ako si navikao na dva monitora, gledaj super ultra wide monitore jer ultra wide monitorima nedostaje sirine a tesko ti stane jos jedan pored.

14 godina
Koji monitor kupiti

https://www.hgspot.hr/monitor-samsung-odyssey-g70d-ls32dg702euxdu-32-fast-ips-uhd-4k-3840x2160px-144hz-1ms-hdr400-freesync-smart-tv-tizen-dp-hdmi-x2-usb3-0-x2-wifi-rj45-zvucnici-pivot

Mišljenje o ovom monitoru? 32''/4k mi je idealna veličina za radni stol. Treba mi sekundarni monitor koji će također poslužiti i za ps5/pc gaming, budući da mi sadašnji 34' uw monitor ima slabu kompatibilnost s ps5, ali ću ga zadržat jer mi 21:9 omjer odgovara više od 16:9. Već dugo razmišljam o oledu ali mi ne odgovara davat duplo više i onda strepiti kad će biti burn in.

Hvala unaprijed  

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

AOC AGON Pro AG326UD...jel ovo trenutno best budget 4k oled monitor,ako može to dvoje u istu rečenicu  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ZGamer kaže...

AOC AGON Pro AG326UD...jel ovo trenutno best budget 4k oled monitor,ako može to dvoje u istu rečenicu  

Zašto ne bi moglo u istu rečenicu.Vrlo povoljna cijena!

11 godina

Mislio sam je da je neka patka kad je izbacilo 522 ili da je vraćena roba ali sve legit.Kod nas još debelo previše,na Amazonu se daju naći ispod 800 ali tu je već blizu dosta modela

12 godina

Di si nasao takvu cijenu?

scion of the storm
11 godina

Švicarska inačica nabave.net

Model je sam po sebi imao startnu cijenu nižu od konkurencije tak da bi trebao biti među jeftinijima,a baš i nije,još

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2025 10:03 (ZGamer).
7 mjeseci
Koji monitor kupiti

Došla mi je nova 34" mrcina Alienware AW3423DWF. 

Postolje monitora baš ne dozvoljava da ga se gurne do zida, pa mi treba nosač, treba biti onaj tip koji se učvrsti za stol. Ima li tu kakvih generalih preporuka ili je svejedno pošto ima nekakav standard.

Idealno bi bila preporuka sa Amazon.de ili HR dućani...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 8:08 (KTM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kod mene je Arctic Z1 Pro već više godina, trenutno je na njemu 34UW. Čvrst i robusan, ima i usb hub. Preporuka ako ih ima još u prodaji. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
4 godine
Arctic Cooling x1-3d
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
vrinho kaže...

Kod mene je Arctic Z1 Pro već više godina, trenutno je na njemu 34UW. Čvrst i robusan, ima i usb hub. Preporuka ako ih ima još u prodaji. 

Ja imam https://www.arctic.de/en/Z2-Gen-3/AEMNT00053A jer mi treba nosac za 2 x 34' UWQHD monitora.

Sve OK, ali nikako mi se ne svidja tilt podesavanje. Ucvrscuje se inbusom i onda ako se pritegne prejako tesko je podesavati tilt, ako se pritegne preslabo monitor sam tiltne dolje.

To podesavanje tilta monitora je jedina primjedba na stalak, volio bi da je nekako bolje izvedeno.

Dolje na slici kako izgledaju 2 UWQHD na tom stalku

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
14 godina

Je, istina, to s tiltom je malo zajebano al iskreno složio sam si to odavno kako mi paše pa više i ne diram. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice