Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.679.943
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Ubrzo kupujem novu konfu ali kućište koje sam želio kupiti u ADM-a je postalo nedostupno (Zalman Z11 Plus) .

Treba mi kućište za oko 600kn (CoolerMaster) ,da je prozračno,dosta mjesta unutra za staviti Gigabyte GTX 680 Windforce i naravno za ostale komponente.

Prvobitno sam razmišljao o CM HAF 912 Plus,ali neznam koliko se ventilatora dobije uz to kućište i ima li dovoljno mjesta unutra?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
ReaperXx kaže...

Ubrzo kupujem novu konfu ali kućište koje sam želio kupiti u ADM-a je postalo nedostupno (Zalman Z11 Plus) .

Treba mi kućište za oko 600kn (CoolerMaster) ,da je prozračno,dosta mjesta unutra za staviti Gigabyte GTX 680 Windforce i naravno za ostale komponente.

Prvobitno sam razmišljao o CM HAF 912 Plus,ali neznam koliko se ventilatora dobije uz to kućište i ima li dovoljno mjesta unutra?

Izvoli.  Imaš ga i sa prozirnom stranicom ali je nešto skuplji - klik.

13 godina
neaktivan
Major950 kaže...
ReaperXx kaže...

U ADM-a naručujem sve dijelove.

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Ajmo ovako:

9 Coolermaster CM 692 Standard
9 CoolerMaster HAF 912 Plus

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ReaperXx kaže...
Major950 kaže...
ReaperXx kaže...

Coolermaster CM 692 imaš i u adm-a samo je dosta skuplji, u linksa je sada na popustu 515,00 kn.

13 godina
neaktivan
Major950 kaže...
ReaperXx kaže...
Major950 kaže...
ReaperXx kaže...

Coolermaster CM 692 imaš i u adm-a samo je dosta skuplji, u linksa je sada na popustu 515,00 kn.

Znam ali sve dijelova naručujem u ADM-a,oni će to složit besplatno. Neda mi se kupovat sve dijelove u ADM-a osim kućišta pa se mučit sa slaganjem.

15 godina
ReaperXx kaže...

S Hafom 912+ dobijes : 1 x 200mm prednji LED crveni

1 x 120mm straznji

podrska za jos : 1 x 200 gornji

1 x 120 / 140mm bocni !

Posto si stavio anketu s Hafom 912+ i CM 692 Standardom , ja bih rađe isao na CM 692 Standard :

- bolji cable managment pošto ima onu gumu na tim rupama kroz koje ces provlacit kablove za razliku od Haf-a 912+ !  Malo vecih dimenzija , podrzava vise ventova ( cak 10 komada) , podrzava duze grafe ( kod montiranih HDD kaveza ) , podrzava viši CPU hlladnjak ...

Music As A Weapon !!
14 godina
Haf932 kaže...
micr0 kaže...

Thermaltake V3 ili V4.

Koje ima bolji Cable Managment .

I kakva su kucista opcenito.

To su ti u principu ista kucista i OK su , no losa strana im je kvaliteta materijala !

Jel se kablovi mogu srediti fino ? .

Sada imam neko no-name i nema šanse da  se fino slože , vidi krize :( .

15 godina
Vodič za odabir kućišta

Da , bolje ce se dati sloziti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
ReaperXx kaže...

1 x 120mm straznji

1 x 120 / 140mm bocni !

Posto si stavio anketu s Hafom 912+ i CM 692 Standardom , ja bih rađe isao na CM 692 Standard :

- bolji cable managment pošto ima onu gumu na tim rupama kroz koje ces provlacit kablove za razliku od Haf-a 912+ !  Malo vecih dimenzija , podrzava vise ventova ( cak 10 komada) , podrzava duze grafe ( kod montiranih HDD kaveza ) , podrzava viši CPU hlladnjak ...

A koliko se ventova dobije uz CM 692 Standard?

13 godina
neaktivan
ReaperXx kaže...
Haf932 kaže...
ReaperXx kaže...

1 x 120mm straznji

1 x 120 / 140mm bocni !

A koliko se ventova dobije uz CM 692 Standard?

Dobiju se dva ventilatora, jedan sprijeda i jedan nazad.

17 godina
Vodič za odabir kućišta

Imam namjeru nabavljat kućište SS Raven RV03, i naletim na ovaj review...

http://www.overclock.net/t/986547/silverstone-raven-rv03-user-review-lessons-learned-and-build-log/10

Here's some PSU compatibility info that you should add to your first post. Assuming that each brand of PSU has the same input orientation as the other models from that company, this is what you get.

PSU brands that will work with the RV03:

SilverStone
Raidmax
Apevia
Thermaltake
Logisys
Rosewill
Hec
Sunbeam

PSU brands that won't work with the RV03:
Corsair
OCZ(it may work)
Antec
Seasonic

The above list is from the mention assumption and the samples are from one page of the most reviewed PSU's on NewEgg.com. It feels like i'm working for SilverStone, since i'm making a compatibility list for the RV03. Sadly, the better brands won't work with this case.

Note:
When i say "won't work", i mean that it wont work with the fan in the optimal position which is facing down.

Mislim koje su sad fore "won`t work" sa Corsair napajanjima...

Ak ima ko kakav komentar na ovo?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 10:55 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Mislim da su to gluposti ! Vise - manje su sva napajanja istih dimenzija  , naravno ona jača su malo veća !

Kolega je stavio par slika svog RV03 s XFX 550W i meni tu ne izgleda nist nekompatibilno ! Napajanje na isti kalup ko i Corsair , OCZ ...

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Kako preporucujete spajanje bocnog venta na haf912+ tj kako vi radite? Ja sam razmislja samo kabel od napajanja provuc kraj prednjeg vent. I prilikom zatvaranrja stranice spojim? Ovo pitaym najvise zbog cable man.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Haf932 kaže...

Mislim da su to gluposti ! Vise - manje su sva napajanja istih dimenzija  , naravno ona jača su malo veća !

Kolega je stavio par slika svog RV03 s XFX 550W i meni tu ne izgleda nist nekompatibilno ! Napajanje na isti kalup ko i Corsair , OCZ ...

Ma znam, malo mi je to sve blesavo, da jedan Corsair nije na listi, glupost... Kolko vidim većina napajanja sa istih/sličnih dimenzija, izuzev ovih "nuklearki" iznad 1kw{#}..

15 godina
joze kaže...
Kako preporucujete spajanje bocnog venta na haf912+ tj kako vi radite? Ja sam razmislja samo kabel od napajanja provuc kraj prednjeg vent. I prilikom zatvaranrja stranice spojim? Ovo pitaym najvise zbog cable man.

Ja sam svoj bocni spojio preko potenciometra i kabel sam provukao kroz HDD kavez da se nevidi ! Malo se poigraj s tim da vidis kak mislis da ce bit najbolje !

Music As A Weapon !!
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Poslal mail support-u od SS u vezi kompatibilnosti napajanja AX 750 za RV03..
A odgovor je: Many thanks for your interest in our product RV03. 

Due to the position of the power connector this PSU shall fit but we cannot guarantee that because this is not our product

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 18:28 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

koje kućište uzeti do max 300 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
krex kaže...

koje kućište uzeti do max 300 kn

Scythe Ikazuti !

Best -buy za te pare ! Kratki osvrt na  kuciste !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

ja isto razmisljam o RV03 i jedino me muci sto ga nigdje nema za pogledat....a zanima me kolikokvalitetno izgleda ta plastika koja je na njemu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Sta mislite o Gigabyte Sumo Alpha?

Crkla mi tipka za paljenje na ovome, pa trazim novo.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Kuciste mi se cini OK ! Kao nedostatak bih izdvojio to sto nema filter na prednjem ventu , gumu na otvorima za cable managment , koji vent vise ! Dizajn je dobar !

Koliko mislis dati za njega ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
b0.0ster kaže...

ja isto razmisljam o RV03 i jedino me muci sto ga nigdje nema za pogledat....a zanima me kolikokvalitetno izgleda ta plastika koja je na njemu

Dolazi uskoro u Instar Informatika, al čini mi se čak, da se da izravno od distributera naručit, Asbis.. Cijena, oko 900kn...

Plastika je solidna, al sve ostalo je ok, o performansama samog kućišta da ne pričam, u vidu rashlađivanja komponenti...

13 godina
neaktivan

nazvao ja instar neki dan,da pogledam i rv01 i 2 i 3 ak dodju,reko mi na telefon prodavac da ne mogu,da nemaju u ducanu izlozeno ://

meni je dvojba rv03,haf922 red i anidees......a nis osim HAFa nema,a crnog kad sam vidio nije mi se dopalo to opce :/

15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Kuciste mi se cini OK ! Kao nedostatak bih izdvojio to sto nema filter na prednjem ventu , gumu na otvorima za cable managment , koji vent vise ! Dizajn je dobar !

Koliko mislis dati za njega ?

Mislim dat 489 kn, u svijetu medija. To sto na filter niti dosta ventilatora nije problem. Dapace, nece mi moji trenutni ventilatori ostat neiskoristeni.

A kako nisam imao otvore za cm, jel to sto nema gume moze predstavljat problem?

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
15 godina
b0.0ster kaže...

meni je dvojba rv03,haf922 red i anidees......a nis osim HAFa nema,a crnog kad sam vidio nije mi se dopalo to opce :/

Pogledaj si jos Fractal Define Design XL , odlicno kuciste !

chutac kaže...

Mislim dat 489 kn, u svijetu medija. To sto na filter niti dosta ventilatora nije problem. Dapace, nece mi moji trenutni ventilatori ostat neiskoristeni.

A kako nisam imao otvore za cm, jel to sto nema gume moze predstavljat problem?

Ma te gume nisu problem , al je ljepse za vidjeti jer ti odlicno sakriju kablove !

Music As A Weapon !!
13 godina
Vodič za odabir kućišta
Pozdrav ljudi :), evo treba mi frendu case, nije mu neki budget (do 400 kn), da ima prozirnu stranicu i nekakav prostor za sprovodenje kabela, za oko mu je zapeo: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6654
Hvala na pomoci!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1950Killer kaže...
Pozdrav ljudi :), evo treba mi frendu case, nije mu neki budget (do 400 kn), da ima prozirnu stranicu i nekakav prostor za sprovodenje kabela, za oko mu je zapeo: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6654
Hvala na pomoci!!

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_176&products_id=10705

15 godina
Vodič za odabir kućišta
1950Killer kaže...
Hvala na pomoci!!

Dobar je i taj CM Elite 430 , no nek si pogleda i Sharkoon Rebel9 Pro Window !

Malo je vecih dimenzija , ima bolji cable managment , dolazi s jednim ventom vise , ima USB 3.0 ! Sluzbena stranica !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Nikola45 kaže...
1950Killer kaže...
Hvala na pomoci!!

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_176&products_id=10705

receno je do 400kn :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice