Ljudi evo idu moji dojmovi nakon tjedan dana korištenja :)
Kupio sam uređaj u Vipa na ugovor, mogao sam birati između S5 i G3, s obzirom da sam S5 već imao, mislim da je izbor jasan
Ekran: Famozna 2K rezolucija..Komu, čemu? Meni osobno ne treba, mislim da proizvođači previše glume klaune sa trpanjem kojekakvih rezolucija, megapixela ... Sve u svemu ekran je dobar! Nije savršen dapače, u nekim dijelovima kontrast je nizak, crna baca previše na sivu te oversharpening. Iako mnogi govore da vidljivost na suncu nije pohvalna, meni je prilično dobra na 100% osvjetljenju. Sve u svemu dobar display
Dizajn i izrada: Iskreno, ovo mi je jedan od najljepših mobitela trenutno i jedan od najbolje napravljenih plastičnih telefona koje sam imao priliku koristiti, s obzirom da sam prije imao S5 kojem je izrada ajme majko, ovo je blago rečeno preporod. Mali bezeli, odlična plastika na dodir i futuristički dizajn, bravo LG
Sučelje i performanse: Iako nikada nisam bio ljubitelj LG-evog sučelja, ipak mislim da je ovdje totalno drugačija situacija, sada sve izgleda prekrasno, boje su manje napadne nego na Touchwizzu, sve izgleda lijepo i sa nekom dozom elegancije i opet dajem usporedbu sa Touchwizz-om na kojem brat-bratu sve izgleda dječje i nabacano.. Funkcija ima hrpa, dual window, raznorazni pokreti, knock kode itd itd
Ovdje imamo Snapdragon 801 koje je zapravo nabrijani Snap 800 (dignut radni takt procesora i grafičke), u teoriji bi sve trebalo ići glatko i letjeti, ali (mrzim to ali) u praksi sa LG-evim sučeljem se pokazalo da nije baš tako, ovdje ne krivim 2K rezoluciju nego baš sučelje i nedovoljno optimizacije, jer uz custom ROM koji sam si ubacio (Android Now HD 6.2), sve probleme sam riješio, dakle LG bi ozbiljno trebao poraditi na tome, jer mobitel od par tisuća kuna nebi trebao niti štucnuti out-of-box.. ali što je tu je
Kamera: laserski autofokus, dual LED flash, OIS, 13Mpx Sony Exmor RS kamera (IMX serija), kamera je napakirana ozbiljnim hardverom, ali sa softverske strane ipak treba malo poliranja, recimo ovako, slike ispadaju preekspozirano u 80% slučajeva, dinamički raspon je slab, detalji su na mjestu, fokusiranje je brzo, ali sučelje ima poprilično nizak framrate kada se rade brži pokreti sa mobitelom.. Kamera je dobra, ali eto nije me impresionirala, vidjet ću da si neki mod sa XDA nabacim
Ostalo: Zvučnik odličan, nisam previše zahtjevan u tom segmentu ali zvučnik se odlično čuje pri dolaznim pozivima i sl. Slušalice koje dobijem u kutiji su čisto ok, ali pored mog dvojca (AKG K321, AKG K518), mogu ih u smeće baciti :D Zvuk pri pozivu, kao i mikrofon su odlični, kao i na svakom mobitelu ovog ranga
Eto to bi bilo to, zasada sam zadovoljan mobitelom i ostaje kod mene, pa ćemo vidjeti situaciju sa ROM-ovima i kernelima, koja može samo na bolje :D