[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 602.636
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
DrMika88 kaže...

Ali nisam imao mira pa sam stavio miroslavom aosp 1.2 i sve leti, launcer stavio  holo, razlike u speed nema samo gps mi radi bolje nego na zoe, ali ono sto me nervira je sto nema T9 u dial, niti mi daje setings da ga ukljucim, kao i sto ne mogu sam postaviti ikone u notification bar ni procente baterije. ali cu ostati na njemu jos koji dan treba zoe 3.0 da izađe.

Slazem se s ovim... bas to nedostaje. Inace miroslavov je mozda i najbrzi rom do sada. Ljubiteljima iphonea preporucam joyson.

13 godina
neaktivan
Kod mene se sa Zoe pojavljuje problem sa WiFi-em. Restartam mob. i onda neko vrijeme radi, poslije mi uredno pokazuje i piše da sam spojen, ali kad idem na net piše da veza nije dostupna.
13 godina
neaktivan
Kod mene se sa novim Zoe pojavljuje problem sa WiFi-em. Prvo se ne mogu spojit, restartam mob. i onda neko vrijeme radi, poslije mi uredno pokazuje i piše da sam spojen, ali kad idem na net piše da veza nije dostupna.
13 godina
neaktivan
Sorry za dva skoro ista posta, pišem preko moba, pa se ne snalazim baš.
13 godina
neaktivan
DrMika88 kaže...

da i ja dodam, zoe 2.0 je ok, 2.5 los, ne budi se iz deep sleep pa mora vadjenje baterije, wifi problematican, a to sto ne moze da otvori stranicu je zato sto nije dobar ip pokupio nakaci se i izbrljavi. samim startom zoe 2.5 dobio sam dva FC youtube i još nesto. Kao sto na xda receno 2.0 je mnogo bolji, sam autor je priznao, pa cak postoje i dve verzije 2.5 sa ubuntu clouda i dev host, ovaj sa ubuntua je tek problematican, oba sam po par puta instal, pa se vratio na 2.0. Ali nisam imao mira pa sam stavio miroslavom aosp 1.2 i sve leti, launcer stavio  holo, razlike u speed nema samo gps mi radi bolje nego na zoe, ali ono sto me nervira je sto nema T9 u dial, niti mi daje setings da ga ukljucim, kao i sto ne mogu sam postaviti ikone u notification bar ni procente baterije. ali cu ostati na njemu jos koji dan treba zoe 3.0 da izađe.

Sve boldano je netočno.

Ako si pravilno instalirao kao što sam ja, toga nema. {#}

ŽIVOT je kao pozornica, dođeš, vidiš, odeš. .
13 godina
neaktivan

Super, onda ti javi leoposas da nema potreba da krpi gore navedene bug, i da se pati oko 3.0 kad mu sve to radi ba 2.5, to sto si jedna od retkih kojima sve sljaka, ne daje ti za pravo da negiras tuđe probleme koje ti nemas. Ok, svatili smo, ne znamo da instaliramo rom, prvi put radimo to :(.  Tebi radi sve super na 2.5 i to je super, i mi ostali bi to voleli ali nije tako, pa pusti nas kojima ne radi da kažemo šta ne radi. ... nema ljutiš

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 11:47 (DrMika88).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DrMika88 kaže...

Super, onda ti javi leoposas da nema potreba da krpi gore navedene bug, i da se pati oko 3.0 kad mu sve to radi ba 2.5, to sto si jedna od retkih kojima sve sljaka, ne daje ti za pravo da negiras tuđe probleme koje ti nemas. Ok, svatili smo, ne znamo da instaliramo rom, prvi put radimo to :(.  Tebi radi sve super na 2.5 i to je super, i mi ostali bi to voleli ali nije tako, pa pusti nas kojima ne radi da kažemo šta ne radi. ... nema ljutiš

Nema frke, samo deri. {#}{#}

17 godina
Sićo kaže...

Ne shvaćam to podizanje do neba nekakvog ZOE roma, a probao sam ih sve jer sam "ponosan" vlasnik GT540 (još kada je Murik bio glavna faca na sceni sa prvim portom 2.3. CM za naš mob).

Slažem se.

DrMika88 kaže...

...stavio miroslavom aosp 1.2 i sve leti...ali ono sto me nervira je sto nema T9 u dial, niti mi daje setings da ga ukljucim, kao i sto ne mogu sam postaviti ikone u notification bar ni procente baterije. ali cu ostati na njemu jos koji dan treba zoe 3.0 da izađe.

Isto to meni smeta međutim nije neka "vel'ka stvar" kako bi to kolega Prilika naveo kao bug ili veliki nedostatak NHF :P Nisam koristio ni jedan ZOE ROM, a nestrpljivo čekam verziju 3.0 da isprobam :) Čitam sve vaše komentare i vidim da je dosta hvaljen u verziji 2.0, a 2.5 i ne baš.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
13 godina
neaktivan

Miroslav_mm je rekao da će za 1-2 mjeseca javno objaviti source svih svojih romova.

Nadam se da to ne znači što mislim da znači! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Postoji li Eclair(2.1) sa podrskom za overclock CPU-a i koji je podesen da radi brze?Bitno mi je radi baterije, prije mi je trajala i po 10 dana.

iclock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Postoji li Eclair(2.1) sa podrskom za overclock CPU-a i koji je podesen da radi brze?Bitno mi je radi baterije, prije mi je trajala i po 10 dana.

Vjerujem da postoji takav, samo treba malo prošvrljati po xda. Šta će ti 2.1 pored onakvih 2.3.x romova?

Inače meni na official 2.1 eclairu baterija izdrzi ravnih 23 sata {#}.

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
14 godina

Osvjetljenje na 20%, pozivi i poruke i traje minimum 5 a bez surfanja tu i tamo do 10 dana.

iclock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Osvjetljenje na 20%, pozivi i poruke i traje minimum 5 a bez surfanja tu i tamo do 10 dana.

Meni je osjetljenje na 10%, pregledam samo box na fb-u, pricam po sata na dan, i otipkam 20ak poruka dnevno. Za 23h je na 7%...

http://www.youtube.com/watch?v=43oFiKvAQe0&feature=fvwrel
14 godina

Onda ja imam bolesno dobru bateriju.

iclock2much

3 0 hvala 0
14 godina

AOSP 1.2 2.3.7 UP

SMARTASSV2 245-800MHZ

Ram memorije ima na bacanje, ROM leti.

GT540 je kao stvoren za GB ocito, ICS ipak radi osjetno sporije iako radi dovoljno brzo.

Moja preporuka svima za AOSP 1.2

I jos radi Youtube HQ {#}

iclock2much

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

AOSP 1.2 2.3.7 UP

SMARTASSV2 245-800MHZ

Ram memorije ima na bacanje, ROM leti.

GT540 je kao stvoren za GB ocito, ICS ipak radi osjetno sporije iako radi dovoljno brzo.

Moja preporuka svima za AOSP 1.2

I jos radi Youtube HQ {#}

Samo slusaj mene i moje preporuke.. mada se moze reci da obojica nismo znali da zoe na kraju krajeva zabaguje.. {#}

14 godina

Yebiga, AOSP radi kao metak.

Necu mijenjati vise, ICS mi je ipak sporiji a jako mi je bitno da leti sve.

Ide kao navijen, sve radi uredno, nemam nikakvih zamjerki.

Izgleda da ipak svi 4.X.X OS-evi imaju probleme sa necim dok sa GB nije tako.

Vjerojatno je optimizacija laksa, nema smisla gurati ista jace od GB sa ovoliko RAM memorije.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Vjerojatno je optimizacija laksa, nema smisla gurati ista jace od GB sa ovoliko RAM memorije.

To ja od početka svima ovdje govorim od kako je krenuo ics, da je neoptimizovan i sjecas se one moje "koliko god se peglao, nikad nece biti savrsen" {#}{#}

17 godina
zoharbizo kaže...

Meni je rekord 12 dana i nekoliko sati na Eclair-u 2.1, imam čak ss negdje u temi.

Sićo kaže...

Miroslav_mm je rekao da će za 1-2 mjeseca javno objaviti source svih svojih romova.

Nadam se da to ne znači što mislim da znači! {#}

Upravo to znači, polako nas napušta.

13 godina
neaktivan

Samo da obavestim da je upravo izašao ZOE 3.0, pa da vidimo kakav je

http://ubuntuone.com/1XFTNoTVIPJJvz6tKqyOcK

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 0:17 (dakiva).

0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Je neko probao ZOE 3.0? Ja se spremam upravo testirati, sa ZOE 2.0 sam bio prezadovoljan, dok je 2.5 žali Bože truda :-) . Ja se nadam da je ovaj bolji. Javim poteškoće ili pohvale. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ZOE 3.0 radi za sada bez greške, lepo izgleda, ali mislim da ima malih problema sa brzinom, naime nije baš toliko brz u pojedinim situacijama koliko se očekuje od njega. Imam utisak da je 2.0 brži.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ovako... na lg gt540 imam recovery 5.0.2

znam stavljati romove preko njega

dalje me zanima dali ja mogu na njega staviti ics 4.0.4 i ako mogu, mogu li dobiti link tog roma da ga skinem

pero22

0 0 hvala 0
17 godina
borisz kaže...
Molim za pomoć. Naime sin je prije godinu dnaa instalirao ROM][Gingerbread] 2.3.7 | CyanogenMod 7 | SwiftDroid ASIS| Mur4ik . Zbog nekih problema sa zvukom danas sam ja pokušao malo "prčkati" i naravno sve sam udesio. Sada se telefon n može startati. Pokušao sam preko LG oficijelne stranic na verziju 2.1 i ništa. Pokušao sam sa KDZ update-om i ništa . Stavio sam i fastboot update. Nisam expert, tek znam za kombinacije tipki da se dobije download mode, itd...
Čini mi se da fastboot mode ne mogu dobiti je mi ne ostane nikakva crna pozadina. Zadnje što imam kada upalim mobitel je logo od LG-a, zatim animacija i zatim slova ANDROID. I tu je kraj. Možeš li mi kao totalnom laiku preporučiti koji ROM staviti i pomoći kako uspostaviti pod minimum da telefon bude funkcionalan.
unaprijed hvala.
Boris

http://www.bug.hr/forum/post/mobilni-os-ovi-softver/tutorial-lg-gt540-gb--ics/2882737.aspx

Krenite s trećim korakom sve do devetog koraka, znači i 9. korak MORATE URADITI.
Ukoliko nemate RECOVERY iz 8. koraka, skinite odavde:
http://www.2shared.com/file/a5qIS3N6/recovery.html

Recovery stavljate ovom komandom:

Windows + R, upisati CMD te potom stisnuti ENTER
cd C:\tools
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot reboot

PREPORUKA: recovery 6.0.0.0 koji preimenujete u "recovery" i prebacite u C:\tools

Ako nemaštools folder, skini ga i prebaci na C: disk, link:
http://www.mediafire.com/?bp6c4ofyourdp1h

Kada si sve to uradio, uđi u recovery mode, idi na mounts and storage te odaberi mount USB. Spoji mobitel preko USB kabla na PC. Preuzmi http://depositfiles.com/files/1e91hmptd te prebaci na SD karticu u folder "2.3.7" (ako ga nemaš, napravi ga i u njega inače stavljaj ROM-ove). Skinutu datoteku NE SMIJEŠ RASPAKIRATI već ju takvu prebaciti!!!

Dvaput stisnuti "BACK" tipku kako bi se vratili na početak recovery moda te odabrati opcije:
Wipe data/factory reset
Wipe cache
Advanced >> Wipe Dalvik cache >> jedanput stisnuti "BACK" tipku
Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> 2.3.7 >> odabrati datoteku koji je custom ROM te po završetku instalacije vratiti se na početnu stranicu tipkom "BACK" i odabrati >> Reboot system now

Voila!

12 godina
neaktivan

ajde brzo netko

treba mi hitno

pero22

0 0 hvala 0
17 godina
PERO22 kaže...

ovako... na lg gt540 imam recovery 5.0.2

znam stavljati romove preko njega

dalje me zanima dali ja mogu na njega staviti ics 4.0.4 i ako mogu, mogu li dobiti link tog roma da ga skinem

Pogledaj prvo prve postove prije nego išta napišeš!

2.3.7 & 4.x.x | custom ROM-ovi

Stavi si recovery 6.0.1.0

12 godina
neaktivan

problem je sto ja neznam staviti recovery sve sam ja to citao ali neznam zato sam i sad napravio ovdje racun vidio sam da si ti online

meni treba nesta da leti trenutno sam na cm7 2.3.7, i zelim preko vec stavljenog recoverya da stavim nesta da leti bez greske, jel imas kakvu preporuku??

pero22

0 0 hvala 0
17 godina
PERO22 kaže...

problem je sto ja neznam staviti recovery sve sam ja to citao ali neznam zato sam i sad napravio ovdje racun vidio sam da si ti online

meni treba nesta da leti trenutno sam na cm7 2.3.7, i zelim preko vec stavljenog recoverya da stavim nesta da leti bez greske, jel imas kakvu preporuku??

Da me ne za****aš, pogledaj par postova niže što sam napisao kolegi borisz i URADI SVE KAKO JE NAPISANO TAMO. Link

14 godina
PERO22 kaže...

AOSP 1.2 2.3.7, doslovno leti.

iclock2much
12 godina
neaktivan

ok na fb sam stavio te linkove...

znaci trebam preko cmd staviti recovery 6.0.0 i taj rom s 2.3.7

cuo sam da na nekim romovima neradi kamera ili wifi dali je to slucaj i ovdje??

pero22

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice