Kako da maknem linux linpus i instaliram drugi OS

poruka: 10
|
čitano: 2.363
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Nedavno sam kupio Acer Aspire laptop koji ima linux limpus na sebi. Pokusao sam odmah u biosu namjestit bootanje sa cd-a i tako instalirat windowse ali se cd uopce ne boota vec odmah se pocinje bootat linux.....ne bi niti to bio problem da njegova instalacija (predpostavljam da je to instalacija) zapne na jednom dijelu.....Prilozio sam slike na kojem dijelu zapne i postavke biosa i boota.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 21:16 (Valentino).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Promijeni Boot mode sa UEFI na Legacy, spremi postavke i zagasi laptop.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
probao sam

Vec sam probao....dobijel black screed i samo  ovo " _ "  blinka

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 21:29 (Valentino).
14 godina
neaktivan

Probaj instalirati Windowse preko USB-a.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kako da maknem linux linpus i instaliram drugi
E to i mislim, samo moram napraviti bootabilni usb.....mislio sam ak mozda netko od vas zna kako da bootam sa cd-a da ne moram radit bootabilni usb
14 godina
neaktivan

Možda ti DVD od Windowsa nije bootabilan pa ti zato neće.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ekipa uspio sam.......ako ce itko imati ovaj problem nadam se da ce pronaci ovo.......otisao sam u bios sa F2 i enabled F12.....zatim save and restart naravo i usao sam u dodatne postavke sa F12.....tamo sam odabrao da se automatski boota ono sta je u optickom mediju, cd je bio vec ubacen i evo instaliravam windowse. hvala 

17 godina

Mora ti raditi sa DVD-a kada se prebaci na Legacy! Ja sam bas prije par dana instalirao winse na jedan Acer Aspire.

13 godina
neaktivan

meni je na legacy samo bila donja crta blinkala _ . Moguce da sam nes zeznuo ali evo sad sam stavio na legacy i preko F12 usao u dodatne postavke bootanja i rijesio. Hvala na pomoci :)

16 godina

mora biti odgovarajući medij (OS, s bootom za UEFI i/ili Legacy) da bi ovino o postavci BIOSa bootao.

uvijek je najjednostavnij-najkonkretniji način korištenjem QuickBootMenua, tad se vidi bootabilan medij, odnosno ako nije u popisu, nije bootabilan-s kombinacijom postavke BIOSa..

sve ostalo povezanog s UEFIjem, kao sec.boot, fastboot, win-key.. ili uopće opcije kao i QBM-tipka pišu u RTFMu, koji zato i postoji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice