Windows 10

poruka: 161
|
čitano: 53.388
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10".
13 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10
Envy kaže...

 

Zaključak: za sada nikakve trećerazredne programe ne stavljam na OS, niti mijenjam šta, a za ovih par dana korištenja mogu slobodno reći da ovaj Preview (dakle još ne gotovo OS) je najbolje za sada što je MS napravio. Ne moram provjeravati to nekim programom, jednostvno vidim i osjetim to.

 

l.p. svima

No offense ali vrlo subjektivno,fanboyevski čak.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
15 godina
neaktivan
offline
Windows 10

a sto kazete na keylogger u os-u? i dalje cete koristiti?

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10
Envy kaže...
hrvooje kaže...
* * *

 

 

samo što je nezauzeti RAM bačeni RAM. moderni OS-ovi (od viste pa naovamo) ga koriste za cache. možda da instaliraš neki alternativni task manager, da se uvjeriš da windows10 nije sakrio informaciju o cache RAM-u.

http://www.howtogeek.com/128130/htg-explains-why-its-good-that-your-computers-ram-is-full/

Ma mogu razumjeti da mi treba rezervar goriva biti pun ili novčanik da mi je pun, ali ne mogu razumjeti da gol operativni sustav počne puniti 4, 8, 12, 16, ili ne-do-bog-dragi 32 GB RAM-a. Čime da ga napuni? Da sam sebe iskopira unutar RAM-a. Naravno to je moj neki zaključak tko ima puno RAM-a.

..

nije isto ako imate 2GB DDR2 u jednom kanalu na 667MHz ili 16 GB DDR3 4-ro kanalne memorije na 1600 MHz, razlika je nebo i zemlja, pogotovo još ako umjesto HDD iz prvog slučaja imate SSD u drugom slučaju.

 ...

.. ali kada mi je memorija zakucana na 99%, tada samo.. 

..

-hrvooje zna, ali se pravi da ne zna.. miješa, (pametno/poželjno) alociranje-korištenje-keširanje.. s trošenjem, uz OS miješa s app, grijehe jednog stavlja na pleća drugoga.. ili je smao duljina postav/broj tema uzrok površnog čitanja pa tako i 'konstruktivne kritike'. Ono na što referira je potrošnja (resursa/opterćenje) chromea (začuđujuće mala po Envyjevim infoima), ali iskorišteni za napad na 'svo zlo svijeta' tj MSov OS. OS ne troši, OS iskorištava sve raspoložive resurse (na najbolji način) i daje ih po potrebi aplikacijama na korištenje (ili trošenje). OS to odavno radi jako dobro, svaki.

-Envy, 667MhZ je najnevažnija stvar (ne moraš navoditi brzinu ili tip RAMa, zanemarivo..), primjećuje se oduševljenje/entuzijazam.. ali nekima i ostali OSevi rade jednako dobro, tj tebi je možda tek sad OS-HW+SW proradio kako treba ali to nije neobično, osim ako se sjetimo da je ovo 'beta' Tech.prew, koje obično imaju veću 'potrošnju' jer su tako postavljene sys.stvari, npr logovi-debugeri... jer se bugovi trebaju otkriti.. kasnije se npr dev.kontrole zamijene runtimeovima i smanji se taj dio. Ovo je po tome neobično, ali očekivano, jer je zapravo OS 8/81.. pa zapravo od ver.6 (viste/7) isti. Isiti req., iste mogućnosti osim par koje ne zanima 99% juzera.

Osmica je strašan OS, MS je ponovio priču (server+client OS kao workstation), s par fičera koji su odlični, ali i s ModernUIem ... kojeg napokon ne moramo ni vidjeti. Napokon je tu defaultni desktop, umjesto besmislice nekog drugog UIa na DESKTOP PCju. (to ne znači da na tablet/mobitel/touchscr.. taj UI nije dobar, govorim za desktop). Bez potrebe za 3rd partyjem i sl. Ali to ne znači da će tako i ostati do RTMa (najave su samo najave).

-RAM, mora ga se imati dovoljno, ispod tog je nedovoljno=sporo (do neupotrebljivosti) računalo, bez obzira na OS/HW. Višak je višak, kojeg SVI moderni OSevi pametno koriste.. (osim nekih, ali nećemo u flamewarse). Tip, brzina.. manje utjecaja tj manje korisnik može primijeititi nego što se dobije 'pametnim' postavkama OSa ili nekim smećastim SWom kao AV/defrag/.. x-raznih sys.utilsa koje 'znalci' ubace. Primjer CCleaner, kome je potreban? Samo juzeru koj ne zna sam počisitti (nepotrebno/zaostalo) smeće i tad klikne 'next' pa CC to obavi za njega. Tad je to OK (bolje nego ništa). Onaj tko zna gdje je npr %Temp% i sl. ne treba dodatni SW da bi se riješio 'dodataka' (smeća) tj to je kontradikcija. Razlika između dobro podešenog PCa/OSa i loše podešenog se daleko lakše osjeti nego bilokoja pojedina komponenta (unutar normalnih npr HDD i RAM brzina, ne najjači i najsporiji CPU-VGA za takve taskove). Moderni OSevi malo pametnije prilagode raspoložive resurse, to npr XP nije mogao, jer to MS nije želio (kao patch-SP) tj iz doba 128-512MB naravno da nije optimiziran za pametno korištenje npr 2-4 i više GB. Dali je išta sporije -brže pod XP-Vista-Seven-Osam..i Xom ponajmanje ovisi o tomu, više o HWu, postavkama, driverima (kad npr noviji VGA driver busta performance za 10-20% u nekoj igri ili patch za igru? Što ako takav driver/patch ne postoji za neki drugi OS jer i nije dio OSa? Kako ih tad usporediti i tu razliku pripisati OSu?). ... RAM-a treba dovoljno, to je glavni kriterij.

-dodatni noviji kriteriji su AERO (dx-9.0c-sm2.0), NXbit, VT, MMX... i barem 2core. Tad sve radi glatko, osim kad 'znalac' ubije OS. Zato je npr clean-install (s defaultima) možda jedini realni pokazatelj jer eliminira utjecaj usera i HWa (a to su bitne stavke za osječaj brzine/stabilnosti, to su osnovni preduvijeti).

 

BIOS-UEFI.. zablude i isitine zablude u vezi čudnovatih brzina i ljekovitosti OSa..

Brzina boota je najobičniji marketing.. HW + postavke = brzina ali i 'mogući problemi' .. hint FastBoot i poneka preporuka da se isključi. Hyber/sleep nije cold/warm boot. Opcije kao npr IDE/AHCI/RAID utiču na boottime, još više sama brzina HDDa ili SSDa. Brzina je neovisna o OSu osim juzera koji (možda, postavkama, utilsima..) zakolje svaku zvjer od PCa. Defaulti? Nisu direktno usporedivi npr UEFI-GPT.. u legacyju nema nikakve prednosti Osmica, dodatno BIOS ima npr FastBoot koji preskače detect HWa (i mogući problemi) kako bi brže predao OSu, koji jednako preskače detect.. i pali login. Preskakanje procedure nije brzina, to je samo preskakanje. Radi dok radi, kad ne radi preporuka isključiti.. to je pokazatelj dal je OS ili nešto drugo zaslužno za brzinu boota. HW (pa i bios, uz pardigmu da je na PCu sve SW osim malo plastike i silicija). Ovisno o diskovima npr pod istim uvijetima (isiti HW, jednaka postavka OSa, drivera..) disk u AHCI modu će brže bootati nego ista ta platforma u npr RAID modu, jer se tad dodatno inicijalizira RAID kontroler.. i to potroši par sekundi. OS nije za to ni kriv ni zaslužan (pa mu ne treba pripisivati takve zasluge osim u PR materijalima).

-mada smo na 'istoj strani' (u odnosu na pingvine), ja ne hvalim neki OS ili SW generalno, jer svi rade (skoro) savršeno. Uvjek je problem user+HW (i očekivanja te kombinacije). Mogu pljuckati npr MetroUI, hvalim neke stvair ispod haube.. ali to je samo OS. Kod tebe je vidljivo ushićenje time što radi (jako dobro radi..), ali ja to i očekujem od OSa ozbiljne kompanije s iskustvom kao MS. (ne kao npr ReactOS..). Nema nikakve bitne rzalike u odnosu na npr 8micu (pa i starije), razlika je smao skeendeep GUI.. Možda, možda je razlog oduševljenja vrijeme, tj ako si isto to probavao s win8 prije 2god, tad naravno da je sve bilo lošije nego danas, ali to je opet HW+sw-support (kao driveri, bios..). Probaj danas install win7-8, vidjet ćeš jednak rezultat (osim dijela koji nedostaje, kao SP, update.. ili napraviš takav install.).

 

- što meni ostaje 'dobrog' za ovu reinkarnaciju OSa? Pa napokon povratak WINDOWSA. (desktopa..) osim što je GUIevski ružniji od Seven, jasni su razlozi (identični kao Canonicalovi-Ubuntu). Istovremeno mi 'smeta' reinventing.. modernappsi u fullscr modu (8.0) pa u 8.1 split-4 app.. dok su sami windowsi, kao samo ime-smisao upravo windowsi (forme-app) istovremeno otvorene na ekranu-desktopu.. jednako je sad kad se spominje virtualni desktop (i manageri) koji postoje od kad i amebe, ali juzeri to ne znanju, realno ni ne trebaju. Linuxaši to često koriste ali primarno je to 'serverski' upotrebljivo. Za DE usera zanemarivo, ali se sad izvlači kao fičer.. yeah.. =topla voda. Istovremeno gorivo za flamewarse jer tad protivnici (i juzeri) pomisle da tog do sad nije ni bilo. Pa i hint, u Osmici je uvedeno zbog Hyper-VMa, boota (sa svega živoga i mrtvoga, kao VM..), multidesktopa.. i bešavnog prijelaza između ekrana neovisno o rezoluciji i sl.. dok je sam desktop bio jedan od virtualnih desktopa, samo je sad defaultno tu/upaljen umjesto Modern menija. Baš ništa novog.. i dalje odličan OS, kao i 8 + fix za GUI + PR koji sve prikazuje kao novi fičer. Klasične (ne ModernUI) app su i dalje jednake, jednako rade u 'pravim windowsima' pa je reklamiranje takvog fičera pomalo besmisleno ili bi se nazvalo ''ponovo windowsi na windowsima''. (Modern mi je OK za mobitel, ne za PC-Desktop, to govorim od pojave 8mice..).

-AERO je (za win 6.x) uvjek tu, kao req. samo se ne koristi koliko za Win Vista/Seven... to je jedna sitnica koju bi MS trebao relaxati-dozvoliti kao izbor teme/izgled. Naravno, neće jer želi 'izgled' koji će juzeri vidjeti na svim policama trgovina, na svim tamagučastim uređajima.. pa i PCju. Tilesi i plosnatost.. ali to se da preživjeti.

-ima još sitnica koje MS MSovski forsira, kao disableiranje nekih opcija (pa kopanje po GPO). Postaju gori od Applea prema juzeru. Možda je to i dobro za neke stvari/neke juzere... ali je blentavo u opciji vidjeti disable.. čemu tad opcija, dal je tad opcija itd. Primjer gdje je to OK je powermanagment i opcija req.pass koja je disejblana ali se klikom na link iznad i objašnjenjem može aktivirati.. TO JE OPCIJA s upozorenjem, ne nešto što se mora tražiti ili editirati .. (uz posipanje pepela za ćoravost.. srećom tu je forum i više ljudi više zna).

 

-već je i ovo TL;DR.. uz spetljano (jer je previše svačeg.. dok se tema malo ne slegne) možda nakon tog neki korisniji post, ali da, dobar je ovaj 'OS-X', .. možda ne kao DOS al ima potencijala... {#}

 

Cromaki kaže...
Envy kaže...

Nova iskustva (ona koja još nisam doživio) oko Windowsa 10. Slika će reći tisuću riječi.

 

Wow, ja ne mogu zamisliti tu situaciju, trenutno mi 1 tab u x64 chromeu uzme ~290 MB :O

- uz smeće koje je vidljivo na prnscr to te ne treba zabrinjavati... ili što je bit posta? Otvori nekoliko tabova kao Envy, usporedi.. pa nam daj info kako se ponaša u tvom slučaju, na tvom HWu.. i tad ćemo možda nešto korisnijeg znati.

 

g12356 kaže...
..

No offense ali vrlo subjektivno,fanboyevski čak.

 

-da.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 19:11 (ihush).
15 godina
offline
Re: Windows 10
g12356 kaže...
Envy kaže...

 

Zaključak: za sada nikakve trećerazredne programe ne stavljam na OS, niti mijenjam šta, a za ovih par dana korištenja mogu slobodno reći da ovaj Preview (dakle još ne gotovo OS) je najbolje za sada što je MS napravio. Ne moram provjeravati to nekim programom, jednostvno vidim i osjetim to.

 

l.p. svima

No offense ali vrlo subjektivno,fanboyevski čak.

Ne, prebaci se u tamo glavnu temu Windows dojmovi i problemi.. tamo sam pisao o svemu pa i prvom BSoD-u, dakle...

ihush kaže...
Envy kaže...
hrvooje kaže...
* * *

 

 

samo što je nezauzeti RAM bačeni RAM. moderni OS-ovi (od viste pa naovamo) ga koriste za cache. možda da instaliraš neki alternativni task manager, da se uvjeriš da windows10 nije sakrio informaciju o cache RAM-u.

http://www.howtogeek.com/128130/htg-explains-why-its-good-that-your-computers-ram-is-full/

Ma mogu razumjeti da mi treba rezervar goriva biti pun ili novčanik da mi je pun, ali ne mogu razumjeti da gol operativni sustav počne puniti 4, 8, 12, 16, ili ne-do-bog-dragi 32 GB RAM-a. Čime da ga napuni? Da sam sebe iskopira unutar RAM-a. Naravno to je moj neki zaključak tko ima puno RAM-a.

..

nije isto ako imate 2GB DDR2 u jednom kanalu na 667MHz ili 16 GB DDR3 4-ro kanalne memorije na 1600 MHz, razlika je nebo i zemlja, pogotovo još ako umjesto HDD iz prvog slučaja imate SSD u drugom slučaju.

 ...

.. ali kada mi je memorija zakucana na 99%, tada samo.. 

..

-hrvooje zna, * * *

 

Cromaki kaže...
* * *

* * * Otvori nekoliko tabova kao Envy, usporedi.. pa nam daj info kako se ponaša u tvom slučaju, na tvom HWu.. i tad ćemo možda nešto korisnijeg znati.

 

g12356 kaže...
..

No offense ali vrlo subjektivno,fanboyevski čak.

 

-da.

... fanboy nisam {#} ako sam te razočarao nego kao i Drago Galić svako malo dajem šansu nekoj distri linuxa, pa mi je čak jedan link instalirao God damn small linux, pa Mint, ja sam naravno Ubuntu probao... ali nešto ne ide i pa ne ide. Ajde nije problem što nema Adobeovih paketa (napravit ću Dual boot samo radi PS-a ponekad) ali nije mi to - to.

A ja nisam odavno u IT branši nego u Energetskoj.. tako da mi je vjeruj svejedno. A i mislim fanboyevi MS-a ne postoje, barem što se tiče OS-ova. Malo im fali da zahuktaju između 7 vs svih ostalih. 

 

Da ne govorim da sam jednom 3 radna dana ostavio da napravim Hackintosh na AMD-ovom procesoru. Može se ali treba vam, dabrov rep, gljive ludare, te još pokoji začin od nekakve vještice koja se lovi u 5h ujutru na prvi mraz koji padne.

 

Eh sada malo o RAM-u... neću puno dužiti, znam da je RAM svetinaj računara, ja sam samo htio da kažem kako sam osjetio malo po malo neke pomake sa 2 na 4 GB sa 667 na 800 MHz i da... Windows 6.4 nije zadužen za povećanje te frekfencije, nego sam to sredio u Biosu i Hardverski premještajući pločice (dok nije upalilo).

 

A za ostale tamo u temi Windows dojmovi i problemi, postavit ću sliku sa 40 otvorenih tabova u Chromeu, sa Photoshopom u pozadini i još dok se u pozadini vrti 1080p film. Ovdje ne.

Dakle ovdje je kratki odgovor da fanboy nisam.. fanboy sam samo Ferrari Scuderie F1 Tima {#}

 

l.p. svima. 

Because anything Korea does, Japan does it better.
13 godina
neaktivan
offline
Windows 10

Ok,nisi.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10
g12356 kaže...

Ok,nisi.

Dakle shvatio si, nije bilo teško.. ako treba neko lakše objašnjenje tu sam {#}

Because anything Korea does, Japan does it better.
13 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10
Vesperian kaže...

a sto kazete na keylogger u os-u? i dalje cete koristiti?

Koji Windowsi to dokazano nemaju?

 

Oćemo zaviriti u source code?Oooh,that's right :P

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 11:46 (g12356).
16 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10
g12356 kaže...
Vesperian kaže...

a sto kazete na keylogger u os-u? i dalje cete koristiti?

Koji Windowsi to dokazano nemaju?

 

Oćemo zaviriti u source code?Oooh,that's right :P

To bi bilo samoubojstvo u poslovnom smislu. Prije da nsa ima pravo prvootkupa rupa u OS-u, to je dokazano. Po defaultu keylogger u Windows ne vjerujem. Možda u ovoj debug verziji 

 

*što se tiče browsera i memorije, Kubuntu, KDE 4.13, 20 tabova, svi različiti (kod tebe vidim nekoliko istih) 1,5GB. inače win10 je isprobao i linux bloger dedoimedo i sviđa mu se, al njemu bez otvorenog browsera u praznom hodu troši 1,2GB

 

Defaultno zauzeće memorije Win10 Defaultno zauzeće memorije Win10
Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 23:08 (hrvooje).
15 godina
offline
Re: Windows 10
hrvooje kaže...
* * *

 

*što se tiče browsera i memorije, Kubuntu, KDE 4.13, 20 tabova, svi različiti (kod tebe vidim nekoliko istih) 1,5GB. inače win10 je isprobao i linux bloger dedoimedo i sviđa mu se, al njemu bez otvorenog browsera u praznom hodu troši 1,2GB

 

Jest u praznom hodu i kod mene ide tačno na 1,2 GB, potvrđujem i ja, ali nisam siguran da li kasnije spadne malo. (Mada ne znam na što pucaš Linux vs Windows, ja nemam interesa da lobiram niti za jedan, svi su mi besplatni ionako) ali vodim se time da valjda puni nečim korisnim, i sam si rekao bolje iskorištena memorija nego ne iskorištena jer sam kasnije vidio da mi je računar radi, moram bubnuti, nekih 10-20% brže od 8.1.

 

Btw: postavio sam tamo u 'Windows 10 Dojmovi i problemi' forumu novu sliku sa 40-tak otvorenih tabova, par programa ootvorenih i pokrenut 1080p video sve otvarano u realnom vremenu (u PS-u ima 20 historya ako se ne varam) i zauzeće je 3,8 GB (od 4 GB).

 

Ja samo želim da istaknem napredak, smrt mi je bilo prije zatvaranje Chromea koji mi je predhodno pojeo svih 4 GB memorije (ili približno).

16 godina
offline
Windows 10

1.2 GB :) Sjetim se kako smo instalirali WinXP i kako je maksimalno trošio 350-400MB a sve je radilo kao i na 7/8... Naravno da ovi imaju dodatne feature, samo je šteta što neke ne možeš ugasiti ako ih ne koristiš. Nije baš uvijek rješenje nabubati hrpu memorije. Ali ok, jeftina je pa se može trenutno.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Windows 10

Zauzeta iskorištena memorija

 

Zauzeta memorija = alocirana memorija

 

Alocirana memorija = memorija raspoloživa procesima

 

-.-

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10
hrvooje kaže...
..

*što se tiče browsera i memorije, Kubuntu, KDE 4.13, 20 tabova, svi različiti (kod tebe vidim nekoliko istih) 1,5GB. inače win10 je isprobao i linux bloger dedoimedo i sviđa mu se, al njemu bez otvorenog browsera u praznom hodu troši 1,2GB

 

-opet...

- OS troši ili (pametno) koristi? .. raspoložive resurse. Ponekad sam 'osjetljiv' na izbor riječi, .. jer razliku znaš i možda nije slučajno odabrana ova riječ.

- ovsi o količini RAMa, dok je npr seven do SPa 'trošio' više. Formula je do 2GB 600-1GB, iznad cca 30%, preko 4-8 nevažno. To je uz potreban dio (sam HW-driveri..) i ALOCIRANA memorija, 'coffe to go' spremna za rad i (recimo) ubrzanje reakcije sistema keširanjem itd.. Dal će OS u tom trenu 'trošiti' 20GB od 32 raspoliživog? Pa neka, inače da zjapi prazna? Dali po potrebi app dobije resurse? (DA), dali je ovo oznaka lošeg baratanja memorijom ili lošeg OSa? NE. To nije npr FF mem leaking i sličan BUG...

- prnscr dedomedoa otkriva notebook, on uvjek troši više (od desktop PCa), hint integrirani HW, dodatni driveri kao BT itd itd. VAŽNO kad se uspoređuju performanse ili baratanje resursima, važno je koji HW + koji 'juzer' ga je sklepao i podesio, pa do samih twakova. Dal je isto ako neki 'Perica' skine nešto s TPBa (i dobije trišu usput) ili čisti instal itd.. Ne uspoređivati kruške i jabuke ili bar računati s tim razlikama, tad se ima realno objašnjenje (nije potrebno klanje ovaca i klanjanje bogovima za objašnjenje čuda).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 13:11 (ihush).
16 godina
neaktivan
offline
Windows 10

@ihush

riječ jeste slučajno odabrana, jer nemam namjeru flejmat. ne smatram da mi je svaka odabrana riječ u postovima 100% najbolje odabrana, al često pišem i s mobitela i jednostavno ne radim 'review' posta. troši, alocira, ostavlja footprint, rezervira, dodljeljuje ... ako netko nije shvatio, evo ti razvij teoriju utore iza svako moje rečenice. 

 

envy je već potvrdio da i kod njega bez ijednog pokrenutog programa 'troši' 1,2 GB desktop, notebook ili nešto treće očito ovjde daje isti rezultat. i pri tome ti gigabajti nisu nepovratno potrošeni, ali obećajem da ću sljedeći put upotrijebiti riječ alocira ;)

 

treća stvar bi bila, ako si čitao ranije postove vidio bi da sam stavio link na članak koji kaže u današnjim OS-ovima veći footprint memorije je znak veće brizne i boljeg rada računala, ako računalo ima 'dovoljno' memorije

Life is too short to remove USB safely
 
2 0 hvala 1
15 godina
offline
Re: Windows 10
hrvooje kaže...

..

treća stvar bi bila, ako si čitao ranije postove vidio bi da sam stavio link na članak koji kaže u današnjim OS-ovima veći footprint memorije je znak veće brizne i boljeg rada računala, ako računalo ima 'dovoljno' memorije

- sorry.. kritika riječi je samo zato jer znaš razliku (i koristiš odgovarjajući termin na drugim postovima.. i tu se slažemo, korištenje<>trošenje, npr g12345 ne namjeravam kritizirati, nema smisla). Moguće i slučajno, pa OK. Sorry. OK? Čak i Envyja 'kritiziram' tj samo entuzijazam koji se osjeti.. reduciranjem da je to zapravo normalno, i tu radim grešku.. jer što je većina juzera i problemi s HW-SW..? Ono što je meni normalno, drugima možda nije i obrnuto. U tom postu racionaliziram rezultate, jer su 'normalni' tj trebali bi biti. Štoviše, primijeti čak sličnost s (ako se ne varam tvoj primjer u mintu s ff 20 tabova) i sličnim ponašanjem 1.5GB. Tu možemo reči trošenje (aplikacija), ali vidljivo je da OS samo servira resurse, potrošnja je slična.. to jedino ima smisla ako je hw jednak, ako je sw ispravan (ne bugovit) još da je isti browser na istom HW bilo bi zanimljivije vidjeti.. pa i druge distre kao Cowboyevski kompilirani OS i neki live.. (da ne kažem artistX, sad mi se mint-ultimate.1.4 čini kao bolji..). Šteta što Cowboy nije imao živaca (ili drugih resursa) za onu temu, mogla je biti zanimljiva, ovako je bila šaljiva.

 

- količina dostupnih resursa (kao RAMa) je površno objašnjena u prošlom postu, to vjerojatno također znaš (mada nitko ne zna točnu formulu, kao cocacola..). Previše postova, tema koje se napokon sjedinjuju.. pa se pogubim tko je što na kojoj strani postao. My bad.

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10
Ma ne brini ihush,tvoji postovi su užitak za čitanje.Još samo da su malo duži .UNESCO bi te trebao zaštititi kao kulturnu baštinu.

Ali bez zezancije,samo nastavi.
Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
16 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10
g12356 kaže...
Ma ne brini ihush,tvoji postovi su užitak za čitanje.Još samo da su malo duži .UNESCO bi te trebao zaštititi kao kulturnu baštinu.

Ali bez zezancije,samo nastavi.

Slažem se. Treba netko nas fanboye ye ove ili one strane vratit na tračnice :)  

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 19:06 (hrvooje).
15 godina
offline
Re: Windows 10

... {#} (nema onog 'bljuvajučeg' smajlića). Od tolikog 'slaganja' mi je muka, ali i to se ponekad desi, ... do novog ne/slaganja, pozz.

 

'bljucko'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10
ihush kaže...

- OS troši ili (pametno) koristi? .. raspoložive resurse. 

Hmm, malo sam zakasnio s ovim post-om, ali eto... Uglavnom, u krivu si. Miješaš aktivno zauzeti ram s cachiranim ramom. Tih 1.2GB koji se navode nije cachirani RAM već aktivno zauzeti ram od strane samog OS-a, ako pogledaš detaljnije u samom system monitoru se može jasno vidjeti i ukupni iznos zauzete memorije, a do nje i cachirana memorija koja nije "uračunata" u ono što se prikazuje kao zauzeto. Ovo što navodiš je čista "debljina" samog OS-a i njegovih procesa bez "korisnog"(pametnog) cachiranja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 15:37 (josipva).
15 godina
offline
Re: Windows 10
josipva kaže...
..je čista "debljina" samog OS-a i njegovih procesa bez "korisnog"(pametnog) cachiranja.

 -pogrešno. ali da ne kvarimo bljuvačnicu, sve 5, slažem se.. samo napomena, gledaš pogrešnu 'koku', stokilašicu. Ja ti govorim o onoj ... {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
odjavljen
offline
Re: Windows 10
josipva kaže...

... Miješaš aktivno zauzeti ram s cachiranim ramom. Tih 1.2GB koji se navode nije cachirani RAM već aktivno zauzeti ram od strane samog OS-a, ...

Ne.

 

Toliko je puta objašnjena potrošnja, keširanje i rezerviranje RAMa - otužno da neki i dalje ta tri pojma prtljaju i miješaju.

My name is Legion... For we are many!
15 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10
Sum_of_all_fears kaže...

Ne.

 

Toliko je puta objašnjena potrošnja, keširanje i rezerviranje RAMa - otužno da neki i dalje ta tri pojma prtljaju i miješaju.

Super. Uvijek sam otvoren da mi dokažeš suprotno, ako nije problem molim bar nekakav link.

15 godina
offline
Re: Windows 10
josipva kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ne.

 

Toliko je puta objašnjena potrošnja, keširanje i rezerviranje RAMa - otužno da neki i dalje ta tri pojma prtljaju i miješaju.

Super. Uvijek sam otvoren da mi dokažeš suprotno, ako nije problem molim bar nekakav link.

 -prenaporno je... + zauzeta i po potrebi oslobođena (što dobar mem.manager radi, po potrebi, nasuprot FF garbagea..)

Ima bezbroj tema unutar tema.. možda nije loše jednom takvu izdvojiti (pa i tu dogmu napokon otkloniti). Ako ništa drugo da bi bio linkić umjesto ponavlanja ponovljenog... jer uvjek naiđe neki 'mladi jehovac'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 13:32 (ihush).
13 godina
neaktivan
offline
Windows 10

Nikako da se uspijem sa Windowsima na eduroam spojit... {#}

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10

Ja ne tvrdim da to ne radi. Jednostavno govorim da to ne spada u onu glavnu brojku koju vidiš već u onu drugu brojku kraj nje gdje jasno piše "cached". Također ta druga brojka nije sadržana unutar te glavne brojke koji drugi spominju i to se jasno može vidjeti pri npr. paljenju kompjutera. Bilo tko može utvrditi uz malo testiranja da "Cached" brojka ima vrijednosti u rasponu od 100tinjak do par GB ovisno o količini memorije. Kao šte se jasno iz slike vidi. Cached je daleeeeeko veći od prikizane aktivno zauzete memorije i stoga očigledno nije sadžan u njenom iznosu...

 Stoga da se ponovim. "Cached" sadrži cachirani iznos dok "In Use" sadrži aktivno zauzeti iznos kao što i sam naziv očito govori.... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 17:58 (josipva).
15 godina
offline
Re: Windows 10

Koji win imas? Ja se normalno sa sedmicom i osmicon spajan na eduroam.

download 20 upload 16-17

11 godina
offline
Windows 10

Windows 10 je jos uvijek u beta verziji ? 

 

kada dolazi cijela verzija ? 

 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Windows 10

Pozdrav svima,

 

Imam problema sa desetkom i trajanjem baterije. Dok sam bio na Windows 8.1 baterija je bila odlicna, a sada na Win10 se trosi jako brzo. Nakon 15 min koristenja pada na 50%. Sa osmicom se potrosi max 2-3%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10
Almin94 kaže...

Pozdrav svima,

 

Imam problema sa desetkom i trajanjem baterije. Dok sam bio na Windows 8.1 baterija je bila odlicna, a sada na Win10 se trosi jako brzo. Nakon 15 min koristenja pada na 50%. Sa osmicom se potrosi max 2-3%.

 Prebaci se u pravu temu.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
8 godina
neaktivan
offline
Windows 10

instalirao sam win10 kao nadogradnju na win7. Sa suceljem sam ok buduci da koristim Nokia Lumia mobitel, pa sam se vec privikno. Instalacijom Win10, koristenjem MS Oulook-a (iz MS Office 2003) izgubio sam funkciju odabira adrese iz ponudjenih nakon upisa nekoliko slova. Upisem a, u popupu se pojavi nekoliko adresa koje zadovoljavaju taj kriterij, misem kliknem na jednoga i nista se ne desi. Popup meni nestane, na liniji upisa adrese se nista ne upise.

Da li to lici na bug u Win10, da li Win10 nezna razgovarati sa MS Office 2003 aplikacijama ili postoji neki seting koji nisam uspio otkriti. Ako itko ima kakvu ideju, molim pomoc. Hvala unaprijed Goran

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Windows 10

Poštovanje ekipo, ja nisam neki profesionalac što se tiče Windowsa ali se dosta koristim sa njima i imam jedan problem koji ne mogu sam riješiti pa se nadadam da će te mi vi uspjet pomoć. Uredno sam skinuo sa neta Win 10 i lagano sam počeo da se upoznavam sa njim i sve je bilo ok do ponovnog pokretanja laptopa. Nakon pritiskanja power tipke sistem se uredno poćeo dizati ali nakon par sekundi ekran mi se jednostavno zacrnio i tu je stao , a na laptopu je lampica gorila zelenom bojom kao da sve ide normalno . Nakon nekog vremena što sam čekao da se nešto desi  a desilo se nije ništa jednostavno sam isključio laptop sa power tipkom i ponovo uključio i gle čuda sistem se aktivirao bez ikakvih problema. Mislio sam da se to neće ponoviti ali vraga svaki put isto. Kada pokrećem laptop procedura je slijedeća : prvo upalim ( sve radim power tipkom ) i čekam da se zacrni ekran , onda ga ja ugasim i ponovo upalim i nakon toga je sve ok . Samo bi naveo da je laptop nov ( ima par mjeseci ) i da je prije instaliranja Win 10 na osmici sve radilo potpuno normalno. Ovo sve što sam opisao u tekstu prilažem i u videu 1i videu 2 pa ako mi netko može pomoči savjetom kako da to riješim bio bi zahvalan. Samo da kažem da sam ga i restartao i izvlačio iz struje i pokušavao još neke stvari preko opcija power ali apsolutno ništa, a kada se sistem digne sve radi normalno.

 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice