Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.690.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Koji monitor kupiti

Imao sam benq gl2750 i slika je bila bistrija, svjetlija , jasnija i tamnije boje su bile puno jasnije,naspram ovoga meni osobno puno bolje, na ovome kao da imam neki lagano tamni filter preko ovog ekrana,  mozda sam ja u zabludi ali ovo meni ne paše nikako i ako ne uspijem podesiti ja cu to prodati i prije slijedeće kupovine monitora zelim osobno vidjet sliku prije kupovine. jel mi moze netko reci postavke za ovaj monitor?na koliko brightness ,a koliko contrast i ostale opcije , neki primjer kako je netko podesio ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Ne znam da li je zbog moba ali boje djeluju nekako umjetno, zblurano i kao da sve skupa nije na nativnovoj rezoluciji. Ali teško je ovak prosuditi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Koji monitor kupiti

Provjeri da ti je rezolucija u igri namjestena na 2560x1440@75hz, postavke monitora namjesti recimo na sRGB preset pa vidi jel bolje...

15 godina
neaktivan
njuskac kaže...

Imao sam benq gl2750 i slika je bila bistrija, svjetlija , jasnija i tamnije boje su bile puno jasnije,naspram ovoga meni osobno puno bolje, na ovome kao da imam neki lagano tamni filter preko ovog ekrana,  mozda sam ja u zabludi ali ovo meni ne paše nikako i ako ne uspijem podesiti ja cu to prodati i prije slijedeće kupovine monitora zelim osobno vidjet sliku prije kupovine. jel mi moze netko reci postavke za ovaj monitor?na koliko brightness ,a koliko contrast i ostale opcije , neki primjer kako je netko podesio ?

Ovo o cemu ti pricas je ustvari bolja kvaliteta samog panela u poredjenju sa tvojim starim TN. Crna je tamo bila 'jasnija' jer je kontrast bio mnogo losiji. Sada imas dosta napredniji panel i time bolji kontrast. Znam o cemu pricas. Naviknut ces se za par dana. :)

8 godina
protjeran
XXX kaže...

Ne znam da li je zbog moba ali boje djeluju nekako umjetno, zblurano i kao da sve skupa nije na nativnovoj rezoluciji. Ali teško je ovak prosuditi...

Meni isto jako smrdi na to.

11 godina
neaktivan
Preporuka za neki dobar 2k monitor, velicina 24-27 incha samo sto bolji prikaz slike, zive boje naravno podrazumjeva se IPS neki dobar.
Namjena edit u ps, multimedia, gaming svega po malo.
Be all that you can be
11 godina

Okači neku okvirnu cijenu pa ce ti vec netko nesto predložiti...pod 2k misliš na 2560x1440p 27″ pretpostavljam...

IIII
11 godina
neaktivan
ZGamer kaže...

Okači neku okvirnu cijenu pa ce ti vec netko nesto predložiti...pod 2k misliš na 2560x1440p 27″ pretpostavljam...

Jeste, do nekih 2900kn.

Be all that you can be
17 godina
2dulle kaže...
Preporuka za neki dobar 2k monitor, velicina 24-27 incha samo sto bolji prikaz slike, zive boje naravno podrazumjeva se IPS neki dobar.
Namjena edit u ps, multimedia, gaming svega po malo.

Dell 2715h

11 godina
ansha kaže...

Ma 29" UW je meni smijesno nizak, uzmes 32" pa napravis custom rezoluciju i imas 30.3" UW, ako bas hoces...

Ti si imao 29" UW? Znas li kolko je nizi od 24" bez guglanja?

15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...
ansha kaže...

Ma 29" UW je meni smijesno nizak, uzmes 32" pa napravis custom rezoluciju i imas 30.3" UW, ako bas hoces...

Ti si imao 29" UW? Znas li kolko je nizi od 24" bez guglanja?

Izmedju 23" i 24" je po visini, blize 23" mislim. Sta je bitno? Kad se naviknes na 32" onda je svakako smijesan.

11 godina

Visok je kao 23", 1cm nizi od 24", znaci smjesno nizak moze biti samo u odnosu na 27"+, a ne gledaju svi takve monitore.

Nisam bas cesto na forumu pa zaboravim da u tom cijenovnom rangu ima 32", tj. 31.5" 1440p, my bad.. Meni je jos uvijek u glavi da kostaju oko 2700kn. 

11 godina
neaktivan
njuskac kaže...

Kupio danas https://www.links.hr/hr/monitor-31-5-aoc-q3279vwfd8-ips-75-hz-5ms-250cd-m2-20-000-000-1-crni-100300310  i monitor je katastrofa, ne znam da li je monitor defektan ili se meni čini ali slika blješti ,sve je tamnije nego normalno, imao sam do sada 27 benq ta panel i ovo je ogromna razlika nagore. Npr. igram witcher 3 i konj je smeđe boje i uopće se na njemu ne vide detalji, sve je tamno, probao sam mijenjat contrast i brightness ali nema promjene... jel mi moze netko reci kako je tocno postavio opcije?

Preko cega si povezao monitor HDMI ili DP?? Takoder pogledaj rezoluciju, a mozes i u postavkama graficke postelati boje..
Taj IPS panel nebi smio biti problem, osim ako je defektan. 

12 godina
Koji monitor kupiti

Neki 2k monitor s barem 75hz i ips? Kaj bi valjalo.do nekih 3k? Osim onog della iz preporuke iznad...

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

AOC o kojem se prica non stop vec godinu dana? 

15 godina
protjeran
danny_2 kaže...

Preko cega si povezao monitor HDMI ili DP?? Takoder pogledaj rezoluciju, a mozes i u postavkama graficke postelati boje..
Taj IPS panel nebi smio biti problem, osim ako je defektan. 

Nema razlike u prikazu spojio ti sa HDMI ili DP....

12 godina
Koji monitor kupiti

Ja na svom monitoru samopreko hdmi mogao 60hz..prek dp 75 hz...zaboravio rec onaj aoc 31.5 mije prevelik

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mariolla79 kaže...

Ja na svom monitoru samopreko hdmi mogao 60hz..prek dp 75 hz...zaboravio rec onaj aoc 31.5 mije prevelik

Kod mene preko hdmi-a normalno radi 2560*1440@75hz

11 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ima neke razlike, ako recimo nije namjestio postavke na 444 full rgb iHDMI level na monitoru. 
U tim slucajevima dolazi do nekih slicnih stvari koje navodi.

8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Zanima me jel bolji monitor onaj AOC od 31.5” ili ovaj Acer https://www.pcshop.hr/monitor-acer-predator-xb240hbmjdpr-led-monitor-144hz/ACR%2D1876/product/ 

Inace imam rtx 2070 graficku i Ryzen 7 2700x ako to sta pomaze...

0 0 hvala 0
11 godina
Rononi2 kaže...

Zanima me jel bolji monitor onaj AOC od 31.5” ili ovaj Acer https://www.pcshop.hr/monitor-acer-predator-xb240hbmjdpr-led-monitor-144hz/ACR%2D1876/product/ 

Inace imam rtx 2070 graficku i Ryzen 7 2700x ako to sta pomaze...

Uspoređivanje krušaka i jabuka... Ovaj je 24 incha znaci manji, ima manju rezoluciju, ima veći rr 144hz naspram 75hz. TN panel naspram IPS panela... Naveo si potpuno 2 različita monitora koji nemaju apsolutno ništa zajedničko. Kakve igre igraš? Dali ti je bitniji RR ili lijepša veća slika na IPS panelu većoj rezoluciji... Ovisi o tebi i što igraš...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2018 23:49 (BeLLicus).
15 godina
protjeran
danny_2 kaže...
ansha kaže...

Ima neke razlike, ako recimo nije namjestio postavke na 444 full rgb iHDMI level na monitoru. 
U tim slucajevima dolazi do nekih slicnih stvari koje navodi.

To je sve po defaultu tako namjesteno...

8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

njuskac jesi dokučio u čem je problem?

0 0 hvala 0
12 godina
Almin94 kaže...
njuskac kaže...

Ovo o cemu ti pricas je ustvari bolja kvaliteta samog panela u poredjenju sa tvojim starim TN. Crna je tamo bila 'jasnija' jer je kontrast bio mnogo losiji. Sada imas dosta napredniji panel i time bolji kontrast. Znam o cemu pricas. Naviknut ces se za par dana. :)

Sa ovim monitorom definitivno nesto ne stima, sad sam spojio ps4 da igram red dead redemption 2, prvo je dosla ona brightness kalibracija na kojoj uopce nisam vidio rockstar znak, morao sam skroz povisit brightness do kraja da bi vidio, počne igra neka misija po noci na snijegu sve je tamno skoro pa ne vidim nista, gledam na mobitelu youtube istu misiju totalno drugačije osvjetljenje, onda iza toga pocne misija po danu na snijegu, bijela boja blješti, nista se ne vidi ,grafika zrnasta ,mutna ,očajna...  ne znam ako ps4 salje full hd sliku na 2k monitor da li je zbog toga grafika loša?ali opet je monitor pretaman bez obzira na rezoluciju

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2018 15:05 (njuskac).
11 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa opet, interesuje me koji od navedena tri monitora je po vama najisplativije uzeti:

LG 27MP89HM-S monitor, IPS, 27", 16:9, 1920x1080, D-Sub, HDMI, gar 2 god = 345,00 eur
opis: https://www.lg.com/us/monitors/lg-27MP89HM-S-led-monitor

Asus MZ27AQ monitor, IPS, 27", 16:9, 2560x1440, HDMI, Display port, gar 2 god = 405,00 eur
opis: https://www.asus.com/us/Monitors/MZ27AQ/

Asus PB278QR monitor, IPS, 27", 16:9, 2560x1440, pivot, D-Sub, DVI, HDMI, Display port, gar 2 god = 415,00 eur
opis: https://www.asus.com/Commercial-Monitors/PB278QR/
Be all that you can be
13 godina
2dulle kaže...
Pozdrav ekipa opet, interesuje me koji od navedena tri monitora je po vama najisplativije uzeti:

LG 27MP89HM-S monitor, IPS, 27", 16:9, 1920x1080, D-Sub, HDMI, gar 2 god = 345,00 eur
opis: https://www.lg.com/us/monitors/lg-27MP89HM-S-led-monitor
Asus MZ27AQ monitor, IPS, 27", 16:9, 2560x1440, HDMI, Display port, gar 2 god = 405,00 eur
opis: https://www.asus.com/us/Monitors/MZ27AQ/
Asus PB278QR monitor, IPS, 27", 16:9, 2560x1440, pivot, D-Sub, DVI, HDMI, Display port, gar 2 god = 415,00 eur
opis: https://www.asus.com/Commercial-Monitors/PB278QR/

https://www.acer.com/ac/en/GB/content/model/UM.HV0EE.P01

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2018 17:55 (mislioc).
15 godina
neaktivan

pozz, ima li neki info o tom monitoru VG270UP , cini mi se da je relativno novi, trenutno sam u potrazi za 27 144 ips , 

XF270HUA je isti spec kao i on ali xf ima namjestanje visine na standu. cijene su im tu negdje, ne vidim razilku u panelu.

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koliko je ASUS 27" MX279H IPS bolji od novog AOC 24V2Q? Ako je uopste bolji.. 
Ima li neko iskustva sa ASUSom?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 13:32 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Samo mala opaska. Kupio sam monitor AOC Q3279VWFD8 (https://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-315-q3279vwfd8-ips-amd-freesync-75hz-gaming-hdmi-dvi-dp-vga-2k-akcija/aoc-q3279vwfd8/product/) u instaru. Kada sam ga otvorio kućište je bilo oštećeno i na ekranu su se vidjele 4 crne pixelaste točkice. Naravno, reklamirao sam. Trebalo je više od mjesec dana da dobijem reklamaciju i dobio sam novi monitor. Novi monitor ima opet 2 pixelaste točkice, jedna je malo veća, druga manja (vidljive su samo na bijeloj pozadini ekrana). Ekran nije oštećen kao ni kod prvog primjerka. Rubovi kućišta monitora su izrazito oštri, kao da plastika nije obrađena do kraja. Sve u svemu jako loše iskustvo s navedenim monitorom. Čitao sam da je best buy, međutim ja ga ne bi preporučio. Stvarno neznam da li se isplati opet reklamirati ili je to kao ona stara narodna: "kolko para, tolko muzike".

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice