Uspio sam ga spasiti
Sad me zanima koji je najbolji vodič za root, i postoji li neki stabilni Lollipop ROM.
Uspio sam ga spasiti
Sad me zanima koji je najbolji vodič za root, i postoji li neki stabilni Lollipop ROM.
Pozdrav svima,
imam jedno pitanjce vezano uz povrat obrisanih datoteka. Ima li tko iskustva s tim?
Pobrisao sam neke slike koje nisam trebao pobrisati i sad ih želim vratiti. Na internetu sam pronašao neke programe koji navodno omogućuju povrat obrisanih datoteka ali zahtjevaju root.
Ima li kakve šanse da se vrate obrisane datoteke ako rootam mobitel? Unaprijed zahvaljujem.
Mobitel je kupljen u T-mobile-u
Updejtan je na Kitkat 4.4.2
D80220b-219-01
Ima: ZAR (Zero Assumption Recovery). Za povraćaj slika i videa je free. Ne treba root.
Da, G3 je podbacio, G2 je bolji u mnogo čemu ali po meni je S4 još bolji. Nisam "fanboy" Samsunga, dapače, nimalo mi nisu dragi, ali iskreno - S4 je u mnogo čemu bolji i pametnija kupnja. Imao sam dosta dugo i jednog i drugog, po nekoliko mjeseci, i onda sam se opet vratio na S4...
Mislio sam da je G2 bolji, dok ga nisam malo bolje proučio i shvatio da mi 16Gb nije dovoljno, te da je lijepo imati i zamjenjivu barteriju kad ideš na put. Ktome, zvuk S4 i G2 je nebo-zemlja. S4 ima FANTASTIČNE slušalice i vrlo jak, kvalitetan zvuk i u slušalicama, i u zvučnicima te je puno ugodnije razgovarati (bolje se čuje sugovornik). I što je još dobro kod S4 - tipke ispod ekrana, ne ove kretenske na ekranu! I još nešto - ekran. G2 ima jedan od najboljih na tržištu, uistinu mu je svjetlina adut, ali boje i odabir kolorita kao Samsung S4 nema. Uglavnom, S4 je numero uno za mene, pogotovo jer je lagan i može se raditi jednom rukom na njemu. S5 i G3 su glomazne cigle i zapravo ništa posebno.
Imao sam S4 ali ne bi ga mijenjao za svoj G2 da mi još i nadoplate. Ovo u vezi zvuka ne znam jer ne vidim nikakvu razliku u razgovorima, G2 radi besprijekorno pa ne kužim što je tu bolje kod S4. Međutim za mene je hardver samo 50% priče (a nisam siguran da S4 ima bilo kakvu prednost u harveru), Samsung mi se nikad nije sviđao softverski sa hrpom bloatwarea na njemu, tu je G2 u prednosti. G2 je generalno vrlo dobro izbalansiran uređaj, sa fenomenalnom baterijom koja radi razliku. Mislim da mi baterija na G2 traje barem duplo duže nego mi je trajala na S4.
G2 je bolji u svakom pogledu osim memorije (nema proširivu memoriju), meni S4 pored njega izgleda totalno lame, prije bih usporedio G2 sa S5 nego sa S4
Sve stoji osim softvera. stock na g2 je gori od touchwiza, totalni raspašoj, boje i animacije posvuda, katastrofa. Srećom g3 rom staviš gore i miran si
imam dva glupa pitanja, na stock kitkat romu da li se moze ugasiti vibracija pri javljanju i da li se mogu podesavati animacije/bez animacija u postavkama
naletio sam u temi di se spominje skripanje poklopca, nekima skripi nekima ne, oni koji kazu da im ne skripi ispadaju lazovi,
lazem i ja, ovo mi je prvi mobitel koji ne skripi, silovao sam poklopac iza ne bi li se ista culo, ni da zucne
:)
Može se oboje.
Da ugasiš vibraciju dok ti se netko javi kada ga zoveš (ako si na to mislio) odeš u Settings-Call-Connection vibration i makneš kvačicu.
A da bi ugasio animacije prvo moraš aktivirati Developer options (to radiš tako da odeš na Settings-About phone-Software info i klikni 7-8 puta na Build number).
Kada si aktivirao Developer options odeš na njih (Settings-General-Developer options) i nađi Window animation scale, Transition animation scale i Animation duration scale. Po defoultu je na 1X a ti stavi ili na 0.5x ili OFF:
ne to, nego kad mene netko zove i povlacenjem po slusalici pri javljanju mi zavibrira, to ako se moze ugasiti?
ovo za developer izbornik, zanimljivo, na prijasnjem mobu to nije bilo skriveno, pa sam se pitao di li se sakrio -_-
A to.
Probaj na Settings-Sound-Vibrate on tap i makni kvačicu sa vibrate on tap. Možda je do toga. Ja imam sve vibracije na dodir poisključivanje pa ne znam jel ova opcija isključuje i to.
Hvala na odgovoru ali nisam uspio ništa naptaviti s tim softverom. Znaš to iz iskustva ili nagađaš? (Ukratko opis procedure: kad pokrenem program "ZAR" ne prepoznaje moj uređaj kao drive. Instalirao sam zadnje drivere za g2 v3.10.1 no ni to nije pomoglo.)
Ima li tko kakvu drugu ideju a da je isporabana i da radi? Je li radio tko recover na ovom telefon?
Imao sam S4 ali ne bi ga mijenjao za svoj G2 da mi još i nadoplate. Ovo u vezi zvuka ne znam jer ne vidim nikakvu razliku u razgovorima, G2 radi besprijekorno pa ne kužim što je tu bolje kod S4. Međutim za mene je hardver samo 50% priče (a nisam siguran da S4 ima bilo kakvu prednost u harveru), Samsung mi se nikad nije sviđao softverski sa hrpom bloatwarea na njemu, tu je G2 u prednosti. G2 je generalno vrlo dobro izbalansiran uređaj, sa fenomenalnom baterijom koja radi razliku. Mislim da mi baterija na G2 traje barem duplo duže nego mi je trajala na S4.
I ja sam mislio isto što i ti, dok me nije G2 počeo zezat.
1. Zvuk je daleko bolji na Samsungu, u razgovorima, na vanjskom zvučniku ili u slušalicama. Jednostavno je JAČI. Čak je i izmjereno (imaš testove po netu pa potraži), a meni to puno znači jer volim slušati glazbu na mobitelu.
2. Hardver je gotovo pa nevažan u ovoj priči jer su oba itekako sposobni mobiteli i praktički je nikakva razlika u ta dva SoCa. Imaš i jačeg Samsunga, s istim Snapdragonom kao i u G2. Fotoaparat također li-la: S4 bolji u nekim uvjetima, G2 u drugim.
3. G2 je vrlo dobar uređaj, nemoj misliti da ga ja pljujem. Ali je S4 za mene bolji iz slijedećih razloga:
- S4 daje puno življe boje na ekranu
- može mu se mijenjati baterija
- može mu se proširiti memorija
- nešto je manjih dimenzija i lakši pa je ugodnije s njim raditi jednom rukom
- S-Health i Gear su zgodni, korisni dodaci
- tipke mu nisu na ekranu (ne kradu površinu)
- osobno preferiram Samsungov izgled i softver, ljepše i modernije djeluje od LG-ovog
- uz već navedeni bolji zvuk.
4. G2 je također pun bloatwarea, uostalom kao i svaki mobitel danas i često mu štuca memorija. Ali usporavanje nije problem tih kompanija već Googlea i njihovog jadno optimiziranog Androida.
5. Baterija u G2 je većeg kapaciteta, bez sumnje, ALI s velikim oscilacijama. Uglavnom, traje za 30% dulje nego na S4.
4. G2 je također pun bloatwarea, uostalom kao i svaki mobitel danas i često mu štuca memorija. Ali usporavanje nije problem tih kompanija već Googlea i njihovog jadno optimiziranog Androida.
Nexus 5 i 6 rade besprijekorno, imam Nexus 5 vec 7 mjeseci i ni u jednom trenutku nisam osjetio potrebu da moram ocistit RAM-e, brisat aplikacije i slicno, identican rad ko na iPhone-u.
Proizvodjaci su ti koji guse mob, u vrhu je definitivno Samsung, a nisu ni ostali daleko.
Uglavnom izmedju S4 i G2, G2 bolji izbor bez razmisljanja.
I ja sam mislio isto što i ti, dok me nije G2 počeo zezat.
1. Zvuk je daleko bolji na Samsungu, u razgovorima, na vanjskom zvučniku ili u slušalicama. Jednostavno je JAČI. Čak je i izmjereno (imaš testove po netu pa potraži), a meni to puno znači jer volim slušati glazbu na mobitelu.
2. Hardver je gotovo pa nevažan u ovoj priči jer su oba itekako sposobni mobiteli i praktički je nikakva razlika u ta dva SoCa. Imaš i jačeg Samsunga, s istim Snapdragonom kao i u G2. Fotoaparat također li-la: S4 bolji u nekim uvjetima, G2 u drugim.
3. G2 je vrlo dobar uređaj, nemoj misliti da ga ja pljujem. Ali je S4 za mene bolji iz slijedećih razloga:
- S4 daje puno življe boje na ekranu
- može mu se mijenjati baterija
- može mu se proširiti memorija
- nešto je manjih dimenzija i lakši pa je ugodnije s njim raditi jednom rukom
- S-Health i Gear su zgodni, korisni dodaci
- tipke mu nisu na ekranu (ne kradu površinu)
- osobno preferiram Samsungov izgled i softver, ljepše i modernije djeluje od LG-ovog
- uz već navedeni bolji zvuk.
5. Baterija u G2 je većeg kapaciteta, bez sumnje, ALI s velikim oscilacijama. Uglavnom, traje za 30% dulje nego na S4.
Hmm, odakle da počnem... idemo redom
-Življe boje na ekranu? Ljudi su se toliko pokvarili sa AMOLED-om, da gledaju življe boje kao prednost, naspram sRGB-a, i G2 je PREZASIĆEN, broj dva, G2 ima bolji prikaz bijele i vidljivost na suncu, boje su čista preferancija, da se mene pita Nexus 5 ima najbolje kalibriran ekran na tržištu
-mijenjanje baterije-subjektivan dojam i tebi prednost, meni nimalo, kad krepa zamijenim ju u roku od 10min, s tim da ionako nebi mobitel imao toliko dugo da mu krepa, a nisi nikad čuo Shamesung-ov problem sa napuhavanjem baterije?
-Proširiva memorija, slažem se tu
-nešto manjih dimenzija, ali i manjeg ekrana, G2 je top notch što se tiče omjera bezela i ekrana
-S kur*evi koje Samsung dodaje na svoj softver se može prodati samo informatički nepismenima
-Što? Tipke ugrađivane u Samsung uređaje, kao i home tipka i tipka za zaključavanje i Volume tipke su žešća katastrofa, malo mi ih je dolazilo neispravnih u servis, LoL
-Samsungovo sučelje? Touchwizz? Komad nekome lijepog, nekome ogavnog (meni osobno) sučelja, sa pun rac aplikacija koje smetaju i neoptimiziranosti do bola, ako imaš živaca samo izvoli
Mane na G2 su neproširiva memorija i nezamjenjiva baterija, ionako će ga prekrižiti onaj kome smeta to.. Oćeš čuti mane na S4?? One sa strane lajsne, koje ogulim prstom svojim u roku keks, plastika koja daje dojam da držim mob vrijedan 500Kn, što je najjače, svaki im je isti, Galaxy Fame ima kvalitetniju lajsnu sa strane od S4, što je krajnje žalosno
G2 ima futuristički dizajn, bezela niti nema, odlične i krajnje kvalitetne tipke iza na koje se navikneš, kameru koja je lila u dnevnim uvjetima, u noćnim dosta bolja, da ne pričam o brzini i fluidnosti gdje je bolji od S4 nadaleko... a slab zvuk na G2? Za to bar ima lijeka, XDA i flashas mod neki, amen
PS, dok na S4 budeš na 5% i grizao nokte gdje da ga uštekaš na punjač, G2 će imati sigurno još 30ak posto
he he Malo smanji doživljaj kolega. I ja sam (bio) i serviser i prodavao mobitele.
Nigdje nisam napisao da je G2 loš, nego je MENI bolji S4 iz razloga koje sam naveo i zato sam bez puno razmišljanja prodao G2, kupio S4 i još stavio finu lovicu u džep. I puno sam zadovoljniji jer me G2 zaista nije previše impresionirao. Ponavljam: imao sam prvo S4, prodao sam ga jer sam povjerovao pričama o "revolucionarnom" G2, i onda sam shvatio da sam se zahebao pa sam se vratio na S4. Iako nisam fan Samsunga, dapače-gade mi se, poznate su mi odavno već sve njegove mane. Isto kao što su mi poznate i LG-eve mane, i općenito (ipak je puno slabija firma od Samsunga). I još nešto - kamera kod G2 je dobra, ali jako pati od kalibracije boja i trome ekspozicije pa po danu u nekim trenucima daje doslovno ljubičaste slike a po noći joj treba dobrih 10 sekundi da se fokusira, što je poprilično iritantno.
I da, dok ti budeš grizao nokte i čekao da se G2 napuni, ja ću okolo već pičiti s drugom baterijom, uživajući pritom u elegantnom dizajnu S4, njegovom odličnom zvuku, prekrasnom ekranu i 64 Gb multimedije na kartici... lijep pozdrav :-))
Ma g2 je bolji i tu nema dileme..Pa i sam bratic koji je sammy fanboy,je priznao da mu se svidja moje g2-ojka.
Liku je ispao iz dzepa i ostao dva tri sata dolje..Nikakva ostecenja nista,ali je bila magla i mobitel je prestao raditi..
jedino eto,da je lg vodootporan,ali to ne igra ulogu jer sta kad padne u vodu vise od pola metra,mrtav je..
Primjetio sam da je veoma izdrzljiv,roknuo mi je dosta puta bez maske i ostao bez ostecenja..
he he Malo smanji doživljaj kolega. I ja sam (bio) i serviser i prodavao mobitele.
Nigdje nisam napisao da je G2 loš, nego je MENI bolji S4 iz razloga koje sam naveo i zato sam bez puno razmišljanja prodao G2, kupio S4 i još stavio finu lovicu u džep. I puno sam zadovoljniji jer me G2 zaista nije previše impresionirao. Ponavljam: imao sam prvo S4, prodao sam ga jer sam povjerovao pričama o "revolucionarnom" G2, i onda sam shvatio da sam se zahebao pa sam se vratio na S4. Iako nisam fan Samsunga, dapače-gade mi se, poznate su mi odavno već sve njegove mane. Isto kao što su mi poznate i LG-eve mane, i općenito (ipak je puno slabija firma od Samsunga). I još nešto - kamera kod G2 je dobra, ali jako pati od kalibracije boja i trome ekspozicije pa po danu u nekim trenucima daje doslovno ljubičaste slike a po noći joj treba dobrih 10 sekundi da se fokusira, što je poprilično iritantno.
I da, dok ti budeš grizao nokte i čekao da se G2 napuni, ja ću okolo već pičiti s drugom baterijom, uživajući pritom u elegantnom dizajnu S4, njegovom odličnom zvuku, prekrasnom ekranu i 64 Gb multimedije na kartici... lijep pozdrav :-))
Ma, bez doživljaja i tenzija, svakom njegovo :)
Lp
@Danyel, da sad ne odgovaram stavku po stavku jer nije tema, naveo si neke prednosti koje su u biti mane, npr. amoled sa svojim neprirodnim bojama, tipke na ekranu (meni je to zakon) ili Touchwiz (bože sačuvaj, preporodio sam se bez njega) . Ne slažem se da je G2 pun bloatwarea, nije da ga uopće nema ali po mom mišljenju vrlo umjereno.
Više nemam S4 da isprobam zvuk ali ako i je bolji siguran sam da nije "daleko bolji". Na G2 mi je zvuk stalno na 80 posto jer mi je preglasan u razgovoru. Glasnoća ne znači i kvaliteta, možda S4 ima jači zvuk i od HTC M8, ali ga M8 jede za doručak sa kvalitetom zvuka.
Stvarna prednost je izmjenjiva memorija, sve ostalo mi je na strani G2, jednostavno je bolje izbalansiran uređaj i užitak ga je koristiti.
EDIT: sad sam pročitao tvoj odgovor iznad i to ti nije trebalo, samsung fanboy spika.
Baš sam prešao sa samsung ativ s na g2 pa da napišem dojmove.
Ekran je predobar. Najvažnija stavka kod smartphonea mi je kvaliteta ekrana i tu hvala bogu g2 ne razočarava. Volim jako i amoled i njegovu crnu boju, ali i ips nudi puno toga. I osjeti se razlika između 720p i 1080p, to je vjerojatno zbog pentile kod ativa.
Kamera vrlo dobra, čak i kod slabijeg osvjetljenja, zahvaljujući OIS, ali ipak slabija nego g3.
Softver je dobar, brz i jedine primjedbe imam jer je došao sa puno besmislenih aplikacija koje sam neke izbrisao, a neke se nedaju.
16gb je premalo prostora i to je jedina ozbiljna mana uređaja. Stvarno treba paziti.sa memorijom. Napunio sam sa 4gb glazbe, nešto videa, aplikacija i ostane samo oko 2gb za ostalo.
Uređaj je lijep oku, ali zadnja strana je preglossy, ostaju otisci prstiju i nakon nekog vremena uređaj je jako sklizak. Neki case je po meni must have.
Zvuk na njemu je jako dobar. Kolega danijel veli da je tih u odnosu na s4. Može biti, ali kvaliteta samog zvuka je odlična. Kada slušam glazbu volume je na 50%.
Baterija je killer feature telefona i izdržat će cijeli dan ma koliko god ga cijedili što kod ativa nisam mogao. Iako sam i sa njegovom baterijom bio jako zadovoljan
Ajmo preporuka netko dobrog AOSP/AOKP kitkat roma. Mislio sam probati AICP, ima netko iskustva s njim?
Ovako, od kad imam telefon imam problema sa losim zvukom pri razgovoru. Cuje se šuštanje, baš loš kvalitet zvuka. Ljudi koji razgovaraju sa mnom se žale da čuju svoj glas, da im se gubi moj glas.
Po netu sam vidio da i drugi imaju tih problema i da su neki flashovali modem 12b?
Ne znam da ni kako se flashuje ni sta treba da radim, ni koji modem, pa ako neko moze da mi pomogne...
U pitanju je LG-d802.
Jesam, nikakavih poboljsanja.
Da dodam da je 4.4.2 stock rom i da je baseband version M8974A-AAAANAZM-1.0.190084
Ovako, od kad imam telefon imam problema sa losim zvukom pri razgovoru. Cuje se šuštanje, baš loš kvalitet zvuka. Ljudi koji razgovaraju sa mnom se žale da čuju svoj glas, da im se gubi moj glas.
Po netu sam vidio da i drugi imaju tih problema i da su neki flashovali modem 12b?
Ne znam da ni kako se flashuje ni sta treba da radim, ni koji modem, pa ako neko moze da mi pomogne...
U pitanju je LG-d802.
Pa zašto ne odneseš na servis, moguće je da je kvar?
Zanima me jel netko uzeo G2 u tele2: 832 kn uređaj jednokratno i 124 kn paket mjesečno na 24 mj. za 18-25 god. i novi korisnik? To je mix tarifa 75. Jel ima kakvih dodatnih troškova ili je to to znači ništa više od 124 kn mjesečno plus naravno ovih 832 kn?
Zanima me jel netko uzeo G2 u tele2: 832 kn uređaj jednokratno i 124 kn paket mjesečno na 24 mj. za 18-25 god. i novi korisnik? To je mix tarifa 75. Jel ima kakvih dodatnih troškova ili je to to znači ništa više od 124 kn mjesečno plus naravno ovih 832 kn?
To sam se i ja nedavno raspitivao pa da ti ukratko odgovorim. na tih 124 kn ide + 15 kn zbog nekih naknada državi i frekvencija, zaboravio već točno, ostalo ništa, ako ne prekoračiš svoj limit to je to, iako sam ja uzeo od poznanika novi lg g2 otkljucan na sve mreze za 1800 kn i dalje peglam na bonove jer mi se tarifa ne isplati.
To sam se i ja nedavno raspitivao pa da ti ukratko odgovorim. na tih 124 kn ide + 15 kn zbog nekih naknada državi i frekvencija, zaboravio već točno, ostalo ništa, ako ne prekoračiš svoj limit to je to, iako sam ja uzeo od poznanika novi lg g2 otkljucan na sve mreze za 1800 kn i dalje peglam na bonove jer mi se tarifa ne isplati.
Po meni su bonovi bolji u tele 2 mrezi..Imas za 35 kn smart 1k minuta i prometa,mijesec dana..Jedino da se moze prenositi bilo bi brutalno..
Po meni su bonovi bolji u tele 2 mrezi..Imas za 35 kn smart 1k minuta i prometa,mijesec dana..Jedino da se moze prenositi bilo bi brutalno..
Ništa specijalno, na kraju si recimo sa 100 sms-ova i 150 poziva na 100kn, ako ne pošalješ ni jedan MMS. U tomatu (žestoka) za istu lovu dobiješ 1500 minuta, 1500 SMS poruka, 1500 mb po punoj brzini MMS je duplo jeftiniji i nema naplate uspostave poziva. Ukupno dobiješ 50% više.
Ništa specijalno, na kraju si recimo sa 100 sms-ova i 150 poziva na 100kn, ako ne pošalješ ni jedan MMS. U tomatu (žestoka) za istu lovu dobiješ 1500 minuta, 1500 SMS poruka, 1500 mb po punoj brzini MMS je duplo jeftiniji i nema naplate uspostave poziva. Ukupno dobiješ 50% više.
Da istina da je tomato jeftiniji, čiji signal koristi tomato ? EDIT: Naplata za uspostavu poziva je 29 lipa.