Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.608
|
čitano: 5.715.192
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji monitor kupiti

I monitor ima 25hz vise. Znaci sa 75hz na 100hz, sta je osjetna razlika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
zuper kaže...
Zato jer Nvidia naplaćuje svoju tehnologiju i module koji se ugrađuju u G-Sync monitore. A i nešto je napredniji od FreeSync-a

Da tolko je napredniji, da bez njega ne možemo niti na zahod, a kamoli igrat igrice fučkaj ga sad.Baš se pitam kak igraju ljudi, koji imaju normalne 60hz monitore "bez suhozlate Nvidia G-Sync" ili slične AMD Free opcije kaj drugo.To mora da su neki opaki čudaci, jer normalan človek nemre igrat igrice na takvim monitorima, eventualno 3D šah i to je to.

Na kraju i Nvidia mora dobit po labrnji ipak su to zaslužili.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 1:51 (rambox).
12 godina
Koji monitor kupiti

nije toliko napredniji, ali napredniji je

vise se placa zato sto je nvidia sama radila na tome i ta tehnologija zahtjeva ugradnju dodatnog modula u ekran koji nije bas jeftin

freesync s druge strane podrzava vise kompanija, jednostavniji je za implementirati i zato je jeftiniji (i zato se nadam da ce postati standard uskoro)

naravno da mozes igrati igrice bez tog svega, ali pitanje je koliko ti je stalo do igrica

mozes igrati igrice i u 24/30FPSa, no nitko to ne zeli jel..mislim da je svima ugodnije na 60+FPS

e pa ovi monitori to omogucuju, a gsync/freesync to jos dodatno naglasavaju prikazujuci ugodnu sliku bez obzira na frameove i refresh rate monitora

mislim da je normalno za ocekivati da ce 144/165Hz i vise uskoro postati standard na LCDovima (i oledima ako ikad dodju) jer pruzaju jos bolji prikaz ("pokretne") slike

tehnologija uvijek ide naprijed tako da je beskorisno isprdavati se sad s tim, kad ces vjerojatno i sam za par godina raditi na tim monitorima i cuditi se kako nisi prije presao na njih..

a to linusovo fuck you nvidiji od prije nekoliko godina je urodilo plodom, posto nvidia sad ima relativno postene linux drivere za razliku od AMDa koji ima horor od linux drivera..

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 8:14 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Zajeb kaže...

Zapravo i nije. Razlika koju možeš vidjeti strmoglavo opada s visinom hertza. Osjetljivost na promjenu frekvencije opada s visinom pa će ti tako razlika od 50-60Hz biti daleko veća nego ta od 75-100Hz ili 100-200Hz.

Inače, G-Sync je koristan kad imaš velike fluktuacije i nizak framerate, ali kad imaš dovoljno dobar hardver, radije koristiš ULMB tehnologiju da smanjiš motion blur.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 9:07 (Tonči).
12 godina
Tonči kaže...
Zajeb kaže...

Zapravo i nije. Razlika koju možeš vidjeti strmoglavo opada s visinom hertza. Osjetljivost na promjenu frekvencije opada s visinom pa će ti tako razlika od 50-60Hz biti daleko veća nego ta od 75-100Hz ili 100-200Hz.

Inače, G-Sync je koristan kad imaš velike fluktuacije i nizak framerate, ali kad imaš dovoljno dobar hardver, radije koristiš ULMB tehnologiju da smanjiš motion blur.

zasto onda u reviowima ljudi spominju da vide razliku izmedju 144Hz i 165Hz? 

ULMB tehnologija te nece rijesiti screen tearinga kao gsync..

16 godina
Koji monitor kupiti

Zato kupiš monitor koji ima oba dvije opcije.

http://gaming.benq.com/gaming-monitor/xl2420g

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 13:15 (goodie).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Ne mogu. G-Sync i ULMB ne rade skupa. Također, ULMB je limitiran na 120Hz. Što se tiče vidljivosti - vidi se razlika i na višim vrijednostima, ali manje. Već između 120 i 144Hz treba se potruditi, a 144Hz i 165Hz ne samo da je razlika mala, nego 165Hz zapravo izgleda loše (iz posve drugih razloga).

Screen-tearing je manje bitna stvar kad imaš izrazito visok framerate, manje se vidi. Najbitnija stvar visokog refresha je fluidnost pokreta. Sve ostalo je manje bitno i G-Sync i ULMB iako će na visokim vrijednostima ULMB biti daleko korisniji od G-Synca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Mislim da trenutno nije vrijeme za 144 hz monitore bar ne ako zelimo inche vece od 24, i bolju rezoluciju od 1920, i naravno ako nezelimo dati nepotrebno bogatstvo za sve to. Bolje pricekati jos koju godinu da se sve te tehnologije spoje i da cijenovno bude prihvatljivo. Mislim da kada se vec prelazi na bolji monitor mora biti barem 4,5 incha veci od sadasnjeg i da ima napredak u nekoj tehnologiji tipa Ips, i napredak u rezoluciji, sa 1920 na 2440 npr.

Zato mislim da sam napravio solidan posao jer neki normalni limit za monitore bi bio max 2500 kn kolko sam i dao za Della (2400), a imam Ips i vecu rezoluciju, i vise incha.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 13:21 (Haremzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Uvijek je vrijeme, pitanje je samo tko sebi može nešto priuštititi. Nema "nepotrebnog", jer je i samo igranje nepotrebno. :)

12 godina

mislim da oni ne šalju u HR

13 godina
Koji monitor kupiti

Ne, tek treba doć budući da rade preorder, a valjda bude i kod nas tada

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Možel mala pomoć, drugar mi nudi monitor BenQ G2420HDB za 400 kuna. Da li se isplati i da li je dobar monitor, prvenstveno za igrice.

Ako je neko imao iskustva sa ovim monitorom, molim pomoć

LP!

0 0 hvala 0
17 godina
petar_88 kaže...

Možel mala pomoć, drugar mi nudi monitor BenQ G2420HDB za 400 kuna. Da li se isplati i da li je dobar monitor, prvenstveno za igrice.

Ako je neko imao iskustva sa ovim monitorom, molim pomoć

LP!

Taj Benq ima TN LCD panel, ali za 400kn tu se nema kaj prigovarat znači plati i nosi.Inače to je malo stariji model monitora, mislim da je na tržište izašao tamo negdje 2010 godine.

http://benq.eu/product/monitor/g2420hdb/

Samo pazi na video spajanje, dakle ako nemaš DVI kabel onda ga moraš kupit.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
15 godina
neaktivan
Fanu kaže...
Tonči kaže...
Zajeb kaže...

zasto onda u reviowima ljudi spominju da vide razliku izmedju 144Hz i 165Hz? 

ULMB tehnologija te nece rijesiti screen tearinga kao gsync..

Zato jer je 165 lošiji i tko god od recenzenata kaže suprotno je potplačen vjerojatno. To je čisti marketing i u 165 nema ništa pozitivnog. Svaki recenzent tko zna o čemu priča će reć da je 165 downgrade u odnosu na 144 ili 120.

Zlatna sredina je 120. Boje su još uvijek točno prikazane i štedi se na potrošnji struje pošto grafi dozvoljava da ode u idle mode.

Inače Acer se konačno oglasio po pitanjeu nove XB serije. http://us.acer.com/ac/en/US/press/2015/170681

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 20:15 (xG4M3).
16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Razlog je vrlo jednostavan: ako je monitor s prosječnim 4,1-6,5ms vremenom tranzicije slike u overdrive modu, a trebaš 165 frejmova u 1000ms, to znači da imaš problem, jer za 165Hz trebaš maksimalno 6,06ms. IPS ekran u PG279Q ima idealno vrijeme od 4,1ms (normal OD mod). Ekstremni OD mod je neupotrebljiv zbog overshoota.

Problem je što na 165Hz tranzicija ide od 5,9ms do 12 ms, što je puno lošiji prosjek od potrebnih 6,06ms ili manje i zato je 165Hz jednostavno smeće.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

od 6:27 raspravljaju 165Hz dojmove

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2015 21:29 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa, 

ne znam da li se raspravljalo ranije (nesto sam listao unazad ali ne previse), trazim monitor za gaming ali na Xbox One konzoli. 

23-25"

IPS

Low input lag

300€ cca. 

Znaci G/Free sync mi ne igra nikakvu ulogu kao ni rezolucija veca od FHD. 

Zahvaljujem :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Preporuka ekrana za prelazak s dobrog starog samsunga, 17" 4:3 50Hz na nešto novo i divlje? Volim šire monitore (na principu bolje da ljulja nego da žulja? ) tako da nebi neki 16:10 nego 16:9. Uglavnom za igranje. Neznam koliko su isplativi oni monitori 23:9 kod nas, ali slobodno i njih navedite. Pare nisu problem, para nema - dinersa ima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 15:32 (matejBJ).

0 0 hvala 0
12 godina
matejBJ kaže...

Preporuka ekrana za prelazak s dobrog starog samsunga, 17" 4:3 50Hz na nešto novo i divlje? Volim šire monitore (na principu bolje da ljulja nego da žulja? ) tako da nebi neki 16:10 nego 16:9. Uglavnom za igranje. Neznam koliko su isplativi oni monitori 23:9 kod nas, ali slobodno i njih navedite. Pare nisu problem, para nema - dinersa ima.

pa dobro ti ipak navedi do koliko max hrv novaca bi išao :D

16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Evo napokon mi je stigao GW2470H pa reko da vas obavijestim.

Ukratko monitor je strava, imam same rijeci hvale za njega. Sto se tice one pi*darije kad monitor prikazuje crnu boju, za to mogu rec da je obicna glupost, ja osobno nista ne primjecujem, eventualno minimum minimuma tog ghostinga ili kako vec.

Hvala puno svima na savjetu!!

Battlelog: JohnnyCackalica
Moj PC  
3 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

1200-1500 :D neznaM kakve su cijene dobrih monitora, ovaj koji imam je 10 godina star, hoću da me nov isluži bar 6-7

12 godina
matejBJ kaže...

1200-1500 :D neznaM kakve su cijene dobrih monitora, ovaj koji imam je 10 godina star, hoću da me nov isluži bar 6-7

Ja sam si nedavno uzeo ovaj  >> LG 22MT47D << u ADM-u i zadovoljan sam, dakle LCD LED Full HD 1980x1080, 22" ekran, imas i DVB tuner pa mozes gledati i telu na njemu, samo ukopcas antenu, naravno ima HDMI, garancija 3 godine... u linku iams popis trgovina i cijene... Pozdrav 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 17:06 (ibme74).
10 godina
neaktivan

a ima možda neki da je 1440P? Ne očekujem 4k al ono :) Čini se prilično dobar i ovaj LG

EDIT: Da ne mlatim praznu slamu: a ovaj? https://www.nabava.net/monitori__90/lg-monitor-25um57-p-ips-lcd-led__12966831

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2015 18:38 (matejBJ).
16 godina
matejBJ kaže...

a ima možda neki da je 1440P? Ne očekujem 4k al ono :) Čini se prilično dobar i ovaj LG

EDIT: Da ne mlatim praznu slamu: a ovaj? https://www.nabava.net/monitori__90/lg-monitor-25um57-p-ips-lcd-led__12966831

Taj je prilično mali, po vertikali je jednak kao 19" ili 20" 16:9 monitor. 29" je tek kao 22". IMHO ultrawide nema smisla ispo 34", što je kao prošireni 27" 16:9.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
10 godina
neaktivan

A stvar je u tome što volim multitasking, a mrzim rubove na ekranima i ne podnosim da mi se slika raskoli. Zato sam mislio ovako neki ultrawide. Hvala na svim savjetima, poz! 

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav. Trebam preporuku za monitor do 1000 kn, kupujem bratiću, pa eto, svaki savjet je dobro došao. Pozdrav

Hells Glory

0 0 hvala 0
12 godina
Hells Glory kaže...

Pozdrav. Trebam preporuku za monitor do 1000 kn, kupujem bratiću, pa eto, svaki savjet je dobro došao. Pozdrav

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2255-led-215-22__3934131

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav

Treba mi monitor 27 incha za oko 2000 kn. Monitor bi sluzio za gledanje filmova i gaming ali bitnija mi je kvaliteta slike nego odaziv i refresh rate.

Najradije bi neki 1080p sa IPS panelom ali vidio sam i samsung zakrivljeni za tu cijenu ali ima VA panel pa me zanima dali je bolje uzet neki kvalitetni flat IPS monitor ili samsungov VA zakrivljeni. 

Ovo je taj samsung zakrivljeni

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_186&products_id=16267

a ovo neki IPS koji su mi zapeli za oko

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=16770

http://shop.ventex.hr/product/7520/m27-asus-vx279h-27-fhd-hdmi-bijeli

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Imam pitanje/problem.

Nekad mi se(svakih par sati, nekad čak ni ne) slika strese i izgleda kao da su se pojavile plavo bijele crte, ali to se dogodi u manje od sekunde. Sve bude normalno prije i poslije toga.

Monitor je Dell 2515H, grafička R9 280x i spajam ih miniDP na DP kabelom koji je došao s monitorom.

Što bi to moglo biti?

P.S. prvi put kad sam priključivao miniDP u grafičku, skliznuo mi je prst s kabela pa sam ga malo "nabio" u stranu, jel moglo prouzročiti kakvu štetu na konektoru?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice