može preporuka za monitor 24" namjena gaming 1000-1300kn
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
u ponudi su dva modela HS i HM,s time da je HS jeftiniji,učinilo mi se samo da je u pitanju kontrast,ali ima još nekih stvarčica dodatnih,šta ne kontan...da razjasnim na koji ti misliš 2760...jer je taj skuplji več 2k kn,pa samim time se već izjednačava s DELL U2714,koji je tu negdje oko 100kn +-,ako se ne varam...stoga,ti naravno preporučuješ taj jeftiniji,jer kad bi isto koštali ti skuplji modeli,ipak bi uzeo Della,ili...??dakle,do 1500kn je taj 2760HS na preporuku...a poslije,između luksuznijih varijanti benqa i della,kome bi dao prednost??i koja je bitna razlika između skupljih benq modela,šta dobijaš s tim skupljim da bi se isplatilo??hvala unaprijed...tebi i robyu,vi ste najveći znalci za monitore
može preporuka za monitor 24" namjena gaming 1000-1300kn
http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/0222046/
u ponudi su dva modela HS i HM,s time da je HS jeftiniji,učinilo mi se samo da je u pitanju kontrast,ali ima još nekih stvarčica dodatnih,šta ne kontan...da razjasnim na koji ti misliš 2760...jer je taj skuplji več 2k kn,pa samim time se već izjednačava s DELL U2714,koji je tu negdje oko 100kn +-,ako se ne varam...stoga,ti naravno preporučuješ taj jeftiniji,jer kad bi isto koštali ti skuplji modeli,ipak bi uzeo Della,ili...??dakle,do 1500kn je taj 2760HS na preporuku...a poslije,između luksuznijih varijanti benqa i della,kome bi dao prednost??i koja je bitna razlika između skupljih benq modela,šta dobijaš s tim skupljim da bi se isplatilo??hvala unaprijed...tebi i robyu,vi ste najveći znalci za monitore
HS model je PWM free dok HM ima flickering
i za razliku od gw2760 kojeg je stjepan kupio dodan je HDMI
Po ovoj cijeni HS modela Dell P2714H se ne isplati
A razlika izmedju samsunga kojeg je valentin predlozio i Dell P2414H, osim sto dell ima malo bolje opcije okretanja i moze se namjestit po visini te ima usb hub??
Navodno je samsung isto flicker-free, gledam sad bas po netu, zanima me..
Da to je isto izvrstan PLS monitor flicker free, jedino ima samo 1 HDMI i D-Sub, stalak je samo tilt, manje jamstvo i dolazi sa VGA kablom dok Dell daje izdašni paket kablova sa DP kablom.
I cijena mu je sad upravo pala za 60kn, haha, koda te netko u futuri cuo
Da cijena je odlična, jedino ce krpica za čiščenje stalno biti u upotrebi zbog piano glossy završne obrade
Nemozes sve dobiti heh. Vidim da na ekupi.hr imaju isti za 1000kn, a znam da kod njih mozes vratiti bilokoji monitor unutar 7 dana ako ima mrtvi pixel, tako da je unatoc tim nekim malim nedostacima dosta dobar best buy.
To nije isti model jer ima TN matricu i manji ekran, izbjegavat !
Ujuju, isprika. Okej, necu vise spamat s tim Samsungom, imamo PM za to :)
HS model je PWM free dok HM ima flickering
i za razliku od gw2760 kojeg je stjepan kupio dodan je HDMI
Po ovoj cijeni HS modela Dell P2714H se ne isplati
sorry,ali jesan ja dobro razumio kad san pogleda video...ovaj HS je ustvari bolji,nema flickering i jeftiniji,dok taj HM ima flickering,skuplji je,ali ima HDMI,i to je sve??ako je tako,onda nema govora,tebi hvala posebno na linku da sam vidim za sebe
Da dobro si razumio, HS također ima HDMI.
Namjeravam kupiti Dell P2414H,no on nema HDMI nego DisplayPort, a ja na laptopu imam samo HDMI,a monitor kupujem da ga spojim na laptop pa me zanima da li će zbog HDMI->DisplayPort adaptera biti lošija slika?Hvala.
Kupio sam Dell P2414H prije kojih 3 tjedna, jako sam zadovoljan.
Pokrenuo dosta igrica, ne vidim nikakav ghosting, lag, bilo što. Filmovi OK izgledaju, ali to nije primarna namjena monitora.
Oduševljen sam bojama, kalibrirao sam ga ručno (posudio uređaj na poslu) i naspram "out-of-the-box" postavki razlika je nebo i zemlja.
Monitor je jako "bright" po defaultu. Kontrast držite na 74-75, a igrajte se brightnessom, ja ga ne dižem iznad 20-25% dok mi je full dnevno svjetlo u sobi. Ali to je osobna preferenca.
Također, svi prepisuju "kalibracijske postavke" s TFTcentrala, nemojte to radit. Bez njihovog profila slika je jako žućkasta, bolje ga držite na stock postavkama sa smanjenim vrijednostima koje sam gore naveo....
Uglavnom, topla preporuka u rangu 24"
Da li je netko tu tko posjeduje navedeni monitor?
DELL U2414H
Iskustva te settingsi kalibracije svega.
Može prijedlog za monitor za oko 1000 kn. Ne igram FPSove više sam fan RTSova i igram World of Tanks. Unaprijed hvala :)
Može prijedlog za monitor za oko 1000 kn. Ne igram FPSove više sam fan RTSova i igram World of Tanks. Unaprijed hvala :)
Jel mi se isplati dati 150 kn više i uzeti isti model samo 23 inchni?
isplati se...ja ga imam i prezadovoljan sam...za te novce super monitor
Je monitor je slikom fantastičan, osobno sam ga imao priliku isprobati ali mana mu je samo 12mj. jamstvo i nedostatak VESA mount pošto nudi samo tilt.
Ja sam ga isto vidio i bio malo na njemu. Jako je lijep kao i boje na njemu i ne vidi se trag od misa kad se brzo vuce po monitoru. Nisam expert za monitore, ali na mene je ostavio taj dojam. Ovdje je jako kratak i detaljan test monitora koji potvrđuje da nebi smjelo biti nikakvog osjetnog lagga u igricama.
Isti taj monitor koristim na poslu i morem ti reć da je skroz solidan. Al eto kako su ti kolege navele u prijašnjem postu, fali samo vesa mount i malo veće mogućnosti stalka (možeš samo tiltat).
Poz ljudi,
treba mi monitor najvise za gledanje filmova i serija, nekad koju igru odigrat...
Ne bih isao ispod 24", 27" bi bilo super.
Dao bih oko 2k kuna(+/-200).
Poz ljudi,
treba mi monitor najvise za gledanje filmova i serija, nekad koju igru odigrat...
Ne bih isao ispod 24", 27" bi bilo super.
Dao bih oko 2k kuna(+/-200).
Ne treba ti 2000+kn za dobar monitor, vidi na dolnjem linku šta nude Benq 27 modeli ili ukratko nude puno za malo love.Ako ne trebaš TV i Monitor 2u1 rješenje, onda je jedan ovakav monitor odlična kupnja to sigurno.Prije para dana ja sam kupil navedeni Benq monitor, točnije ovu HS verziju za 1560kn s napomenom da je do nedavno ovaj model koštal 1800kn no eto cijene padaju.
takoder same preporuke za taj 27" benQ (tx rambox:)! boje, kut gledanja i brzina cista 10-tka za te novce!
@Stjepanj
Pitanje jedno, na kojoj se ti udaljenosti sluzis s tim 27" i koje si velicine prije imao monitor i jesi li ga gledao s iste udaljenosti. Hocu reci je li to nekako prevelik monitor za normalnu udaljenost od ajmo rec pol metra za normalan rad i gluposti i je li se bilo lako naviknuti ako si presao sa manjeg monitora. Znam da je subjektivno pitanje, ali malo nam docaraj jos dojmove :P (Siguran sam da ces reci da monitor nemoze biti prevelik, ali vrijedi pokusati hehe)
Btw. nasao sam 2 jako dobra linka za usporedbu glowa Dell P2414H i tog BenQ:
Dell -
BenQ -
Vjerojatno je vecina znalaca to vec vidjela, al neki sigurno nisu.
Ako se oba videja puste na FHD rezi i proucavaju simultano razlike se vide vise nego ocito. BenQ koda niti u jednom trenutku ne gubi kontrast, tj. koda je pod svakim kutom savrsen. Kontrast izgleda malo bolji od Della i pod normalnim kutem gledanja, tj. te zvjezdice su puno uocljivije na BenQ. Steta sto nema neki brutalniji stalak, ali to bi onda valjda bilo previse za traziti, pogotovo kod 27" modela.
@Stjepanj
Pitanje jedno, na kojoj se ti udaljenosti sluzis s tim 27" i koje si velicine prije imao monitor i jesi li ga gledao s iste udaljenosti. Hocu reci je li to nekako prevelik monitor za normalnu udaljenost od ajmo rec pol metra za normalan rad i gluposti i je li se bilo lako naviknuti ako si presao sa manjeg monitora. Znam da je subjektivno pitanje, ali malo nam docaraj jos dojmove :P (Siguran sam da ces reci da monitor nemoze biti prevelik, ali vrijedi pokusati hehe)
Btw. nasao sam 2 jako dobra linka za usporedbu glowa Dell P2414H i tog BenQ:
Dell -
BenQ -
Vjerojatno je vecina znalaca to vec vidjela, al neki sigurno nisu.
Ako se oba videja puste na FHD rezi i proucavaju simultano razlike se vide vise nego ocito. BenQ koda niti u jednom trenutku ne gubi kontrast, tj. koda je pod svakim kutom savrsen. Kontrast izgleda malo bolji od Della i pod normalnim kutem gledanja, tj. te zvjezdice su puno uocljivije na BenQ. Steta sto nema neki brutalniji stalak, ali to bi onda valjda bilo previse za traziti, pogotovo kod 27" modela.
Pa moš ti gledat u 27 monitor, i to sa samo pola metra daljine to nije problem ako monitor ima Flicker-Free osvjetljenje ili tehnologiju.Takva tehnologija je i namjenjena da gledanje monitora bude ugodno i da se oči ne umaraju.
Ja sam prije imal 24 monitor pa eto sad 27, i ovakva veličina uopče nije prevelika kaj se mene tiče to je tek sad onako idealno.Pošto ja monitor koristim i za gledanje TV(DVB-T kartica u kompu), onda ide ona stara što veče to bolje kaj drugo.
Mnogi ljudi misle ili strahuju da je 27 monitor nekak preveliki, ali tu nema ništa preveliko upravo suprotno bez greške. Ako imaš mjesta na stolu kupi 27 monitor, ali to nikako ne smije bit monitor sa TN LCD panelom to je ono najvažnije.
Ovaj video Dell monitora, pa to je klasičan nezgodni IPS Glow no kod VA ili AMVA LCD matrica oni ne pate od takvih problema.