Izrada PC kucista

poruka: 161
|
čitano: 60.312
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Izrada PC kucista
nick54312 kaže...

I ja sam zainteresiran za kupnju. 

nije problem napraviti kuciste po zelji kupca vec je problem cijena toga kucista.

ti si nabrojio nekoliko stvari i po grupoj procjeni kuciste bi kostalo iznad 1500 kn,ako ne i puno vise.ako ko ima zelje i novaca neka me kontaktira(ali sumnjam){#}

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
Nije problem dati 1500 kn za kuciste problem je dobiti ono kaj zelim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
nick54312 kaže...

I ja sam zainteresiran za kupnju. 

nije problem napraviti kuciste po zelji kupca vec je problem cijena toga kucista.

ti si nabrojio nekoliko stvari i po grupoj procjeni kuciste bi kostalo iznad 1500 kn,ako ne i puno vise.ako ko ima zelje i novaca neka me kontaktira(ali sumnjam){#}

U tome je problem. Cijena {#}

Za tih 1500kn si kupim još jednu 6950/6970 {#}

Vidim da se baviš time pa jel možeš napravit neku procjenu kućišta zar je taj metal toliko skup? Moj najveći zahtjev je odličan cable managment, a manji zahtijev je tiha prozračnost.

Kruger
15 godina
protjeran
Monopol kaže...
Nije problem dati 1500 kn za kuciste problem je dobiti ono kaj zelim!

prakticki ne postoji ono sta covijek nemoze stvoriti.po meni je jedini problem cijena

14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
Ja mislim da onakvo kuciste ( izrada ) ne moze kostati vise od 1500kn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nick54312 kaže...

U tome je problem. Cijena {#}

Za tih 1500kn si kupim još jednu 6950/6970 {#}

Vidim da se baviš time pa jel možeš napravit neku procjenu kućišta zar je taj metal toliko skup? Moj najveći zahtjev je odličan cable managment, a manji zahtijev je tiha prozračnost.

radio sam jednu vrstu kucista ali nista veliko.inace imam dosat prakse u obradi metala.nije tu toliko skup metal dok je skup rucni rad.kuciste je malo i sve mora biti savrseno da komopente dobro stoje.tu su sati i sati rada da sve ispadne odlicno

nekakavo ekstra kuciste nemoze se napraviti ispod 1500 kn.dok po zelji "kupca" se moze naparviti i jeftinije ali i po pitanju kvalitete losije.dobra cable managment nije problem napraviti kao i tihu prozracnost.

15 godina
protjeran
Monopol kaže...

onakvo kako misli naparviti irebic vjerovatno nebi kostalo toliko,ali oni prvi zahtjevi od nick54312 vjerovatno bi

pitanje je samo koliko kvalitetno "kupac" zeli imati kuciste

14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista
Pa kolko kvalitetno, barem da izgleda kako treba necu se loptati sa njim pa da mora bit cvrsto!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Monopol kaže...
Pa kolko kvalitetno, barem da izgleda kako treba necu se loptati sa njim pa da mora bit cvrsto!

toliko kvalitetno da traje sljedecih nekoliko godina,da nema udubljenja lima....

slicna situcija je s hardverom.uzmi gamepad od 70 kn i logitech f710 gamepad.kad ih uzmes u ruke razlika je nebo i zemlja,slicna situacija je s pravljenjem kvalitetnog kucista

14 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Monopol kaže...

onakvo kako misli naparviti irebic vjerovatno nebi kostalo toliko,ali oni prvi zahtjevi od nick54312 vjerovatno bi

pitanje je samo koliko kvalitetno "kupac" zeli imati kuciste

Baš malo razmišljam i gledam da dosta koštaju ovi kvalitetni i tihi ventilatori. Iskreno sada ne mogu iznjeti svoje prave zahtijeve jer ne mogu trenutno razmišljati o tome. Budem napravio detaljan opis što mi treba pa ću postati ovdje ali ne danas {#}.

Kruger
15 godina
protjeran
nick54312 kaže...

Baš malo razmišljam i gledam da dosta koštaju ovi kvalitetni i tihi ventilatori. Iskreno sada ne mogu iznjeti svoje prave zahtijeve jer ne mogu trenutno razmišljati o tome. Budem napravio detaljan opis što mi treba pa ću postati ovdje ali ne danas {#}.

bez zurbe.takava kucista se kupuju jednom u zivotu{#}

14 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Monopol kaže...

toliko kvalitetno da traje sljedecih nekoliko godina,da nema udubljenja lima....

slicna situcija je s hardverom.uzmi gamepad od 70 kn i logitech f710 gamepad.kad ih uzmes u ruke razlika je nebo i zemlja,slicna situacija je s pravljenjem kvalitetnog kucista

Nije isto, gamepad "diras",premještaš itd.

Kučište kod mene ne moze imati udubljenja pa ne bacam ga.

14 godina
neaktivan
Monopol kaže...

Mislim da je mislio na štetu nastalu temperaturom i tim a ne bacanjem {#}

Kruger
15 godina
protjeran
Monopol kaže...

evo ti drugi primjer

jesi kad vidio(osjetio) kuciste od +1000 kn i kuciste od 200 kn?razlika je ocita.

kad bih ja radio kuciste po narudbi ono bi svakim detaljem odgovaralo potrebama kupca.moje vrijeme,trud i znanje kosta ali zato kupac dobija fanatstican proizvod

17 godina
neaktivan
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Dosao sam na ideju da napravim svoje kuciste.Jedno kuciste sam vec modao,ali ovo kuciste bi zamjenilo moje sadasnje i htio bih da komentirate moje i dodate neke svoje ideje.Za sada cu postaviti slike sto sam napravio pa molim da komentirate.

Evo ti kako sam ja napravio bočnu stranu ito kao i što si ti zamislio prehlebeno sastrane izgleda, samo što sam ja previše boja stavio unutar i van kučišta tj kasnije...

http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/ideja-bocnu-pc-stranicu/27556.aspx

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 980EX eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 6990 4gb 8x 4tb hdd
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 20:30 (the mir).
14 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Monopol kaže...

evo ti drugi primjer

jesi kad vidio(osjetio) kuciste od +1000 kn i kuciste od 200 kn?razlika je ocita.

kad bih ja radio kuciste po narudbi ono bi svakim detaljem odgovaralo potrebama kupca.moje vrijeme,trud i znanje kosta ali zato kupac dobija fanatstican proizvod

Imam kuciste od 700 kn i kuciste od 200 kn, jedina je razlika marka i ovu prozorčići i mjesta za ventilatore! Znaci kvaliteta izrade je ista.

15 godina
protjeran
Monopol kaže...

Imam kuciste od 700 kn i kuciste od 200 kn, jedina je razlika marka i ovu prozorčići i mjesta za ventilatore! Znaci kvaliteta izrade je ista.

ja nemam takav dojam.meni postoji razlike u svakoj sitnici a tebi je to mozda nebitno ili si dobio stvarno dobre primjerke da razlike nema

14 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Monopol kaže...

ja nemam takav dojam.meni postoji razlike u svakoj sitnici a tebi je to mozda nebitno ili si dobio stvarno dobre primjerke da razlike nema

Najvise placam marku kucista!

15 godina
protjeran
Monopol kaže...

to je tvoje misljenje s kojim se ja ne slazem

14 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Monopol kaže...

to je tvoje misljenje s kojim se ja ne slazem

Dobro tvoja stvar, ali da ja sada napravim CM690 niko za njega nebi dao 700kn jel nije CoolerMaster i ne svjetli... {#}{#}

17 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Izmjenio sam prednji dio kućišta(ostalo je sve isto)

samo je dodano par display-a ali je promjenilo izgled

evo slika...

e sad, Jeli bolje?

18 Bolje je
3 Lošije je
3 Otprilike isto
IRebic
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
IRebic kaže...

evo slika...

e sad, Jeli bolje?

Bolje je, ali preporučam ti da najprije nabaviš te front display uređaje da nebiš napravio pre male/velike rupe.

Kruger
17 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
IRebic kaže...

evo slika...

e sad, Jeli bolje?

Bolje je, ali preporučam ti da najprije nabaviš te front display uređaje da nebiš napravio pre male/velike rupe.

Dimenzije su jednake 3.5" otvorima za kućišta...

IRebic
15 godina
Monopol kaže...

Ja iman jedno od 350kn (coolermaster elite 430) i jedno no name od 100kn. I itekako se vidi razlika u izradi. Pretpostavljan da je razlika još veća kako cijena ide gori.

http://about.me/antesirkovic
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Monopol kaže...

Ja iman jedno od 350kn (coolermaster elite 430) i jedno no name od 100kn. I itekako se vidi razlika u izradi. Pretpostavljan da je razlika još veća kako cijena ide gori.

razlika je sve manja  i manja

naravno postoje iznimke

al recimo imas case od 100kn i uzmes jedan od antec 300 il nzxt m59 koji su po 450kn

i razlika je ogromna

al onda opet uzmes case od 800-900 i razlika u izradi vise nije toliko velika posto i ovi od 450 su vrhunski proizvodi

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
15 godina
šiloman kaže...

razlika je sve manja  i manja

naravno postoje iznimke

al recimo imas case od 100kn i uzmes jedan od antec 300 il nzxt m59 koji su po 450kn

i razlika je ogromna

al onda opet uzmes case od 800-900 i razlika u izradi vise nije toliko velika posto i ovi od 450 su vrhunski proizvodi

Dobro u to nisan tia ulazit, nisan ima iskustva sa skupljima dosad, osim nabadanja po tehnomaxu i linksu.

http://about.me/antesirkovic
16 godina
odjavljen
Izrada PC kucista

Vidim da autor teme ne priča ništa o projektu-hoće li biti išta od tih kučišta?

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Kreće se u izradu prvobitnog kučišta,moram označiti precizno linije na limu,izrezati i otići do prijatelja u radijonu i savinuti taj lim.Poslije stavim slike konačne verzije kučišta kojeg radim.

Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Kreće se u izradu prvobitnog kučišta,moram označiti precizno linije na limu,izrezati i otići do prijatelja u radijonu i savinuti taj lim.Poslije stavim slike konačne verzije kučišta kojeg radim.

Odlično. Obaviještavaj nas o pojedinim fazama i stavljaj slike da vidimo napredak.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Evo par slike na brzinu,jer mi se žuri.Dimenzije su V:700 D:620 Š:230 Komentirajte i dajte neke savjete.

Moj PC  
7 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice