Još jedna stvar mi je bila nelogična, izjava Folnegovića da je zakon loš jer ne štiti konobare tj. zakon ne čini ono zbog čega su ga (među ostalim) usvajali. Prvo koliko sam čuo vlasnici lokala pa i sam Folnegović nisu imali pojma da li se u pušačkim odjeljenjima smije posluživati hrana i piće. Zatim je naveo da tako konobar neće biti zaštićen. Kako u tom prostoru neće biti služenja konobar ne treba uopće biti u toj prostoriji osim ispražnjavanja pepeljara.
To je valjda jedina pametna stvar (ili dio stvari) koju je rekao cijelu vecer. Ciljao je na ove kafice s prostorom < 50 m2, koji ce zadovoljiti uvjete i u kojima ce se smjeti pusiti. Tu ce konobari i dalje biti izlozeni cigaretnom dimu, iako u manjoj mjeri nego do sada. Ali nije shvatio (ili nije htio shvatiti) da zastita konobara nije jedini razlog zbog kojeg je zakon donesen - da je primarni razlog zastititi nepusace (> 70% stanovnistva) od udisanja dima.
No zbog izmjena zakona konobari ce nastradati u takvim kaficima. Zbog toga su te izmjene lose i nepotrebne. Zakon kakav je bio donesen prosle (ili sad vec pretprosle) godine bio je izvrstan - ove izmjene su korak unazad. Ali opet - bolje nego prije, kad su pusacki i nepusacki prostor bili odvojeni nevidljivim zidom.