[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 859.726
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
tlady89 kaže...

evo, poslikala sam sta mi pise, uopce nemam popis aplikacija na superuseru nit nikako ne mogu određenima dati superuser ovlasti!! ne znam zasto, prije mi je moglo,ali u zadnje vrijeme nikako.. je moguce da sam nekako slucajno unrootala mob factory resetom?? mozda je glupo pitanje,ali fakat ne kuzim!!

Ma ništa ne radi factory reset osim što si obrisala data podatke svih aplikacija i zato ti sve šteka. Root nisi izgubila osim što je možda Superuser izgubio sva dopuštenja. Deinstaliraj Superuser i ponovo instaliraj i zašto factory reset to se na radi osim ako stavljaš drugi software. Jesi li stavila Cwm Recovery onako kako ti stoji na onom linku što sam ga postao?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noshufou.android.su.fixer&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5ub3NodWZvdS5hbmRyb2lkLnN1LmZpeGVyIl0. iskoristi za nakon što si ponovo instalirala Superuser aplikaciju.

Za Link2sd treba druga particija da bi radila na našem mobu.

Skini Root Checker sa Google play i provjeri da li je mob rootan.

Skini Root Firewall sa Google play i pokreni ako ti Superuser regira i pita za dopuštenje znaći da je mob rootan. 

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 18:49 (Fero).
12 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan

Ne nego skini s ovog linka ClockworkMod Recovery 5.0.2.6 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1034145 imaš pored naziva i link koji ti direktno nudi download kojeg spremiš na SD karticu na mobu.

12 godina
neaktivan

ajme, pise mi: this device does not have proper root access!! :OO pa kako to?? jos sam isla kod nekog lika koji otkljucava i roota mobitele i platila mu,i poslije toga sam mogla prebaciti neke aplikacije na sd karticu koje nisam mogla prije roota!! sto posto sam sigurna da je rootan tak da mi sad vise nista nije jasno!!! molim te oprosti sto te gnjavim!!

13 godina
neaktivan
tlady89 kaže...

ajme, pise mi: this device does not have proper root access!! :OO pa kako to?? jos sam isla kod nekog lika koji otkljucava i roota mobitele i platila mu,i poslije toga sam mogla prebaciti neke aplikacije na sd karticu koje nisam mogla prije roota!! sto posto sam sigurna da je rootan tak da mi sad vise nista nije jasno!!! molim te oprosti sto te gnjavim!!

je rootan ali nije pravilno i samo djelomićno. Pa skini one aplikacije koje sam ti naveo pa ćeš vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 19:15 (Fero).
12 godina
neaktivan

instalirala sam ova zadnja dva root checker i root firewall i nista ne reagira..ovaj zadnji otvorim i samo mi se pojavi popis aplikacija i ona dva kruga da ukljucim za 3g ili wifi!! nista mi superuser nije reagirao!!

12 godina
neaktivan

p.s. nece mi izbrisati superuser jer mi opet javlja da nemam superuser ovlasti!! ne znam sta je, sad ne mogu nista, ni zaledit neke aplikacije koje sam prije mogla, za sve mi pise da nemam rootan mob!!

13 godina
protjeran
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Odi tom jebivetru nek ga opet roota. To je doslovno 3 minute posla skupa sa skidanjem neke aplikacije za provjeru.

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

a ne znam vise, dosta mi je ovog mobitela i svega..stalno neki problemi!! da sam znala nebi ga ni kupovala!! prvo mi kazu moras rootat i onda ga dam na rootanje i opet nesto nije dobro!! a sta je najgore ja bas to sve ne kuzim previse!!

13 godina
neaktivan
tlady89 kaže...

instalirala sam ova zadnja dva root checker i root firewall i nista ne reagira..ovaj zadnji otvorim i samo mi se pojavi popis aplikacija i ona dva kruga da ukljucim za 3g ili wifi!! nista mi superuser nije reagirao!!

Skini to i instalirajhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.noshufou.android.su.fixer&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5ub3NodWZvdS5hbmRyb2lkLnN1LmZpeGVyIl0 jer je to fixer za Superuser ako ni to ne pomogne onda nije dobro rootan i zašto factory reset.

12 godina
neaktivan

evo,jesam, dole na force fix i pise mi sve ok,a zadnje gaining root access fail!! a factory reset jer sam htjela sve izbrisati sta je bilo gore,jer sam htjela osloboditi unutarnju memoriju,nisam vise mogla trpit obavijest memory full!!

13 godina
neaktivan
tlady89 kaže...

evo,jesam, dole na force fix i pise mi sve ok,a zadnje gaining root access fail!! a factory reset jer sam htjela sve izbrisati sta je bilo gore,jer sam htjela osloboditi unutarnju memoriju,nisam vise mogla trpit obavijest memory full!!

Mislim da si imala privremeni root i kada si napravila factory reset izgubio se. Na onom linku što sam ti stavio imaš kako se roota i kako staviti CWM Recovery pa to napravi, a ove aplikacije što si instalirala sad možeš iz google play deinstalirati i druge koje ti ne trebaju.

13 godina
protjeran

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1034145

Evo ti između ostaloga i kak se roota taj tvoj Ace. Prije toga samo instaliraj Kies program jer tako dobivas drajvere.

EDIT; vidim tek sad da je kolega FERO vec postao link.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 19:56 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fero kaže...
tlady89 kaže...

Mislim da si imala privremeni root i kada si napravila factory reset izgubio se. Na onom linku što sam ti stavio imaš kako se roota i kako staviti CWM Recovery pa to napravi, a ove aplikacije što si instalirala sad možeš iz google play deinstalirati i druge koje ti ne trebaju.

daniel.hajdinjak666 kaže...

Evo ti između ostaloga i kak se roota taj tvoj Ace. Prije toga samo instaliraj Kies program jer tako dobivas drajvere.

hvala vam puno, probati cu to sama rootati, ali mi je frka da nesto ne zaserem!! zasto trebam kies?? to uopce nemam, di to skinem?? :)))

12 godina
neaktivan

moze jos jedno pitanje?? koju verziju androida bi mi preporucili?? da li ima neka bolja od ove 2.3.6 koju ja imam?? cula sam da imaju neke verzije koje je moguce staviti samo dok je rootan mob, i da puno bolje rade!! i da,sta je to kernel?? :) da li se i to moze mjenjati?? :)))

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

http://www.softpedia.com/get/Internet/Telephony-SMS-GSM/Kies.shtml

Tu ga skini, besplatan je. Program je inace smece jer jako steka, ali tebi trebaju drajveri koje dobivas tom instalacijom. Samo instaliraj taj program i to je to. I ukljuci na mobu "USB debugging" prije nego ga spojis na komp. Ne mozes nist trajno zeznuti, samo citaj i polako. U linku imas i video kak se to radi. 

daniel
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

e, koja je razlika između ovog http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1034145 i ovog http://www.bug.hr/forum/topic/recenzije-komentari-mobitela/samsung-galaxy-ace-s5830/98773.aspx?page=4 ???? :)) nekak mi se ovaj na hrv cini jednostavniji, tamo ima puno koraka za root!! ??

13 godina
neaktivan
tlady89 kaže...

e, koja je razlika između ovog http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1034145 i ovog http://www.bug.hr/forum/topic/recenzije-komentari-mobitela/samsung-galaxy-ace-s5830/98773.aspx?page=4 ???? :)) nekak mi se ovaj na hrv cini jednostavniji, tamo ima puno koraka za root!! ??

Pošto ti imaš 2.3.6 Gingerbread koristi moj tutorijal na hrvatskom isto je uzet sa xda linka samo sam ga ja preveo na hrvatski.

12 godina
neaktivan

sta mi bas treba taj kies?? instalirala sam ga i dok spojim mobitel na kies javlja neku poteskocu sa povezivanjem...

13 godina
neaktivan
Ma treba ti samo zbog drivera za mobitel tako da ga ne trebaš pokrerati ali driveri koji su došli sa njim su potrebni da možeš spjiti mobitel sa PC-om da možeš kopirati na Sd karticu one fajlove za root i cwm recovery.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pa i bez toga mogu spojiti mob na pc i fileove kopirati na sd karticu!! jer dok sam instalirala kies mi uopce nije pc prepoznao mob kad sam ga spojila,pa sam uninstalirala kies i onda tek prebacila file za root na sd..

12 godina
neaktivan

i jos samo jedna stvar, stavila sam root file na sd karticu, ugasim mob i stisnem skupa home i tipku za paljenje i mob se samo upali, ne mogu uci u nikakve opcije!! pa sam stisnula volume +- i tipku za paljenje i onda mi uđe da izaberem nesto, nisam skuzila sta!!

12 godina
neaktivan
Fero kaže...
Ma treba ti samo zbog drivera za mobitel tako da ga ne trebaš pokrerati ali driveri koji su došli sa njim su potrebni da možeš spjiti mobitel sa PC-om da možeš kopirati na Sd karticu one fajlove za root i cwm recovery.

uspjela sam,ali opet javlja neku gresku!! stavila zip file na sd karticu i pokrenula...i pise installation aborted!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 23:32 (tlady89).
13 godina
protjeran

home+vol.up+power i uđes u recovery. Onda ides na install .zip from SD card . Odaberi gde si na SD kartici spremila "root" file, pritisnes "install" i gotovo. Sa "vol.up"/"vol.down" ides gore-dole, a sa "home" i "power" potvrđujes i izlazis van iz menija. Probaj i skuzit ces.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

home+vol.up+power i uđes u recovery. Onda ides na install .zip from SD card . Odaberi gde si na SD kartici spremila "root" file, pritisnes "install" i gotovo. Sa "vol.up"/"vol.down" ides gore-dole, a sa "home" i "power" potvrđujes i izlazis van iz menija. Probaj i skuzit ces.

ma skuzila sam to sve,cijeli dan sam na tome :) dok to sve napravim i odaberem taj zip file mi pise installation aborted!!

12 godina
neaktivan

kraj agonije!! nasla sam na nekom americkom siteu sta da napravim i uspjela rootat, idem se sad dalje zabavljati :)

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1476121

tu trebaš skinuti link2sd apk i instalirati je tako sto ćeš sa Root explorer koji skineš sa google playa cijelu tu aplikaciju link2sd copy/paste staviti u system/app i napraviti dopuštenja premission rw-r-r i rebotat mob. Nije lako ali kad to napraviš opet mi se javi ali tu na ovom linku imaš kako pokrenuti link2sd aplikaciju nakon ovog gore što sam ti napisao. Slike i objašnjenja su prikazane na linku, te ideš od postupka D. jer particiju imaš samo je treba aktivirati.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

hvala puno! idem probat, makar cini mi se dost komplicirano!! dok sam instalirala onaj cwm sa xda foruma mi je pisalo instalation aborted stalno,pa sam nasla neki drugi!! tak mi je i jucer bilo sa rootom.. zasto se to uopce događa??

13 godina
neaktivan
tlady89 kaže...

hvala puno! idem probat, makar cini mi se dost komplicirano!! dok sam instalirala onaj cwm sa xda foruma mi je pisalo instalation aborted stalno,pa sam nasla neki drugi!! tak mi je i jucer bilo sa rootom.. zasto se to uopce događa??

e da samo mi reci da li je to gt5830 ili gt5830i ace

12 godina
neaktivan
Fero kaže...
tlady89 kaže...

e da samo mi reci da li je to gt5830 ili gt5830i ace

gt5830i :) ja sam nasla neki cwm,ali nije onaj 5.0.2.6 :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice