KDE 4 je bio stabilan jedno godinu-dvije prije nego je KDE 5 došao. Makar kažu da je većina problema u closed source driverima.
hm... ne baš. ne koristim ih. dakle što sam primijetio problematično:
- nakon instalacije na disk wifi nije htio radit samo instalacijom bcmwl-a nego sam morao instalirati sa live usb-a pool/main/g/glibc/ libc6-dev da bih morao instalirati bcmwl
- lozinku za wifi sam morao upisivati dva puta za redom, upišeš i onda ti se otvori prozor za još jedan upis.
- update manager kaže želiš li odabrati lokalni repozitorij, a za izbor ima samo ok dugme ?!
- uspio mi se settings jednom srušiti. nije strašno, samo klikneš pokreni ponovo i radi. ali zašto
- updateao preko terminala apt-get update, a program update manager i dalje dolje pokazuje da ima updatea. tek kad sam na njemu kliknio install update, onda je za par sekundi napisao da nema potrebe
- za instalaciju softvera postoji softver manager, update manager i synaptic packet manager po defaultu instalirano ... malo je to, samo tri programa po defaultu za instalaciju softvera
- manage drivers za grafiku, wifi, intel microcode vlasnički driveri su pod meni - applications - system - manage the drivers. Nekad su bili pod settings, dio o hardveru
pozitiva:
- jako lijep 'fine tuning' touchpada. nema 'šuma' tj. pri laganom dodiru kursor ne treperi, šeta bezveze
- sučelje leti (imam 8GB, cpu i5)
sutra isprobam printanje na mreži i preko sambe, dual screen,
e da, i konfiguracija printera koji je spojen na wifi.. trebalo mi je jedno 15-20 sati da ga upogonim, dok je na xfce-u trebalo točno 5 sekundi