Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.632
|
čitano: 4.929.241
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji monitor kupiti
ba2033 kaže...

Pa reko je čovjek da ga spaja na stari laptop i kompjuter koji imaju samo VGA konektor, i u drugom postu kaže da mu 940NW ima prihvatljivu sliku(TN monitor star 4-5 godina).

A zadnji put kad sam ja pogledao cijene TN monitori su jeftiniji od IPS-a, i nemora potrošit sve novce.

Monitor se ne kupuje svaki dan,Nevinašce pa onda uzmeš onaj model koji ima sve priključke koji ti ubuduče mogu zatrebat tak se to radi.Pored ovakve cijene 27 monitora, sa IPS matricom te sa ovakvom opremom/priključcima kao onaj LG tu se više nema šta drugo birat.Cool

Šta to znači ako ima stari monitor, pa on može sutra krepat to sigurno garanciju više nema a popravak takvog monitora je neisplativ kaj drugo i to je to.Smijeh

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina
neaktivan
rambox kaže...
ba2033 kaže...

Pa reko je čovjek da ga spaja na stari laptop i kompjuter koji imaju samo VGA konektor, i u drugom postu kaže da mu 940NW ima prihvatljivu sliku(TN monitor star 4-5 godina).

A zadnji put kad sam ja pogledao cijene TN monitori su jeftiniji od IPS-a, i nemora potrošit sve novce.

Monitor se ne kupuje svaki dan,Nevinašce pa onda uzmeš onaj model koji ima sve priključke koji ti ubuduče mogu zatrebat tak se to radi.Pored ovakve cijene 27 monitora, sa IPS matricom te sa ovakvom opremom/priključcima kao onaj LG tu se više nema šta drugo birat.Cool

Šta to znači ako ima stari monitor, pa on može sutra krepat to sigurno garanciju više nema a popravak takvog monitora je neisplativ kaj drugo i to je to.Smijeh

Jest, ali neki modeli koji imaju više priključaka imaju strašnu "kvalitetu" prikaza ako se koristi VGA, dok oni samo sa VGA imaju nešto bolju. Ali to je na njemu da odluči koliko će točno potrošit i kakvu mu budućnost sprema.

A popravak bi bio itekako isplativ ako ode nešto malo i jeftino.{#}

16 godina
ba2033 kaže...

Jest, ali neki modeli koji imaju više priključaka imaju strašnu "kvalitetu" prikaza ako se koristi VGA, dok oni samo sa VGA imaju nešto bolju. Ali to je na njemu da odluči koliko će točno potrošit i kakvu mu budućnost sprema.

Ma daj kakve to gluposti lupaš,Izlanuo se kolko imaš godina zapravo jer u tvom profilu to ne piše uopče. Ako si mlad i neiskusan onda je sve jasno, u suprotnom to su obične gluposti znači šta kupit če 27 monitor sa samo VGA utorom/inače takav monitor uopče danas ne postoji.{#}

Nema se on šta odlučit kad je sve jasno odavno, šta je danas dobra kupnja i pametno potrošena lova za 2000kn a ostalo su gluposti.Popravak pet godina starog običnog monitora, nikako nije isplativ jer mu je vrjednost vrlo mala. Ko drugo ispod 200kn neče ga niti pipnut neki serviser, a tolko košta popravak najednostavnijeg kvara kao naponski dio monitora recimo. Svi veči ili ozbiljniji kvarovi kod pet godina starog običnog monitora, znače kanta za smeče ili prodaja u djelove za sitniš tek toliko da nekaj dobiš i gotova priča.{#}

14 godina
neaktivan
rambox kaže...
ba2033 kaže...

Ma daj kakve to gluposti lupaš,Izlanuo se kolko imaš godina zapravo jer u tvom profilu to ne piše uopče. Ako si mlad i neiskusan onda je sve jasno, u suprotnom to su obične gluposti znači šta kupit če 27 monitor sa samo VGA utorom/inače takav monitor uopče danas ne postoji.{#}

Nema se on šta odlučit kad je sve jasno odavno, šta je danas dobra kupnja i pametno potrošena lova za 2000kn a ostalo su gluposti.Popravak pet godina starog običnog monitora, nikako nije isplativ jer mu je vrjednost vrlo mala. Ko drugo ispod 200kn neče ga niti pipnut neki serviser, a tolko košta popravak najednostavnijeg kvara kao naponski dio monitora recimo. Svi veči ili ozbiljniji kvarovi kod pet godina starog običnog monitora, znače kanta za smeče ili prodaja u djelove za sitniš tek toliko da nekaj dobiš i gotova priča.{#}

Nit sam mlad nit neiskusan, a ni ikakvog servisera nisam spomenuo, i monitore gledam razne svaki dan. No tebi vjerojatno je lakše dat novce za novi monitor nego kupit par djelića za sitniš i popravit stari. Eto baš se potrefilo da mi je riknio AOC CRT, 2 kondenzatora su se raspukla - jedan novi je bio 16.33 kuna, drugi 2.30, zalemio nazad i monitor radi, a nisam potrošio više od 19 kuna na popravak monitora koji me služi već evo 13 godina bez greške dosad.

No ovo za VGA konektor i 27" vjerojatno imaš pravo da ne postoji, ono sam govorio općenito.

16 godina
ba2033 kaže...

Nit sam mlad nit neiskusan, a ni ikakvog servisera nisam spomenuo, i monitore gledam razne svaki dan. No tebi vjerojatno je lakše dat novce za novi monitor nego kupit par djelića za sitniš i popravit stari. Eto baš se potrefilo da mi je riknio AOC CRT, 2 kondenzatora su se raspukla - jedan novi je bio 16.33 kuna, drugi 2.30, zalemio nazad i monitor radi, a nisam potrošio više od 19 kuna na popravak monitora koji me služi već evo 13 godina bez greške dosad.

No ovo za VGA konektor i 27" vjerojatno imaš pravo da ne postoji, ono sam govorio općenito.

Moraš imat u vidu jednu stvar,Nevinašce kod 99% korisnika nije niti na kraju pameti da idu sami popravljat bilo koji kvar na monitoru kvar to je za njih znanstvena fantastika.Ako ti možeš popravit nekaj ok, no ogromna večina ne može nikako pa moraju dat 200-250kn za popravak naponskog djela i to je to.{#}

14 godina
neaktivan
rambox kaže...
ba2033 kaže...

Moraš imat u vidu jednu stvar,Nevinašce kod 99% korisnika nije niti na kraju pameti da idu sami popravljat bilo koji kvar na monitoru kvar to je za njih znanstvena fantastika.Ako ti možeš popravit nekaj ok, no ogromna večina ne može nikako pa moraju dat 200-250kn za popravak naponskog djela i to je to.{#}

Ma jasno je to meni, ali šteta je u ovo doba povezanosti i količine informacija ne uštedit si fine pare. {#} 

A na informatičkom je forumu, zna gdje je pa ono.

13 godina
Koji monitor kupiti
Rambox, pa onaj LG kojeg si prepoucio je losiji od Philipsa, ja trebam monitor za igranje igra po cjele dane a i puno se bavim video obradom pa trebam veliki monitor. Spajat cu ga preko HDMI kabla, u kompu imam dvije HD 7970, i5 2500K na 5.0GHz 16GB rama, da sad ne nebrajam dalje mozes pogledat pod Moj PC:)
Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Tražim ultimativni monitor za gaming Moju konfiguraciju možete vidjeti pod moj pc Nije važno koliko košta

0 0 hvala 0
16 godina
Stolnik kaže...
Rambox, pa onaj LG kojeg si prepoucio je losiji od Philipsa, ja trebam monitor za igranje igra po cjele dane a i puno se bavim video obradom pa trebam veliki monitor. Spajat cu ga preko HDMI kabla, u kompu imam dvije HD 7970, i5 2500K na 5.0GHz 16GB rama, da sad ne nebrajam dalje mozes pogledat pod Moj PC:)

LG 27 model ima iPS LCD matricu,Nevinašce a Phillips 27 model ima TN LCD matricu dakle LG je bolje opcija za istu lovu a ti samo odi kupi taj Philips pa se igraj do mile volje.{#}

13 godina

Ja ti od srca mogu preporuciti ovaj prvi. Imam ga i super sam zadovoljan, a presa sam sa U2412M (IPS).

Po meni bolji izbor za igre nego ijedan e-IPS, jer gledanje tamnih scena u mraku (i opcenito) je nocna mora zbog onog gadljivog glow-a.

A ovaj drugi je isto sto i prvi, samo nema HDMI-a.

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 16:12 (anarchyST).
13 godina
anarchyST kaže...

Ja ti od srca mogu preporuciti ovaj prvi. Imam ga i super sam zadovoljan, a presa sam sa U2412M (IPS).

Po meni bolji izbor za igre nego ijedan e-IPS, jer gledanje tamnih scena u mraku (i opcenito) je nocna mora zbog onog gadljivog glow-a.

Hvala, narucio sam ovog prvog, dode mi u srijedu {#}

11 godina
neaktivan
monitor vs monitor-tv combo

"...koji se u svijetu prema raznim testovima pokazao kao best buy monitor sredinom studenog ove godine...."(vjeroj 2011.) iz teksta na str (http://www.hangar18.hr/novosti/3593/lg-m2252d-pz-ips-led-monitor-tv). Imaju ga kod nas na  webu za cijene 21,5 incni cca 1300 kn, 23 1nch cca 1400 kn i 24 inch cca 1700 kn. Reviewi po vani nisu uopce losiji od tog hvaljenog DELa ips, a DELL ionako ima LGov panel, Meni se sviđa to da ima i tv tuner, a zasto za iste novce ne imati i jedno i drugo? Moze neko ovo iskomentirati, pliz

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti
sta ce mi TV Tuner ako ga nikad u zivotu necu upalit?!? EDIT: Moj 27" Philips je na putu do mene :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 13:00 (Stolnik).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

zna li netko koja je razlika izmedju:

LG-IPS277L

i

LG-IPS277L-BN

neki ducani imaju jedne neki druge...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
anarchyST kaže...

i nisi ostao razočaran? s konja na magarca... većini je kasnije tn monitor loš kad su probali ips

27" vs 24",tj. 16:9 vs 16:10 omjer stranica,dojam veličine?

za igre se slažem da je tn bolji iako neki s*** da nevide razliku,jel inače igraš fps i mp igre kao cod i bf3,kažeš razlika se osjeti?

13 godina

Posjedujem Dell U2312HM i naravno crna boja na ekranu mi na početku npr pod.win dijeluje neuvjerljivo no nakon nekog vremena crna mi boja poslje postane zaista uvijerljiva i naravno nemorate na svojim eIPS monitorima doslovno osvjetljenje "držati"na maksimalnim ili defaultnim vrijednostima slobodno ga reducirajte tj smanjite te tako si crnu boju k tomu dodatno poboljšati.

16 godina
odjavljen
3n3m1 kaže...

Posjedujem Dell U2312HM i naravno crna boja na ekranu mi na početku npr pod.win dijeluje neuvjerljivo no nakon nekog vremena crna mi boja poslje postane zaista uvijerljiva i naravno nemorate na svojim eIPS monitorima doslovno osvjetljenje "držati"na maksimalnim ili defaultnim vrijednostima slobodno ga reducirajte tj smanjite te tako si crnu boju k tomu dodatno poboljšati.

kod mene na hp zr24w osvjetljenje stalno na 0,kontrast 80 i kalibracija rgb

13 godina

Trenutna podešenja koje koristim na svojem Dell U2312HM:(Osvijetljenje:25%def75,Brigtness:80%def75,RGB:r92,g91,b100)

13 godina
M4X kaže...

i nisi ostao razočaran? s konja na magarca... većini je kasnije tn monitor loš kad su probali ips

za igre se slažem da je tn bolji iako neki s*** da nevide razliku,jel inače igraš fps i mp igre kao cod i bf3,kažeš razlika se osjeti?

Pa vise sam bio razocaran kad sam sa tn-a presao na e-ips, nego obrnuto... U2412M je daleko bolji monitor sta se tice prikaza boja, i uvjetno receno kuteva gledanja (ali ovo pada u vodu kad ukjucimo glow u cijelu pricu).

Ovih 27" je fizicki vece od U2412M i proporcionalno toj velicini mi je i veci uzitak igrat i gledati filmove na njemu... a monitor mi 90% vremena sluzi upravo za to... da se vise bavim "uredskim" radom sigurno bih osta na 16:10 i 1920*1200.

Najvise igram mmorpg, rpg i sp fps-ove... mp fps-ove ne igram... ali evo primjer, dok sam igrao Torchlight 2 na U2412M oni labeli dropova su mi bili necitljivi dok sam u pokretu tj. bio je primjetan ghosting... kod ovog Philipsa toga gotovo da i nema...

Ali taj ghosting mi i nije toliko smetao, dealbreaker mi je bio glow i prljava slika uzrokovana agresivnim ag slojem...

Ali sve jedno, stedim pare za "punokrvni" IPS, jer ovi AH-IPS i e-IPS isprdci me ne zanimaju... ;)

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 10:29 (anarchyST).
16 godina
odjavljen
anarchyST kaže...
M4X kaže...

Pa vise sam bio razocaran kad sam sa tn-a presao na e-ips, nego obrnuto... U2412M je daleko bolji monitor sta se tice prikaza boja, i uvjetno receno kuteva gledanja (ali ovo pada u vodu kad ukjucimo glow u cijelu pricu).

Ovih 27" je fizicki vece od U2412M i proporcionalno toj velicini mi je i veci uzitak igrat i gledati filmove na njemu... a monitor mi 90% vremena sluzi upravo za to... da se vise bavim "uredskim" radom sigurno bih osta na 16:10 i 1920*1200.

Najvise igram mmorpg, rpg i sp fps-ove... mp fps-ove ne igram... ali evo primjer, dok sam igrao Torchlight 2 na U2412M oni labeli dropova su mi bili necitljivi dok sam u pokretu tj. bio je primjetan ghosting... kod ovog Philipsa toga gotovo da i nema...

Ali taj ghosting mi i nije toliko smetao, dealbreaker mi je bio glow i prljava slika uzrokovana agresivnim ag slojem...

Ali sve jedno, stedim pare za "punokrvni" IPS, jer ovi AH-IPS i e-IPS isprdci me ne zanimaju... ;)

punokrvni ips je još sporiji od e-ips,ja još uvijek neznam kakvu IPS matricu ustvari ima hp zr24w

13 godina
Koji monitor kupiti

Kao sto rekoh gore, ghosting mi nije dealbreaker.

HP ZR24W je e-IPS.

Tolstoy is My Homeboy
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

evo u novom VIDI je usporedni test ips monitora do 23 inch. Grand Prix: 1. DELL U2312HM, 2.Asus ML239, 3.Asus VS239. Izgleda da taj DELL UOPCE nema HDMI !!!??? -Pa zar je to moguce?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ymbz kaže...

evo u novom VIDI je usporedni test ips monitora do 23 inch. Grand Prix: 1. DELL U2312HM, 2.Asus ML239, 3.Asus VS239. Izgleda da taj DELL UOPCE nema HDMI !!!??? -Pa zar je to moguce?

nema da,ali hdmi ti ni netreba,nevidim potrebu,ima dvi i dp i čisto dovoljno

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Evo prije par dana nabavih hvaljeni Dell U2312HM pa bih htio reći nekoliko riječi. Monitor je stvarno dobar. Čak i sa out of the box postavkama gdje su RGB boje na 100, sharpness na 50, brightness i contrast na 75, kvaliteta boja je nešto predobro!!! Ghosting nisam baš primjetio, možda malo, kod jako brzih scena i ako ga aktivno tražite no mislim da je to i realno jer mislim da ne potoje LCD moniori koji ga nemaju. Backlight probijanje zaista nije problem. No, veliki problem, meni osobno, koji da skoro ne mogu prožvakati je anti glare folija ili premaz preko površine monitora koji bi trebao reflektirati manje sunčevog svjetla ili svjetla u sobi općenito. Koliko vidim, odraz svjetla je i te kako vidljiv, pogotovo u tamnim scenama. Igranje igara s mračnim scenama ili gledanje filmova s istim je zaista bolno!! Jedino ako gledate u ravnini očiju, stvari izgledaju koliko toliko oke. Svako pomicanje glave rezultira u vidnom osvjetljenju kutnih dijelova monitora. Kada se gleda sa strane, boje su dobre, odnosno ne gube se kao na TN pannelima, ali taj glow je užasan i daje efekt svijetlo sive boje preko cijele površine, kao kada u video playeru na filmu lupite brightness na max.

Negdje sam vidio da postoji postupak micanja te anti glare folije, no to povlači za sobom rastavljanje čitavog monitora, što mi baš i nije opcja. Napominjem, oni koji su navikli na čisto crnu, ovdje to baš i neće naći i ponekad slika ostavlja dojam prljavosti, kao kada dugo ne brišete monitor pa se na njemu nakupi prašina. Iskreno, mislim da bi ovaj monitor bio stvarno best kada ne bi bilo tog anti reflektivnog sloja. Crna bi bila daleeeeeeko tamnija a probijanje backlighta zaista nije problem i minimalan je i cijela slika bi bila čišća. Ovako, nabavih monitor sa IPS matricom zbog boljeg gledanja sa strane, ali to meni osobno, nikako nije opcija jer je slika pre pre svijetlo siva. Volio bih vidjeti usporedni test tog monitora sa i bez anti glow folije jer mislim da to ima više minusa nego plusa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 12:36 (simpa256).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Mislim da si krivo identificira problem... tj. tu refleksiju ne radi AG sloj i njegovo micanje nece rijesiti problem... to sto ti vidis je IPS glow.

Problem je u samoj tehnologiji izrade IPS panela, i jedino je rjesenje kupnja novog IPS monitora sa polarizatorom (A-TW polarizer).

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 14:06 (anarchyST).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

U dilemi sam između ova dva monitora

AOC monitor E2250SWNK

Philips monitor 226V3LSB/00

A može i neka preporuka do nekih 1200 KN... Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 21:18 (Bojanins).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Ako moze preporuka za monitor ali da ima tv tuner u sebi do nekih 1500kn max.
namjena igrice, filmovi i tv.
hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

*

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 0:55 (johnpr).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Mislim da je ovo jedan od boljih best buy gledajuci cijenu i dobiveno..

HP Pavilion 23xi

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Koji bi mi monitor mogli preporuciti za gledanje filmova poneku igricu(ako je to bitno naglasiti). Jos imam onaj stari debeli pa rekoh evo da kupim neki novi . Pa koji bi mi mogli preporuciti do 1600 kn ako ima koji solidan. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice