Nazovi Ferengija za MaxTV

poruka: 237
|
čitano: 95.341
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nazovi Ferengija za MaxTV".
17 godina

Ma de, Zagor je tukao Bruce Lee-ja u svakom aspektu, a u ostalom bilo je lakše napraviti Zagorovu sjekiru nego nunčake. Jedina Brusova prednost je što je u live fightu skršio Chuck Norrisa što ne znaći da i Zagor ne bi.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nazovi Ferengija za MaxTV
Friday kaže...

Pixel, JBG ti ne citiraš dobro... Pazi gdje unosiš svoj post!

Ma stavio sam tako da se lakse prati kad su postovi dugacki
17 godina

Ja sam danas poduzeo neke korake sta se tice maxtv-a, ukratko smanjio sam brzinu na 2mbita i zatrazio hd signal, rekli su da nema problema i tako dalje da mogu imat hd signal posto sam imo 8mbita vezu... al opet niko mi nece doci to provjerit neznam zasto..

tako da vam javim navecer dali to funkcionira ili ne..

EVGA 790i FTW | Intel C2D E8400@Scythe Orochi@4.2ghz | Patriot 2 x 1gb DDR3 | 3 x 9800gtx/+ 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen
16 godina

E Kale, sad mi se stvarno vise ne da pisati.

Po stoti put pises o meni stvari o kojima nemas pojma i po stoti put ti govorim da nisi u pravu sto se toga tice.  Daj mi molim te objasni gdje si procitao moj stav o tome za sto vrijedi zivjeti. Tek toliko da znas menu su djeca najvaznija stvar u zivotu i sto se tice tehnike mogao bih zivjeti na pustom otoku, ali ovdje sam ti pokusao nesto drugo reci ali nema veze. Ako je istina sto si napisao o tome za sto zivis onda vjeruj da nismo toliko razliciti.

Meni vise dosta ove teme

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da tema nije smisao zivota, ni obitelj ni djeca itd. Tema je MaxTV i Dragin osvrt na to, i trebalo bi prestat sa komentiranjem osobnog zivota i osobnih ciljeva jer to stvarno nigdje ne vodi, tj. vodi - FLAME-anju :))

16 godina
neaktivan
Mithrandir kaže...

Mislim da tema nije smisao zivota, ni obitelj ni djeca itd. Tema je MaxTV i Dragin osvrt na to, i trebalo bi prestat sa komentiranjem osobnog zivota i osobnih ciljeva jer to stvarno nigdje ne vodi, tj. vodi - FLAME-anju :))

Pa neka pogleda koliko sam mu puta skretao pažnju na to da je skrenuo s teme pričajući nam priče o nekim kriterijima a sve vezano za televizore kojima ovdje nije mjesto . Neka sam pogleda na kojem je postu pisao o sirotinji s dalekog istoka. Usput, bio sam danas u T-Comu radi provjere rada plazme i lcd i donio neke zaključke. Oba televizora su full hd i ogromni su. O tome na drugom postu. Dakle po sto i prvi put, vratimo se maxtv-u molim vas.
16 godina
protjeran

evo ovako da ne otvaram novu temu je vidim da se tu na veliko rezglabao o t-com i maxtv pa da pitam kako ja mogu prebaciti s maxtv odnosno s interenta (njihove snimalice ) na moj komp?? I jos jedno pitanje ako bi uzeo HD program za maxtv da li se to sta dodatno placa!

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2009 20:56 (kris_marko).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kris_marko kaže...

evo ovako da ne otvaram novu temu je vidim da se tu na veliko rezglabao o t-com i maxtv pa da pitam kako ja mogu prebaciti s maxtv odnosno s interenta (njihove snimalice ) na moj komp?? I jos jedno pitanje ako bi uzeo HD program za maxtv da li se to sta dodatno placa!

Snimljeni sadrzaj na snimalici ne mozes prebaciti na svoj komp jer se to snima na njihovim serverima :) A HD sadrzaj se ne naplacuje nista, samo je pitanje dal' ga bus dobio. Jako malo ljudi ga ima...
17 godina
neaktivan

Inače, osim što je sam MAXtv guzan do besvjesti, T-comovci ne daju ni password za router admin accounta. Valjda se pretpostavlja kako korisnici inače neće koristiti port forwarding, DynDNS ili slično. Naravno, password se može naći na internetu, ali tek nakon dosta traženja. User: Administrator, Pass: !M1PhoIAD2 za sve koji nisu ništa uspjeli naći. Ako ne radi, probajte sa malim "a" u "administrator". A što se tiće MAXtv-a, sve najgore... Neću ni početi...

Ja osobno mislim kako bi po nekim kriterijima trebalo naći i uzeti zdravo za gotovo!

0 0 hvala 0
17 godina
MapHtH kaže...

Inače, osim što je sam MAXtv guzan do besvjesti, T-comovci ne daju ni password za router admin accounta. Valjda se pretpostavlja kako korisnici inače neće koristiti port forwarding, DynDNS ili slično. Naravno, password se može naći na internetu, ali tek nakon dosta traženja. User: Administrator, Pass: !M1PhoIAD2 za sve koji nisu ništa uspjeli naći. Ako ne radi, probajte sa malim "a" u "administrator". A što se tiće MAXtv-a, sve najgore... Neću ni početi...

Na kojem to ruteru nemas pass? Zanima me jer svi koje sam do sada vidio imaju passworde lako dostupne,cak i u uputstvima.
17 godina
neaktivan
Kristyans kaže...
MapHtH kaže...

Na kojem to ruteru nemas pass? Zanima me jer svi koje sam do sada vidio imaju passworde lako dostupne,cak i u uputstvima.
 On misli na administratorski pass iliti power user :) Koji ti daje puno vecu kontrolu nad routerom. I ja mislim da su s pravom ogranicili jer vecina korisnika nisu uber hackeri, racunalni znalci da bi imali potrebe prckati po port forwardingu, diranje po maxtv LAN portovima, itd. Da jesu, onda ne bi T COM imao korisnicku sluzbu i ne bi cekao po desetak i vise minuta u redu da ti se javi operater :D Koja bi to sranja bila... uf :D

Btw, port forwarding mozes i sa user i 0000 ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2009 14:09 (infinityzg).
16 godina
neaktivan
kris_marko kaže...

No da, stvar se ponavlja. MaxTV usluga radi samo onima koji imaju dostatan signal da bi uživali u digitalnoj televiziji. Oni koji imaju HD  signal, znači da imaju veliku propusnost mreže, te da istovremeno mogu uzeti i paket interneta sa maximalnom brzinom prometa koji neće utjecati na rad MaxTv-a. Nažalost, većina Zagrepčana nije zadovoljna, jer im jednostavno zbog opterećenosti mreže signal stalno pada, smrzava se slika ili je ''kanal trenutno nedostupan''. Da bi dobio HD signal, moraš imati veliku propustnost telefonske linije. HD signal dobiješ tako da nazoveš na besplatni telefon 0800 9000 i zatražiš ih HD signal. Onda ti oni pošalju svog tehničara koji će ti doći doma i utvrditi činjenično stanje, tj. da li je porpusnost tvoje linije dovoljna za HD signal. Ako je, onda si na konju. HD slika u bilo  kojoj rezoluciji, bila samo HD ili Full HD je bolja nego bilo koja druga slika na televizorima koji signale primaju preko koje kakvih digitalnih recivera (bilo da su plazme ili lcd-i u pitanju). I slika u SD formatu je vrlo visoke kvalitete. HD signal je za sada besplatan. Ponavljam, imate probni rok od tri mjeseca uz mjesečnu naknadu od 1 kune. Ako vam nisu dovoljna tri mjeseca da biste ustanovili da li usluga MaxTv-a udovoljava vašim ''visokim kriterijima'', onda se obratite svom matičnom doktoru i tražite uputnicu za psihijatrijski pregled. Ako u ta tri mjeseca niste zadovoljni MaxTv-om, vratite uređaje i tražite drugog operatera koji će vam više odgovarati, u zavisnosti od onoga što tražite od televizije kao medija. Zato me i smeta što su se u raspravu uključili i oni koji nikad nisu vidjeli sliku u HD formatu (NAPOMENA: za prikaz u HD rezoluciji potrebno je imati HDMI kabel, preporuka HAMA proizvođač).
A sada odgovor na tvoje pitanje :  MakTv možeš prebaciti na svoj comp kao što sam i ja uradio. Sa zadnje strane set top boxa imaš jeda scart izlaz i jedan audio (L,R) plus video izlaz između ostalog. Izvedi iz izlaza koji tebi odgovara kabal koji možeš spojiti na comp pod uslovom da imaš TV karticu, bilo analognu, bilo digitalnu. Snimalica na MaxTV-u radi. Snimi ti npr. neki film dok ti nisi u mogućnosti gledati ga jer si izvan kuće. Pustiš snimljeni materijal koji je pohranjen u t-com centru MaxTV-a, i uključiš snimanje na svom compu preko TV kartice. Da bi slika i ton bili usklađeni moraš za sada snimati u samo dva formata a to su MPEG-1 ili MPEG-2. Odi u kontrolni centar svoje grafičke kartice i tv i video prebaci na Use by graphic card, te tamo podesi parametre. Glavna CPU jedinica mora biti rasterećena snimanjem kako bi kvaliteta slike i tona bila kvalitetna. No, to već spada u neku drugu temu, na neki drugi post. Tko je voljan neka ga otvori pa da navalimo. A svi oni koji nisu zadovoljni MaxTV-om neka dobro razmisle gdje leži njihov skriveni problem (garantirano je slab signal koji dopire do njihove telefonske utičnice u zidu što sam spreman potpisati svojim imenom i prezimenom i stati iza svega što sam do sada napisao o MaxTV-u.). Nažalost, oni koji imaju slab signal, njima ne mogu pomoći ni ja i bilo tko s ovog foruma. Trebali bi potražiti stručnu pomoć djelatnika t-com-a. Pa zaboga ljudi moji, tamo rade naši građani, bez obzira što je većinski dio u stranim rukama. Pa i njima je stalo da imaju što više mušterija. Ne znam zašto se gospodin Galić ljuti na njih kad radi istu stvar drukčije upakiranu (BUG=katalog proizvoda). I živi od prodaje kataloškog magazina.????
16 godina
neaktivan
MapHtH kaže...

Dragi kolega, briješ daleko i na krivom mjestu. Sve je tako jednostavno, da jednostavnije ne može biti. Ako ti nešto nije jasno, prvo pitaj. Možda se na forumu nađe netko tko će ti imati vremena i volje to objasniti.
16 godina
neaktivan
Kristyans kaže...
MapHtH kaže...

Bravo majstore. Kako samo na pametne i argumentirane izjave dajem svoj potpis evo i tebi jedan, zaslužio si ga.
U potpisu, Kalea.
16 godina
protjeran

Kalea hvala  ti na iscrpnom odg, ocito je to jedini nacin da se prebaci na komp video ali ja nazalost nema tv karticu pa za sada to nije mogu, imam jos par pitanja da li je moguce spojiti lg w2261v sa maxtv odnosno da on daje hd ( da li on zadovljava kriterije, jer se bas nemam para za plazmu..) Ja sam imao prije 2 mb brzinu ali sada su mi podigli kako da ja sada provjerim koju brzinu imam, i jos jedno pitanje koji je nabrzi internet u hrvatskoj jer sam negdje procitao da jedan tim ima nekakav triplay i da mu je brzina 2mb download i 2 mb upload da li je to mogu!!

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3

0 0 hvala 0
17 godina

Naveo si da ti monitor ima HDMI,znaci mozes ga spojiti s MaxTV-om jednostavno HDMI kablom,mislim da si na takvo spajanje mislio.

Inace se moze sadrzaj s MaxTV-a relativno jednostavno primati i snimati preko VLC playera tako da se lovi streaming koji pusta MaxTV ali to je tema za posebni thread.

16 godina
protjeran

da li itko ovo isprobao ovo bi trebalo raditi

http://www.novisf.com/wbb3/index.php?page=Thread&threadID=60627

0 0 hvala 0
17 godina
kris_marko kaže...

Ja sam probao i radi,zato sam i spomenuo u svom postu iznad da se i to moze i radi fino.
Postoji i shema da se HD snimka s racunala pusti na MaxTV prijemnik ali mi to jos uvijek ne uspijeva  Plač
17 godina
neaktivan

hehe tako funkcionira i vodatel tj. sada metronet :) U osnovnoj pretplati si mogao gledati TV preko kompa tj. firefoxa i morao si imati instaliran VLC player :) Jasno, ako si taj port spojio na komp i istovremeno jos bio spojen preko WLANa, onda si imao jako lijepu brzinu za internet :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kris_marko kaže...

Kalea hvala  ti na iscrpnom odg, ocito je to jedini nacin da se prebaci na komp video ali ja nazalost nema tv karticu pa za sada to nije mogu, imam jos par pitanja da li je moguce spojiti lg w2261v sa maxtv odnosno da on daje hd ( da li on zadovljava kriterije, jer se bas nemam para za plazmu..) Ja sam imao prije 2 mb brzinu ali sada su mi podigli kako da ja sada provjerim koju brzinu imam, i jos jedno pitanje koji je nabrzi internet u hrvatskoj jer sam negdje procitao da jedan tim ima nekakav triplay i da mu je brzina 2mb download i 2 mb upload da li je to mogu!!

lg w2261v je moguće spojiti sa maxtv-om, odnosno on daje HD rezoluciju. Treba ti kabal. Ako ideš prema lg monitoru, onda ti treba jedna druga vrsta kabla, a ako hoćeš komp sliku na LCD-u onda ide drugi kabal, uostalom sve znaš. Uglavnom, monitor je u mogućnosti dati hd rezoluciju ukoliko su ti je pustili iz t-coma i dali ti suglasnost da imaš dobar ping.
16 godina
neaktivan
Kristyans kaže...
kris_marko kaže...

Ja sam probao i radi,zato sam i spomenuo u svom postu iznad da se i to moze i radi fino.
Postoji i shema da se HD snimka s racunala pusti na MaxTV prijemnik ali mi to jos uvijek ne uspijeva  Plač
 Zašto bi pustio snimku sa računala na MaxTV prijemnik. Pusti je direktno na LCD ili plazmu zavisi što imaš.
17 godina
Kalea kaže...
Kristyans kaže...
kris_marko kaže...

Zašto bi pustio snimku sa računala na MaxTV prijemnik. Pusti je direktno na LCD ili plazmu zavisi što imaš.
 Pa na primjer kada ti racunalo i TV ne da nisu u istoj sobi nego nisu ni na istoj etazi :)
17 godina
kris_marko kaže...

ne radi prek wirelessa?
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
17 godina
Aki kaže...
kris_marko kaže...

ne radi prek wirelessa?
 Ne radi prvo zbog propusnosti wirelessa a drugo jer se moras spojiti na portove od MaxTV-a a wireless je umrezen s ostalim portovima.
16 godina
neaktivan
Kristyans kaže...
Kalea kaže...
Kristyans kaže...
kris_marko kaže...

Pa na primjer kada ti racunalo i TV ne da nisu u istoj sobi nego nisu ni na istoj etazi :)
 Koji router koristiš za MaxTv?
17 godina

Siemens 555,imam i Zyxela zapakiranog  u rezervi ali mi se ovaj pokazao odlican i ima WDS koji ponekad koristim.

17 godina

Ljudi,mene zanima kolika je najniža kvaliteta veze potrebna za pokrenuti MaxTV? Recimo,kod mene je 2 Mbit maksimalno,mogu li mi ovi iz T-Coma nešto poboljšat što se toga tiče?

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice