LG G4 - Rasprava

poruka: 2.288
|
čitano: 511.727
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: LG G4 - Rasprava

Agram je ovlašteni serviser večih proizvođača mobitela., uvoznik ne.

On s uvozom top modela nema veze.

Tele 2 uvozi LG iz Mađarske, Samsung mobiteli su od Samsunga Hrvatska.,LG mobiteli od LG Hrvatska (osim Tele 2)...T-mobile kao operater dobiva iz Njemačke., za Vip ne znam.

Također i Santa Domenica je ovlaštenu ovoznik Samsunga i LG-a.

Svijet Medija sam uvozi mobitele, van uvoznika...njihovi Iphone je onaj koji se prodaje u SAD-u.

Nije to baš tako jednostavno kako se čini na prvu. Ima tu dosta kombinacija. Netko uvozi preko ovlaštenog uvoznika, netko sam uvozi...

Budem sutra vidio kada cu ici po mob, Vip i Tele2 si blizu (sto se tice ekrana govorim pa provijerim svjetlinu)

Nego eto par maskica, screen protectora na koje sam naisao pa ako mozda jos netko ima za nadodati slobodno neka posta:

Maska 1

Maska 2

Maska 3

Maska 4

SC Temeperd Glass

Qi Wireless Charging Receiver NFC 

11 godina
R36 kaže...
ocean77 kaže... 

Ja sam na v10c i sve je savrseno sto se brzine tice.

Nekada citam kako ljudi spominju lag, ali toga nema, nikakvo trzanje...sto se multitaskinga tice isto sve savrseno...npr. otvorim 15-20 app i skrolanje izmedju njih radi brzo, nema memory leak kao na Galaxy S6 da u multitaskingu app koje bi trebale raditi u pozadini i biti otvorene kada ih kliknes on ponovo ucitava...ovdje sve ceka i radi u pozadini.

Sto se baterije tice neznam koliko sam ja mjerodavan, kod mene je u zadnje vrijeme sve upaljeno od wifi, lokacije, svjetlina ekrana na 100%...izguram cijeli dan i navecer ide na punjac.

Ja navedeno probao danas i nema nikakvog ponovnog učitavanja. Probao multitasking s You Tube, a imao u pozadini otvoreno 8 aplikacija.

thebatman kaže...

Daj ne pricajte gluposti, agram uvozi mobitele za sve operatere.

Agram je ovlašteni serviser večih proizvođača mobitela., uvoznik ne.

On s uvozom top modela nema veze.

Tele 2 uvozi LG iz Mađarske, Samsung mobiteli su od Samsunga Hrvatska.,LG mobiteli od LG Hrvatska (osim Tele 2)...T-mobile kao operater dobiva iz Njemačke., za Vip ne znam.

Također i Santa Domenica je ovlaštenu ovoznik Samsunga i LG-a.

Svijet Medija sam uvozi mobitele, van uvoznika...njihovi Iphone je onaj koji se prodaje u SAD-u.

Nije to baš tako jednostavno kako se čini na prvu. Ima tu dosta kombinacija. Netko uvozi preko ovlaštenog uvoznika, netko sam uvozi...

Imas na YT nekoliko videa gdje se to lijepo vidi za multitasking.

Ovo za uvoz je zbilja smijesno...taman i da dodju iz Madjarske sta vi mislite da tamo zavrse drugaciji G4 nego sto dodju preko LG Hrvatska, malo zdravog razuma i logike nije na odmet.

Jedina razlika koja je eventualno moguca je izmedju ranih serija proizvodnje i onih kasnijih gdje se eventualno mogu izbjeci neki propusti iz prvih serija i to samo ako je moguce.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 11:42 (ocean77).
13 godina
neaktivan
ocean77 kaže..

Ovo za uvoz je zbilja smijesno...taman i da dodju iz Madjarske sta vi mislite da tamo zavrse drugaciji G4 nego sto dodju preko LG Hrvatska, malo zdravog razuma i logike nije na odmet.

Jedina razlika koja je eventualno moguca je izmedju ranih serija proizvodnje i onih kasnijih gdje se eventualno mogu izbjeci neki propusti iz prvih serija i to samo ako je moguce.

Imaš na you tubu . Šta je you tube mjerodavan!!!

Ja govorim iz vlastitog iskustva...ne s you tube. Ja osobno probao multitasking...i o tome što ti pričaš ni traga.

Na svoje pitanje "Ovo za uvoz je zbilja smijesno...taman i da dodju iz Madjarske sta vi mislite da tamo zavrse drugaciji G4 nego sto dodju preko LG Hrvatska, malo zdravog razuma i logike nije na odmet" si dao sam odgovor "Jedina razlika koja je eventualno moguca je izmedju ranih serija proizvodnje i onih kasnijih gdje se eventualno mogu izbjeci neki propusti iz prvih serija i to samo ako je moguce."

Dovoljno je da kupiš krivu seriju...

11 godina
R36 kaže...
ocean77 kaže..

Ja govorim iz vlastitog iskustva...ne s you tube. Ja osobno probao multitasking...i o tome što ti pričaš ni traga.

Na svoje pitanje "Ovo za uvoz je zbilja smijesno...taman i da dodju iz Madjarske sta vi mislite da tamo zavrse drugaciji G4 nego sto dodju preko LG Hrvatska, malo zdravog razuma i logike nije na odmet" si dao sam odgovor "Jedina razlika koja je eventualno moguca je izmedju ranih serija proizvodnje i onih kasnijih gdje se eventualno mogu izbjeci neki propusti iz prvih serija i to samo ako je moguce."

Dovoljno je da kupiš krivu seriju...

Pa cuj mjerodavnije mi je to sto vidim na YT nego ono sto mi ti napises na forumu.

Sa ovim se slazem, problem moze biti u odredjenoj seriji, a lose serije su zahvacale sva trzista tako da trziste s tim nema veze...osim ako slucajno neka serija ne zavrsi samo na jednom trzistu.

13 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Pa cuj mjerodavnije mi je to sto vidim na YT nego ono sto mi ti napises na forumu.

Sa ovim se slazem, problem moze biti u odredjenoj seriji, a lose serije su zahvacale sva trzista tako da trziste s tim nema veze...osim ako slucajno neka serija ne zavrsi samo na jednom trzistu.

Ok...ti koji nemaš S6 misli da ne radi dobro multitasking, mi koji imamo S6 znamo da dobro radi tako da nema frke.

14 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Evo na XDA javljaju da se popravio Touchscreen 

Plus ima ovdje za skinuti taj KDZ ali kazu da javlja neku gresku pri svakom reebotanju 

Ili je taj Open nas v10c ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 14:18 (INKOGNITO3).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
LG G4 - Rasprava

Ponovno sam uzeo G4, točnije sutra mi dolazi. Uzeo sam kožni crni (najviše mi se sviđa). Imao sam par stvari koje mi se nisu sviđale u vezi G4.

-Problemi sa touchscreenom, nisu bili učestali, ali nekad se totalno zblesira

-Performanse, sitni laggovi, nije kao na G3, ali bili su prisutni

-Video, točnije bitrate istog i snimljeni zvuk na videu

Jesu se ove stvari riješile sa softverskim update-om? Ja sam ga imao kojih mj dana, vi koji ste ga imali duži period, kakvi su vam zasada dojmovi? Jeli dostupan root (jednostavna metoda)?

Hvala :)

0 0 hvala 0
17 godina
LG G4 - Rasprava

welcome back,dobar odabir...puno bolje nego prije

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

Par strana prije sam imao dilemu note 4 ili g4 baš kao i još neki korisnici.

Pošto se nisam mogao odlučiti kojega da uzmem, kupio sam oba.

Pa evo jedna mala usporedba:

Dizajn:

U ovom polju mi G4 nosi pobjedu. Iako je note 4 predivan uređaj, jednostavno su mi tipke na pozadini uređaja bolje rješenje nego na dnu uređaja.

Ipak, tipke na dnu uređja imaju logiku ako je otisak prsta u home tipci, ali otisak prsta u note 4 je loš pa mi taj dio nije plus. Također G4 bolje leži u ruci.

Zaslon:

E ovdje se ne mogu odlučiti. Prednost G4 - realniji prikaz boja, nešto oštrija slika. Prednost note 4 - svjetliji zaslon, prostraniji. Svakako prekrasni zasloni kako god okreneš.

Softver:

Oba uređaja su trenutno na androidu 5.1, za oba se očekuje android 6. (G4 će ga dobiti do kraja godine, note 4 vjerojatno q1-q2 2016). Naravno, preko androida LG i Samsung su složili svoj sloj programa. Mada oba imaju svoje mane i prednosti, nekako mi se više sviđa LG po tom pitanju. Manje je šaren, moderniji je.

Performanse:

Prvo da kažem da nisam gamer na mobitelu, dakle ne igram igre na mobu, tu i tamo možda neku jednostavnu koju bi pokrenuli i low end mobiteli. Dakle meni su bitne svakodnevne radnje:

whatsapp, mail, surfanje, obrada slike i videa, društvene mreže. U tom pogledu su uređaji identični. Oba odrađuju svoj posao vrhunski.

Kamera:

E ovo je najkompliciranije za objasnit, pa evo ovako:

G4 > N4

- f 1.8 vs f 2.2 (veča dubina, bolji rezultati low light fotografija, bolji macro)

- dobrih 25% širi fov

- bolja panorama

- manual mode (kontrola isoa, brzine okidanja, balansa bijele, mas sve)

- laserski autofokus

- iso 2700 (n4 ide do 800)

N4 > G4

- bolji HDR (real time HDR - odmah okida slike u HDR, bolje naglašava sjene i kontrolira presvijetla podrucja)

- više mogućnosti kamere (downloadanje modova, isključivanje oisa, timelapse)

- kontrola i eksportiranje slow motion videa

- kvalitetniji ois (nema jello efekta)

- HDR video

- 1080p @ 60fps (srami se LG sa 30fps)

Kako god okrenete dvije odlične kamere. Meni je fora manual mode pa bih se odlučio za g4, ali note 4 je možda bolji odabir za prosjecnog korisnika kamere.

Autonomija:

Uređaji su li-la što se tiće toga. cca 4H screen timea na oba dobijem, to je to.

Ostalo:

G4 > N4

- aktualni flagship (pažnja je na njemu, dok se samsung već okreće S6/N5 isl)

- sa g4 se dobiju hebene sluše

- programibilne volumen down i up na dvostruki dodir

- quick circle flip je praktičniji nego ikakvo rješenje koje samsung nudi za note

- 8mp prednja kamera

- mada ga je trenutno teže rootat i unlockat bootloader, nema glupi knox koji uvjek poništava jamstvo

N4 > G4

- s pen je odlična stvar

- gratis 50 Gb na dropboxu

- bolji aux output

- duže je na tržištu pa ima više romova za njega

- note serija drži cijenu

Eto ga, ugl ja se još nisam odlučio koji ću ostavit za primarni. Uvijek imam jedan za primarni, a ovaj drugi vrtim i testiram sve žive modele, vrste idt. Oba su jebeni mobiteli, koji god da uzmete nećete pogriješit. 

Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
INKOGNITO3 kaže...

Budem sutra vidio kada cu ici po mob, Vip i Tele2 si blizu (sto se tice ekrana govorim pa provijerim svjetlinu)

Nego eto par maskica, screen protectora na koje sam naisao pa ako mozda jos netko ima za nadodati slobodno neka posta:

Maska 1

Maska 2

Maska 3

Maska 4

SC Temeperd Glass

svi ovi linkovi sto si naveo sa maskama za G4 su laznjaci

ako hoces original spigen maske morat ces platiti puno vise od 2-3$..

R36 kaže...

radije cu vjerovati nekome tko je to dokumentirao i tko radi s mobitelima profesionalno, nego nekom random posteru sa foruma kojemu je ovo mozda peti mobitel u zivotu

11 godina
Fanu kaže...
INKOGNITO3 kaže...

Maska 1

Maska 2

Maska 3

Maska 4

SC Temeperd Glass

svi ovi linkovi sto si naveo sa maskama za G4 su laznjaci

ako hoces original spigen maske morat ces platiti puno vise od 2-3$..

R36 kaže...

radije cu vjerovati nekome tko je to dokumentirao i tko radi s mobitelima profesionalno, nego nekom random posteru sa foruma kojemu je ovo mozda peti mobitel u zivotu

Nije mi se dalo kopati, ali ovaj video lijepo pokazuje kako se Galaxy S6 Edge + nosi sa multitaskingom...znaci memory leak nije ni ovdje rijesen...sta mu vrijedi i 4GB rama ako ih ovako iskoristava.

11 godina
LG G4 - Rasprava

Evo par slikica

https://flic.kr/s/aHskfTRpdp

Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Je li je netko narucivao dodatnu bateriju ili charging dock? Cijena? Odakle?

EDIT: danas mi je dosao v10d update

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 16:07 (Iron13).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Evo da se ja javim nakon jednog dana koristenja G4 i prvih utisaka inace dolazim sa G2:

Omah mi je povuka dva update-a, a sada je na v10c inace HT

Probao sam da mi zasteka ekran tj touch na sve moguce nacine kako ima na youtube-u sve je uredu i sve fluidno.

Primjetio sam da kod stock tipkovnice doista maaaalo kasni ali uvijek skinem od googla i sve radi kako spada i nema laga, maknem sve one korekcije itd jer ne koristim to, sto jednostavnije to bolje(za mene).

Baterija nakon sto se do kraja ispraznila napunio je do 100% za cca 2 h ali sam i dalje prckao po njemu.

Dobio sam sam Screen on 5 h, wifi i 3g on bez synca. Kada nije bilo wifia bio sam na 3g-u (maknuo sam 4g), umjeren  do heavy user sam.

Cijelo vrijeme Face, Messenger, Whatsapp, Viber, mail, Page Manager, tu i tamo Youtube, Chrome

Vidjet cu kada potegne jace igrice kao Modern Combat 5 kako se ponasa, grije itd.

Kamera na prvu super ali kao sto kazem ovo su sve dozivljaji na prvu bit ce tu zasigurno laga itd.

3.15 GB aplikacija na njemu instalirano

Samo pitanje ima li G4 kao na G2 task manager svoj ?

Sto se tice onih linkova za maskice znam da su fake ali do sada sam stalno narucivao od tamo i dobro su cuvale mobitel

I kakav je v10d ima li razlike neke mozda ili ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 18:54 (INKOGNITO3).

0 0 hvala 0
12 godina
LG G4 - Rasprava

instalirao V10E (na europskim modelima je to V10D) i izgleda da su rijeseni problemi sa touchem

tap to unlock me jos nijednom nije izignorirao :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
LG G4 - Rasprava

aosp,aopk ili ota rom ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
LG G4 - Rasprava

prvo sam flashao stock V10E kde koristeci LG Flashtool 2014

i onda sam instalirao http://forum.xda-developers.com/g4/development/h815-eu-l-p-t-sea-twn-t3176195

samo problem je sto mi je navbar sad premalen i neuspjesno pokusavam vratiti stock :f

custom ROMova jos nema zato sto nema nacina da se otkljuca bootloader (za internacionalne verzije)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 11:54 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
LG G4 - Rasprava

Kod mene je europski model, v10d, nemam problema sa touchom. Sa mobitelom sam prezadovoljan

0 0 hvala 0
17 godina
LG G4 - Rasprava

Upravo azurirah ota v10d ,radi ko munja sad ,fluidniji od v10c

Multi brzi,touch rjesen i bolje regaira pogotovo kod tipkanja...mrak kaj se mene tice ;-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

Upravo azurirah ota v10d ,radi ko munja sad ,fluidniji od v10c

Multi brzi,touch rjesen i bolje regaira pogotovo kod tipkanja...mrak kaj se mene tice ;-)

HT, Vip ili slobodna prodaja je mob pa si azurirao ?

17 godina
LG G4 - Rasprava

SP

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

Meni je isto jucer dosao update na v10d, radi savrseno.

1 0 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

Vidim da mozemo unlockat bootloadet. A ima i neki genesys custom rom, navodno dobar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Moze li netko naci ili ako zna kako da uhvatim sa kamerom lijepo zvijezde po noci, mjesec itd . vidio sam savrsene fotke na xda ali nikako da uspijem to...

Plus trebam si neki tripod nabaviti

Za sada super zadovoljan sa mobom jos samo da dodje root kako spada :) (kako je bio na G2)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 15:51 (INKOGNITO3).

0 0 hvala 0
11 godina
INKOGNITO3 kaže...

Moze li netko naci ili ako zna kako da uhvatim sa kamerom lijepo zvijezde po noci, mjesec itd . vidio sam savrsene fotke na xda ali nikako da uspijem to...

Plus trebam si neki tripod nabaviti

Za sada super zadovoljan sa mobom jos samo da dodje root kako spada :) (kako je bio na G2)

Montiras na tripod

Iso 150

Shutter 30sec

Focus infinity

Moras nac neko mjesto gdje nema puno zagdjenja svjetlom i kad nema mjeseca.

14 godina
odjavljen
LG G4 - Rasprava

Zasada najveće mane ovog moba u mom korištenju:

-zvuk iz slušalice je katastrofalan, u svakom smislu te riječi, na S6 je puno bolji, M9 uopće neću spominjati

-zvuk u videu isto nije pohvalan

-automatski brightness radi puno lošije od S6 i M9

-ovaj plastični okvir oko moba se lako grebe

-ima sitnog lagga pri korištenju, radi otprilike kao S6, dok je M9 za oba avion 

Stvari koje mi se jako sviđaju:

-vrhunski display, od boja, prikaza na suncu, gotovo sve

-koža ima odličan feeling u ruci

-softver je pun trikova, funkcija, čovjek ne stigne sve ni pohvatati.. ps clip tray je vrh

-kamera je FANTASTIČNA, ni S6, a pogotovo M9 nemaju ovakvu kameru, LG je ovo doveo na novi level, jedva čekam vidjet kameru na G5

-baterija mi je odlična uz moje korištenje, bolja nego na M9, a dosta bolja nego na S6

Po meni je ovo najkompletniji mobitel u 2015 godini, pravi ANDROID flagship

5 0 hvala 0
11 godina
LG G4 - Rasprava

6 slikica samo stackao, s malo truda i dobre pozicije bit ce super.

Uf kompresiralo ga...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2015 10:41 (thebatman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Zasada najveće mane ovog moba u mom korištenju:

-zvuk iz slušalice je katastrofalan, u svakom smislu te riječi, na S6 je puno bolji, M9 uopće neću spominjati

-zvuk u videu isto nije pohvalan

-automatski brightness radi puno lošije od S6 i M9

-ovaj plastični okvir oko moba se lako grebe

-ima sitnog lagga pri korištenju, radi otprilike kao S6, dok je M9 za oba avion 

Stvari koje mi se jako sviđaju:

-vrhunski display, od boja, prikaza na suncu, gotovo sve

-koža ima odličan feeling u ruci

-softver je pun trikova, funkcija, čovjek ne stigne sve ni pohvatati.. ps clip tray je vrh

-kamera je FANTASTIČNA, ni S6, a pogotovo M9 nemaju ovakvu kameru, LG je ovo doveo na novi level, jedva čekam vidjet kameru na G5

-baterija mi je odlična uz moje korištenje, bolja nego na M9, a dosta bolja nego na S6

Po meni je ovo najkompletniji mobitel u 2015 godini, pravi ANDROID flagship

kako mislis zvuk iz slusalica je katastrofalan, nije dovoljno jak ili sta? cim prikljucis tipa sennheiser slusalice sve je super jedino sto trebas pojacat malo vise nego na HTC-u jer nije bas neko pojacalo, a to ovisi i o slusalicama koji impedance imaju.

14 godina
odjavljen
LG G4 - Rasprava

lows, mids, highs, bass, sve je kategoriju ispod konkurencije.. i pogledaj xda, nisam jedini sa tim problem, plus ja ti imam sluske od 600kn (akg k518), tako da je sve jasno

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Pozdrav namjeravam kupiti G4 u slobodnoj prodaji tocnije sancta domenica,sad me zanima ako kupim obican model bez koze,zlatni,hocu li dobiti slušalice u pakiranju? A ako kupim kozni hocu li dobiti i slusalice i plasticni cover?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice