Pušiona

poruka: 700
|
čitano: 330.054
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pušiona".
17 godina
moderator
RE: Pušiona
wyks kaže...

Još jedna stvar mi je bila nelogična, izjava Folnegovića da je zakon loš jer ne štiti konobare tj. zakon ne čini ono zbog čega su ga (među ostalim) usvajali. Prvo koliko sam čuo vlasnici lokala pa i sam Folnegović nisu imali pojma da li se u pušačkim odjeljenjima smije posluživati hrana i piće. Zatim je naveo da tako konobar neće biti zaštićen. Kako u tom prostoru neće biti služenja konobar ne treba uopće biti u toj prostoriji osim ispražnjavanja pepeljara.

To je valjda jedina pametna stvar (ili dio stvari) koju je rekao cijelu vecer. Ciljao je na ove kafice s prostorom < 50 m2, koji ce zadovoljiti uvjete i u kojima ce se smjeti pusiti. Tu ce konobari i dalje biti izlozeni cigaretnom dimu, iako u manjoj mjeri nego do sada. Ali nije shvatio (ili nije htio shvatiti) da zastita konobara nije jedini razlog zbog kojeg je zakon donesen - da je primarni razlog zastititi nepusace (> 70% stanovnistva) od udisanja dima.

No zbog izmjena zakona konobari ce nastradati u takvim kaficima. Zbog toga su te izmjene lose i nepotrebne. Zakon kakav je bio donesen prosle (ili sad vec pretprosle) godine bio je izvrstan - ove izmjene su korak unazad. Ali opet - bolje nego prije, kad su pusacki i nepusacki prostor bili odvojeni nevidljivim zidom. Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 2:45 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
wyks kaže...

Još jedna stvar mi je bila nelogična, izjava Folnegovića da je zakon loš jer ne štiti konobare tj. zakon ne čini ono zbog čega su ga (među ostalim) usvajali. Prvo koliko sam čuo vlasnici lokala pa i sam Folnegović nisu imali pojma da li se u pušačkim odjeljenjima smije posluživati hrana i piće. Zatim je naveo da tako konobar neće biti zaštićen. Kako u tom prostoru neće biti služenja konobar ne treba uopće biti u toj prostoriji osim ispražnjavanja pepeljara.

To je valjda jedina pametna stvar (ili dio stvari) koju je rekao cijelu vecer. Ciljao je na ove kafice s prostorom < 50 m2, koji ce zadovoljiti uvjete i u kojima ce se smjeti pusiti. Tu ce konobari i dalje biti izlozeni cigaretnom dimu, iako u manjoj mjeri nego do sada. Zbog toga su ove izmjene zakona lose. Zakon kakav je donesen prosle godine bio je izvrstan - ove izmjene su korak unazad. Ali opet - bolje nego prije, kad su pusacki i nepusacki prostor bili odvojeni nevidljivim zidom. Namigiva

Da, nije zakon toliko dobar ali je ipak nešto.

Zasmetalo me jer je on to iznio na način kao argument da zakon onda uopće ne treba donositi.

Još jedan stvar koju sam izdvojio kao lošu je ona izjava na početku emisije u prilogu; mislim da ju je izrekao predsjednik ceha ugostitelja; da je dobro to što ima izbor tj. vlasnik bira da li će lokal biti puščki ili ne, a gost bira da li će ući.

Svi se pravimo blesavi pred činjenicom koju je izrekao Andro Pavuna, da ako je u društvo jedan pušač svi će pogodovati njegovoj ovisnosti.

Ustvari vraćamo se na stanje prije zakona, tako smo mogli odlučiti svi nepušači da jednostavno neidemo u kafiće, što je naravno blesavo samo po sebi.

Ovo s "zidovima" je iber glupost.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 2:51 (wyks).
17 godina
moderator
wyks kaže...
mbaksa kaže...

To je valjda jedina pametna stvar (ili dio stvari) koju je rekao cijelu vecer. Ciljao je na ove kafice s prostorom < 50 m2, koji ce zadovoljiti uvjete i u kojima ce se smjeti pusiti. Tu ce konobari i dalje biti izlozeni cigaretnom dimu, iako u manjoj mjeri nego do sada. Zbog toga su ove izmjene zakona lose. Zakon kakav je donesen prosle godine bio je izvrstan - ove izmjene su korak unazad. Ali opet - bolje nego prije, kad su pusacki i nepusacki prostor bili odvojeni nevidljivim zidom. Namigiva

Da, nije zakon toliko dobar ali je ipak nešto.

Zasmetalo me jer je on to iznio na način kao argument da zakon onda uopće ne treba donositi.

Hvata se za slamke posto nema pametne argumente, pa prica gluposti. To je nesto slicno kao da je rekao - jeftiniji automobili nemaju zracne jastuke za sve osobe, pa stoga zracne jastuke treba u potpunosti ukinuti.

wyks kaže...
Još jedan stvar koju sam izdvojio kao lošu je ona izjava na početku emisije u prilogu; mislim da ju je izrekao predsjednik ceha ugostitelja; da je dobro to što ima izbor tj. vlasnik bira da li će lokal biti puščki ili ne, a gost bira da li će ući.

Svi se pravimo blesavi pred činjenicom koju je izrekao Andro Pavuna, da ako je u društvo jedan pušač svi će pogodovati njegovoj ovisnosti.

Mislim da je to rekao dr. Golem, kad je dao primjer 10 nepusaca i jedan pusac koji ce sve nepusace odvuci na mjesto gdje se pusi. Mozda je i Andro to spominjao, ne sjecam se vise, no sjecam se da je on pricao o tome da su ugostitelji i sve ove godine imali mogucnost da budu nepusacki, pa ih je u cijeloj Hrvatskoj bilo toliko da ih se da nabrojiti na prste jedne ruke.

wyks kaže...
Ustvari vraćamo se na stanje prije zakona, tako smo mogli odlučiti svi nepušači da jednostavno neidemo u kafiće, što je naravno blesavo samo po sebi.

Nije bas da se vracamo u isto stanje, ali bit ce drustvenih problema koji bi se izbjegli da nisu donijeli te glupe promjene - nepusaci ce opet cesto ispastati jer ce jedan pusac cijelo nepusacko drustvo opet odvlaciti u pusacki kafic.

17 godina
neaktivan
Pušiona

70% populacije nepušača ne znači da je 70% ljudi koji idu u kafiće nepušači. Jbg, ja mislim sve najgore o pušenju, cigaretu nikad nisam zapalio, ali opet... nisu u pravu ni jedni ni drugi, niti oni koji tvrde da pušači mogu ostati doma ako hoće pušit, niti oni koji kažu da nepušači trebaju ostat doma ako ne žele dim. Kako to riješiti? Dajte vlasniku da izabere, ako stvarno ima toliko nepušača kako to da su onda svi kafići u kojima se nije dozvoljavalo pušenje propali?

Sve se svodi na JA želim, nitko uopće ne razumije da su tu tri strane, pušači, nepušači i ugostitelji, a ako samo nepušači dobiju što žele, onda dvije strane gube Plač Kad bi dali vlasnicima da biraju, siguran sam da bi ih se bar par odlučilo za nepušački lokal, i onda nepušači idu tamo Smijeh pa i ostali vlasnici skuže da im neće past promet i oni se prebace Bogataš i na kraju zavladamo svijetom Cool

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ige kaže...

70% populacije nepušača ne znači da je 70% ljudi koji idu u kafiće nepušači.

Ne idu jer im se ne da trovati.

Ige kaže...

Jbg, ja mislim sve najgore o pušenju, cigaretu nikad nisam zapalio, ali opet... nisu u pravu ni jedni ni drugi, niti oni koji tvrde da pušači mogu ostati doma ako hoće pušit, niti oni koji kažu da nepušači trebaju ostat doma ako ne žele dim.

Iako mozda tako ispadne u prepucavanjima kao reakcija na "ako se necete trovati, ostanite doma", nepusaci ne zele da pusaci ostanu doma ako hoce pusiti. Nepusaci nemaju nista protiv pusaca u zatvorenim javnim prostorima - imaju protiv pusenja, protiv cigaretnog dima. Stoga tako okretati pricu nije posteno - nepusaci se zalazu za to, da ako vec netko zeli pusiti, neka to radi tamo gdje nece nikog trovati.

Ige kaže...

Kako to riješiti? Dajte vlasniku da izabere, ako stvarno ima toliko nepušača kako to da su onda svi kafići u kojima se nije dozvoljavalo pušenje propali?

Kao prvo, na takav nacin se ne rjesava problem konobara. Kao drugo, kao sto smo maloprije i vec mnogo puta ustanovili (ti uopce citas postove u ovoj temi), jedan pusac ce deset nepusaca odvuci na mjesto gdje se pusi jer on/a "mora zapaliti". Kao trece, drustvena segregacija nije pametna stvar. Kao cetvrto, da je u svim kaficima zabranjeno pusenje, opet ih ne bi mnogo propalo zbog toga - to je vidljivo u drugim zemljama, to bi bilo vidljivo i kod nas. Propali bi oni koji nemaju nista za ponuditi. Pusaci su se svugdje prilagodili - odakle ti ideja da se ne bi kod nas? Kao peto, vlasnici su sve ove godine imali mogucnost proglasiti svoje kafice nepusackima pa - nisu.

Ige kaže...

Sve se svodi na JA želim, nitko uopće ne razumije da su tu tri strane, pušači, nepušači i ugostitelji, a ako samo nepušači dobiju što žele, onda dvije strane gube Plač

"JA zelim"? Sto je s Ustav i zastitom temeljnih ljudskih prava? Nije to "JA zelim", nego "SVAKI covjek ima pravo na zdrav zivot", sto u kontekstu teme znaci da svaki covjek ima pravo biti na javnim mjestima bez da ga se truje cigaretnim dimom.

Glede toga da samo nepusaci dobiju sto zele - to nije istina. Jesi ti provjerio kolikom broju pusaca ne odgovara zabrana pusenja? Jesi ti svjestan da je velik broj pusaca koji zele odustati od pusenja, a ne mogu jer su stalno u kontaktu s cigaretnim dimom kao pasivni pusaci, pa onda i oni zapale? Pusenje je bolest, nikotin je tvar koja izaziva tesku ovisnost - mnogi pusaci zele odustati od pusenja, ali ne mogu. Svi ti pusaci sa zabranom pusenja dobijaju ono sto zele - daje im se sansa da se odreknu te posasti. A glede ugostitelja - opet, nije istina da oni nesto znacajno gube - kao sto se vidjelo u drugim zemljama, tako bi se pokazalo i kod nas. Normalno da ce promet inicijalno opasti tijekom perioda tijekom kojeg ce se pusaci duriti i protestirati (tako je bilo svugdje), ali se onda situacija popravlja.

17 godina
neaktivan
Pušiona

LOL sad sam pročito da si ti zapravo član udruge Bez dima xD

bez uvrede, ali nemaš li nešto pametnije za radit, tipa buljit u zid?

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
Moj PC  
2 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona

nije lako nikada bilo sa ovisnicima rezonirati, a nikotin nakon heroina i kokaina stvara najgoru ovisnost. 

A.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona

Nadam se da ne misliš na mene xD jer ja cigaretu nisam u životu zapalio i da se mene pita najbolje bi bilo da nitko ne puši :D

A jednako glupim smatram udruge i za i protiv pušenja

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ige kaže...

Nadam se da ne misliš na mene xD jer ja cigaretu nisam u životu zapalio i da se mene pita najbolje bi bilo da nitko ne puši :D

Izjedačavati ljude koje se bore za ustavom zajamčeno pravo (na što smo spali da se na pravo na zrak moramo pozivati na ustav) i onih koji to pravo krše baš i nije zdravorazumsko razmišljanje.

17 godina
neaktivan
Pušiona

Onda se i ti učlani, ako nisi već član, i "bori" se protiv trovanja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Kao prvo, na takav nacin se ne rjesava problem konobara. Kao drugo, kao sto smo maloprije i vec mnogo puta ustanovili (ti uopce citas postove u ovoj temi), jedan pusac ce deset nepusaca odvuci na mjesto gdje se pusi jer on/a "mora zapaliti". Kao trece, drustvena segregacija nije pametna stvar. Kao cetvrto, da je u svim kaficima zabranjeno pusenje, opet ih ne bi mnogo propalo zbog toga - to je vidljivo u drugim zemljama, to bi bilo vidljivo i kod nas. Propali bi oni koji nemaju nista za ponuditi. Pusaci su se svugdje prilagodili - odakle ti ideja da se ne bi kod nas? Kao peto, vlasnici su sve ove godine imali mogucnost proglasiti svoje kafice nepusackima pa - nisu.

Kao prvo niti ovaj zakon ne rješava konobare, jer se dobijanjem dozvole i dalje uz ventilaciju može pušiti.

Kao drugo očito da nešto s vama nepušačima nije u redu kad vas 10, jedan pušač odvuče negdje protiv vaše volje..

Kao treće društvena segregacija nije pametna stvar, a to zakon radi..

Kao četvrto, teorija ti ne stoji, a još manje komparacija s europskim zemljama. Pušači će se kod nas prilagoditi na način da neće ići u kafiće gdje se ne puši.

Kao peto, to što nisu vlasnici proglasli svoje kafiće nepušačkima govori upravo protiv tvoje teorije. Naime valjda vlasnici znaju što im je bolje za posao, ili ćeš im ti objasniti da će sad zapravo više zarađivati?

mbaksa kaže...

Jesi ti svjestan da je velik broj pusaca koji zele odustati od pusenja, a ne mogu jer su stalno u kontaktu s cigaretnim dimom kao pasivni pusaci, pa onda i oni zapale? Pusenje je bolest, nikotin je tvar koja izaziva tesku ovisnost - mnogi pusaci zele odustati od pusenja, ali ne mogu. Svi ti pusaci sa zabranom pusenja dobijaju ono sto zele - daje im se sansa da se odreknu te posasti. A glede ugostitelja - opet, nije istina da oni nesto znacajno gube - kao sto se vidjelo u drugim zemljama, tako bi se pokazalo i kod nas. Normalno da ce promet inicijalno opasti tijekom perioda tijekom kojeg ce se pusaci duriti i protestirati (tako je bilo svugdje), ali se onda situacija popravlja.

To je glupost, tko želi prestati pušiti, prestati će. I otkud ti taj biser da je pušenje bolest??!? Je'l to mantra iz udruge? Pušenje je loša navika i ovisnost koja može dovesti do bolesti. Kao što niti hodati gol po zimi nije bolest, već je bolest upala pluća koju zaradiš tim postupkom. Laprdaš..

I sad ćeš ti zapravo uvjeriti pušače da to oni zapravo (valjda potajice) žele? Ni sami nisu svjesni da u dubini duše žele prestati pušiti, ali ne mogu? Pa će im zakon represijom zapravo podariti ono što i sami žele? Pa u kojem si ti filmu? Pušači puše jer to žele. Pa nisu to ljudi kojima je oduzeta poslovna sposobnost, pa im netko drugi treba donositi odluke umjesto njih. I baš me zanima kojim ti to relevantnim podacima barataš, kad tako samouvjereno tvrdiš da nije istina da ugostitelji gube? Ja bih rekao da je upravo suprotno..

17 godina
moderator
Ige kaže...

LOL sad sam pročito da si ti zapravo član udruge Bez dima xD

bez uvrede, ali nemaš li nešto pametnije za radit, tipa buljit u zid?

Ige kaže...

Ige kaže...

Onda se i ti učlani, ako nisi već član, i "bori" se protiv trovanja...

Ostao bez argumenata i onda trola. Jadno. Trolanje je protivno pravilima foruma.

16 godina
odjavljen
Pušiona

Vidjet ćemo sutra kako će zabrana utjecati na posjećenost. Danas sam sjedio 2h za stolom kod vrata od birca i pratio koliko je ljudi ušlo i naručilo nešto. Sutra ću se isto žrtvovati i sjediti 2h u bircu, bez cigare Belji se i brojati opet. U isto vrijeme, naravno.

BTW, zabrana me toliko ne dira jer prestajem pušiti. Terase se otvaraju, toplo je i nije problem biti vani sa društvom (90% pušača). A na jesen, po običaju, zabrana će vjerojatno pasti, pa sve po starom do proljeća. Na proljeće opet zabrana i tako do ulaska u EU kad će nam sve fino zabraniti i kraj priče.

"Tko je jamio, jamio je" Smijeh

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona

Mene samo zanima što tjera nekoga da se pridružuje takvim udrugama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ige kaže...

što tebe tjera da pišeš gluposti?

17 godina
neaktivan
bed kaže...

I sad ćeš ti zapravo uvjeriti pušače da to oni zapravo (valjda potajice) žele? Ni sami nisu svjesni da u dubini duše žele prestati pušiti, ali ne mogu? Pa će im zakon represijom zapravo podariti ono što i sami žele? Pa u kojem si ti filmu? Pušači puše jer to žele. Pa nisu to ljudi kojima je oduzeta poslovna sposobnost, pa im netko drugi treba donositi odluke umjesto njih. I baš me zanima kojim ti to relevantnim podacima barataš, kad tako samouvjereno tvrdiš da nije istina da ugostitelji gube? Ja bih rekao da je upravo suprotno..

To moraš biti teški mazohist da pušiš iz želje a ne iz ovisnosti. I još ako pri tome truješ ostale ljude i nije te briga, onda si po meni i govno od čovika.

O ugostiteljima nebi trebali previše raspravljat, oni se uvik prikazuju kao teške žrtve. Jadni oni, još malo pa će karitas počet sakupljat. Najbolje da otvore onu 060 telefonsku liniju pa da im doniramo koju kunu. Premalo im je 1000 % zarade koju imaju na par žlica kave, kapljicu mlika i bočicu nekog pića. Još im za šankom radi neki jadničak rob (ipak živimo u robovlasničkoj državi), koji je prijavljen na ljuti minimum, nikada godišnji nije vidio i tjedno odradi tko zna koliko prekovremenih sati. Da inspekcije rade svoj posao, u ovoj državi bi se zatvorilo više od pola lokala. Onda bi im pušenje bilo najmanji problem.

Konzolitis - destroying games since PS 2
17 godina
moderator
wyks kaže...
Ige kaže...

što tebe tjera da pišeš gluposti?

Upravo tako. Ige, ako hoces raspravljati o udrugama, otvori temu u kojoj ce se raspravljati o udrugama. Dosta si trolao i off-topicario na ovoj temi.

17 godina
moderator
bed kaže...
Kao prvo niti ovaj zakon ne rješava konobare, jer se dobijanjem dozvole i dalje uz ventilaciju može pušiti.

Malo bolje prouci zakon. I informiraj se o tome koliko je kafica predalo zahtjev da budu pusacki.

bed kaže...
Kao drugo očito da nešto s vama nepušačima nije u redu kad vas 10, jedan pušač odvuče negdje protiv vaše volje..

Ni ja ne kuzim koja je to stvar s tim nepusacima koji pokusavaju biti obazrivi prema pusacima pa ce zrtvovati svoje zdravlje i poslije smrditi po cigaretnom dimu samo da udovolje pusacima. Zalosno je sto pusaci to iskoristavaju.

bed kaže...
Kao treće društvena segregacija nije pametna stvar, a to zakon radi..

Kao četvrto, teorija ti ne stoji, a još manje komparacija s europskim zemljama. Pušači će se kod nas prilagoditi na način da neće ići u kafiće gdje se ne puši.

Kao peto, to što nisu vlasnici proglasli svoje kafiće nepušačkima govori upravo protiv tvoje teorije. Naime valjda vlasnici znaju što im je bolje za posao, ili ćeš im ti objasniti da će sad zapravo više zarađivati?

A sve te zakljucke crpis - odakle? Nemas na temelju cega tvrditi da situacija kod nas nece biti kao i u ostalim zemljama. Razlika je samo u tome sto ostale zemlje nisu popustile ugostiteljima da im prekrajaju zakon.

bed kaže...
To je glupost, tko želi prestati pušiti, prestati će. I otkud ti taj biser da je pušenje bolest??!? Je'l to mantra iz udruge? Pušenje je loša navika i ovisnost koja može dovesti do bolesti. Kao što niti hodati gol po zimi nije bolest, već je bolest upala pluća koju zaradiš tim postupkom. Laprdaš..

Ako ti ne pase rijec "bolest", pase li ti "kronicni neurobioloski poremecaj"? Jer to je definicija ovisnosti.

bed kaže...
I sad ćeš ti zapravo uvjeriti pušače da to oni zapravo (valjda potajice) žele? Ni sami nisu svjesni da u dubini duše žele prestati pušiti, ali ne mogu?

Ja? Sto cu ih ja uvjeravati. Da si malo bolje pratio Otvoreno, cuo bi da je psihijatar koji je bio tamo rekao upravo to.

17 godina
protjeran

Argumentirana rasprava s pušačima je uglavnom beskorisna - dokazano je da njihov mozak ne procesira informacije na normalan način i stoga nisu u stanju postupati racionalno. Zato je i potreban zakon o nepušenju i represija s kojom će se isti provoditi.

Mozak pušača je nemoćan

http://arhiva.net.hr/znanost/page/2008/03/14/0759006.html

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Vidjet ćemo sutra kako će zabrana utjecati na posjećenost. Danas sam sjedio 2h za stolom kod vrata od birca i pratio koliko je ljudi ušlo i naručilo nešto. Sutra ću se isto žrtvovati i sjediti 2h u bircu, bez cigare Belji se i brojati opet. U isto vrijeme, naravno.

BTW, zabrana me toliko ne dira jer prestajem pušiti. Terase se otvaraju, toplo je i nije problem biti vani sa društvom (90% pušača). A na jesen, po običaju, zabrana će vjerojatno pasti, pa sve po starom do proljeća. Na proljeće opet zabrana i tako do ulaska u EU kad će nam sve fino zabraniti i kraj priče.

"Tko je jamio, jamio je" Smijeh

Nema šanse, gotovo je sa pušenjem u javnim prostorima do daljnjega, vjerojatno zauvijek ... 

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Nema šanse, gotovo je sa pušenjem u javnim prostorima do daljnjega, vjerojatno zauvijek ... 

ilegala

IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina
neaktivan
micho0305 kaže...
artfull kaže...

ilegala

a mislim, pušit će se na terasama, netko će izać van i zapaliti pa se vratiti, kao što vani odavno rade ... neš ti problema. Al malo pomalo pušenje se prebacilo u afriku i razne nedođije gdje i spada ... u aziji je već poprilično zabranjeno isto. Na tajlandu nisam vidio cigaretu zapaljenu mjesec dana nigdi.

A.
17 godina
neaktivan

je,kad puše waterpipe..

IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina
neaktivan
Pušiona

Jedna poruka češkog Ministarstva zdravlja:

Nije Photoshop, provjerite ovdje prijevod (riječ koja na našem zvuči nedolično na češkom znači pušači).

I još malo propagande:

Nemojte gutati tuđi dim Nemojte gutati tuđi dim
Ljubiti se s pušačrm je jednako odvratno Ljubiti se s pušačrm je jednako odvratno
17000 djece u V. Britaniji završi svake godine u bolnici zbog pasivnog pušenja 17000 djece u V. Britaniji završi svake godine u bolnici zbog pasivnog pušenja
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 11:40 (klimama).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Pušiona

Ajmo ne pretjerivat..sad ću ja stavit sliku penisa zahvaćenog sifilisom a ti onda nemoj j*ebat

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
artfull kaže...

Oš se kladit? Smijeh

Evo, jutros bio u omiljenom bircu - od pada prometa ni "p", broj gostiju jednak, već oko 10 sati nisi imao slobodnog stola (40ak stolaca + 4 separea za 6-8 ljudi). Vjerojatno će i navečer biti jednaka situacija...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
micho0305 kaže...
artfull kaže...

ilegala

a mislim, pušit će se na terasama, netko će izać van i zapaliti pa se vratiti, kao što vani odavno rade ... neš ti problema. Al malo pomalo pušenje se prebacilo u afriku i razne nedođije gdje i spada ... u aziji je već poprilično zabranjeno isto. Na tajlandu nisam vidio cigaretu zapaljenu mjesec dana nigdi.

Nisam ni ja u Nizozemskoj u 7 dana vidio zapaljenu cigaretu, ustvari nisam niti opuška na cesti našao. Kada bolje razmislim nisam niti u Austriji i Njemačkoj vidio da se puši. Ali zato u nas brate na ulazu u skoro svaki dućan neka prodavačica stoji i puši li ga puši. A na ulazima u fakultete, pravi primjer ponašanja su čištačice koje nemilosrdno deru po duvanu. Teško da ćeš takve prizore vidjeti u normalnim državama. Vjerojatno bi nakon te cigare popušio i ekspres otkaz.

Konzolitis - destroying games since PS 2
17 godina
neaktivan
Pušiona

Evo za ove koji nisu gledali Otvoreno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Pušiona

Pusaci ce jos malo imati veca prava od nepusaca.Samo se bune ko Grci u zatvoru.

Otkud njima pravo da truju druge okolo sebe.

Da ja sad uzmem Kobalt-60 istavim u dep i hotam gradom rekli bi da ih trujem radioaktivnim zracenjem.Sta bi ja trebo onda reci: trujem sebe,a ne Vas,boli mene sto on zraci u krugu od 300 metara.Onda bi se bunili jer se boje za svoje gu**ce jer otkud meni pravo da ih trujem zracenjem.

A kad oni truju druge to je zdravo,jos malo pa ce reci da je ljekovito pusenje.

Eee da sam ja diktator pusili bi oni svi bezdimne.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Jedna poruka češkog Ministarstva zdravlja."

Inače,slavenska riječ za pušnje,gorenje je kurenje,gl. kurit' stoga su pušači-kurci

Također je taj izraz preživio i kod nas (iako je arhaizam):kuriš(imaš temperaturu),nakurio peć itd

Inače,zanimaju me objektivni dokazi o štetnosti pušenja.

Da li se bavite time u udruzi BezDima?

Želim prava,nezavisna istraživanja,ne kapitalističku propagandu.

Možda zvuči nebulozno,ali jednostavno ne želim prihvatiti zaključke farmaceutskih lobija kao aksiome.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 17:22 (Loz).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice