LG G3 - Rasprava

poruka: 7.244
|
čitano: 1.223.683
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

Ljudi evo idu moji dojmovi nakon tjedan dana korištenja :)

Kupio sam uređaj u Vipa na ugovor, mogao sam birati između S5 i G3, s obzirom da sam S5 već imao, mislim da je izbor jasan

Ekran: Famozna 2K rezolucija..Komu, čemu? Meni osobno ne treba, mislim da proizvođači previše glume klaune sa trpanjem kojekakvih rezolucija, megapixela ... Sve u svemu ekran je dobar! Nije savršen dapače, u nekim dijelovima kontrast je nizak, crna baca previše na sivu te oversharpening. Iako mnogi govore da vidljivost na suncu nije pohvalna, meni je prilično dobra na 100% osvjetljenju. Sve u svemu dobar display

Dizajn i izrada: Iskreno, ovo mi je jedan od najljepših mobitela trenutno i jedan od najbolje napravljenih plastičnih telefona koje sam imao priliku koristiti, s obzirom da sam prije imao S5 kojem je izrada ajme majko, ovo je blago rečeno preporod. Mali bezeli, odlična plastika na dodir i futuristički dizajn, bravo LG

Sučelje i performanse: Iako nikada nisam bio ljubitelj LG-evog sučelja, ipak mislim da je ovdje totalno drugačija situacija, sada sve izgleda prekrasno, boje su manje napadne nego na Touchwizzu, sve izgleda lijepo i sa nekom dozom elegancije i opet dajem usporedbu sa Touchwizz-om na kojem brat-bratu sve izgleda dječje i nabacano.. Funkcija ima hrpa, dual window, raznorazni pokreti, knock kode itd itd

Ovdje imamo Snapdragon 801 koje je zapravo nabrijani Snap 800 (dignut radni takt procesora i grafičke), u teoriji bi sve trebalo ići glatko i letjeti, ali (mrzim to ali) u praksi sa LG-evim sučeljem se pokazalo da nije baš tako, ovdje ne krivim 2K rezoluciju nego baš sučelje i nedovoljno optimizacije, jer uz custom ROM koji sam si ubacio (Android Now HD 6.2), sve probleme sam riješio, dakle LG bi ozbiljno trebao poraditi na tome, jer mobitel od par tisuća kuna nebi trebao niti štucnuti out-of-box.. ali što je tu je

Kamera: laserski autofokus, dual LED flash, OIS, 13Mpx Sony Exmor RS kamera (IMX serija), kamera je napakirana ozbiljnim hardverom, ali sa softverske strane ipak treba malo poliranja, recimo ovako, slike ispadaju preekspozirano u 80% slučajeva, dinamički raspon je slab, detalji su na mjestu, fokusiranje je brzo, ali sučelje ima poprilično nizak framrate kada se rade brži pokreti sa mobitelom.. Kamera je dobra, ali eto nije me impresionirala, vidjet ću da si neki mod sa XDA nabacim

Ostalo: Zvučnik odličan, nisam previše zahtjevan u tom segmentu ali zvučnik se odlično čuje pri dolaznim pozivima i sl. Slušalice koje dobijem u kutiji su čisto ok, ali pored mog dvojca (AKG K321, AKG K518), mogu ih u smeće baciti :D Zvuk pri pozivu, kao i mikrofon su odlični, kao i na svakom mobitelu ovog ranga

Eto to bi bilo to, zasada sam zadovoljan mobitelom i ostaje kod mene, pa ćemo vidjeti situaciju sa ROM-ovima i kernelima, koja može samo na bolje :D

6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Stavio Lollipop 20E, ugasio animacije i mobitel LETI. Nema više laga...

1 4 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: LG G3 - rasprava
R36 kaže...

Kao prvo, da se ogradim, nisam ti ja nabio TD.. kao drugo, neznam zašto bi netko isključio animacije, ok brži mob dobiješ, ali meni je prelijepo vidjeti lijepo dozirane animacije, neznam kako je vama :)

Nadopuna: bateriju na ovom mobu dosta ljudi blati, ja ne vidim povoda osobno, meni je baterija odlična, sve mi je upaljeno (podaci, wifi, lokacija, auto brightness, dva e-mail accounta sinkronizirana) i nemam ni najmanjeg problema da mi izdrži do kraja dana uz 4 ipo pa sve preko 5h on screena :)

13 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Neznam zašto bi netko isključio animacije, ok brži mob dobiješ, ali meni je prelijepo vidjeti lijepo dozirane animacije, neznam kako je vama :)

Ja gasim animacije na M8, predugo traju, čak i na 0.5x. Kad želim nešto jako brzo obaviti animacije mi malo smetaju. Npr. brzo iz Chrome u Dialer pa natrag na Chrome, ali jako brzo. Ili s Chrome na Fejs. Brže to obavim bez animacija.

P.S animacije prekrivaju lagg.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
14 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

Nekad je i obrnuto, nekad animacije pokažu lag, jer nemože svaki mob izvući animaciju u danom vremenu i omjeru (1x,2x) i onda animacija trzne, to se baš na G3 dešava na stock ROM-u, na Android Now su animacije jako fluidne i bez frame dropova

Ja nemam problema sa nečim što trebam brzo napraviti, imam recents gdje mi je ionako otvoreno sve što mi treba i samo uđem u dialer i eto :)

1 0 hvala 0
17 godina
LG G3 - rasprava

dok si ovo napisao vec ima 7.1 verzija u kojem je fixan dpi busy boxa kao i root u sper SU-u pa chekiraj  {#}

bdw koju sd karticu imas i od kolko gb-a te koje je brzine 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 16:28 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

Taman flashao, aplikacije se optimiziraju :D Hvala

Inače ne koristim SD karticu jer mi ne treba, imam 32Gb na mobu + 64Gb USB 3.0 Kingston Data Traveler te 640Gb eksterni HDD, tako da mi je SD kartica totalno nepotrebna 

0 0 hvala 0
17 godina
LG G3 - rasprava

onda ok , ja sam u HT paketu sa mobom dobio isti takav samo ima 32GB {#} takojder ne koristim sd karticu 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 17:25 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima netko da je flashao V20E stock ?? odakle ste skinuli ?

Samsung Galaxy Note II :)
13 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava
God created man, Samuel Colt made them equal.
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
LG G3 - rasprava

Također skinuo sa gornjeg linka.

0 0 hvala 0
17 godina
LG G3 - rasprava

LOL vec je 7.2 doso {#}

1. Fixed battery drain

2. Fixed AN HD - Custom Settings

3. Update File manager - * root *

4. Update CoreGSM

5. New Theme ROM is integrated

6. The other minor changes

{#}
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 19:51 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
odjavljen
4mal kaže...

LOL vec je 7.2 doso {#}

1. Fixed battery drain

2. Fixed AN HD - Custom Settings

3. Update File manager - * root *

4. Update CoreGSM

5. New Theme ROM is integrated

6. The other minor changes

{#}

Odsad si mi prvi i glavni izvor informacija :D

Zašto i 6.2 i 7.1 nemaju LG-evu aplikaciju za poruke, znaš li možda? 

17 godina
LG G3 - rasprava

Nemam pojma ali jel doso root za e ? probao sam preko PD-a ali baca mi neku gresku grrr {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 20:20 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
4mal kaže...

Nemam pojma ali jel doso root za e ? probao sam preko PD-a ali baca mi neku gresku grrr {#}

Pa jeli uopće bila root skripta za C i D verzije?

17 godina
LG G3 - rasprava

neznam {#}

upravo flasham e sa xda linka pa ako uspijem roornot stavit cu AHD7.2 i rini kernel + xda cam boost  + jos neke peeezdarije cu namjestiti u developer toolsima 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 20:25 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
4mal kaže...

neznam {#}

upravo flasham e sa xda linka 

Čemu, zašto? Ako nemaš root access, koda nemaš android :P hehe šala naravno

Rado bih si stavio E, ali nema još skripta za rootanje tako da ništa

17 godina
LG G3 - rasprava

pa dosta hvale ovaj e , budemo vidjeli {#}

meni samo nije jasno zasto labudi ne stavljaju linkove sa rootanim stock romovima nego mi moramo to radit preko PD -a pas mater, takvih gluposti nije bilo na Sammyu {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 20:30 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

Rado bih ga sebi stavio, al Optima me ograničava na 3Mbit brzini, tako da cca 300kb/s download, nebi do ujutro kako kažu {#}

0 0 hvala 0
17 godina
LG G3 - rasprava

edit odlican je ovaj e nema uopce laga najbolji do sada cak bi se usudio rec bolji zeru od 10n al vidjet cemo kak ce bit sa baterijom {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
4mal kaže...

edit odlican je ovaj e nema uopce laga najbolji do sada cak bi se usudio rec bolji zeru od 10n al vidjet cemo kak ce bit sa baterijom {#}

Da te pitam, jesi probao ikad Mahdi ROM?

17 godina
LG G3 - rasprava

noup 

haha neda mi se ic n KK 10l root skriptan bas sam ljencina ceka se i dalje stock root bilo kojeg LL {#}

do tad sam na non rooot e-u 

bdw sramota za T-com , vip i tele imaju offical OTA E a T ima 10N {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 21:01 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

noup 

haha neda mi se ic n KK 10l root skriptan bas sam ljencina ceka se i dalje stock root bilo kojeg LL {#}

do tad sam na non rooot e-u 

bdw sramota za T-com , vip i tele imaju offical OTA E a T ima 10N {#}

može link od tele 2 v20e

13 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava
Pozdrav, zanima me jel ovaj mob zaista šteka bez costum kernela i romova te jeli dobio lollipop te dal se sa tim šta poboljšalo ...vidim da spominjete neke šifre al meni to ne znaci puno :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LG G3 - rasprava

Od kite kata stock  rom v10n je najbolji a za lolipop v20e ;-)

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Mob mi je kupljen u tele2. Zatim je odkljucan tvornickim kodom da mi radi na vip.

Sad zelim flashati 20e lollipop. Dali da flasham od vipa ili otvorenu verziju?

U cemu bi bila razlika? Mozda u signalu mreze ili?

Te gdje mogu skinuti 20e otvorenu verziju?

Hvala

I Don't Give A Damn

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nikakve razlike, mobitel od tele 2 je mobitel od tele 2, ajmo rec kad stavis na njega vip v20e in ce i dalje bit tele2, ubiti na brendirani ht mob kad stavis vip nadogradnju on je i dalje 219-01 odnosno ht nece postat brendirani vipov 219-10 ak se ne varam da tu oznaku nose vipovi mobiteli. A kad ht pusti v20 s hrpom svojih appova mob pocme njih automatski instalirat st me zivcira, al sta je tu je nemoz promijenit.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
R36 kaže...

Kao prvo, da se ogradim, nisam ti ja nabio TD.. kao drugo, neznam zašto bi netko isključio animacije, ok brži mob dobiješ, ali meni je prelijepo vidjeti lijepo dozirane animacije, neznam kako je vama :)

Nadopuna: bateriju na ovom mobu dosta ljudi blati, ja ne vidim povoda osobno, meni je baterija odlična, sve mi je upaljeno (podaci, wifi, lokacija, auto brightness, dva e-mail accounta sinkronizirana) i nemam ni najmanjeg problema da mi izdrži do kraja dana uz 4 ipo pa sve preko 5h on screena :)

Što se tiće TD-a.,to me dira kao i spanjolske sapunice...

Ja konkretno tražim fluidnosti i brzinu promjene između aplikacija. Animacije su mi nepotrebne. Kada se ugasi animacija, dobijem to šta tražim.

Ovaj 20e je trnutno najbolji update od LG. Sve je jako fluidno (bez animacija savršeno), baterija tip top, ne vidim nekih zamjerki.

10 godina
neaktivan
R36 kaže...
MARKOZD15 kaže...
R36 kaže...

Što se tiće TD-a.,to me dira kao i spanjolske sapunice...

Ja konkretno tražim fluidnosti i brzinu promjene između aplikacija. Animacije su mi nepotrebne. Kada se ugasi animacija, dobijem to šta tražim.

Ovaj 20e je trnutno najbolji update od LG. Sve je jako fluidno (bez animacija savršeno), baterija tip top, ne vidim nekih zamjerki.

e jmb neznam u čem je fora, svi su zadovoljni, meni štekao, baterija bila loša, pregrijavao se...uglavnom nisam bio ni malo zadovoljan sa v20e i vratio se opet na v20c i sve mi super...

a neda mi se raditi CSE flash jer imam bankovne i ostale aplikacije koje moram ponovno sve riktati...

mob je kupljen u vipu ali imam oznaku EUR...u čem je razlika između toga i 219...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice