U kom smislu povlasten? Tvrdio si da onda u tom smislu pusac ima vecu slobodu od nepusaca - koju slobudu? Hoces reci da si to tvrdio za bezezveze? Samo da nam kontriras?
ne vjerujem da stvarno nisi shvatio o čemu smo pričali,pa da i dalje pereš po toj cigareti i klupi.meni to izgleda da se ti praviš manje pametan da bi zakomplicirao stvar,te time skrenuo s poante.pa umjesto da se uvlačim u tu petlju,postavit ću jednostavno pitanje na kraju.
Bio sam 3-4 dana na terenu pa tek sad mogu odgovoriti...
Nemoj se izvlaciti na taj nacin - to je pomalo bezobrazno, omalovazavajuce (pogotovo ovaj komentar o "manje pameti"). Izgubio si argument i umjesto da priznas, kreces osobno na mene i pokusavas od te rasprave napraviti off-topic, a sve do sada ti nista nije smetalo. Na kraju krajeva, ti si poceo s tom pricom, kad si uzeo wyksov stav i obrnuo ga.
Dakle, da zakljucim, pusac i nepusaci nisu ekvivalentni, nisu dvije strane iste medalje. Nepusac ne krsi nikakvu pusacevu slobodu, dok pusac kad pusi pored nepusaca (ili zaposlenika ugostiteljskog objekta u sirem kontekstu) krsi njegovu slobodu na zdrav zivot, dakle na cist i nestetan zrak. Stoga pusac nema pravo stetiti nepusacu, niti ima traziti od nepusaca da se makne "ako mu smeta", jer je pusac taj tko tu nekome nesto radi, tko poduzima akciju kojom ce stetiti drugoj osobi.
Shodno tome, ne mozes od nepusaca traziti "toleranciju" - time bi ga trazio da se odrekne svojih Ustavom zajamcenih prava. Dakle, ni prica "kad bi svi bili malo tolerantniji" ne stima, jer nije isto traziti od pusaca da ne pusi i traziti od nepusaca da udise cigaretni dim - nisu to dvije strane iste medalje.
a ovo pre-strašno tvoje sam ostavio za kraj kao šećer tvoje logike.
pre-strašno je meni,kad ti ne misliš da je pušenje banalno spram ubojstva,silovanja i sličnih navedenih stvari.a onda je i pre-smiješno da to netko normalan može uopće usporediti.
Od pusenja (aktivnog i pasivno) ljudi umiru. Stoga, uzme li se dovoljan vremenski razmak, pusac moze biti jednim malim (ili vecim) dijelom odgovoran za neciju smrt ili za neciju tesku bolest. Stoga mi nije jasno o kojoj "banalnosti" ti govoris - posljedice mogu biti fatalne. A u svakodnevnom zivotu, pusaci cigaretnim dimom usmrdjuju nepusace i zaposlenike ugostiteljskih objekata, iritiraju im oci i disni sustav - znaci, ima i nekih akutnih posljedica, na koje mnogi ljudi nisu spremni pristati.