Koji monitor kupiti
- poruka: 21.549
- |
- čitano: 5.637.841
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
E ovako, ostavio sam u oglase da kupujem rabljeni monitor za cca 600kn gore dole 50-100kn nebitno, samo malo ko to će da vidi i dok se odobri oglas itd...
Riknuo mi monitor i hitno mi treba neki 1080p i minimalno 22inch monitor po ok cijeni uloženo-dobiveno, njuškalo gledam i mislim se dal sam lud ja il oni koji objavljuju takve oglase, ako neko naleti na nešto slično nek bude dobar i ostavi link ovdje, a bio bih zahvalan kad bi neko ko prati cijene i generalno se više razumije prolistao njuškalo pa ako mi je šta promaklo da ovdje link ostavi.Ako ne naleti kroz par dana ništa polovno budem dao duplo više i kupio neki novi best buy za tu lovu.
Nadam se da sam dobro razumio. Kad mi je ekran skroz crn moze se vidjeti pixel mrtvi pixel.. ali inace vrlo tesko ili nikako
Na slici monitora Dell U2415 na Amazonu izgleda kao da mu je slika na ekranu (koja prikazuje ikone novih Windowsa) vertikalno izdužena. Vjerujem da to u stvarnosti nije tako, ali evo, da pitam za svaki slučaj, jer ovaj monitor mi je u najužem izboru za kupnju. Uz njega je tu i U2515H ali za njega neki kažu da su im slova presitna pa nisam baš siguran bi li bio dobar izbor. ???
Na slici monitora Dell U2415 na Amazonu izgleda kao da mu je slika na ekranu (koja prikazuje ikone novih Windowsa) vertikalno izdužena. Vjerujem da to u stvarnosti nije tako, ali evo, da pitam za svaki slučaj, jer ovaj monitor mi je u najužem izboru za kupnju. Uz njega je tu i U2515H ali za njega neki kažu da su im slova presitna pa nisam baš siguran bi li bio dobar izbor. ???
Ništa nije izduženo ako je u windowsima reza 1920x1200. Ako staviš 1920x1080 onda ti logično bude.
Monitor je jako dobar.. još da ima 144 hz i freesync :D
Pa ja stalno i govorim i IPS LCD panelima za široke mase kupaca.Dakle to nisu Profi IPS monitor, meni se čini da večina nije svjesna ove činjenice, između IPS monitora za 1500kn i IPS monitora za 1000dolara nema nikakve razlike.Ako monitor nije Profi klasa, to sve spada u isti koš jeftinih IPS LCD panela na velikim 35 zaslonima puno previsoke cijene.
Evo jedan monitor za manje od tisuću dolara, a dobio je prilično visoke ocjene u recenzijama i testovima.
http://www.eizo.com/products/coloredge/cs240/
i ovaj malo skuplji za koju stotinu dolara
http://www.eizo.com/products/coloredge/cs270/
Molim prijedlog za bestbuy oko 1100 kn u veličini 24"
Koristio bih ga za AutoCad i ostalo uobičajeno korištenje, Office/Multimedija/Internet.
Ima li optimalnije rješenje od dosta puta preporučenog BENQ GW2470H?
Da, ovo na slici je dosta nabrijano, ali je razlika zaista velika kod jeftinih IPS-ova.Eizo IPS može postići 0.2cd za crnu,što je zapravo bolje od većine VA panela i ravno AMOLED-ima na mobitelima. :)
Ali on je 2000 eura. :)
Pa ja stalno i govorim i IPS LCD panelima za široke mase kupaca.Dakle to nisu Profi IPS monitor, meni se čini da večina nije svjesna ove činjenice, između IPS monitora za 1500kn i IPS monitora za 1000dolara nema nikakve razlike.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=125&jumpto=4627657&sort=asc&view=flat
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/eizo_sx2762w.htm
To nije istina. :) Postoje ogromne razlike između IPS monitora za 3500 kuna i onoga za 15000 kuna. Kakav 1500kn? Ne budi smiješan.
Philips TV je TV i uvjeti korištenja TV-a nemaju apsolutno nikakve veze s monitorima. VA je bolji panel za TV primjenu.
Zakaj uopče spominješ 15000kn,kad niko nije spomenul takvu cifru, ja sam fino rekel 1500 vs 1000dolara IPS monitor.Dakle opet isto ako monitor ne spada u Profi klasu, to je sve isti koš loše kvalitete izrade pozadinskog osvjetljenja, uostalom Asus primjer je idealan to sigurno.Sve isto kao uz Asus primjer, to ti ide uz bilo koji IPS monitor ako nije Profi klasa, može se on zvat Dell ili Končar ili neko deseto ime.Problem je kaj treba nabavit dvadeset monitora, kao drugo takav test ocrnjuje neku firmu, i onda bi poznati tester došao na crnu listu Asusa ili neke druge firme.Monitor testeri žive od testova, pa ako im neke firme više neče slat monitore na test onda ga fučkaj.Kako je završio Asus test, tak bi ispalo sa bilo kojim IPS monitorom koji ne spada u Profi klasu to sigurno.
Današnji TV sa LCD panelom visoke rezolucije, njega moš koristit kao ogromni monitor za bilo koji sadržaj osim za Profi fotoshop i slične precizne stvari.Dakle za prosječne kupce dubljeg đepa, 4K TV recimo 40 ili 50 ili 60 rezolucije to je šta drugo nego ogromni monitor.Uostalom največi VA LCD panel problem je rješen prije nekoliko godina a to je sporost panela. Nekad su bili spori ko puževi, a danas tu nema nekih bitnih problema.
Svako bi htio Philips Ambilight 4K 55 TV, onako kao TV i monitor 2u1 ali hebiga treba imat 2000eura za tu grdosiju.Iako to nije OLED za 10000 dolara, i "samo 2000 eura" je puno previše za večinu današnjih kupaca.
Koji 27 Benq bi onda bio best buy trenutno?
Namjena - office, web, igre
Hvala :D
http://www.benq.com/product/monitor/gw2760hs/
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=benq+27%22
Noviji + malčice skuplji :
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=benq+ew2750zl
Benq GW2760HS ili novija HM verzija, to je uloženo-dobiveno najbolji izbor zato jer imaju sve kaj treba i proizvođač nije nigdje štedio.
Pa ja stalno i govorim i IPS LCD panelima za široke mase kupaca.Dakle to nisu Profi IPS monitor, meni se čini da večina nije svjesna ove činjenice, između IPS monitora za 1500kn i IPS monitora za 1000dolara nema nikakve razlike.Ako monitor nije Profi klasa, to sve spada u isti koš jeftinih IPS LCD panela na velikim 35 zaslonima puno previsoke cijene.
Evo jedan monitor za manje od tisuću dolara, a dobio je prilično visoke ocjene u recenzijama i testovima.
http://www.eizo.com/products/coloredge/cs240/
i ovaj malo skuplji za koju stotinu dolara
http://www.eizo.com/products/coloredge/cs270/
I kaj sad s tim Eizo monitorima, jer to su zapravo pravi Profi monitori tu je kvaka, cijena nije tolko presudna ali Profi etiketa je itekako bitna.
Ako 24/1080p monitor košta 800dolara, odma ti je jasno o kakvom se tu IPS monitoru/kvaliteti LCD panela radi.
Ova druga Eizo 27/1440p verzija, kvalitetom panela to mete pod sa ranije spomenutim/linkanim Asus monitorom za 1000+dolara to sigurno.
Pa ja stalno i govorim i IPS LCD panelima za široke mase kupaca.Dakle to nisu Profi IPS monitor, meni se čini da večina nije svjesna ove činjenice, između IPS monitora za 1500kn i IPS monitora za 1000dolara nema nikakve razlike.
Zakaj uopče spominješ 15000kn,kad niko nije spomenul takvu cifru, ja sam fino rekel 1500 vs 1000dolara IPS monitor.
To napisano i označeno je čista budalaština.
Eh, pala je odluka između Dell U2312HM ili Dell P2414H. Gledat ću u monitor dnevno oko 12 sati. (programiranje u pitanju). Cijena im je ista, pa koji odabrati?
3 | Dell U2312HM |
---|---|
13 | Dell P2414H |
I kaj sad s tim Eizo monitorima, jer to su zapravo pravi Profi monitori tu je kvaka, cijena nije tolko presudna ali Profi etiketa je itekako bitna.
Ako 24/1080p monitor košta 800dolara, odma ti je jasno o kakvom se tu IPS monitoru/kvaliteti LCD panela radi.
Ova druga Eizo 27/1440p verzija, kvalitetom panela to mete pod sa ranije spomenutim/linkanim Asus monitorom za 1000+dolara to sigurno.
Kaj sad s tim?! Pa zato što si napisao da nema nikakve razlike između monitora s IPS matricom s cijenom od 1500 kuna i 1000 dolara, a kao što vidimo itekako ima, a ova dva koja sam linkao su njihovi entry modeli u ColorEdge seriji po pristupačnoj cijeni.
Šta mislite o ovim polovnim ponudama ? Vrijedi li tih novaca ? Koliko da ponudim ako je neki od navedenih dobra prilika ?
Dell u2312hm 950kn
LG 24EA53 800kn
Asus MX239H 900kn
ASUS 24'' VH242H 700kn taj je TN
Lg 24mp57vq-p 1000kn
Eto imam jednu manu na Benqu EW2750zl a to je da u gornjem desnom kutu imam nesto ko crnu sjenu, kao da netko malo pritisnuo monitor. Vidljivo je jako u tamnijim scenama itd. Saljem ga sutra na servis da to rijese.
Kaj sad s tim?! Pa zato što si napisao da nema nikakve razlike između monitora s IPS matricom s cijenom od 1500 kuna i 1000 dolara, a kao što vidimo itekako ima, a ova dva koja sam linkao su njihovi entry modeli u ColorEdge seriji po pristupačnoj cijeni.
Ne nisam to napisal, več sam precizno napisal ili objasnil da ne brkaš Profi monitore ili ove obične monitore.Pročitaj opet kaj sam napisal, nema smisla pisat ili linkat ponovo iste činjenice.
Šta mislite o ovim polovnim ponudama ? Vrijedi li tih novaca ? Koliko da ponudim ako je neki od navedenih dobra prilika ?
Dell u2312hm 950kn
LG 24EA53 800kn
Asus MX239H 900kn
ASUS 24'' VH242H 700kn taj je TN
Lg 24mp57vq-p 1000kn
Ovaj zeleni IPS LG plati i nosi, on ima sve video priključke i onda nema problema.
Eto imam jednu manu na Benqu EW2750zl a to je da u gornjem desnom kutu imam nesto ko crnu sjenu, kao da netko malo pritisnuo monitor. Vidljivo je jako u tamnijim scenama itd. Saljem ga sutra na servis da to rijese.
Hm ne bi bilo čudno da ti to ne prizanju pod garanciju, sa objašnjenjem da je neko pritisnu zaslon dakle mehaničko oštečenje od strane korisnika.Kak to nisi primjetil odma prvi dan, ali ok kaj sad ništa javi kaj kažu ide u garanciju ili ipak ne ide.
A primjetio sam, al pocelo se sad sirit pa reko idem ga odnest. Budem javio kak ce proc.
A primjetio sam, al pocelo se sad sirit pa reko idem ga odnest. Budem javio kak ce proc.
Onda napomeni da to nije bilo od početka, dakle reci ili napiši tek se danas pojavilo onako iznenada i onda neče bit problema sa garancijom.
Ajd opali koju sliku da dobijemo neku vizualu o čemu se radi.
Htio bih umirovit ovaj 17" monitor, idealno bi mi bilo da mogu imat dva programa otvorena istovremeno kao dva monitora, ali za to mi treba 29" ? Mislim da je to overkill za ovu konf, šta moja konfa uopće može pogonit?
CPU: Intel Core 2 Duo E7200 2.53 GHz
MBO: Asus P5Q PRO
RAM: 4x1 gb Kingmax ddr2 800 MHz
HDD: Seagate 500GB, 7200rpm
SDD: Kingston hyperx fury 120gb
VGA: ATI Radeon HD4850 512MB DDR3
Napajanje: Naxn 500w
Igrat se neću previše, znaci bitno mi je ovo ostalo tekst, surfanje, filmovi i da nisu ikone, tekst itd presitni da moram sjedit s nosom u ekranu. Jel mi onda jedino logicno ostane 24" 16:9 ili 16:10?
Uzet ću polovni s njuškala da si povećam izbor, pa svaki savjet dobro dođe.
baš i nevidim neki kontrast dobre boje...sve nešto blješti i isprano :D
Praetorian1 meni se čini da je na tom dijelu matrica malo jače stisnuta od strane kućišta pa se boja tako prelijeva/gubi. Btw inače su AMVA/VA ekrani osjetljiviji na pritisak od ips braće, tako da mi najvjerovatnije miriše na to.
Ako nisi odneo na reklamaciju probaj lagano masirat kućište/ekran u tom dijelu pa vidi jel se što mijenja.
Nabrijao je brightness valjda skupa s kontrastom preko svake mjere. VA izgleda inače dobro.
Nabrijao je brightness valjda skupa s kontrastom preko svake mjere. VA izgleda inače dobro.
Nije to do takvih postavki, neko je jednostavno do loše kvalitet fotke fučkaj ga sad.Njegova fotka je zrnata i puna šuma do plafona, upravo od toga imaš sivilo i ispranost slike na zaslonu ili oko monitora.Da je tu fotku uslikal fotič sa puno večim senzorom, onda bi to izgledalo sasvim drukčije a ne ovako obična loša Pametnjakovič mob fotka.
AOC LED 24" G2460PF, DVI, HDMI, DP, pi,zv,144H, FS - jel ima kakvih iskustava s dotičnim ?
unaprijed hvala na pomoći!
Pozdrav.
nikakvi brighntess ja nisam nabrijao, to je do lose fotke to jest kamere mobitela. Uzivo je kontrast odlican
Praetorian1 meni se čini da je na tom dijelu matrica malo jače stisnuta od strane kućišta pa se boja tako prelijeva/gubi. Btw inače su AMVA/VA ekrani osjetljiviji na pritisak od ips braće, tako da mi najvjerovatnije miriše na to.
Ako nisi odneo na reklamaciju probaj lagano masirat kućište/ekran u tom dijelu pa vidi jel se što mijenja.
A na servisu je. Nego citao sam malo komentare na Amazonu ima jos ljudi koji na istom mjestu imaju to ko i ja.
24 Incha, 1080p, što jeftinije? Gaming i programiranje, gledanje serija...
24 Incha, 1080p, što jeftinije? Gaming i programiranje, gledanje serija...
Treba mi monitor @144 Hz minimalno 24 incha.Za gaming samo...Predlozite i trgovine.
Hvala unaprijed!
Kakva je situacija sa Freesync monitorima? Da li to polako postaje realnost ili još spada u preskupe gimmicke? Da li su cijene dovoljno pale?
Trenutno imam Dell U2415 i po meni bio super isti takav, 120 hz + freesync koji pokriva normalni raspon (ne neki ultra narrow). Eventualno ako baš mora 2k, ali s time mora i 27" jer je ppi prevelik i onda opet cijena ide u nebo....