Šta se samog monitora tiče, ovisi što točno želiš, takvu matricu odabireš. Prije nekoliko godina sam kupovao monitor i tako upao u veliku oštru diskusiju koja je matrica najbolja, na kraju sve pročitaš i ništa ne znaš dok zapravo ne probaš monitor. Zato ako imaš mogučnost, idi u trgovinu i pogledaj si monitore. Svaka ta matrica ima svoje prednosti i mane. TN (najbrži odaziv, ali blijede boje) vs VA (jako dobar prikaz boja, ali mogučnost ghostinga) vs IPS (veoma oštra slika, ali mogučnost backlighta). Bitno je ono što ti želiš. Ja sam tada uzeo AOC 24" 144Hz TN matrica. Naspram starog monitora, taj tada novi je bio svemirski brod, ali na TN matrici su boje blijede pa sam par godina kasnije si uzeo AOC 27" 1440p 144Hz VA. Slabiji odaziv iako je deklariran na 1ms, ali nije 1ms, ali opet brži nego bilokoji 60Hz monitor. Prikaz boja je puno bolji nego na TN i u suštini sam zadovoljan. Ghosting nisam primjetio i uživam igrajuči na njemu, taman je veći od 24", al opet nije prevelik.
inače googlaj best budget gaming 144hz 1080p monitor, pogledaj na par raznih stranica koji su naj, oni stvarno dobri će ti se ponavljat.