[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 602.411
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
ERROR1911 kaže...
Nisam nikad radio MBN datoteku imam memorisku unutra od 8GB. 

MBN system partition služi za omjer sistemske particije i programske particije.

Kopirajte datoteku iz MBN system partition i prebacite ju u C:\tools, preimenujte u "mbn_file" te ukucati ovu komandu u CMD:

cd C:\tools
fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn
fastboot reboot

NAPOMENA: Najbitnije je da u komadi ukucate VELIKIM SLOVIMA riječ "APPSBL" ili će Vam inače napisati grešku! Koristite 250MB/134MB da ne bi imali problema kod mijenjanja bilo kojeg ROM-a.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
15 godina
Najbrži kaže...
ERROR1911 kaže...
Nisam nikad radio MBN datoteku imam memorisku unutra od 8GB. 

MBN system partition služi za omjer sistemske particije i programske particije.

Kopirajte datoteku iz MBN system partition i prebacite ju u C:\tools, preimenujte u "mbn_file" te ukucati ovu komandu u CMD:

fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn
fastboot reboot

NAPOMENA: Najbitnije je da u komadi ukucate VELIKIM SLOVIMA riječ "APPSBL" ili će Vam inače napisati grešku! Koristite 250MB/134MB da ne bi imali problema kod mijenjanja bilo kojeg ROM-a.

A kako to stavim na mob nikad nisam radio pa neznam? I onda če mi prepolovit memorisku karticu? 

17 godina
ERROR1911 kaže...

A kako to stavim na mob nikad nisam radio pa neznam? I onda če mi prepolovit memorisku karticu? 

Upravo sam ti napisao u gornjem postu. Ukoliko nemaš folder tools na C:\ disku, skini ga ovdje

15 godina
Najbrži kaže...
ERROR1911 kaže...

Upravo sam ti napisao u gornjem postu. Ukoliko nemaš folder tools na C:\ disku, skini ga ovdje

Hvala riješio sam problem sve radi hvala!

14 godina
neaktivan

To što ti Najbrži predlaže nema nikakve veze sa memorijskom karticom

15 godina

Zašto mi na sony ericsson x8 neće prebaciti aplikacije koje su od googlea na memorisku karticu, nego su mi u telefonu ? 

I koji je najbolji format filma da gledam na mobitelu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 21:15 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
17 godina
ERROR1911 kaže...

Zašto mi na sony ericsson x8 neće prebaciti aplikacije koje su od googlea na memorisku karticu, nego su mi u telefonu ? 

I koji je najbolji format filma da gledam na mobitelu?

1. Vjerovatno je službeni ROM na X8-ici, koristi Link2SD ili aplikaciju slične namjene.
  2. DVDRip (oni većinom 700MB) bez problema pokreće na LG GT540, samo instaliraš BSPlayer
17 godina

Zahvaljujući članu bataya, imamo novi styling za AOSP 1.4 - recovery / original post s xda-developers

-----------------------------------------------------------------------

2.3.7 | CM7 | TX MIUI SDSL & AOSP based:

1. SDSL based - recovery
  2. AOSP based - recovery

You have to create a folder called "theme" under /data/theme to get the themes working. Launcher icons look too small. To fix apply the default theme.

-----------------------------------------------------------------------

Touch recovery TWRP v2.3.1.1 - download

STAVLJANJE: preimenovati skinutu datoteku u "recovery" i staviti viafastboot odnosno cmd komande:

fastboot flash recovery recovery.img   NAPOMENA: preuzeti recovery preimenujte u "recovery" i prebacite u folder C:\tools

fastboot reboot

-Rebased onto AOSP Jelly Bean source code

-Rewrote backup, restore, wipe, and mount code in C++ classes for easier maintenance going forward

NOTE: backups from prior versions of TWRP are still compatible with 2.3

-ADB sideload functionality from AOSP is included in 2.3, see this link for more info

-Re-wrote fix permissions entirely in C++ and runs in a few seconds instead of a few minutes (thanks to bigbiff)

-Improvements to zip finding in OpenRecoveryScript (should be a lot fewer GooManager automation issues)

-Faster boot times

-Added charging indicator while in recovery (only updates once every 60 seconds)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 12:36 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jučer smo frend i ja testirali njegov HTC Sensation XE, moj Sony Xperia Neo V i burazov LG GT540. Moj OC single-core CPU @ 1612MHz je skinio njegov HTC Senstaion XE OC dual-core CPU. Tek spuštanjem takta s 1.5GHz (stock) na 1.2GHz me je dobio na rezultatu. Zanimljivo je što sam sinoć i danas igrao NFS Most Wanted na 460MHz na Neo V. Budem probao na burazovom mobu, ali čisto sumnjam da će se pokrenuti cuz lack of RAM.

Možete li pobjediti burazov AnTuTu score u temi Vaši Android Banchmark rezultati?

Uređaj: LG GT540 Optimus

Verzija softvera: 2.3.7 AOSP 1.4

Frekvencija procesora: 768~800MHz

Antutu

Rezultat: 1855 @ 768 MHz

Rezultat: 1888 @ 787 MHz

Rezultat: 1932 @ 800 MHz

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 11:22 (Najbrži).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Instalirao sam ovaj ZOE 3.5 i stvarno je bomba!!!

Nego, odkad sam instalirao ZOE 3.0 često mi javlja da SD card nije spreman, a samim time mi aplikacije prestanu radit.

Također mi se i ugasi sam od sebe ponekad. Mislio sam da će se to riješit kad stavim novi rom, ali i na ovom 3.5 je isto.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koju SD karticu koristiš?

15 godina
neaktivan
dakiva kaže...

MicroSD. Koju sam dobio kad sam kupio mob. 
Nisam nikad prije imo problema, ni kad sam stavio službeni update na 2.1 ni AOSP 1.4.

Tek kad sam taj ZOE 3.0 stavio počelo je. Uglavnom javi da je ne očitava i nakon 5 sec je očita, ali u međuvremenu aplikacija prestane radit i moram "force close".

13 godina
neaktivan

Tako i meni baca grešku sa SD karticom!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
niveaformen kaže...
dakiva kaže...

MicroSD. Koju sam dobio kad sam kupio mob. 
Nisam nikad prije imo problema, ni kad sam stavio službeni update na 2.1 ni AOSP 1.4.

Tek kad sam taj ZOE 3.0 stavio počelo je. Uglavnom javi da je ne očitava i nakon 5 sec je očita, ali u međuvremenu aplikacija prestane radit i moram "force close".

Taj problem ima i moja devojka sa istom tom karticom koju je dobila uz tel.. Na većini romova ima taj problem osim na AOSP. Ja imam drugu karticu od 8 GB i nema nikakvih problema, tako da znaš da je do kartice. Čak i kada sam ubacio moju staru karticu koju sam dobiuo uz tel isti problem joj se javljao.

15 godina

Frend je išao nešto mrduckati s GT540 i vračao ga je na stari od LG 2.1 i sve mu je prošlo i sad ga upali na ekranu mu stoji samo android i nema dalje, dali može pomoč? 

A ja sam na svoj GT540 stavio AOSP i radi perfektno. Hvala korisniku Najbrži 

Riješio sam problem. 

Napravio sam sljedeće sve po koracima od kolege najbržega (post) nakon toga napravio sam sljedeči korak .

Hvla kolegi Najbrži na tut-ovima. Te kolegi w100 na otkodiravanju uređaja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 16:56 (ERROR1911).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam problem sa instalacijom. Do 13 koraka sve mi fino ide, alio onda komp neće da prepozna mob, tj. instalira Lg bootloader. Može netko pomoć?

0 0 hvala 0
17 godina
ahoj kaže...

Imam problem sa instalacijom. Do 13 koraka sve mi fino ide, alio onda komp neće da prepozna mob, tj. instalira Lg bootloader. Može netko pomoć?

Win 7 OS koristiš? Instaliraj prvo LG Android Driver a potom spoji mobitel i radi dalje.

12 godina
neaktivan

Da, win 7 i instalirao sam ovaj driver što si link stavio, ali kad pokrenem fastboot i priključim usb, čuje se onaj zvuk od win, ali ne izbacuje prozor da se driveri instaliraju, te ne prepoznaje uređaj u idućem koraku. Da napomenem, do 13. koraka je sve super išlo.

0 0 hvala 0
17 godina
ahoj kaže...

Da, win 7 i instalirao sam ovaj driver što si link stavio, ali kad pokrenem fastboot i priključim usb, čuje se onaj zvuk od win, ali ne izbacuje prozor da se driveri instaliraju, te ne prepoznaje uređaj u idućem koraku. Da napomenem, do 13. koraka je sve super išlo.

Pokreni TeamViewer i pošalji mi ID i pass u privatne poruke.

15 godina
neaktivan

dečki koji je po vama najbolji,najstabilniji rom koji koristite za dotični mob?došao mi jedan gt 540 u ruke-pa da bezveze ne kemijam s romovima,važno da radi,kamera,wifi,navigacija..

hvala unaprijed!

Što ga više lome-to ga više volim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bahrija kaže...

dečki koji je po vama najbolji,najstabilniji rom koji koristite za dotični mob?došao mi jedan gt 540 u ruke-pa da bezveze ne kemijam s romovima,važno da radi,kamera,wifi,navigacija..

hvala unaprijed!

Lista TOP 5 ROM-ova za naš LG GT540:

1. 2.3.7 | CM7 | AOSP v1.4recovery / fastboot
  2. 2.3.7 | CM7 | Zoe 3.5 - recovery / fastboot
  3. 4.0.4 | CM9 | ICS CM9.1 FINAL - recovery
  4. 2.3.7 | CM7 | SDSL 3.0 - recovery
  5. 2.3.7 | CM7 | Build Three by tejasdj12 - recovery

Rednim brojevima 1-5 bi rekli da ide od najboljih :)

15 godina
neaktivan

Moze li pomoc kada prikljucim mob na pc nece da ga ocita dok sam bio na 2.1 sve bi sam napravio inace win 7 je pa bi trebao sam pronaci uredaj i drivere a nista se ne dogada..

Mes que un club!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Jučer smo frend i ja testirali njegov HTC Sensation XE, moj Sony Xperia Neo V i burazov LG GT540. Moj OC single-core CPU @ 1612MHz je skinio njegov HTC Senstaion XE OC dual-core CPU. Tek spuštanjem takta s 1.5GHz (stock) na 1.2GHz me je dobio na rezultatu. Zanimljivo je što sam sinoć i danas igrao NFS Most Wanted na 460MHz na Neo V. Budem probao na burazovom mobu, ali čisto sumnjam da će se pokrenuti cuz lack of RAM.

Možete li pobjediti burazov AnTuTu score u temi Vaši Android Banchmark rezultati?

Verzija softvera: 2.3.7 AOSP 1.4

Antutu

Rezultat: 1855 @ 768 MHz

Rezultat: 1888 @ 787 MHz

Rezultat: 1932 @ 800 MHz

Najbrži samo da ti potučem rezultate sa ZOE! {#}

Verzija softvera: 2.3.7 ZOE 3.5

Antutu

Rezultat: 1920 @ 768 MHz

Rezultat: 1939 @ 787 MHz

Rezultat: 1970 @ 800 MHz

Živeo ZOE {#}

15 godina
neaktivan

nakon 3 sata muke konačno stavil custom rom-prvi put je najkompliciranije {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 1:41 (bahrija).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
bahrija kaže...

nakon 3 sata muke konačno stavil custom rom-prvi put je najkompliciranije {#}

A od sada samo prebacuješ ROM-ove na SD karticu i instaliraš preko recovery-a u svega par minuta {#}

Zoe 4.0 (November 21):

New CM7 Theme (TouchWizz 5).
    Re-designed StatusBar (See Features and Screnshots.).
    New default wallpaper. Thanks Eredel from Deviantart
    TouchWizz Morphs Frameworked.
    New Keyboard (TouchWizzed, Thanks brainmaster).
    Improved WiFi. I Hope works better now.
    Added OOM Group Settings (Thanks Zeppelinrox).
    All system and user apps updated to 21/Nov/2012.
    Improved Touch Screen Responsive.
    New Music Player. (MIUI Music Player: Light, Fast, Awesome! Thanks artvandelay440.)
Link na OP

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 9:10 (Najbrži).
13 godina

puka ekran na optimusu (razlio se LCD) i nikako da dođe s popravka (jos traje garancija), a tako puno novih romova.... neurozan sam :D

12 godina
neaktivan

Moram mijenjati ZOE 3.0 u nešto na čemu će baterija duže trajati... Da li je to ZOE 4.0 ili AOSP 1.4...

17 godina
filezp kaže...

Moram mijenjati ZOE 3.0 u nešto na čemu će baterija duže trajati... Da li je to ZOE 4.0 ili AOSP 1.4...

Burazu traje 2 dana na AOSP 1.4.

15 godina
neaktivan

stavil sam ics9-al je katastrofa,touch nereaigra kak bi trebal,dosta zaštekava-fali mu rama, procesora kloknul al malo je nejak..ovak je fancy rom,..

budem kemijal s drugima-pa koji bu radil ok toga bum ostavil ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

OK. instalirao sam pa ću vidjeti koliko će trajati....ali meni mi je na ćirilici.... please kako da to vratim na latinicu?!?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice