Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.560
|
čitano: 5.676.209
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji monitor kupiti

Ne kužim smisao ovog coravi. Što su onda ljudi koji kupuju televizore od 40" ili ne daj Bože više? Monitor mi je ujedno i TV. Iskreno da ti velim, ja ne vidim razliku između recimo Samsunga i DELL-a istih rezolucija i veličine kod gledanja filmova i igranja. Možda sam to samo ja. Prosvijetlite me.

14 godina
Koji monitor kupiti

Kupio sam OVOG prije mjesec dana i zbilja je vrhunska slika, ne umara za oči nakon višesatnog korištenja, 5 godina garancije. PLS matrica za koji neki kažu da je bolja od IPS, ne mogu potvrditi jer nisam prije koristio IPS.

A i slažem se s Stjepanjem, koji k će ti 27'', osim ako nije i TV odmah. Za igranje i surfanje ovih 23-24'' je meni osobno taman, filmove gledam na 32'' TV-u.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...
Bond111 kaže...

Ja ne kužim zašto svi forsirate taj DELL. Možda i jesu dobri ali za 200 kn više dobiješ 27" monitor.

na koji to stol stane covjece? 27" kaj ste coravi...{#}dell radi vrhunske monitore jbga...{#}

Dell monitor od 1500kn je daleko od vrhunskog monitora ko i svaki drugi monitor od 1500-2000kn.Ko drugo Dell koristi LG LCD matrice, jeftiniji Dell modeli(to su ovi od 1500kn) imaju 6-bit LG IPS panel a dosta skuplji modeli imaju 8-bit LG IPS panel i to je to.Cool

Svi ti jeftini IPS monitori od nekoliko proizvođača, dakle AOC,Phillips,Dell itd koriste LG 6-bit IPS LCD panel a to znači gotovo identična kvaliteta slike.{#}

vrinho kaže...

Kupio sam OVOG prije mjesec dana i zbilja je vrhunska slika, ne umara za oči nakon višesatnog korištenja, 5 godina garancije. PLS matrica za koji neki kažu da je bolja od IPS, ne mogu potvrditi jer nisam prije koristio IPS.

A i slažem se s Stjepanjem, koji k će ti 27'', osim ako nije i TV odmah. Za igranje i surfanje ovih 23-24'' je meni osobno taman, filmove gledam na 32'' TV-u.

Puno korisnika ima jedan monitor, ali malo veči dakle 27 koji je idealan kao PC monitor+TV to nije ništ preveliko u praksi fučkaj ga.Nevinašce{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 0:55 (rambox).
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ne razumijem zasto bi 27inchi montor bio prevelik? Pa ako je tebi prevelik, ne znaci da je i drugima...naprimjer ti si prodao svoj i7 920(ili nesto slicno) i kupio  i7 3930x.. sto bi vecina rekla da je to apsurdno jer za obicne stvari na kompu poput gejminga itd ti ne treba nista iznad it 3570k. zasto ti onda solis pamet drugima sta ce im veci monitor? Po meni radije pare dam u nesto di vidim razliku. Ovo ne mislim nista lose, nego samo pokušavam reci da se ne mijesate u tudje odluke. Ali sve u svemu, moja teorija je sto vece to bolje, jer osobno imam 23inch monitor, i kad sam kod frenda sjeo i upalio far cry 3 na 27inch...ugođaj je puno ljepši {#}

pero
Moj PC  
4 2 hvala 0
13 godina
eXecutioner kaže...

Pozdrav svima, pisem sa 6 godina starog 19" AOC LCD-a. Vrijeme je da se kupi nesto novo. Rado bih isao na sto veci LCD, ali financije... Limit je nekih 2500kn. Citao sam o DELL U2412M koji je 2000kn. Da li ima nesto bolje a mozda 27"? Dajte neke preporuke u 24" i 27" segmentu. Vrlo mi je vazno da ima height adjusment i tilt.

Unaprijed zahvaljujem

Dosta je hvaljen taj Dell U2412M.Osobno ga nisam probao.

Imaš ovaj Benq XL2420T isključivo gamerski.Ako ćeš za gledanje filmova onda idi na taj Dell kad ga hvale toliko i kad je provjerena roba.

13 godina
protjeran
Lord Pero kaže...

Ne razumijem zasto bi 27inchi montor bio prevelik? Pa ako je tebi prevelik, ne znaci da je i drugima...naprimjer ti si prodao svoj i7 920(ili nesto slicno) i kupio  i7 3930x.. sto bi vecina rekla da je to apsurdno jer za obicne stvari na kompu poput gejminga itd ti ne treba nista iznad it 3570k. zasto ti onda solis pamet drugima sta ce im veci monitor? Po meni radije pare dam u nesto di vidim razliku. Ovo ne mislim nista lose, nego samo pokušavam reci da se ne mijesate u tudje odluke. Ali sve u svemu, moja teorija je sto vece to bolje, jer osobno imam 23inch monitor, i kad sam kod frenda sjeo i upalio far cry 3 na 27inch...ugođaj je puno ljepši {#}

ne solim ja nikome pamet nisi ti mene shvatio! ali 27" monitor na stolu? pa meni je jedva stalo sve( lcd+kuciste+periferija...), a imam ogroman stol!  nedavno sam uzeo 22"dell i odmaknuo sam ga barem 70cm od ociju i dalje mi je pre blizu na to sam mislio da je 27" prevelik! a kaj se tice 3930k ja sam ga kupio da bi ga prodao bez brige perice...{#}LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Planiram kupiti monitor negdje oko 1800-2000 kn maksimalno

Kupujem u Future i vazno mi je da je dobar za gaming i da ne zamara oci

Evo nasao sam ovaj http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0221800#prettyPhoto

Zanima me jeli dobar i kvalitetan ako nije predlozite mi drugi

P.S. Treba biti Monitor-TV

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 12:45 (FerrariEnzo).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Bit će ti dobar.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
neaktivan
{#}

ne solim ja nikome pamet nisi ti mene shvatio! ali 27" monitor na stolu? pa meni je jedva stalo sve( lcd+kuciste+periferija...), a imam ogroman stol!  nedavno sam uzeo 22"dell i odmaknuo sam ga barem 70cm od ociju i dalje mi je pre blizu na to sam mislio da je 27" prevelik! a kaj se tice 3930k ja sam ga kupio da bi ga prodao bez brige perice...{#}LP

Kao sto kazem, nikoga ne napadam, niti sam tebi ista rekao protiv sto si kupio taj proc {#} Ali kazem, naprimjer, imas dobar radni stol, meni je na radnom stolu i komp i monitor, printer, periferija itd...jel je radni stol dosta velik, 165cm,100. Tako da na njega stavim 27 inchni monitor mislim da bi se on meni savršeno uklopio!! Tako da netreba razgovarati sta ce kome koliki monitor {#}

pero
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima!

registrirao sam se da vas zamolim da  mi predložite monitor za poslovnu upotrebu (trgovina), 8 sati blejanja i rada na pc.

Nije za igre , netreba bit nikakva posebna marka ,

Želja je da bude min 22 incha , zvučnici mogu i ne moraju,    da je slika ugodna za oči i da ne umara previše(50-sete su blizu pa da je bar to ugodno), i da bude pod kutem bolje vidljiv.. 

Cijena od cca 800 do 1000 kn.

prednost duža garancija...

Može i više prijedloga ...

Hval unaprijed svima..

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 1:14 (franri).

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

pozdrav ljudi,sad si u 6mjesecu planiram kupiti novi monitor,pa da vas pitam za mišljenje koji je najbolji monitor do 1500kn?

(imao sam dellu23 ali mi nije sjeo bas) ne treba biti ips matrica da imam 75Hz u igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Zadnjih nekoliko dana razmišljam o kupovini novog monitora. Trenutno na radnu konfu imam spojena 2 Phillipsa 22'' fHD. Trenutno sam u dilemi što se monitora tiče. Nabasao sam na prilično jeftin HP ZR30w (IPS 2560x1600) koji bi me izašao 700$, polovni, 4mjeseca star. Osim njega tu je još i svepopularni Dell U2713HM (2560x1440) koji je dostupan kod nas i izašao bi me oko 4500kn.

Komp mi prevenstveno služi za crtanje (2D CAD i ponekad catia), ali znam i zaigrat Wow, CoD i Rift ili pogledat film, ali to je u drugom planu. Garfa je Sapphire 6950 2GB (flashana na 6970) ali u dogledno vrijeme će se i to promijeniti (pred kraj ljeta).

Mene zanimaju vaša iskustva s ovim monitorima i koje su im prednosti i što je još važnije mane.

Huawei u8650/u8652 CM7 team - PENZIONER :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

moze preporuka 22 inča do 900 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MatejCro kaže...

moze preporuka 22 inča do 900 kn?

Ovo ti je najbolje po meni

http://diskont24.com/product.php?productid=122454&cat=316&page=1

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Bok ekipa,

kupujem mami monitor - dakle 22" ili više, 1000 kn +/-, uglavnom radi Word, Excell i surfa.

Molim za savjet!

Hvala, Matija.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mcquinn kaže...

Bok ekipa,

kupujem mami monitor - dakle 22" ili više, 1000 kn +/-, uglavnom radi Word, Excell i surfa.

Molim za savjet!

Hvala, Matija.

Ono što bi monitor trebao imati su IPS matrica i DVI...

E sad, brzinski sam bacio oko na ovom forumu i po netu pa na temelju preporuka zaključio:

ili neki od preporučenih AOC monitora

ili LG IPS234V-PN

ili Asus ML229H.

Koje su vaše sugestije?

14 godina
Koji monitor kupiti

Stari monitor se sa servisa nece vratiti, treba kupiti novi. Preporuka je Dell U2412M koji kosta 2.000 kn, ali samo jedan inc manji monitor je 500 kuna manje!!! Dell U2312HM se nadje za 1.500 kn.

Morat cu pogledati oba dva uzivo da vidim da li se isplati dati 500 kuna vise za taj jedan inc i 120 pixela vecu visinu slike... Ovako na papiru definitivno nema smisla, mozda uzivo veci monitor ostavi spektakularni dojam...

Novac ne kupuje srecu. Ali ljepse je plakati u Porscheu nego u Yugu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da,1inch je razlike ali 2412 je 1cm siri i 4cm visi.Mislim da se isplati,htio sam kupit 2412,nije ga bilo na stanju pa sam kupio 2312. 2412 je puno veci, i ima malo bolji panel.Jednostavno nisam mogao vjerovati da je samo inch razlike...Ali,ne znam koja si vrsta korisnika,ako se bavis video montazom,photoshopom i te seme,definitivno da,jer dobro ce ti doci tih 120 pixela ,jer imas puno vise prostora na desktopu,a ako igras igre,racunaj da ces trebati jaci GPU jer 2412 ima vecu rezoluciju.Ne znam,najbolje bi bilo da ih vidis jedan pored drugog i tako ces najlakse donijet odluku{#}.Sretno

14 godina
Valja spomenuti da Dell U2312HM ima nešto oštriju sliku naspram Dell U2412HM što je svakako dobro(96 ppi kod u2312hm naspram 92ppi kod u2412hm(više je bolje)),mada to neigra neku veliku prednost s obzirom da je veča veličina pixela to jest panela kompenzirana s nešto boljim panelom kod U2412HM.Svakako se isplati iči na Dell U2412HM mada nečeš pogrješiti niti s "manjim" a usput ti ostane 500kn love za npr novi SSD disk.
14 godina
Koji monitor kupiti

Komp (pod moj PC, ukratko AMD 955BE, Sapphire Radeon HD4890) koristim za surfanje, gledanje filmova, nazalost igranje sve rjedje jer nemam toliko vremena, eventualno bih proigrao SC2 za stare dane. Citam po netu da dosta ljudi ima ovu dilemu, u biti znam da bih radije uzeo 2412, jer je i stari monitor bio 24" 16:10, ali mi se ova razlika u cijeni cini dosta velikom. Da je 200 kuna ne bih se sekunde mislio, ali 500 kn je dosta love za tih vertikalnih 120 piksela.

Ocito oba dva ispadaju best buy u svojoj dimenziji, 24" 16:10 bas i nema neku konkurenciju? Sutra bih narucio iz ADMa ako donesem odluku do tada, ima li tko da je nezadovoljan s monitorima kupljenima kod njih? Bila bi tlaka slati monitor nazad u ZG radi zamjene itd.

Novac ne kupuje srecu. Ali ljepse je plakati u Porscheu nego u Yugu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Treba mi monitor od minimalno 21 '' da ima rezuluciju 1920*1080 (full hd ) , da ima dvi ulaz i da je iz trgovine Futura-IT . I da gledaj te da je cijena što niža :) 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=aoc-e2243fw2

ako ti je budzet 1000kn ovo je po meni best buy.

12 godina

Lijepi thin dizajn ali nema DVI kao što autor hoće. Gledaj si IPS panel od LG-a sa tri konektora http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=LG-0428 

13 godina
Koji monitor kupiti

Budžet mi je 1000 +/- 50 kn . Bitno mi je da ima ili dvi ili hdmi konektor . Jel mi možete nešto pogledat u linksu i futuri :) 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Što mislite o ovom monitoru? Pošto nemam skoro nikakva iskustva o monitorima samo znam da je za gaming bolje imat što manji response time i želim 1080p.

http://media.tumblr.com/tumblr_ljux3ubA9J1qcgb8s.gif
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2013 14:00 (Ivan77Ever).

0 0 hvala 0
13 godina
Ivan77Ever kaže...

Što mislite o ovom monitoru? Pošto nemam skoro nikakva iskustva o monitorima samo znam da je za gaming bolje imat što manji response time i želim 1080p.

Solidan monitor {#}

13 godina
Koji monitor kupiti

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=LG-0428 

Dal da ona kupim ovaj monitor . I koje konektore dobijem uz njega tj kablove ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivan77Ever kaže...

Preskupo jer taj Samsung model ima TN LCD matricu, za istu lovu moš kupit 22 LCD sa IPS LCD matricom kao ovaj LG kojeg uzima dolnji forumaš.Kaj se tiče odnosa cijene tog TN Samsunga eto šta dobiš dole za istu cijenu. I taj AOC model ima TN LCD matricu, ali to je 24 veličina jel uglavnom iz kojeg se god kuta pogleda taj Samsung je loš izbor.{#}

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-236-aoc-e2450swhk-1920x1080-250-cdm2-10001-2ms-black/68024

Rucipe kaže...

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=LG-0428 

Dal da ona kupim ovaj monitor . I koje konektore dobijem uz njega tj kablove ? 

Uzmi taj monitor da kaj drugo, e sad koje kabele češ dobit uz njega nemam poima no za sad ne kupuj nikakve kabele.

Ako dobiš samo VGA ili D-SUB kabel, onda moraš kupit još ili DVI ili HDMI kabel jer današnji LCD moraš spojit preko ovih modernih priljučaka a ne prastarog Analognog VGA/D-SUB kabela to je ono najbitnije.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2013 16:10 (rambox).
13 godina
Koji monitor kupiti

Ok njega cu ga kupim .Hvala na pomoci :) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
rambox kaže...
Ivan77Ever kaže...

Preskupo jer taj Samsung model ima TN LCD matricu, za istu lovu moš kupit 22 LCD sa IPS LCD matricom kao ovaj LG kojeg uzima dolnji forumaš.Kaj se tiče odnosa cijene tog TN Samsunga eto šta dobiš dole za istu cijenu. I taj AOC model ima TN LCD matricu, ali to je 24 veličina jel uglavnom iz kojeg se god kuta pogleda taj Samsung je loš izbor.{#}

Nije sad toliko loša TN matrica pretežito na novijim monitorima koliko kruže glasine.

Ne znam da li si primjetio ali gotovo svi gamesrski monitori imaju TN matricu,a koliko možeš vidjeti čoek traži gamerski monitor,ali eto kako god ti kažeš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice