Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.652
|
čitano: 5.785.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti

Plus sto edigital distribuira madarski samsung sto su na jako losem glasu kao i televizori. Od lose kvalitete izrade do problematicnih panela.

13 godina
Koji monitor kupiti

Nebudem kupovao preko edigitala niti preko ipona - ne treba mi agonija traženja jamstva i pisanja mailova itd... Zato i tražim tu kod nas

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
VooDooZg kaže...

Nebudem kupovao preko edigitala niti preko ipona - ne treba mi agonija traženja jamstva i pisanja mailova itd... Zato i tražim tu kod nas

Slobodno gledaš i provjerene strane dućane tipa Alzashop, computeruniverse.. koliko vidim po iskustvima, nekad brže i bezbolnije srede garanciju nego neki naši dućani :) Naravno, ako ima smisla kad usporediš cijene. U mom slučaju je bilo skoro 1000kn razlike!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
11 godina

Tolko razlike može biti samo, ako kupuje novu konfu od 10K kn pa možda ni tada (kaj se Alze tiče, CU ok). Monitor koji sam preporučio, 398 Samsung, nema u Alzi i za razliku od BenQa nudi FS i 72Hz. Dajte neku preporuku, umjesto da ga savjetujete di da kupi i koje brandove da gleda, to je najlakse..

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 13:10 (The_Fichek).
13 godina
Koji monitor kupiti

imaju ovaj tamo u ovom Britanskom

Ilyamu

https://www.alzashop.com/28-iiyama-prolite-x2888hs-b2-d4481396.htm?catid=18842948

makar ima je i ovaj dučan i to dosta povoljnije a koliko vidim dostavljaju i kod nas za 150kn 

https://www.senetic.hr/product/X2888HS-B2

ne znam kak je Ilyama sa garancijom kod nas i da li uopce ima garanciju jer ovaj je dosta dobar za rad s fotkama 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
VooDooZg kaže...

Sad kad još malo dublje geldam vidim da imaBenq EW2775ZHza 1566kn koji je maltene ista matrica i ravni ekran kaj mi je možda bolje za obradu fotki u LR - taj je full jeftin a trebao bi biti dobar, u biti za tu cifru je vrhunski :)

http://www.benq.hr/product/monitor/ew2775zh/

uzeo bi najrađe ovaj ali ga nema za kupiti kod nas :(

https://iiyama.com/gl_en/products/prolite-x2888hs-b2/

Uloženo-dobiveno Benq je plati i nosi, a Samsung je preskupo ispigano šminkersko 1080p smeče.Benq model ima tehnikalije koje Samsung nema, dakle Ambient Light Sensor itd.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=273&jumpto=5233331&sort=asc&view=flat

Opčenito Benq več odavno VA ponudom šiša Samsung, dok je Benq nudio sve opcije Samsung modeli su za njima kasnili dvije godine.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=163&jumpto=4828887&sort=asc&view=flat

Kaj se tiče Samsung panela, nisu identični/isti jer Samsung(PVA ili SVA) ne koristi konkurentske Benq AMVA LCD panele.To sve spada u VA familiju, ali PVA/SVA i AMVA ne idu u isti koš zato i imaju svaki svoju posebnu kategoriju.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm

https://pcmonitors.info/reviews/samsung-c27f591fd/

13 godina
Koji monitor kupiti

4k 60hz TN ili 1440p 165hz IPS (pretpostavimo da su oba monitora iste veličine i imaju G-sync)

3 4k, 60hz, TN
12 1440p, 165hz, IPS
http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 13:32 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

..

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 13:36 (dabar_solta_V2).
11 godina
neaktivan
rambox kaže...

Uloženo-dobiveno Benq je plati i nosi, a Samsung je preskupo ispigano šminkersko 1080p smeče.Benq model ima tehnikalije koje Samsung nema, dakle Ambient Light Sensor itd.

Dok se slazem da je samsung preskup, naravno zbog imena. Medutim kazes da je samsung 1080p sminkersko smece, 
ti shvacas da je i benq koji hvalis isto 1080p. I sam imam benq i stvarno je odlican monitor za te novce, ali stvarno
pretjerujes sa velicanjem benqa, te pljuvanjem samsunga. Daj svoje misljenje, ali vise sa tim pljuvanjem zvucis ko 
klinac sa nekim poremecajem. 

Nedavno sam vidio samsungov zakrivljeni monitor sa freesyncom i 72 hz. I mogu reci da je panel brzi od moga EW2750zl,
tranzicija izmedu tamnih i svjetlih boja je brza i manje mulja nego moj benq. Freesync radi stvarno lijepo, 72 hz je iako malo
poboljsanje, ipak je lijepo dobrodoslo osvjezenje. Zakrivljenost monitora dobro dode VA panelu, jer rubovi monitra su naravno blago
zakrivljeni prema korisniku i kod tamnih scena u igrama ima manje one promjene u crnoj. Sitnica, ali dobra.

E sad od svih benq tehnikalija ne koristim nista ni blue light i slicno, ambient light senzor je dobra stvar, ja je nemam, ali i da imam
nije nista sto bi koristio, jer volim manualno postaviti svjetlinu i ostavitio da tako stoji. 
S druge strane ono sto samsung nudi bi mi svakako vise koristilo a to su freesync i i vece osvjezenje. Na zalost dok ti pljujes po samsungu, a
velicas benq tehnikalije i govoris kako je samsung kasnio i slicno, ja mogu reci da samsung ima freesync i 72 hz, dok benq nema, pa ti pljuj
i dalje. Istina navedeni samsung je do 600 kuna skuplji od mog monitora, ali zakrivljenost, freesync i vece osvjezenje je tu, pa je i cijena veca,
a i samsung naplacuje i svoje ime, sto znamo, svidalo se to nama ili ne.

Takoder samsung ima i 144hz, freesync VA quantum dot monitor, koji je ipak preskup samo zbog fhd rezolucije, ali svejedno
odlican monitor. A ima i 34 " qhd rezolucijom i 100hz isto. Benq radi na svoj nacin, samsung na svoj, neki su povoljniji, ispaltiviji,
ali enma potrebe za ovo stalno pljuvanje samsunga kao da nista dobrog nemaju, kao da su zaostali i slicno. 
Mozda jesu skuplji, mozda su benq isplativiji i slicno i vise ulazu u VA panele, ali sto ih je vise to bolje za nas, pa ce svako naci 
sto mu treba i pase.

17 godina
danny_2 kaže...
rambox kaže...

Dok se slazem da je samsung preskup, naravno zbog imena. Medutim kazes da je samsung 1080p sminkersko smece, 
ti shvacas da je i benq koji hvalis isto 1080pI sam imam benq i stvarno je odlican monitor za te novce, ali stvarno
pretjerujes sa velicanjem benqa, te pljuvanjem samsunga. Daj svoje misljenje, ali vise sa tim pljuvanjem zvucis ko 
klinac sa nekim poremecajem. 

Ja pljujem po Samsungu sa razlogom, ako tebi nije jasno zakaj i zbog čega to je tvoj problem.Dobio si sve informacije, pa ako ih ne razumiješ/ne shvačaš opet to je tvoj problem.Ja pljujem po kome god hoču, ako za to ima razloga ta firma bit če propisno zapljuvana i to je to.

Benq nemaš kaj preuveličavat, kad su oni več odavno tržišni VA LCD panel lideri tu je kvaka.Dok ti skužiš kaj sam ja napisal, nakon toga ajd probaj nač Samsung 22 VA monitor po cijeni Benq 22 VA monitora.

Ne ja ne znam da je Benq 27/1080p monitor, čekal sam tebe da mi ti to napišeš fučkaj ga sad.Eto ovakvim komentarom samo potvrđuješ, da uopče en razumiješ bitne stvari i zakaj ja pljujem po Samsungu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 14:38 (rambox).
11 godina

S kim se ti boriš danny.. Btw. taj Samsung LC27F398 vani košta 220 eura, a 390 je ista VA verzija sa šugavim stalkom. Postoji i S27F350, također sa FS i 72Hz, ali PLS matricom koja isto nije loša i taj je dosta dostupniji u HR i prosječno jeftiniji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 14:38 (The_Fichek).
8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Komunikacija na razini. Ja sam na kraju uzeo HP Omen iz alzashopa za nešto sitno ispod 3200 kn. Sasvim neloša cijena za 32'' VA 1440p 75hz freesync monitor!

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Samo da još jednom podcratam da ne gledate monitore bez freesynca, to je nova dimenzija igranja. Ako ga nema, ne valja  Za singleplayer igre su savšeni ovi 40-75 hza Namjeste na grafi da radi na max 74 fpsa i niš ne kužite kad radi na 50-74 fpsea, sve savršeno glatko, bez rezanja slike uz osjećaj kao da ide na 100 fpsa  Divota!!!!!

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Nudim Ramboxu svoj komp da trajno napusti forum. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

S kim se ti boriš danny.. Btw. taj Samsung LC27F398 vani košta 220 eura, a 390 je ista VA verzija sa šugavim stalkom. Postoji i S27F350, također sa FS i 72Hz, ali PLS matricom koja isto nije loša i taj je dosta dostupniji u HR i prosječno jeftiniji.

Ne znam na temelju cega ovo pitanje i cemu taj dojam? Ako sam nesto napisao zasto odma da se s nekim borim.
I molim te objasni u vezi cega ovaj post, zbog onog mog sto sam tebi uputio il ovaj u vezi sto sam ramboxu??
A sta sam ja krivo rekao u vezi LC27F398, uopce ne kuzim tvoju poantu. Da znam za f350 i PLS matrice su im dobre.

11 godina

Nema smisla argumente pisat Ramboxu, na to sam mislio. Nisi ništ krivo napisao. Cijenu sam spomenuo informativno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 17:19 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ja pljujem po Samsungu sa razlogom, ako tebi nije jasno zakaj i zbog čega to je tvoj problem.Dobio si sve informacije, pa ako ih ne razumiješ/ne shvačaš opet to je tvoj problem.Ja pljujem po kome god hoču, ako za to ima razloga ta firma bit če propisno zapljuvana i to je to.

Benq nemaš kaj preuveličavat, kad su oni več odavno tržišni VA LCD panel lideri tu je kvaka.Dok ti skužiš kaj sam ja napisal, nakon toga ajd probaj nač Samsung 22 VA monitor po cijeni Benq 22 VA monitora.

Ne ja ne znam da je Benq 27/1080p monitor, čekal sam tebe da mi ti to napišeš fučkaj ga sad.Eto ovakvim komentarom samo potvrđuješ, da uopče en razumiješ bitne stvari i zakaj ja pljujem po Samsungu.

Molim te budi ljubazan i reci s kojim to razlogom pljujes, eto ne kuzim. Poanta je da o monitorima kada pises budes 
realan i objektivan koliko god mozes. Jer ljudi koji traze savjet mozda nemaju isto razmisljanje kao ti. Ti svima savjetujes
VA panel i Benq i ljudi ce otici na temelju tvojih postova gdje strane benq VA panela umanjujes, a mane konkurencije IPS ili samsunga i slicno 
preuvelicavas. Ljudi odu na VA jer je bajan i divan i onda se razocaraju tromoscu panela u igrama i slicno. Primjera radi. Takoder ti ces popljuvat
monitor kojemu si nasao jednu manu, a to je glossy plastika i moze monitor biti odlican, i sve njegove pozitivne strane ces zanemariti i samo se

fokusirati na glossy plastiku. Po tvom pisanju ispada da su vazniji jel monitor ima glossy plastiku nego kakav mu je panel.
I kakve veze ima sto je benq trzisni lider u VA panelima, nitko ne dvoji da su dobri. Kao sto sam rekao i sam imam benq sa VA panelom, koji
je meni dobar, a recimo mom prijatelju uzas kad vidi u igrama u nekim scenama njegovu sporost i slicno. Ja osobno nikad vise na TN panel,
ali i taj tn panel ima svojih prednosti koje su nekim ljudima vazniji nego ono sto ips ili va imaju za pruziti. Svakom njegovo, a svaka firma ima svojih
pluseva i minusa.

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nema smisla argumente pisat Ramboxu, na to sam mislio. Nisi ništ krivo napisao. Cijenu sam spomenuo informativno.

Aha, a sorry nisam bio shvatio poantu, valda mi glava jos u ME3. 
Inace samsung koristi svoju SVA matricu, koja mi se cini nesto brza nego benq AMVA, ali sve je to tu nesto sitno.
Dok koliko vidim samsungov CFG70, sa VA panelom i 144 hz se cini do sad najbrzi VA panel sto se tice monitora
sa VA panelima. Da li je do samsungovog SVA ili do implementacijje quantum dot (iako nije pravi quantum dot).

U svakom slucaju dobar monitor, ali ipak preskup. 
A ovi pristupacniji o kojima smo pisali su solidni za vecinu ljudi koji igraju u rangu 60 hz, jer dobiju 72 hz sa freesyncom i kazem,
meni osobnu u igrama ta zakrivljenost donosi malu prednost, pogotovo kod VA panela.

13 godina
Koji monitor kupiti

Tu kao i na svakom forumu čovijek uvijek svašta čuje - baš me zanima s čijim ti to i kojim točno informacijaima barataš u vezi VA matrica i da je tu BenQ najjači !?!??!

1 BenQ u najboljem slučaju može biti best buy i tu kategoriju mu mogu dopustiti Sansung i LG koji su Bog, otac i majka u svijetu panela -- opće je poznato da u TV-ima je Samsung preko pola tržišta i to zamisli svojim VA matricama i inačicama istih dok je drugi LG sa IPS-om i sad u zadnje vrijeme polako sa OLED-om, ta 2 brenda rade 80% TV-a i panela i fino su se podjelili tako da ako ko zna napraviti VA matricu tu je sigurno Samsung Bog, u ovi kratko vrijeme kaj sam gledao sam primjetio da jedini ima 144hz VA matricu ( za "gamerske" monitore ) i quantum DOT 100Hz 21:9 za one koji hoće sve, imaju i 4k koji je doduše TN matrica ali je 10 bitni panel i najjeftiniji je na tržištu --- tako da priče ovaj je najbolji jer sam tak pročitao na AVS forumu i ostale kenje ne pušim,, mene je zanimalo ovo kaj sad ljudi pišu koje su konkretno prednosti a kojih mana ima montor KOJEG IMAJU / POSJEDUJU a ne da su vidli na yt takav..

itd..itd..

Onaj BenQ je đabe za tih 1600kn ali ako mogu kupiti npr Samsung koji je bolji zbog freesync-a i nekih drugih stvari onda me to zanima i hvala na tim konkretnim odgovorima - opet ak je onaj 591 još bolji jer vidim da piše da je 120% rgb ( kaj znam da je previše ali je atraktivno za igre a za rad ga mogu prebaciti na pretpostavljam photo koji bi bio onda 100% rgb ) i ako viša klasa znači bolju uniformiranost ekrana ( nebi me začudilo da raste isti zakrivljeni panel i onaj koji je u QC bio najbolji ide u 591 onaj koji je prošao manje tipa uniform. test da ide u srednji i tako do kraja  )onda mi nije problem doplatiti 400-500kn jer pare mi nisu problem -- nedam 5000kn ali da li ću dati 1600-2000-2400 mi je u principu sve prihvatljivo da bi u konačnici bio zadovoljan..

e da i btw istu priču sam prolazio kad sam kupovao TV, i sve te testove gledao i sve strane forume i naše recenzije na HD televizija i sve skupa da bi na kraju odlučio da ću si snimiti sadržaj i otići u centre i pogledati na licu mjesta kaj mi se sviđa, i to je bila najbolja odluka koju sam donio jer na kraju ankon svih natpisa i šaranja od 5-12.000kn sam isprobao i odmah se zaljubio ovaj TV koji i sad imam i koji koristim kao monitor a to je Samsung 49HU7500 4k - prvo sam htio uzeti 55" da bi primjetio da 55"-65" i 48/49" nemaju veze s vezom slika, o IPS-u vs VS od Samsunga neću ni trošiti slova to je razlika dan noć ( i da, da vas preduhitrim imao sam LG-ev tv prije i to neku jaču seriju IPS-a Full HD i to je 3-4 klase lošije nego ovaj kaj sad imam, crna, uniformiranost ekrana, bleeding svjetla pa to je na Samsungu neki novi svijet )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Sutra kupujem monitor i prvi izbor mi je LG 29UM68-P. Kako sam vidio da vas dosta preporučuje alzashop  i computeruniverse išao sam provjeriti šta imaju u ponudi od monitora.

Ovo su neki modeli pa me zanima kakvi su u odnosu na navedeni LG. Format ekrana mi nije bitan.

BenQ PD2700Q snižen sa 1100€ na 430€ da li je stvarno prava cijena 1100€ i kakav je taj monitor

BenQ BL2710PT

AOC Q2781PQ Ovaj mi je dizajnom najljepši ali ne znam koliko su dobri AOC monitori

BenQ GW2765HT

Acer K272HULDbmidpx

Monitor se koristi nekih 80% za igre i internet i 20% za rad, moguće da uskoro rad bude malo češći.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 19:49 (loko_1).

0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Dobio sam preporuku za Asus mg248q  u edigitalu +   digli su cijenu u ponedjeljak za 200 kn pa nisam narucio. 

Pa ako je sigurnije uzet na amazonu monitor onda imam dvojbu  Acer  ili

AOC ako neko ima iskustva. Ili ima neka bolja ponuda?

Vinchix#2942
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Još jednom pozdrav, sad sam u procesu nabave nekog gaming monitora, već sam pitao za mišljenje ali evo, mojim mukama nije kraj... Dakle, posjedujem R9 290 Tri-X i igram isključivo FPS igre. Treba mi monitor od 144hz i 1ms, to mi je prioritet. Međutim, sada je popularan FreeSync i nekako smatram da nije loše imati monitor koji ga podržava ali većina monitora koje vidim da imaju FreeSync i da je IPS panel su rezolucije 2560X1440 što je donekle problem jer sa 1920X1080 na najnižim postavkama mogu imati 100+ FPS-a u igrama tipa BF4, R6 Siege i slično; sa 2560X1440 rezolucijom možda 50tak min a tu mi 144hz nema smisla... Što bi vi u mom slučaju napravili? Kupili sada neki "obični" 144hz monitor s TN panelom jer mi 144hz treba jer igram dosta FPS-ove a eventualno nešto bolje gledao kada budem mijenjao grafičku za 3+ godina ili možda nešto drugo?

Hvala :)

BF4: hrv_hrciii
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Nudim Ramboxu svoj komp da trajno napusti forum. 

Ja pokrivam troskove prijevoza i dajem jos 100 eura nek mu se nadje

Freak Show Inc.
11 godina
neaktivan
Hrci kaže...

Još jednom pozdrav, sad sam u procesu nabave nekog gaming monitora, već sam pitao za mišljenje ali evo, mojim mukama nije kraj... Dakle, posjedujem R9 290 Tri-X i igram isključivo FPS igre. Treba mi monitor od 144hz i 1ms, to mi je prioritet. Međutim, sada je popularan FreeSync i nekako smatram da nije loše imati monitor koji ga podržava ali većina monitora koje vidim da imaju FreeSync i da je IPS panel su rezolucije 2560X1440 što je donekle problem jer sa 1920X1080 na najnižim postavkama mogu imati 100+ FPS-a u igrama tipa BF4, R6 Siege i slično; sa 2560X1440 rezolucijom možda 50tak min a tu mi 144hz nema smisla... Što bi vi u mom slučaju napravili? Kupili sada neki "obični" 144hz monitor s TN panelom jer mi 144hz treba jer igram dosta FPS-ove a eventualno nešto bolje gledao kada budem mijenjao grafičku za 3+ godina ili možda nešto drugo?

Hvala :)

Pa koliko znam, ako želiš 1ms, tu ti samo TN igra. Ako želiš neki drugi panel onda nećeš dobiti 1 ms. Također, smatram da je 1 ms debelo precijenjen, budući da nema neke razlike između 1 i 4 ms npr.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.3.2017 12:20 (Domdom32).
11 godina

Ljudi ne kontaju da je ms tisućiti dio sekunde.. Tih +3ms GTG, tj. realno +5-6ms se može osjetiti samo zato jer u igru ulazi i input lag, tj. lag monitora, ostatka kompa i periferije. I ne postoji samo gray to gray, taj specificirani GTG, prijelaz boje, nego se testira i prijelaz svih ostalih boja pri različitim svjetlinama, ali GTG je najpovoljniji za napisati u specs sheet. Problem je što oni koji žele jeftino 144Hz ne mogu birati vrstu panela.

Realno, da bi došlo do jedva osjetnog laga na monitoru treba naći periodu signala tog monitora: 1/frekv. Za 60Hz signal će lag biti ako je input lag + response time > 16,6ms i to ne primjeti svatko, ali se frame malo preskače nakon te vrijednosti. Za 144Hz panel bome mora biti super brz da ne dolazi do preskakanja frameova i zato se ide na TN kod jeftinih monitora, 1/144=6,94ms, ali računica veli da to može handleat i vrlo brzi (i skupi) IPS, tj. AHVA (vrsta IPSa) panel.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.3.2017 12:38 (The_Fichek).
17 godina
brada09 kaže...

Da li mislis da je VA panel bolji od IPS ?

citao sam komentare drugih ali tvoje misljenje mi je najbitnije. molim te sto prije odgovori kako bi mogao odabrat koji kupiti

Bolji je to sigurno bez dileme, osim šta je malo sporiji u gejmingu, za sve ostalo dakle razna multimediju VA/AMVA panel je puno bolja opcija.To se čak vidi golim okom i na Jubitu fotki prvi link, ili još bolje jednostavno činjenicama za to je drugi i treči link.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=201&jumpto=4918508&sort=asc&view=flat

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Izmedu 1 i 4ms je nebo i zemlja razlike, 1ms na tn-u nema odstupanja po cak 10- 20ms razlike od specifikacija kao sto to zna biti na va i ips panelima! Kad bi postojao ips s 1ms 144hz po meni nije ni potreban..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina

Ne. Nema sanse da primjetis razliku od 3 tisucinke sekunde. To ces eventualno primjetiti samo, ako je na onoj granici od npr. 16,6ms za 60Hz monitor. 10-20ms razlike koje spominjes zna postojati kod prijelaza nekih drugih boja (npr. kod prijelaza crne boje kod VA panela), ali siva je kao najtipicnija pa se uzima GTG.

Input lag isto igra veliku ulogu, iako se ne specificira, i zapravo moze nadoknaditi citavu razliku izmedju response time-ova IPS i TN panela.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.3.2017 13:32 (The_Fichek).
12 godina
Koji monitor kupiti

Dosta je hvaljen recimo BenQ Zowie XL2411 kao gaming monitor, međutim ljudi se žale na boje koje izgledaju isprano, ništa više nisam ni očekivao s obzirom na TN panel ali pošto nikada dosada nisam ni imao TN panel, jednostavno ne znam što očekivati? Recimo, trenutno posjedujem Dell U2412M, koji i nije neki Bog zna kakav IPS panel; kada bi s navedenog monitora prešao na recimo XL2411, koliko bi taj pad u kvaliteti boja bio izražen? Pronašao sam test oba monitora s Spyder4Elite-om, Dell U2412M ima sRGB 99% dok mu je AdobeRGB 78% a XL2411 ima sRGB 92% a AdobeRGB 68%. Još jedan monitor koji mi pada na pamet i koji je dosta hvaljen je LG 24GM77-B koji ima sRGB od 100% i Adobe RGB od 68%. 

BF4: hrv_hrciii
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Naravno da se vidi razlika i to brutalna, nepricam ja o locku na 60 fps-a vec kad imas fps prek 150fps pa su ti ms na priblizno niskoj razini monitora i to onda stvarno izgleda brutalno brzo na tn, cim fps padne ispod 90 pocne screen tearing i izgubi se fluidnost, zato velim potreba za visokim hz meni osobno ne predstavlja neku znacajnu prednost kao iskljzcivo tih 1ms i visok fps da to prati!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice