Pušiona

poruka: 700
|
čitano: 329.835
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pušiona".
17 godina
RE: Pušiona
shimano kaže...
Veliki Brat kaže...
shimano kaže...
kakva klima čovječe,o čemu ti pričaš?da pušači imaju neke posebne moči pa mogu povuči ostale negdje,kako ti to tvrdiš?svašta,pa radi se o izboru,ti i vlasnik i pušač,svi imaju izbora,to je bit cijele priče,a ne da te neko povlači negdje.

Daj molim te - pa vlastiti prijatelji mi godinama ne dolaze na rođendanske proslave (a kamoli neka druga druženja) jer ne smiju zapaliti kod mene, svi osim jedne osobe (koja puši, a bome ih poznajem puno). Toliko o toleranciji pušača. Ljudi imaju potrebu za druženjem i onda trpe takve idiote (a ne bi trebali, no to onda nije ljudski). Tek nakon što smo im žena i ja rekli da smiju zapaliti na balkonu, sramežljivo ih se par pojavilo, bez toga niti primirisati. Znam da osobno iskustvo inače nije pretjerano relevantno i nemam ga naviku iznositi ovdje kao nekakav argument, ali ovo je toliki postotak (i to ne nekakvih neobrazovanih ljudi) da se jednostavno ne može primijetiti. Možda ti ispadaš iz tog postotka sa svojim načinom konzumiranja cigarete, ali si u debeloj manjini (kao što je bio i moj stari koji je pušio nevjerojatnih 4 komada cigarete dnevno, niti danas mi to nije jasno kako, vjerojatno jedina osoba koju poznajem, a za koju mogu reći da je guštao cigaretu i da nije bio ovisnik. U međuvremenu je prestao).

znači ako sam dobro shvatio,ti svoje prijatelje pušače zoveš idiotima,i onda očekuješ da ti dođu na rođendan.s druge strane,ja sam i rekao da s obje strane treba biti više tolerancije,ali kad kažem s obje to onda znači da bi i ti mogao napraviti iznimku za rođendam recimo.no na kraju i to nije bitno,jer prijatelji su osobni izbor,a tu potrebu za druženjem možeš zadovoljiti i s nekim frendom nepušačem.

evo mali primjer.zove ti mene jedan frend da navratim kod njega na pivo,ali se kod njega ne smije zapaliti jer mu je i žena i on nepušač.pa ja njemu fino kažem hvala pajdo ali drugi put kad ne budem na pivo dolazio,jer mi je bolje otići kod jednog drugog frenda gdje ću moči zapaliti,i baš većeras zapravo idem tamo.dakle moj izbor,kao i njegov da se ne može zapaliti,i to je meni ok.

Ne, nisi dobro shvatio i nakon toga si još jednom potvrdio realnost problema.

Kao prvo, pobrkao si uzrok i posljedicu - prvo oni kod mene ne dođu, jer ne mogu zapaliti, pa onda ja njima kažem da su idioti, jer ako imaš prijatelja onda ti je valjda druženje važnije od cigarete. I naravno, u krivu sam - cigareta je važnija.

Kao drugo, što potvrđuješ u drugom dijelu svog posta, radije biraš druženje s drugom osobom, samo na temelju toga da s prvom ne možeš zapaliti. Drugim riječima, tvoj prioritet nije druženje, niti pivo, nego cigareta. Kao što si rekao - tvoj izbor.

Kao treće, tolerancije ne treba biti s obje strane jer ja uredno odem kod njih na druženje ili proslavu rođendana, gdje se naravno puši, sve je zadimljeno i peku me oči. Naravno da ja sad imam izbor ne družiti se s njima, ali ako bi to tako napravio, onda bi isključio iz svog života ljude koji su inače OK, samo zato što imaju jednu manu. E vidiš, to prijatelji ne rade...

Gledam te!
17 godina
neaktivan
shimano kaže...

znači ako sam dobro shvatio,ti svoje prijatelje pušače zoveš idiotima,i onda očekuješ da ti dođu na rođendan.s druge strane,ja sam i rekao da s obje strane treba biti više tolerancije,ali kad kažem s obje to onda znači da bi i ti mogao napraviti iznimku za rođendam recimo.no na kraju i to nije bitno,jer prijatelji su osobni izbor,a tu potrebu za druženjem možeš zadovoljiti i s nekim frendom nepušačem.

evo mali primjer.zove ti mene jedan frend da navratim kod njega na pivo,ali se kod njega ne smije zapaliti jer mu je i žena i on nepušač.pa ja njemu fino kažem hvala pajdo ali drugi put kad ne budem na pivo dolazio,jer mi je bolje otići kod jednog drugog frenda gdje ću moči zapaliti,i baš većeras zapravo idem tamo.dakle moj izbor,kao i njegov da se ne može zapaliti,i to je meni ok.

Jako lijepi odnosi.

Od mene više ne bi dobio poziv.

Ne zbog pušenja, već jer pokazuješ da ti je cigareta važnija od bližnjih. Što je žalosno.

I što to nije segregacija? Ti se ne želiš družiti s njima jer su nepušač i u svom domu imaju pravo na to. Zašto bi se on osjećao neugodno u svome domu zbog tebe. Jako loš prijatelj i jako loš gost.

Ako smatraš da su ljudi toliko jadni da će na osnovi pušenja birati prijatelje onda mi je drago da te ne moram imati za prijatelja i pomalo mi je žao tih tvojih prijatelja jer su očekivali druženje s tobom a ti si im zbog pišljive cigare pokazao prst.

Koliko su puta oni tebe odbili s isprikom da ne žele doći do tebe jer pušiš?

16 godina
neaktivan
wyks kaže...
shimano kaže...

Jako lijepi odnosi.

Ne zbog pušenja, već jer pokazuješ da ti je cigareta važnija od bližnjih. Što je žalosno.

I što to nije segregacija? Ti se ne želiš družiti s njima jer su nepušač i u svom domu imaju pravo na to. Zašto bi se on osjećao neugodno u svome domu zbog tebe. Jako loš prijatelj i jako loš gost.

Ako smatraš da su ljudi toliko jadni da će na osnovi pušenja birati prijatelje onda mi je drago da te ne moram imati za prijatelja i pomalo mi je žao tih tvojih prijatelja jer su očekivali druženje s tobom a ti si im zbog pišljive cigare pokazao prst.

sad bi ja trebao na tvoj i od velikog brata odgovoriti u jednom.pa ja ne razumijem zašto bi pušači trebali biti tolernatniji od nepušača.ako ja ne želim piti pivo bez cigare,onda to ni ne želim raditi.ako nepušač mene kod kuće nudi rakijom,koju ja ne pijem,trebam li ja doliziti tamo i piti je?ako neki prijatelj želi ići na cajkaški koncert,trebam li ja ići s njim?lijepo sam rekao,doći ću kad ne budem dolazio na pivo,ali ako hočeš piti sa mnom,onda ništa.prijatelje biraš,i imaš ih raznih interesa,pa tako neki ne voli nogomet i s tim ne idš na tekmu,ali s druge strane ideš na pivo jer to voli,i to je to.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!
17 godina
neaktivan
wyks kaže...
Ige kaže...

Ako sjede nepušač i jedan čovjek koji užasno smrdi, nije se prao dva mjeseca na klupi, nepušač će se maknut jer mu smeta smrad, isto kao što bi se maknuo od nekog tko je jednostavno idiot i priča gluposti.

Drugim riječima, ljudi se miču od ljudi koji im se ne sviđaju. Ti misliš da bi ovaj smrdljivko iz prve rečenice trebao otići zato što nepušaču smeta njegov smrad?

A da sjede pušač i smrdljivko tko bi se ustao?

Da sjede idiot koji puno priča i smrdljivko?

A što ako smrdi i puno priča a čovjek do njega je gluh?

Da sjede vatreni i vodeni pokemon?

Još jednom dokazuješ kolika ti je sposobnost sudjelovati u imalo inteligentoj raspravi tj, nepostojanje te sposobnosti.

Pa naravno da bi se vatreni pokemon ustao Cool Ti i dalje ne razumiješ, ustat će se onaj kome više smeta onaj drugi. Koliko ja znam, pušačima ne smetaju nepušači.

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
17 godina
neaktivan
Ige kaže...

Koliko ja znam, pušačima ne smetaju nepušači.

Jer im u normalnim uvjetima nemaju s čime smetati.

17 godina
shimano kaže...
wyks kaže...
shimano kaže...

Jako lijepi odnosi.

sad bi ja trebao na tvoj i od velikog brata odgovoriti u jednom.pa ja ne razumijem zašto bi pušači trebali biti tolernatniji od nepušača.ako ja ne želim piti pivo bez cigare,onda to ni ne želim raditi.ako nepušač mene kod kuće nudi rakijom,koju ja ne pijem,trebam li ja doliziti tamo i piti je?ako neki prijatelj želi ići na cajkaški koncert,trebam li ja ići s njim?lijepo sam rekao,doći ću kad ne budem dolazio na pivo,ali ako hočeš piti sa mnom,onda ništa.prijatelje biraš,i imaš ih raznih interesa,pa tako neki ne voli nogomet i s tim ne idš na tekmu,ali s druge strane ideš na pivo jer to voli,i to je to.

Čekaj, nije valjda da ti stvarno ne vidiš kako se čovjek želio podružiti s tobom? Kada frend i ja odemo na kavu, ja ne konzumiram kavu, nego si uzmem čaj, sokić ili pivo, ovisno o raspoloženju i trenutnoj inspiraciji. Zašto misliš da si uopće trebao piti pivo, nije mi jasno. Koncerti, tekme i sl. su sve različite interesne teme i nemaju veze s cigaretom na taj način. Pravo pitanje bi bilo brani li se pušačima dolazak na koncert ili tekmu ako im se zabrani pušenje tamo? I naravno, odogvor je ne. Smanjuje li im se gušt? Da. Smanjuje li se gušt nepušačima ako idu na isti koncert, a pušenje je dozvoljeno? Da. Ima li više pušača ili nepušača u ovoj državi? Nepušača.

I kao zaključak cijele priče - što je onda pravednije; tjerati većinu da trpe cigaretni dim, neugodno pečenje očiju i moguće razvijanje maligne bolesti ili tjerati manjinu da se strpi s cigaretom ili se makne s njom negdje gdje neće smetati većini? Mislim kvragu, o čemu mi to uopće pričamo ovdje, koji su to odnosi?!

Gledam te!
16 godina
neaktivan
wyks kaže...

Jako lijepi odnosi.

još samo ovo.zar ti imaš sve iste prijatelje iz osnovne,srednje,vojske (ako si bio) i sl.,mislim da bi bio svojevrsni fenomen kad bi tako bilo.prijatelji se mijenjaju,pogotovo je to pravilo u velikoj večini slučajeva kako postaješ stariji.imaš ih manje,ali ih imaš boljih,jer se isfiltriraju kriteriji po kojima BIRAŠ prijatelje.i ne družiš se više sa svakim već s onima čije ti društo po interesima odgovara.pa valjda je to normalan stvar.

16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
shimano kaže...
wyks kaže...
shimano kaže...

Jako lijepi odnosi.

Čekaj, nije valjda da ti stvarno ne vidiš kako se čovjek želio podružiti s tobom? Kada frend i ja odemo na kavu, ja ne konzumiram kavu, nego si uzmem čaj, sokić ili pivo, ovisno o raspoloženju i trenutnoj inspiraciji. Zašto misliš da si uopće trebao piti pivo, nije mi jasno. Koncerti, tekme i sl. su sve različite interesne teme i nemaju veze s cigaretom na taj način. Pravo pitanje bi bilo brani li se pušačima dolazak na koncert ili tekmu ako im se zabrani pušenje tamo? I naravno, odogvor je ne. Smanjuje li im se gušt? Da. Smanjuje li se gušt nepušačima ako idu na isti koncert, a pušenje je dozvoljeno? Da. Ima li više pušača ili nepušača u ovoj državi? Nepušača.

I kao zaključak cijele priče - što je onda pravednije; tjerati većinu da trpe cigaretni dim, neugodno pečenje očiju i moguće razvijanje maligne bolesti ili tjerati manjinu da se strpi s cigaretom ili se makne s njom negdje gdje neće smetati većini? Mislim kvragu, o čemu mi to uopće pričamo ovdje, koji su to odnosi?!

druženje sam maloprije objasnio,to treba biti na obostrano zadovoljstvo,a upravo se radilo o tome da je čovjek htio piti sa mnom (valjda zato jer sam onda posebno zabavan Cool),no moj izbor iz mojih razloga je drugačiji,zar je moguče da to nije jasno samo po sebi.opet govoriš o tjeranju jedne ili druge strane,zašto bilo koga tjerati na nešto ako može drugačije,tu treba pokazati tu toleranciju pa reči svtko svoje i svatko svom,i svi sretni,zašto si sebičan?

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ali što je s tropskim kišnim šumama!?

Kako ćemo riješiti problem željezare i rafinerije Sisak?

Što je s variocima i ljudima koji voze one kamione po zaleđenim morima u Kanadi?

Što je s ispušnim dimovima automobila?

A akohol pa to je sotona veća od cigarete, ljudi se ubijaju a mi pričamo o cigaretama?

Alo licemjeri?

Jest da je cigareta štetna (dobro jedna nije ali 1,35874 već jesu, pa ionako svi puše samo JEDNU cigaru u kafiću), al što me zaboli za mog "prijatelja" ko ga j*be kad nepuši ja snjim popit pivčugu neču pa makar crko od žeđi, mamu mu nekultrunu kad mi brani da pušim u njegovoj vlastitoj kući.

Evo kolege shimano, bed i ige uštedio sam vas tipkanja odgovora.

16 godina
neaktivan
wyks kaže...
Veliki Brat kaže...

Ali što je s tropskim kišnim šumama!?

Kako ćemo riješiti problem željezare i rafinerije Sisak?

Što je s variocima i ljudima koji voze one kamione po zaleđenim morima u Kanadi?

Što je s ispušnim dimovima automobila?

A akohol pa to je sotona veća od cigarete, ljudi se ubijaju a mi pričamo o cigaretama?

Alo licemjeri?

Jest da je cigareta štetna (dobro jedna nije ali 1,35874 već jesu, pa ionako svi puše samo JEDNU cigaru u kafiću), al što me zaboli za mog "prijatelja" ko ga j*be kad nepuši ja snjim popit pivčugu neču pa makar crko od žeđi, mamu mu nekultrunu kad mi brani da pušim u njegovoj vlastitoj kući.

Evo kolege shimano, bed i ige uštedio sam vas tipkanja odgovora.

u nedostatku inteligencije si prešao na agresivnu retoriku,no to govori o tebi a ne kako si napisao o meni.

vidim da imaš problema sa shvačanjem,pa si tako ti negdje zaključio da sam ja rekao tko ga hebe niti mamu mu jer to ne da,bilo je suprotno i ti to znaš,samo nemaš argumente pa si počeo izvrtati,a nisi opet shvatio da se društvo bira i sve što sam naveo,pa tako onda nema svrhe s tobom uopće raspravljati.

i zapravo ću sad samo ponavljati jedno te isto dok ti to ne sazrije u glavi.zašto bi se itko trebao prisiljavati na nešto?zašto ne bi bilo podjeljeno da svima bude dobro?zašto takva sebičnost?

uostalom,sam si rekao da ti ljudi ne dolaze na rođendan,to isto govori puno o tebi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 11:43 (shimano).
17 godina
shimano kaže...
Veliki Brat kaže...

druženje sam maloprije objasnio,to treba biti na obostrano zadovoljstvo,a upravo se radilo o tome da je čovjek htio piti sa mnom (valjda zato jer sam onda posebno zabavan Cool),no moj izbor iz mojih razloga je drugačiji,zar je moguče da to nije jasno samo po sebi.opet govoriš o tjeranju jedne ili druge strane,zašto bilo koga tjerati na nešto ako može drugačije,tu treba pokazati tu toleranciju pa reči svtko svoje i svatko svom,i svi sretni,zašto si sebičan?

Sry, ali prema svemu što pišemo ovdje, nisam ja sebičan, nego pušač - bilo ti koji odbijaš druženje s prijateljem na konto cigarete, bilo moj prijatelj koji odbija druženje sa mnom na konto cigarete (dok ja u isto vrijeme trpim cigaretu u njegovom domu). Dakle, vas dvojica čitavo vrijeme ne poštujete nas nepušače, jer to što ja ne dozvoljavam pušenje u vlastitom domu nije upereno protiv tebe (pušača), već meni osigurava čist zrak i ugodnu okolinu. To što ti odbijaš druženje jer nemaš mogućnosti zadovoljiti neku svoju (na znam kako bi to pristojnije nazvao) naviku je upravo to - sebično. Pritom čitavo vrijeme zaboravljaš vući paralelu nepušača u tvom domu, gdje je pušenje (pretpostavljam) dozvoljeno i što pušač uredno trpi. E vidiš - to je nesebično.

I sada, kad to digneš na razinu javnih prostora, kada nepušači kažu: OK, dosta je bilo, do sada ste mogli dimiti i smetati, ali sada to prestaje - sada su nepušači sebični, jer propisuju (indirektno) kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima?! Čovječe, pa to i tebi ide u korist, ne samo meni, nema tu nikakve sebičnosti. Dapače, upravo obratno - sebično je od pušača (manjine) tražiti da im se dozvoli nastavljanje zagađivanja zraka u zatvorenim prostorima, pogotovo ako to ide nauštrb većine (a kamoli nauštrb svih).

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Sry, ali prema svemu što pišemo ovdje, nisam ja sebičan, nego pušač - bilo ti koji odbijaš druženje s prijateljem na konto cigarete, bilo moj prijatelj koji odbija druženje sa mnom na konto cigarete (dok ja u isto vrijeme trpim cigaretu u njegovom domu). Dakle, vas dvojica čitavo vrijeme ne poštujete nas nepušače, jer to što ja ne dozvoljavam pušenje u vlastitom domu nije upereno protiv tebe (pušača), već meni osigurava čist zrak i ugodnu okolinu. To što ti odbijaš druženje jer nemaš mogućnosti zadovoljiti neku svoju (na znam kako bi to pristojnije nazvao) naviku je upravo to - sebično. Pritom čitavo vrijeme zaboravljaš vući paralelu nepušača u tvom domu, gdje je pušenje (pretpostavljam) dozvoljeno i što pušač uredno trpi. E vidiš - to je nesebično.

I sada, kad to digneš na razinu javnih prostora, kada nepušači kažu: OK, dosta je bilo, do sada ste mogli dimiti i smetati, ali sada to prestaje - sada su nepušači sebični, jer propisuju (indirektno) kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima?! Čovječe, pa to i tebi ide u korist, ne samo meni, nema tu nikakve sebičnosti. Dapače, upravo obratno - sebično je od pušača (manjine) tražiti da im se dozvoli nastavljanje zagađivanja zraka u zatvorenim prostorima, pogotovo ako to ide nauštrb većine (a kamoli nauštrb svih).

i opet.zašto bi se itko trebao prisiljavati na nešto?zašto ne bi bilo podjeljeno da svima bude dobro?ako su prije nepušači trpili,zar sad ovo treba biti osveta pušačima?

17 godina
neaktivan
shimano kaže...

u nedostatku inteligencije si prešao na agresivnu retoriku,no to govori o tebi a ne kako si napisao o meni.

vidim da imaš problema sa shvačanjem,pa si tako ti negdje zaključio da sam ja rekao tko ga hebe niti mamu mu jer to ne da,bilo je suprotno i ti to znaš,samo nemaš argumente pa si počeo izvrtati,a nisi opet shvatio da se društvo bira i sve što sam naveo,pa tako onda nema svrhe s tobom uopće raspravljati.

i zapravo ću sad samo ponavljati jedno te isto dok ti to ne sazrije u glavi.zašto bi se itko trebao prisiljavati na nešto?zašto ne bi bilo podjeljeno da svima bude dobro?zašto takva sebičnost?

uostalom,sam si rekao da ti ljudi ne dolaze na rođendan,to isto govori puno o tebi.

Ovo nije agresivna retorika, to su vaši argumenti protiv ove zabrane.

Osim ovog zadnjeg to je karikiranje, ali u tome ima istine.

Meni se čini da ti ne znaš što znači prijatelj, a što poznanik.

Ti dok pušiš prisiljavaš osobu pored sebe da udiše dim. Ako se makne prisilio si ga da se makne.

Radije bi da mi nitko ne dođe na rođendan jer sam budala, nego da mi netko uvjetuje svoj dolazak papirom i samljevenom biljkom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 11:54 (wyks).
16 godina
neaktivan
wyks kaže...
shimano kaže...

Ovo nije agresivna retorika, to su vaši argumenti protiv ove zabrane.

Osim ovog zadnjeg to je karikiranje, ali u tome ima istine.

Meni se čini da ti ne znaš što znači prijatelj, a što poznanik.

Ti dok pušiš prisiljavaš osobu pored sebe da udiše dim.

Radije bi da mi nitko ne dođe na rođendan jer sam budala, nego da mi netko uvjetuje svoj dolazak papirom i samljevenom biljkom.

nema istine,a argumenata je bezbroj bilo.kakav sam ja prijatelj odlučuju oni koji se žele ili ne družiti sa mno,i to je sve što je bitno,izbor.

pa isto.zašto bi se itko trebao prisiljavati na nešto?zašto ne bi bilo podjeljeno da svima bude dobro?zašto uopće treba argumentirati za i protiv,pusti ljude da sami biraju,ako već imaju mjesto gdje nikom ne smetaju.

17 godina
neaktivan
shimano kaže..

nema istine,a argumenata je bezbroj bilo.kakav sam ja prijatelj odlučuju oni koji se žele ili ne družiti sa mno,i to je sve što je bitno,izbor.

pa isto.zašto bi se itko trebao prisiljavati na nešto?zašto ne bi bilo podjeljeno da svima bude dobro?zašto uopće treba argumentirati za i protiv,pusti ljude da sami biraju,ako već imaju mjesto gdje nikom ne smetaju.

Izbor je postojao od kada postoji pušenje.

Većina ugostitelja je izabralo pušenje.

Ova debilna glupost koju pišeš o 50/50, ako je do sada bilo 90-ak% pušačkih kafića (iako je broj veći ali vi uporno tvrdite suprotno pa ajde) kako natjerati tih ostalih 40% da postanu nepušački?

16 godina
neaktivan
wyks kaže...
shimano kaže..

Izbor je postojao od kada postoji pušenje.

Većina ugostitelja je izabralo pušenje.

Ova debilna glupost koju pišeš o 50/50, ako je do sada bilo 90-ak% pušačkih kafića (iako je broj veći ali vi uporno tvrdite suprotno pa ajde) kako natjerati tih ostalih 40% da postanu nepušački?

zakonom!i to tako da i debili mogu shvatiti.

kao što je sad propisano da kafići za pušače moraju poštivati određene kriterije,tako taj isti zakon treba prilagoditi da se omjer što više izjednači,dakle kao što sam rekao ako već ne može 50-50,onda bar približno (citiram se za one koji ne znaju dobro čitati ranije),pa ako je to loše,onda se nema šta više puno za reći.

17 godina
neaktivan
shimano kaže...

shimano kaže...

zakonom!i to tako da i debili mogu shvatiti.

kao što je sad propisano da kafići za pušače moraju poštivati određene kriterije,tako taj isti zakon treba prilagoditi da se omjer što više izjednači,dakle kao što sam rekao ako već ne može 50-50,onda bar približno (citiram se za one koji ne znaju dobro čitati ranije),pa ako je to loše,onda se nema šta više puno za reći.

U 10 minuta dvije kontradiktorne izjave.

Zašto bi kafe bar "Lepi Cane" bio pušački a a "Kod potkovanog konja" nepušački a vlasnik želi da bude pušački?

Toliko o argumentima

17 godina
shimano kaže...

i opet.zašto bi se itko trebao prisiljavati na nešto?zašto ne bi bilo podjeljeno da svima bude dobro?ako su prije nepušači trpili,zar sad ovo treba biti osveta pušačima?

E vidiš, to se sad već zove standard. Kao što imaš kanalizaciju i ne smiješ graditi kuću bez priključka na nju (mislim da se više ne priznaju niti septičke jame), jer bi u velikim gradovima došlo do kuge, kao što postoji organiziran sustav odvoza smeća, jer bi u velikim gradovima došlo do kolere, kao što postoji vodovod s kontrolom kvalitete vode, jer bi u suprotnom u velikim gradovima došlo do dizenterije (ili čega već)... Sve su to zakonom propisane stvari, koje su postale dio svakodnenve prakse i uzimaju se zdravo za gotovo. Ljudi su s vremenom počeli uočavati neke štetnosti i uzorke, te su povezali posljedice s uzrocima. Ako je medicina došla do toga da je pušenje štetno, kako aktivno, tako i (još više) pasivno, onda opet - ne znam o čemu pričamo ovdje.

Razumijem da ti je teško, čak i suosjećam s tobom, ali sve što pišeš jednostavno nije argument za pušenje u javnim prostorima. Dapače, argumenata protiv ima toliko da se čudim kako to da pušači ne nailaze i na veću osudu okoline. Ovo je samo vrijeme kada je propisan određeni standard, koji bi u konačnici trebao podići kvalitetu životne okoline. Svima, ne samo nepušačima. Eto vidiš koliko su pušači zapravo sebični, kada se bore protiv toga...

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
shimano kaže...

E vidiš, to se sad već zove standard. Kao što imaš kanalizaciju i ne smiješ graditi kuću bez priključka na nju (mislim da se više ne priznaju niti septičke jame), jer bi u velikim gradovima došlo do kuge, kao što postoji organiziran sustav odvoza smeća, jer bi u velikim gradovima došlo do kolere, kao što postoji vodovod s kontrolom kvalitete vode, jer bi u suprotnom u velikim gradovima došlo do dizenterije (ili čega već)... Sve su to zakonom propisane stvari, koje su postale dio svakodnenve prakse i uzimaju se zdravo za gotovo. Ljudi su s vremenom počeli uočavati neke štetnosti i uzorke, te su povezali posljedice s uzrocima. Ako je medicina došla do toga da je pušenje štetno, kako aktivno, tako i (još više) pasivno, onda opet - ne znam o čemu pričamo ovdje.

Razumijem da ti je teško, čak i suosjećam s tobom, ali sve što pišeš jednostavno nije argument za pušenje u javnim prostorima. Dapače, argumenata protiv ima toliko da se čudim kako to da pušači ne nailaze i na veću osudu okoline. Ovo je samo vrijeme kada je propisan određeni standard, koji bi u konačnici trebao podići kvalitetu životne okoline. Svima, ne samo nepušačima. Eto vidiš koliko su pušači zapravo sebični, kada se bore protiv toga...

evo da nabrzinu još ovo odgovorim jer me nema do sutra,pa da ne ostanem nedorečen.

@wyks-ti se gubiš u prijevodu izgleda.kakve veze ima koji će biti kafić,kad se kao što smo rekli zadanim kriterijima,poput sad,to određuje koji je pušački.stvar je samo male preinake za kafiće manje kvadrature i uvijeta.no da ne bi sad ulazio u preveliku analizu,imaju ljudi koji su stručni za to pa bi da je kako treba oni to sproveli u djelo.

ova usporedba s kanalizacijom i smećem ti je potpuno promašena.

pa ovdje se ničije pravo ne ugrožava,jer su svi za to da ima kanalizacije i odvoza smeća,i to nije osobna već društvena stvar.dok pušač u kafiću za pušače nikome ne smeta.

a o zdravlju svatko sam odlučuje,pa tako ljudi žderu masnu hranu i piju kavu,a drugi se bave sportom.određivati šta je dobro za nekog a šta ne,otvara prostor za bezbroj mogučih novih zabrana,i tu se nema šta dodati.

opet,zašto bi nekom tolerantnom,razumnom i nesebičnom biću,smetalo da ljudi koji uživaju u cigareti imaju svoje prostore za to?

hasta manana!

17 godina
shimano kaže...
Veliki Brat kaže...
shimano kaže...

evo da nabrzinu još ovo odgovorim jer me nema do sutra,pa da ne ostanem nedorečen.

@wyks-ti se gubiš u prijevodu izgleda.kakve veze ima koji će biti kafić,kad se kao što smo rekli zadanim kriterijima,poput sad,to određuje koji je pušački.stvar je samo male preinake za kafiće manje kvadrature i uvijeta.no da ne bi sad ulazio u preveliku analizu,imaju ljudi koji su stručni za to pa bi da je kako treba oni to sproveli u djelo.

ova usporedba s kanalizacijom i smećem ti je potpuno promašena.

pa ovdje se ničije pravo ne ugrožava,jer su svi za to da ima kanalizacije i odvoza smeća,i to nije osobna već društvena stvar.dok pušač u kafiću za pušače nikome ne smeta.

a o zdravlju svatko sam odlučuje,pa tako ljudi žderu masnu hranu i piju kavu,a drugi se bave sportom.određivati šta je dobro za nekog a šta ne,otvara prostor za bezbroj mogučih novih zabrana,i tu se nema šta dodati.

opet,zašto bi nekom tolerantnom,razumnom i nesebičnom biću,smetalo da ljudi koji uživaju u cigareti imaju svoje prostore za to?

hasta manana!

Opet miješaš stvari - cigaretni dim utječe na druge ljude. Što je tu toliko teško za shvatiti?

Što se vlastitih prostora za uživanje duhana tiče - imaš ih. Nitko ti ne brani da pušiš u vlastitoj kući.

Ovo s pravima mi je čak i pomalo smiješno, dok me istovremeno podsjeća na onu O'Brienovu iz 1984: "Sloboda je reći da su dva i dva jednako četiri." Naravno da se ugrožavaju prava; eno ti Ljube Česić Rojsa koji po drugi put gradi kuću bez dozvole, jer 'neće njemu netko govoriti što on smije, a što ne smije graditi na vlastitoj zemlji!' I on se bori za svoja 'prava'. To što ta njegova 'prava' nisu u skladu s civiliziranim svijetom, nije mu baš pretjerano bitno. U takvo društvo se svrstavaš ovakvim stavovima.

Ili drugim riječima, jer vjerujem da ćeš gornje riječi na neki čudan način uspjeti krivo protumačiti: naravno da se ničije pravo ne ugrožava, jer ljudi nemaju pravo nanositi štetu drugim ljudima, kako kugom ili kolerom, tako niti duhanskim dimom. To što su pušači donedavno bili privilegirani je potpuno druga stvar i na sreću po mene (po tebe - nažalost) s time je gotovo.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Ige kaže...

Ako sjede nepušač i jedan čovjek koji užasno smrdi, nije se prao dva mjeseca na klupi, nepušač će se maknut jer mu smeta smrad, isto kao što bi se maknuo od nekog tko je jednostavno idiot i priča gluposti.

Drugim riječima, ljudi se miču od ljudi koji im se ne sviđaju. Ti misliš da bi ovaj smrdljivko iz prve rečenice trebao otići zato što nepušaču smeta njegov smrad?

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
17 godina
neaktivan
shimano kaže...

Opet te pitam kako odrediti koji bi kafić io pušački a koji ne?

Ako odlučuje vlasnik večina će biti pušačka i time uskraćuješ nepušaću pravo na njegov izbor, jer ako su svi pušački (praksa od 200g pokazuje da će ipak svi biti pušački) izbora z anepušaća nema.

Ako to bude zakon određivao da bude tih tvojih naivnih 50/50 to bi značilo da u mojem mjestu u kojem ima 12 ugostiteljskih obrta 6 bi moralo biti pušačkih, a 6 ne.

Kojom metodom odrediti koje kafiće svrstati u koju kategoriju?

Bacanjem novčića? Lutrijom? Vučenjem šibica? Nogometom?

Jedino moguće rješenje je represija zakonodavca.

Kako smo dosada vidjeli pušači baš i nisu solidarni kad je nečiji posao u pitanju pa će svi odlaziti u onih 6 pušačkih kafića. Ako je zakon natjerao onih 6 da budu nepušački dirktno ih je izbacio iz posla.

Da li sad vidiš da to što ti tražiš je nemoguće i naivno tražiti?

16 godina
neaktivan

Da ne citiram pojedninačno odgovore, nema smisla. Pogotovo tebi @wyks; pa 'đe me nađe svaki drugi post, nisam ništa rekao već dvije strane..

Daklem, stalno se insinuria i provlači misao da se cigarete koriste na neprimjeren način, pa se spominju solne kiseline u oči, gaženje ljudi autom i nabrajanje bogtepitej čega, ne bi li se dokazalo da se svaki proizvod mora koristiti na primjeren način. Pa gospodo nepušači, pušenje je upravo primjeren način korištenja cigareta, a dim je osnova. Uportebom tog proizvoda ne radi se ništa suprotno njegovoj namjeni. A zakon govori isključivo o zatvorenim prostorima, tako da ove šprehe o klupicama i sl. su potpuno izlišne. Ako nepušaču smeta dima na otvorenom, može se pomaknuti, time nisu ničime povrijeđena njegova prava, možemo govoriti isključivo o kulturi ili bolje rečeno nekulturi..

Ono što je najveći nonsens u cijeloj priči da se taj proizvod legalno prodaje, država na njemu zarađuje, pa i daje poticaje za uzgoj duhana. I onda se još tvrdi da nije zakon licemjeran nego vlada. Pa tko donosi te zakone, sabor i vladajući (čitaj vlada) ili mesar iz Donje Špičkovine? Ima naš narod doskočicu i za to; j.bali bi se, a da im ne uđe..

Lijepo zabranite duhanske proizvode i gotova priča. Ali ne, dok se lovica uzima, onda je ok..

Osobno ne mislim da je ikakva represija ikada donjela rezultate. Samo edukacija. Primjer su droge, koje su zabranjene, pa ne vidim da se baš tokom zadnjih 10-20 godina smanjila upotreba istih, upravo suprotno..

@artfull; ne vjerujem da bi se liberalizacijom droga povećala konzumacija, imaš primjer Nizozemske gdje statistika govori upravo suprotno. Povećao se broj narkoturista koji to ne mogu ostvariti u svojoj zemlji, a konzumacija lokalnog stanovništva se smanjila. Isto tako komparirati prošla vremena nema smisla, jer je još početkom 19-tog st. heroin prodavan kao lijek za glavobolju, a nakon otkrića radija, prodavale su se i praline s radijem, odnosno radioaktivne čokoladice, kao nešto super zdravo..

17 godina
neaktivan
shimano kaže...

Kakvi su ti argumenti i bolje da te nema Osmijeh.

Vi pušači nikako da shvatite da ste do sada uživali u velikom luksuzu da svoju ovisnost zadovoljavate kad god vam se digne k....
E pa barba moj, svršija je kurbin pir. Nevjerojatno mi je da je to zagađivanje i maltletiranje trajalo ovoliko dugo. Gore u porukama se često spominje nekakva tolerancija među ljudima, da bi se trebali slagat i pušači i nepušači. Sve je to super samo kako se dogovoriti sa nekim tko bi prodao i svoju mater za kutiju cigara, a takvih je bezbroj. Nema tu dogovora kad je riječ o ovako teškoj bolesti i ovisnosti kao što je pušenje. Pušaču kad kažeš da nema pušenja to je njemu smak svijeta, armagedon, gotovo, finito... Kao što je shimano to poviše i dokazao, on rađe ne dođe u prijatelja jer tamo nema pušenja. Ako već mora birati pa naravno da ovisnost uvijek pobjeđuje, jer on NEMOŽE popiti pivo bez cigara, NEMOŽEEE. Isto tako tko je to vidio da se popije kava bez cigare, pa znate li vi koji je to gušt, ili nakon jela zapaliti jednu, uf to je nešto specijalno, a tek nakon prašenja cure zapaliti jednu, uf pa to je magično. Uglavnom šta god da se radi bolje je sa cigarom nego bez. Kako onda uopće raspravljati sa čovjekom kojemu jedna tako jeftina i loša droga odlučuje o svemu.

Konzolitis - destroying games since PS 2
16 godina
neaktivan
Tony kaže...
shimano kaže...

Kakvi su ti argumenti i bolje da te nema Osmijeh.

Vi pušači nikako da shvatite da ste do sada uživali u velikom luksuzu da svoju ovisnost zadovoljavate kad god vam se digne k....
E pa barba moj, svršija je kurbin pir. Nevjerojatno mi je da je to zagađivanje i maltletiranje trajalo ovoliko dugo. Gore u porukama se često spominje nekakva tolerancija među ljudima, da bi se trebali slagat i pušači i nepušači. Sve je to super samo kako se dogovoriti sa nekim tko bi prodao i svoju mater za kutiju cigara, a takvih je bezbroj. Nema tu dogovora kad je riječ o ovako teškoj bolesti i ovisnosti kao što je pušenje. Pušaču kad kažeš da nema pušenja to je njemu smak svijeta, armagedon, gotovo, finito... Kao što je shimano to poviše i dokazao, on rađe ne dođe u prijatelja jer tamo nema pušenja. Ako već mora birati pa naravno da ovisnost uvijek pobjeđuje, jer on NEMOŽE popiti pivo bez cigara, NEMOŽEEE. Isto tako tko je to vidio da se popije kava bez cigare, pa znate li vi koji je to gušt, ili nakon jela zapaliti jednu, uf to je nešto specijalno, a tek nakon prašenja cure zapaliti jednu, uf pa to je magično. Uglavnom šta god da se radi bolje je sa cigarom nego bez. Kako onda uopće raspravljati sa čovjekom kojemu jedna tako jeftina i loša droga odlučuje o svemu.

baš sam malo gledao neki dokumentarac o hijenama,kako su one zapravo jadne male plašljive životinjice,ali kad su u čoporu onda su jake.
kod ženki čak naraste nešto nalik spolovilu da bi izgledale kao mužjak,ali ipak je to samo beskorisni visuljak.
no da se posvetim temi,zapravo priznajem da sam pogriješio i da se uopće nisam trebao truditi jer je ta stvar zapravo već riješena.
pa zato neću govoriti više kako je teško objasniti nekom štreberu (ili više njih) koji nema poroka i ne zna u ničemu u životu uživati,
i koji je nočna mora svakog vlasnika kafića kad dođe i ispija svoj otrov (kavu) tri sata i zauzima mjesto pravim potrošačima.
uostalom,ljudi su to otvorili da zarade,a ne da im netko bude dekoracija u kafiću (iz osobnog iskustva znam).
niti ću govoriti o tome da se porok veže na porok,pa su oni koji najviše troše i piju,ujedno u večini i pušači.
što nas zapravo vrača na ono kako je ova tema već bila nepotrebna u samom startu.
zakon je danas takav kakav je,a on dozvoljava postojanje kafića za pušače,što je zapravo i jedna logična stvar u jednoj turističkoj zemlji,
ako ne želimo da nam bdp bude još manji kad nam gosti odu južnije u monte negro i sl.
a kako bijaše na početku (velika večina pušačkih kafića),tako će opet biti,samo će se dogoditi jedna reorganizacija,ili smjena.
jer kad ovi što ne mogu ispuniti uvjete da budu pušački kafići propadnu,otvoriti će se prostor za nekog drugoga koji će to moči,
a ako znamo da je bolji promet od pušača,onda je jasno da će i broj takvih objekata biti u velikom porastu.
tako da nije bitno koliko žuči netko razlije protiv pušača,na kraju ostaju činjenice koje će vrijeme dokazati.
i zato još jednom priznajem da sam pogriješio,pogotovo zato što sam uopće išao gurati nos u već riješenu temu jer je pušenje zapravo dozvoljeno,no više neću jer sad znam bolje,jer bilo šta će se poslije reći nema svrhe komentirati jer se zakon zbog toga neće promijeniti,i pušenje će ostati činjenica.

a tko to ne prihvača,uvijek može zapjevati onu,neka pati koga smeta hrvatska je prvak svijeta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 10:05 (shimano).
17 godina
neaktivan

tko to ne prihvača,uvijek može zapjevati onu,neka pati koga smeta hrvatska je prvak svijeta.

Mislim da bi s ovim citatom trebalo zatvorit ovu temu, jer, stvarno je PUŠIONA

IBM ( I Blame Microsoft)
16 godina
neaktivan
Pušiona

Evo ovo mi je sedmi dan da ne pušim i dobro se držim! Tako ako se "skinem" s cigara ovaj zakon mi ne smeta. Razmislite o prestanku pušenja.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shimano kaže...
priznajem da sam pogriješio i da se uopće nisam trebao truditi jer je ta stvar zapravo već riješena.

pa zato neću govoriti više kako je teško objasniti nekom štreberu (ili više njih) koji nema poroka i ne zna u ničemu u životu uživati

Ovo podebljano ti je prvo pametno šta si napisao u zadnjih nekoliko stranica Osmijeh.

Nije mi samo jasno zašto pušači misle da nepušači neznaju uživati u ničemu ili da su štreberi? To je totalno deplasirano i ne drži vodu niti malo. Kad se sjetim svoje srednje školu oni koji su počimali pušiti su u biti bili štreberi koji su mislili da će tako biti popularniji. A šta su dobili od toga? Pa dobili su bolest, ovisnost, novčani trošak i smrad.

A i zanimljiva ti je ona priča o visuljku u hijene, nego da te pitam može li se taj visuljak i pušit? Osmijeh

Konzolitis - destroying games since PS 2
16 godina
neaktivan
Tony kaže...

A i zanimljiva ti je ona priča o visuljku u hijene, nego da te pitam može li se taj visuljak i pušit? Osmijeh

pa probaj ako si dovoljno fleksibilan.Smijeh

ali činjenice ostaju!

16 godina
odjavljen
Pušiona
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice