Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.537
|
čitano: 5.624.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Koji monitor kupiti

uzimam ja za par dana pa ti javim el sam zadovoljan s tim dell p2714h, ako možeš pričekat bar 5 dana.....

jurehabs
11 godina
habs kaže...

uzimam ja za par dana pa ti javim el sam zadovoljan s tim dell p2714h, ako možeš pričekat bar 5 dana.....

Odlično, ali isto mi treba netko tko ima ovaj gornji 24 dellov jer je njemu 16:10, nisan siguran jeli to možda bolji izbor. :)

steam: bevis6
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, ima li tko monitor AOC i2470SWQ ? Zanima me koja je revizija monitora 00 ili 01 i kakva je slika (ima li bleed u kutu)?

I pitanje za ove koji su nedavno kupili DELL P2414h, koja je revizija 00 ili 01? Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Uzmi U2412M samo uzmi ovdje http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10485 i uštedi si 180 kn.

Zaobiđi skupe trgovine koje naplaćuju zrak, a radi se istom proizvodu.

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa.

Evo polagano mi crkava ovaj BenQov monitor, vec ima 8 godina da ga koristim, mutna je slika, titranje itd pa mislim da je vrijeme za novi.

Uglavnom, trazio bi neki monitor koji bi mi sluzio za gaming, gledanje filmova itd, tako da bi bilo pozeljno da ima dobru ostrinu i kvalitetu slike, 24" ili veci za 2000 +/- 100 kn.

Razmisljao sam mozda o LG 24MB35PU-B ili LG 24MP55HQ-P ali nisam siguran..

Trenutni monitor ima MAX resoluciju 1440:900, koliko bi mi bilo zahtjevno za komp da se prebacim u 1080p rezoluciju kad igram igre? Imam GTX 660ti, i5-3570k, 8gig ram..

Preporuke su dobrodosle!

P.S.

Da li se primjeti kakva razlika u npr 2 i 8ms?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 18:27 (luuuk).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poz Svima.

Planiram Kupiti ovaj Monitor 21.5" Philips 227E4QSD/00 LED IPS, FullHD DC20M:1 DVI

Pa me zanima da li ga neko ima i kakva su iskustva? ili ako moze neki savjet...

Hvala i LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
luuuk kaže...

Pozdrav ekipa.

Evo polagano mi crkava ovaj BenQov monitor, vec ima 8 godina da ga koristim, mutna je slika, titranje itd pa mislim da je vrijeme za novi.

Uglavnom, trazio bi neki monitor koji bi mi sluzio za gaming, gledanje filmova itd, tako da bi bilo pozeljno da ima dobru ostrinu i kvalitetu slike, 24" ili veci za 2000 +/- 100 kn.

Trenutni monitor ima MAX resoluciju 1440:900, koliko bi mi bilo zahtjevno za komp da se prebacim u 1080p rezoluciju kad igram igre? Imam GTX 660ti, i5-3570k, 8gig ram..

Preporuke su dobrodosle!

P.S.

Imaš vrlo dobru grafičku tako da ce ti 1080p biti sasvim ok.

Preporuka Dell U2414H

11 godina
bill_jobs kaže...

Uzmi U2412M samo uzmi ovdje http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10485 i uštedi si 180 kn.

Može li ikakav razlog da si kupim taj prvi dell a ne ovaj drugi? Nitko mi nije ništa rekao zašto.

steam: bevis6
16 godina
Koji monitor kupiti

Recite mi koja je razlika između ova 3 monitora? Oni su kao isti, ali zašto su tu onda 3 različite cijene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ima više dobavljača sa različitim cijenama. 

16 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Recite mi koja je razlika između ova 3 monitora? Oni su kao isti, ali zašto su tu onda 3 različite cijene?

Dva imaju tv tuner, jedan nema. Ali opet mi se čini da su ova s tv tunerom ista. Ali očito ipak ima neka razlika koja ne piše tamo. Google vjerojatno najbolje zna. Treba njega pitati

Đuro#2155
16 godina
Koji monitor kupiti

Meni se čini da sva 3 imaju TV tuner i svi su od 21.5", s tim da je kod  jednog to "zaokruženo" na 22". Čim u nazivu piše 22, to znači da je dijagonala 22". 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bevis kaže...

Može li ikakav razlog da si kupim taj prvi dell a ne ovaj drugi? Nitko mi nije ništa rekao zašto.

Vjerovatno zbog formata 16:10, što znači više prostora po vertikali s time da prednost toga najviše vide pro useri (ps, acad i sl.) i zbog veće gustoće pixela pošto je manji ekran.

Ako ti to ne znači puno, onda je i p2714 odličan izbor, veći kontrast, bolja dubina crne, bolji (ne toliko agresivan) anti glare coating u odnosu na u2412, manja potrošnja struje.. plus 3 inča veća dijagonala.

ToXiC aLiEn kaže...

Poz Svima.

Planiram Kupiti ovaj Monitor 21.5" Philips 227E4QSD/00 LED IPS, FullHD DC20M:1 DVI

Hvala i LP

Za tu cijenu čini se kao dobra ponuda ali mislim da je AOC I2269VWM još isplativiji. Slične performanse, dobiješ moderniji dizajn (ovo je subjektivno), hdmi priključak i 1 godinu garancije više nego na taj philips.

logic sense of no sense.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 12:49 (Saryne).
13 godina
protjeran
Bevis kaže...
bill_jobs kaže...

Zato što ima veću rezu na manje inča, samim time je i slika bolja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 14:34 (bill_jobs).
12 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...

Poz Svima.

Hvala i LP

Za tu cijenu čini se kao dobra ponuda ali mislim da je AOC I2269VWM još isplativiji. Slične performanse, dobiješ moderniji dizajn (ovo je subjektivno), hdmi priključak i 1 godinu garancije više nego na taj philips.

Da samo sto u ovoj radnji gdje kontam da kupim nema tog AOC. Evo link od tog Philipsa sto hocu kupiti http://www.winwin.ba/pc-periferije-monitori/monitori/monitori/monitor-21-5-philips-227e4qsd-00-led-ips-fullhd-dc20m-1-dvi-1190989.html

i Hvala na Odgovoru. :)

15 godina
Re: Koji monitor kupiti za ured do 900 kn?
goran_m kaže...

Pošto ste mi od povoljnijih monitora za ured preporučili Acer V226HQLAbd, najvjerojatnije ću ga i kupiti.

Međutim, nešto me muči.

Na dosta mjesta sam vidio mišljenje da je 21.5" monitor premali za rezoluciju 1920x1080.

Navodno je sve na njima sitno, teško čitljivo ...

Kakva su vaša iskustva u radu s na monitoru veličine 21.5" na rezoluciji 1920x1080 (Word, Excel, e-mail, www)?

Dali je sve čitko bez problema ili morate u Windowsima povećati DPI postavke?

Do sada to nisam nikad koristio, ali pretpostavljam da se time sve na radnoj površini poveća ( ikone, fontovi, sučeja aplikacija ... )

Ili čak morate smanjiti rezoluciju (makar sam pročitao da se to ne preporuča jer LCD/LED monitori prikazuju puno lošiju sliku na bilo kojoj rezoluciji osim nativne)?

Čekam vaša cijenjena mišljenja.

Pomozite!

?

16 godina
ToXiC aLiEn kaže...

Da samo sto u ovoj radnji gdje kontam da kupim nema tog AOC. Evo link od tog Philipsa sto hocu kupiti http://www.winwin.ba/pc-periferije-monitori/monitori/monitori/monitor-21-5-philips-227e4qsd-00-led-ips-fullhd-dc20m-1-dvi-1190989.html

U tom slučaju philips se čini kao vrlo dobar odabir. Za te novce od tamo ponuđenih monitora možda još da pogledaš ovaj:

http://www.winwin.ba/pc-periferije-monitori/monitori/monitori/monitor-21-5-benq-vw2245z-va-led-1920x1080-6ms-dc20m-1-dvi-1191670.html

sve isto kao i philips samo što ima flicker free, znači lakši je za oči i ima va matricu, što znači malo dublja crna, ali opet malo slabiji odziv u odnosu na philips-a. Vjerujem da koji god od njih uzeo nećeš pogriješiti. Za te novce bolje ne ide.

goran_m kaže...
goran_m kaže...

Pošto ste mi od povoljnijih monitora za ured preporučili Acer V226HQLAbd, najvjerojatnije ću ga i kupiti.

Međutim, nešto me muči.

Na dosta mjesta sam vidio mišljenje da je 21.5" monitor premali za rezoluciju 1920x1080.

Navodno je sve na njima sitno, teško čitljivo ...

Kakva su vaša iskustva u radu s na monitoru veličine 21.5" na rezoluciji 1920x1080 (Word, Excel, e-mail, www)?

Dali je sve čitko bez problema ili morate u Windowsima povećati DPI postavke?

Do sada to nisam nikad koristio, ali pretpostavljam da se time sve na radnoj površini poveća ( ikone, fontovi, sučeja aplikacija ... )

Ili čak morate smanjiti rezoluciju (makar sam pročitao da se to ne preporuča jer LCD/LED monitori prikazuju puno lošiju sliku na bilo kojoj rezoluciji osim nativne)?

Čekam vaša cijenjena mišljenja.

Pomozite!

?

Mislim da je to dosta subjektivno i najbolje da pogledaš sam kod nekoga ili u nekoj trgovini kako ti se čini. Tako ćeš dobiti najbolji uvid. Nekom nije sitno, nekog zamara, neko fura full hd na laptopima od 15-ak inča.. ono nema pr avila. Što nekome odgovara ne mora značiti da tebi paše. Ja npr. imam full hd na 32 inča i reza mi je taman dok bi nekome to bilo možda previše grainy. Sve ovisi o osobnom ukusu/preferiranju/navici.

logic sense of no sense.
11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
luuuk kaže...

Pozdrav ekipa.

Preporuke su dobrodosle!

P.S.

Imaš vrlo dobru grafičku tako da ce ti 1080p biti sasvim ok.

Preporuka Dell U2414H

Bas citam reviewe i jedni govore kako je super monitor a drugi kako je katastrofa.. Hrmm..

12 godina
neaktivan
Saryne kaže...
ToXiC aLiEn kaže...

U tom slučaju philips se čini kao vrlo dobar odabir. Za te novce od tamo ponuđenih monitora možda još da pogledaš ovaj:

http://www.winwin.ba/pc-periferije-monitori/monitori/monitori/monitor-21-5-benq-vw2245z-va-led-1920x1080-6ms-dc20m-1-dvi-1191670.html

sve isto kao i philips samo što ima flicker free, znači lakši je za oči i ima va matricu, što znači malo dublja crna, ali opet malo slabiji odziv u odnosu na philips-a. Vjerujem da koji god od njih uzeo nećeš pogriješiti. Za te novce bolje ne ide.

Da. Ne bi vise nikad uzeo BenQ Jer sam kupio Nov DL2215 i donji mi je dio svjetliji od gornjeg (nije ni garancija pomogla)... tako da imam lose iskustvo sa benq :S

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poz,

zanima me koji je "bolji" monitor od ova dva:

Dell UltraSharp 24" Monitor – U2414H Full HD

http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?s=bsd&sku=320-2676  Dell UltraSharp 24 Monitor - U2412M

Koristio bih za gaming i surfanje netom najvise, ponekad neki filmic itd...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 16:04 (Fraja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Molim preporuku 24'' monitora za najviše 1400 kn.

Korištenje većinom za crtanje u CAD programima.

0 0 hvala 0
14 godina
Cicko kaže...

Molim preporuku 24'' monitora za najviše 1400 kn.

Korištenje većinom za crtanje u CAD programima.

Dell P2414H.

13 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, zanima me koji monitor preporucate do nekih 1500kn, fullHD i 24 inca. Vidim da vas puno preporuca Dell P2414H i on mi se svida, no postoji li jos neke alternative za koje bi se dalo prosiriti budzet za dvjestotinjak kn? Thx :)

Koristio bih ga najvise za gaming i casual rad na kompu tipa surfanje, gledanje videa, ... e da, i programiranje :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Fraja kaže...

Poz,

zanima me koji je "bolji" monitor od ova dva:

Dell UltraSharp 24" Monitor – U2414H Full HD

http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?s=bsd&sku=320-2676  Dell UltraSharp 24 Monitor - U2412M

Koristio bih za gaming i surfanje netom najvise, ponekad neki filmic itd...

U2414 je najnovijeg datuma monitor, 16:9 format koji je prikladniji za filmove i gaming tako da ne vidim potrebe da ides na stariji U2412M ali isto tako vrlo dobar monitor.

Također U2414 ima hdmi, usb3.0 hub, tanki okvir u ravnini sa ekranom...

Eto izbor je na tebi.

The Doctor kaže...

Pozdrav, zanima me koji monitor preporucate do nekih 1500kn, fullHD i 24 inca. Vidim da vas puno preporuca Dell P2414H i on mi se svida, no postoji li jos neke alternative za koje bi se dalo prosiriti budzet za dvjestotinjak kn? Thx :)

Koristio bih ga najvise za gaming i casual rad na kompu tipa surfanje, gledanje videa, ... e da, i programiranje :D

Alternative nema pogotovo jer Dell ima odličan podesivi stalak (konkurencija tu jako zaostaje) i dosta konektora, usb2.0 hub...uglavnom best buy

12 godina

Od svih Dell P2714 jer ima najbolji podesivi stalak i dulje jamstvo od ostalih

Ako zelis ustedjeti a opet dobar monitor sa visokim kontrastom VA matrica onda si pogledaj Benq GW2760

16 godina
Koji monitor kupiti
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
power_user kaže...

Pa za filmove bi bio sjajan jer ima širok kut gledanja 170 stupnjeva,  zatim ima "glossy" plastiku koja povečava sami dojam o monitoru ((moj benQ isto ima to, i i zgleda 5 puta bolje od nekih skupljih modela koji imaju obicnu)). S-IPS Matrica je isto odlicna, razlika između obične IPS i S-IPS matrice jest da S-IPS matrica ima drugačiji izgled piksela. Kontrast 1000:1 je odlican... I monitor je navodno tanak. Sve u svemu, upitanju su nijanse... Monitor je dobar i za filmove i za gaming ali nije odlican za filmove i za gaming, no s obzirom koliko dođe, ja bi to odmah zemio{#}

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
12 godina
power_user kaže...

U Bug broj 250 ima odličan članak o kupnji preko ebay-a korejske 1440p monitore, IPS, PLS i vidim sada nove AH-VA matrice sa 10 bita

Uglavnom ovaj model klik je odličan malo skrolaj dolje pa ces vidjeti usporedbu.

16 godina
roby27 kaže...
power_user kaže...

U Bug broj 250 ima odličan članak o kupnji preko ebay-a korejske 1440p monitore, IPS, PLS i vidim sada nove AH-VA matrice sa 10 bita

Uglavnom ovaj model klik je odličan malo skrolaj dolje pa ces vidjeti usporedbu.

To sam pročitao, zato sam se uopce i odlucio na nesto tako. Vidio sam i taj kojeg si linkao, ali zar nije IPS bolji od VA matrice(ili sam ja nedovoljno informiran)?
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice