Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 22.003
|
čitano: 3.725.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
Memphis kaže...
acmilan2 kaže...
Memphis kaže...
hummer0 kaže...
Memphis kaže...

Eskpeerti napisao sam vam sve za Seasonic koji sam imao i nema daljnje rasprave što se mene tiče. A vi se tješite i uvjeravajte kako smeće nekad zna biti super ili dobro. Ili je to samo nečija "greška". Đabe garancija 10 godina ako je proizvod šrot. Daj mi kvalitetan proizvod i ne treeba mi garancija. Bilo je i ovo napajanje na reklamaciji mjesec i pol dana. Naravno da sam drugi dan išao kupit drugo napajanje jer mi ne pada napamet čekat nekoga mjesec i pol dana, ma ni dan da mi potvrdi da smeće ne radi. Vrijeme je novac. Ako ste vi spremi mahat garancijama i na konto toga vrednovat kvalitetu samo dajte za mene je to samo marketiški trik i gubljenje vremena. Kao što rekoh za kvalitetan proizvod mi ne treba garancija. Nebitno jel ga platio 80€ ili 150€. Tko je shvatio poantu taj doktorirao tko nije bit će i dalje hejter, tak da hejter sjašite nikad neće od vas biti eksperta koliko god se vi trudili i to bi htjeli bit. Ipak tebate imat neko zananje i iskustvo, nije sve u googl-u i internetu.

Memphis

Fakat si puko ko kokica.

Sve se kvari to nema veze sa imenom i taj tvoj fortron može sutra crknut. 

Kad shvatiš poantu bit ćeš ekspert do tada si samo običan izgubljeni nadobudni adolescent u svijetu marketinga. Kvari se samo šrot, kvaliteta ostaje kao i u svemu. Moj fortron može krepat sutra  ali šanse su jako male budući da imam bogato iskustvo sa tim brandom a i prije toga sam imao fortron koji je radio preko 10 godina bez greške i istekle garancije a zamijenjen je radi toga jer je s vremenom postao preslab. 

Vidim da provociraš sve redom.

Ja ću riskirat i po cijenu bana na 1 dan, al ću ti reći da se ponašaš ko malo dijete razmaženo i ako ti 5-ero ljudi dokaže da si u krivu i ti trubiš i dalje svoje, ne mogu reći ljepše nego da si budala, eto. 

Pa jedino koga mogu provocirat su neznalice kao ti ... znalci znaju o čem pričam. Ak te smete kak se ponašam onda se ne moraš uplitat u raspravu sa svojim idiotiskimm komnetarima onda su fulao temu. Tema su napajanja a ne ja i tvoje mišljenje o meni.

ibme74 kaže...

Pa evo ti redovno u temi za smartphone preporučaš Honor 200 Lite, za psr minuta sam na redditu, amazon recenzijama i gms areni našao par kupaca kojima se telefon smrzavao, skroz krepao ili pak bio DOA. Eto po tvojem je onda Honor kompletno smeće, treba sve radnike otpustiti, firmu zatvoriti a sjedište honora zapaliti sa bacačima plamena.

Glupa usporedba. Kad mi nađeš nekoga ko ja da je mu je servis i garancija potvrdilo da je to smeće onda ok. A rekla kazala ili si ti pročitao nešto da netko nije subjektivno zadovljan uređajem ili je to netko izmislio to samo sebi za utjehu čuvaj. Ja sam i čak ovjde pročitao posteve ljudi na ovoj temi koji su imali problem sa istim napajanjem i ostvarili pravo garancije. Tak da te tvoje krajnosti su fakat za rasprave za djecu. O usporedbama da ni ne pričam. 

Zasto je glupa usporedba? Pa doslovno ista stvar, krepe ti jedan produk odredenog brenda i odmah je sve od njih smece.

I daj nam postaj tu potvrdu servisa da je nesto smece.

A koja je razlika izmedu tebe i nekoga na reddit? I ti si samo subjektivan lik sa nekog foruma. Sto se tice Amazona.de recenzije mogu ostavljati samo potvrdeni kupci sa tog oglasa, zasto bi neko lagao da im je uređan krepao ako nije? Honor smeće kao i Seasonic i točka, nema se tu više šta raspravljat jel.

4 1 hvala 1
12 godina
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Može brisanje.

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2025 21:02 (acmilan2).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Može brisanje. 

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2025 21:03 (acmilan2).
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina

Pozdrav, trebala bi mi kratka pomoc. 

Nedavno sam kupio novo napajanje u instar, doslovno prije niti 2tj jer je moje bilo na izdisaju.. U meduvremenu odlucio sam preci sa intela na amd pa sam kupio novi cpu i gpu, mislio sam zadrzati napajanje i sad mi tek doslo u glavu oce li to napajanje uopce biti dovoljno za sljedece: 

AMD Ryzen 7 5700X3D

AORUS MASTER RTX 3070 8GB 

32GB X2 16GB DDR4 3600 CL16
B550 AORUS ELITE ili ASUS ROG STRIX (cekam koja ce doci prije)

Iz mog starog builda ostaje vodeno,ssd i m2,kuciste,napajanje. 

Napajanje koje sam nedavno kupio i koje sam planirao staviti u novu konfu .. nisam valjda bezveze kupovao to napajanje? Mislim svakako je bilo namjenjeno za staru konfu ali eto kad je vec novo.. mozda ce posluzit?

Barcelona - Mes que un club
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

U tu 3070 ide 2x8pin trebalo bi radit bez problema ako napajanje nije starije od 5 godina.

9 godina
MGloc kaže...

U tu 3070 ide 2x8pin trebalo bi radit bez problema ako napajanje nije starije od 5 godina.

Napajanje je kupljeno prije 2 tjedna. Be quiet! System Power 10, 650W, 80+ Bronze

Barcelona - Mes que un club
13 godina

Ja sam imao Be Quiet straight power 550w na tome sam vozio r5 3600/RTX 2060s i i5 12400f/RTX 3080 10gb tako da ne sumnjam u njihovu kvalitetu.

16 godina
suspendiran
el.šef kaže...

Nedavno sam kupio novo napajanje u instar, doslovno prije niti 2tj jer je moje bilo na izdisaju.. U meduvremenu odlucio sam preci sa intela na amd pa sam kupio novi cpu i gpu, mislio sam zadrzati napajanje i sad mi tek doslo u glavu oce li to napajanje uopce biti dovoljno za sljedece: 

AMD Ryzen 7 5700X3D

Napajanje koje sam nedavno kupio i koje sam planirao staviti u novu konfu .. nisam valjda bezveze kupovao to napajanje? Mislim svakako je bilo namjenjeno za staru konfu ali eto kad je vec novo.. mozda ce posluzit?

Nisi, napajanje ti je skroz uredno za potrebe novog računala.

12 godina
el.šef kaže...

AMD Ryzen 7 5700X3D

Dosta je, ta grafa pod max opterecenjem na stocku trosi do 230w.

11 godina
Memphis kaže...
Pa ti ne bi pa si kupi to smeće. Bolje uzet onda vulgaris srot napajanje jer traje duže a upola cijene. A ne ova sramota koja kao prodaje za 80€ kvalitetu.

Imam Seasonic u trenutnoj konfiguraciji koja je u pogonu od 2021. (2022. s trenutnom GPU) tako da je i osobno iskustvo dobro. Ovako iz glave se ne mogu sjetiti da je ikad postojala recenzija Seasonica u kojoj su okarakterizirali napajanje kao "smeće", čak dapače, uglavnom su sve preporučivale njihova napajanja kao jedna od najboljih.

Kao što su drugi napomenuli, isto bih rekao da ne treba odmah dati negativnu presudu o cijelom brendu na osnovi jedne serije, ili moguće primjerka (s obzirom na pozitivnu iskustvo kolege), jer si tako u startu uskraćuješ potencijalno najbolji izbor u budućoj prilici kupnje. Kod napajanja to nije tako veliki problem jer barem imaš neki širi izbor kvalitetnih proizvođača i nije toliki trošak, ali odbaciti recimo Toyotu ili Lexus jer ti se zamjerio (imaš loše iskustvo) jedan model/primjerak je u najmanju ruku iracionalno.

Isto tako i beskritična odanost jednom brendu može biti pogrešna. FSP je ok jer oni i dalje imaju isključivo svoje platforme u svim svojim napajanjima te drže kvalitetu na dosadašnjoj razini, no recimo osim Seasonicovog slučaja s tom početnom serijom (prije su u Bronze modelima koristili isključivo svoje platforme), i drugi renomirani brendovi poput CM-a, Corsaira, be quiet!-a, EVGA-e, TT-a, Anteca, Enermaxa, (...) su imali i/ili imaju serije koje se po kvaliteti baš i ne mogu svrstati u rang njihovog renomea tako da je uvijek najbolje istražiti što to zapravo kupujemo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2025 11:50 (kiwi_91).
3 godine

seasonic prime px1300w platinum https://seasonic.com/prime-px/

stock ventilator se cudno ponasao odnosno "hybrid" mod je palio ventilator u idleu a prema recenzijama nebi trebao paliti do 500-600w, jel tako normalno radi ili triggera neki temperature sensor umjesto potrosnje nezz uglavnom - stoga sam zamijenio stock 135mm sa 120mm spojenim na plocu i na 400w potrosnje drzim 120mm na necujnih 800rpm, trebalo bi biti dovoljno...

sto napraviti kad bih stavio 600w od rtx4090? raspaliti 120mm na 1500rpm, ali ne bih zrtvovao tisinu... nez do koliko stupnjeva podnose iznutrice napajanja, kao ostale komponente do 100c? obzirom su kapacitori rated na 105c? -  ako sam dobro razumio sa povecavanjem temperature samo opada ucinkovitost napajanja (npr nece biti 95% nego 85%) ali napajanja generalno mogu podnositi toplinu cisto fajn?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 9:43 (Petar hw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Petar hw

Teško je reći što i kako bez mjerenja temperature, ali ako uzmemo kao referencu Seasonic Focus Platinum 850 W koji ima 120 mm ventilator, na Cybeneticsovom testu je kod njega brzina išla preko 1500 RPM na >80 % opterećenja pa bih po tome rekao da bi Prime 1300 W trebao moći podnijeti 4090 i s manjim okretajima od toga. Naravno, to se baš i ne može preslikati 1 na 1 jer osim drugačije platforme i komponenti, drugačija je i veličina kućišta pa zahvat lopatica manjeg ventilatora možda nije dovoljan kako bi strujanje zraka obuhvatilo sve komponente, no to opet može ovisiti i o obliku lopatica novog ventilatora, odnosno je li mlaz zraka usmjeren prema jednoj točki ili je raspršeniji.

Da ne kompliciramo, napajanje ima OTP tako da bi ta zaštita trebala odreagirati u slučaju zadržavanja prekomjerne temperature. To ti može biti jedan od pokazatelja, a uz to ne bi bilo loše opipati kućište napajanja i ispuh u tim težim uvjetima rada.

Svakako su to neprovjereni uvjeti rada te kao takvi vjerojatno manje optimalni od tvorničkog postava pa bih osobno računao s time da su komponente izložene višim temperaturama nego inače. Ne vjerujem da bi pad učinkovitosti bio tako značajan jer su unutra ipak kvalitetni tranzistori, a OTP ne bi trebao dozvoliti temperature pri kojima napajanje ne može isporučiti ono što je u specifikacijama tako da neke štete za komponente ne bi trebalo biti. Uostalom, Prime Fanless sa istom platformom ide do 700 W bez ventilatora (doduše uz nešto bolje tranzistore), a konfig. s 4090 će tijekom gaminga u prosjeku biti vjerojatno bliže 500 - 600 W.

13 godina

Ima netko možda kojim slučajem viška PCIE kabel za Fortron Hyper M85+? Ili zna gdje bi se mogao naručiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice