Windows 10

poruka: 161
|
čitano: 56.171
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10".
16 godina
Windows 10

ihush po meni je ovo gotov proizvod. Instalacija protekla bez trunke muke, sve radi identično kao i Windows 8.1 samo bojim se da malo više troši memorije i CPU-a, ali treba to netko stručniji sa više vremena da provodi.

Šugavi google mi je opet instalirao 32 bitnu verziju Chromea (a kažu da je 64 bitna izašla iz bete) i još gore iz Clouda pokupio opet Xclaim Malware koji podvlači riječi u portalima (ako pređem mišem preko rieči iskoči mi video reklama) pa ću da to progooglam da vidim šta ga zeza te skinuti ovu verziju chromea i staviti 64-bitnu.

Windows je validan do 15. aprila a ne do 1. kako je bilo najavljeno. Vodeni žig nije toliko opisan sa onim gro tekstom nego samo piše Windows Technical Previe i ispod Evaluation Copy i broj builda. Winver pokazuje kao što sam i mislio da je to Windows verije 6.4.

Updateova nema osim klasičnog 100 MB za Windows Defender za sve ostalo radi k'o doksa. Mislim da je velika patka i laž da je ovo poluzavršen proizvod, to su priče za malu djecu, ovo je završen proizvod, sa tim da vjerojatno sam MS želi da dobije što više feedbackova kako bi mogli udvoljiti korisnicima kako oni hoće. Na mom računaru ide dok se ne ugasi.

Charmi su tu samo treba stisnuti Win+C, uostalom dojam je da se 10-tka može bez problema naštimati da to izgleda identično kao i 8-ca (uključivanje full Modern UI-a). Office radi kao podmazano čak i hardverska akceleracija. Sada je već kasno sutra ide gro ostalih programa. Adobe, Autodesk, Matworks, Wolfram, K-Lite, Winamo, GOM, WinRAR, te dvije igre... i to je to nakon toga idu ponovo neka moja iskustva... sada ću ga ostaviti cijelu noć da radi kako bi mi sa OneDrive mogao sinhronizirati 10 GB podataka.

laku noć svima pa se čujemo ujutru.

Moj PC  
0 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
Windows 10

Instalirao sam mint jer imam dual boot win 7 i mint, pa kad obrisem mint preko live cda ostane mi neki grub recovery, pa ne mogu bootat win.

Posto vidim da je malo zahtjevniji odusto sam od testiranja, nije to za moj racunar.

Zanimljivo da ljudi uvijek kazu kako je win 8 brzi od sedmice, medjutim kod mene kad probam win 8, da mi radi facebook i youtube ne moze ni pod razno. Cim  kliknem na tab s fejsom youtube pocne stekat, dok na sedmici nemam tih problema. Koristim win 7 home basic x64.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10
six_paths_of_pain kaže...

Instalirao sam mint jer imam dual boot win 7 i mint, pa kad obrisem mint preko live cda ostane mi neki grub recovery, pa ne mogu bootat win.

Posto vidim da je malo zahtjevniji odusto sam od testiranja, nije to za moj racunar.

Zanimljivo da ljudi uvijek kazu kako je win 8 brzi od sedmice, medjutim kod mene kad probam win 8, da mi radi facebook i youtube ne moze ni pod razno. Cim  kliknem na tab s fejsom youtube pocne stekat, dok na sedmici nemam tih problema. Koristim win 7 home basic x64.

Tebi ako radi 7-ca (onako da kažeš da si zadovoljan) 8-ca (Bilo 8, 8.1 ili 10) ima da ti leti na računaru, ni pod razno jedan od ova tri OS-a ne mogu biti sporiji od 7-ce. To je taj čuveni napredak o kojem smo čekali stoljećima, a to što se nekome nije svidio Modern UI i sl. to su njegovi lični demoni.

Dakle, prvo napiši kakvu to konfiguraciju imaš, jer nešto gadno ne valja prilikom same instalacije Windosa. Ako si skinuo onaj ISO File, provjeri nekim HSA Chekerom jel uredu sam fajl. Nakon toga (ako smatraš da ti je stick ok, snimi ga stickom, predpostavljam da znaš napraviti bootabilni USB) ili napravi bootabilni DVD (što je po meni bolje ukoliko ti je pržilica dobra i ukoliko snimaš sporijom brzinom, obavezno na kraju validiraj snimljen DVD).

Još jednom, nešto ne funkcioniše u startu kod tebe.. razlozi da je 10 zahtjevniji od 7 su čista glupost (ne da nisu zahtjevniji nego su kud i kamo energetski učinkovotiji). Vjeruj mi ja imam Athlon 64 X2 5000+, 4GB DDR2 667 Mhz memorije i HD4670 (čuješ li Drago Galiću šta imam? :D ) sa Windowsovim WDDM v1.1 driverima.

12 godina
neaktivan
Windows 10

Imam sto bi rekli toster. Intel celeron 420 1.6ghz, 2gb ddr 2 800mhz ram i graficka je ati x300 haman 128 mb rama. Ovu graficku sam mahno iz sestrinog racunara, a inace sam koristio integrusu ovu sa g31 775 maticne.

Kontam da probam opet 8.1 al x86 da vidim kako ce to ic,  nemam sad vremena mozda kroz par dana dok zavrsim neke stvari.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10

Ja bih na to XP stavio šta se tiče Windowsa...

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Windows 10

Isprobao sam ovaj novi start i za mene je to NO GO, opet forsiranje korištenja glupih aplikacija, čemu ikona povečala odnosno search pored start gumba, kad odma pored povečala se stisne start i upiše se već nešto u search, (povečalo se uopće neda maknut) i zamjerka kad se stisne na povečalo otvori se ogroman prozor koji skoro pa prekrije 4'tinu ekrana. Aplikacije se ne otvaraju baš brzo odnosno instant (isto kao i na win 8.1), i kad se napokon otvore, otvore se prijeko cijelog ekrana, forsiraju igranje i slaganje aplikacija jedne do druge, zašto pobogu?!!. Naprimjer weather, čemu forsiranje preko cijelog ekrana, znam da se može smanjit i to sve, ali šta nebi bilo bolje da su ostali na gadgetima i imaš lijepo weather, sat, mail il šta već u sidebaru i bok. Kad izađe windows 10 definitivno gasim ikonu povečala i stavljam windows 7 start gumb. Umjesto da sve stoji odma vidljivo vrijeme, mail, ja sad da bi to sve vidio moram kliknut start, gluparija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 10:43 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Cryogenic kaže...

Evo par brzih savjeta:

http://www.howtogeek.com/197586/how-to-make-the-windows-10-start-menu-look-more-like-windows-7/

http://www.howtogeek.com/197607/how-to-hide-the-stupid-search-button-on-the-windows-10-taskbar/

Sada kada su konacno dali izbor da covjek ne mora gledati u onu odvratnocu od metro sucelja, predstavlja dobrog kandidata za VBox kada zatreba nesto iz Win svijeta. Tim vise sto cu ih moci dobiti besplatno kada izađe normalna verzija.

16 godina

Imam sto bi rekli toster. Intel celeron 420 1.6ghz, 2gb ddr 2 800mhz ram i graficka je ati x300 haman 128 mb rama. Ovu graficku sam mahno iz sestrinog racunara, a inace sam koristio integrusu ovu sa g31 775 maticne.

Kontam da probam opet 8.1 al x86 da vidim kako ce to ic,  nemam sad vremena mozda kroz par dana dok zavrsim neke stvari.

I gore od tvog tostera sam ja oživljavao sa Windows 8.x sustavima. Ovako: prije svega na 2GB memorije nikako ali nikako 64-bitni OS, samo 32-bitni (još ti imaš sreću radi ti na 800 Mhz, kod mene radi na 800 MHz kada izvadim 2 pločice, čim stavim sve četiri (4 GB ukupno) brzina memorije mi je na 667 MHz, valjda što nisu sve iste, ali ne opterećujem se sa tim. Zatim uvijek ove nove Windowse instaliraj na čistu C particiju, i naravno provjeri sam butabilan USB ili DVD jel ok.

Sa tim da ta x300 me jako bode u oči, ona mora imati DirectX 9.0c ako se ne varam inače će ti Windowsi odbiti da se instaliraju.

g12356 kaže...

Ja bih na to XP stavio šta se tiče Windowsa...

Ali lik kaže da mu 7-ca radi kako treba. Dakle sa Windowsima XP bi se samo napatio, ali ako 7-ca radi kako treba ima 8, 8.1 ili 10 da osjetno brže radi (neću u njegovm slućaju sada reći da "leti".

Uspud kod mene je CPU u Power Saver modu, i nikada se ne diže iznad 1.0 GHz (tako da mu je potreban samo veliki pasivni cooler, nema ni toplovodne cijevi) ali je dvojezgreni što poprilično znači.

Znači ne ispadne da lobiram za MS, dođe lik koji prodaje polovnu robu sa šleperom robe među kojima je 20-tak računara. Ja kada imam slobodan dan samo 'lupam' Windows 8.1 Enterprise Evalation, nećete vjerovati kakve sve drivere i za što nađe, što bi mi trebalo čudo da stavlja 7 ili XP. Samo ako vidim onu Vista Ready napljepnicu, a stare Dizajniran za Windows 2000, XP to i ne popravljam, došu neki koji otkupljuju staro željezo pa više od njih mogu dobiti love nego da prodam cijeli računar.

16 godina
kerum kaže...
Cryogenic kaže...

Evo par brzih savjeta:

http://www.howtogeek.com/197586/how-to-make-the-windows-10-start-menu-look-more-like-windows-7/

http://www.howtogeek.com/197607/how-to-hide-the-stupid-search-button-on-the-windows-10-taskbar/

Sada kada su konacno dali izbor da covjek ne mora gledati u onu odvratnocu od metro sucelja, predstavlja dobrog kandidata za VBox kada zatreba nesto iz Win svijeta. Tim vise sto cu ih moci dobiti besplatno kada izađe normalna verzija.

Ja nisam niakda da se odmah trećerazrednim postupcima uklanja ono š to je nativnu o OS-u, radije bi se nekako prilagodio. Tako prilagođavajući se Developer Preview prvoj 8-ci navikao sam toliko na Modern UI da sada u 10-ci sklanjam stari Classic Menu.

Tako isto, i on može skloniti ovaj search button ali ima jedna kvaka iz tvog drugog linka a tu piše ovkao: "Sadly, the empty space will still be there."

12 godina
neaktivan
Windows 10

Sto se tice xp-a, razlika u brzini i onom sto dobivam u odnosu na osnovne verzije sedmice (starter i basic ) nije vrijedna, plus ne mogu vise onog starog ui-a.

Sto se tice x64, ova sedmica mi trosi oko 600 mb rama kad nemam nista pokrenuto. Nikad ne korstim vise od 4 taba na mozilli il chromu, niti korisitm neke programe gladne memorije. Jedino sto korsitim je lol trenutno, vecinu vremena surfam zapravo.

0 0 hvala 0
16 godina

Sto se tice xp-a, razlika u brzini i onom sto dobivam u odnosu na osnovne verzije sedmice (starter i basic ) nije vrijedna, plus ne mogu vise onog starog ui-a.

Sto se tice x64, ova sedmica mi trosi oko 600 mb rama kad nemam nista pokrenuto. Nikad ne korstim vise od 4 taba na mozilli il chromu, niti korisitm neke programe gladne memorije. Jedino sto korsitim je lol trenutno, vecinu vremena surfam zapravo.

Poslušaj me, sa 2 GB rama nikako ali nikako nije preporuka da staviš 64-bitni OS. Nije da ćeš nešto pogrešno uraditi ni da će ti 64-bitni OS znatno usporiti memoriju ali moraš skontati da razlika između 32-bitne i 64-bitne verzije nije kao kod automobila gdje imaš V6 (6 cilindara) i V12 (12 cilindara) pod istim kutom. 64-bitni OS se najviše od 32-bitnog razlikuje upravo po 64-bita adresnoj memoriji.

Barem sa 32-bitnim OS-om si siguran, sve skoro postoji 32 bitno na svijetu i voila. Samo ti sada imaš veći problem uopće 'pročepiti' tu instalaciju.

12 godina
neaktivan
Windows 10

Hvala ti na infu. Sad zasad dok fercera nek stoji, kad budem radio sljedeci format ici ce x86. Ovo je u principu vise bilo da vidim ima li znacajne razlike u performansama, i moze li mi x64 na racunar.

Izvinite na ot-u, necu vise.

edit da ne pisem drugi post

Vidi racunar ulazi u 8 godinu bivanja kod mene i ne isplati se nadogradjivat ga. Nista ja s te dvije gige necu dobit.

Trebao sam uzet novi racunar sad da sam krenuo na 3 godinu faksa, medjutim izgleda da cu faks napustit i od toga nema nista.

Ne mislim nadogradjivat na core2quad il duo zasad, a ako budem onda cu uzet i hdd i graficku i ram jer je sve staro i refresh je itekako potreban.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 13:56 (six_paths_of_pain).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10

A da kupis 2GB RAM-a?

1 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

A da kupis 2GB RAM-a?

Ovo ti je itako dobar savjet. I moj računar ulazi u 8-mu godinu postojanja. Ali upravo kao što ti BlueMax kaže, kupi još 2 GB RAM-a (to ti je najskuplja) investicija, CPU zamjeniš za nekim dvojezgrenim i GPU najvažnija stavka ako ćeš se igrati, imaš nekada kultna (i dan danas je ormarima kao sveti gral) 8800 GTX za 200 kuna.

Nova iskustva (ona koja još nisam doživio) oko Windowsa 10. Slika će reći tisuću riječi.

Potrošnja memorije na Windowsu 10 sa 18 otvorenih tabova. Potrošnja memorije na Windowsu 10 sa 18 otvorenih tabova.
 Dakle, da mi je netko pričao da ću sa 18 otvornih tabova u Chormu mati svega 26% zauzeća memorije (4GB DDR2 na 667 MHz) rekao bi mu da je lud. Prilikom pravljenja print screena sve tabove sam nanovo otovrio, FB vukao dokle sam mogao i prosto ne mogu da vjerujem. 26% Memorije i 2% CPU-a. E svaka im čast.

Ali i jedno negativno iskustvo:

Instalirao Winamp ubacio 10k pjesama i krenuo redom da slušam Ray Charlsa kada odjednom prestade da radi i prednji desni zvučnik. Dakle sada radi Prednji Lijevi, Centralni i Subwoofer, dok prednji zadnji desni ne rade (zadnji lijevi nije ni spojen jer nema dovoljno kabla, predpostavljam da ne radi) Budući da su driveri neke doslovce od juče generacije, probat ću tu nekako pričekati. Za sada imam 2 GB Updatea za Office 2013.

l.p. svima. 

16 godina
Windows 10

Muzika se sluša isključivo u stereu! {#}

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
BlackMoon kaže...

{#} Eto ovakve komentare dobijem kada ne čitaš ispočetka postove.

Konfigurisao sam zvučnike na 5.1 i kliknuo na onaj Play znak i tada sam skužio da mi ne radi zadnji desni zvučnik (vjerojatno ni zadnji lijevi oli on nije spojen jer nema dovoljno kabla). I onda normalno da sam slušao u stereo muziku (Zvučnici ipak nisu neka šala: Logitech Z-5500 Digital, gdje mogu da biram 6 Kanala Direct, Dolby ProLogic II Movie, Music te Stereo x 2 (ovo za drmanje susjedove lamperije) i onda jeu toku stereo slušanja Ray Charlsa prestao da radi i prednji desni, ali kasnije je 'pročepio' ponovo. Jel jasnije sada il ida ponovo objašnjavam.

16 godina
Envy kaže...

Konfigurisao sam zvučnike na 5.1 i kliknuo na onaj Play znak i tada sam skužio da mi ne radi zadnji desni zvučnik (vjerojatno ni zadnji lijevi oli on nije spojen jer nema dovoljno kabla). I onda normalno da sam slušao u stereo muziku (Zvučnici ipak nisu neka šala: Logitech Z-5500 Digital, gdje mogu da biram 6 Kanala Direct, Dolby ProLogic II Movie, Music te Stereo x 2 (ovo za drmanje susjedove lamperije) i onda jeu toku stereo slušanja Ray Charlsa prestao da radi i prednji desni, ali kasnije je 'pročepio' ponovo. Jel jasnije sada il ida ponovo objašnjavam.

Spoji PC na pravo pojačalo i zvučnike i onda slušaj muziku. Ovo su možda dobri za igranje, ali zna se kak se sluša muzika.

O, BTW - Tema o Desetki.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 22:18 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

* * *

Spoji PC na pravo pojačalo i zvučnike i onda slušaj muziku. Ovo su možda dobri za igranje, ali zna se kak se sluša muzika.

O, BTW - Tema o Desetki.

Znam i ja, ali za te pare 700 KM (tada ako ćeš u kunama množiš sa 3.8-4 jer u BiH s u bili nešto jeftiniji) da bi dobio sličan dojam trebalo bi mi 5 puta više.

Btw: odoh odmah i sve dojmove skupit ću na jedan post copy paste.

l.p. 

15 godina

Izbacuje mi ovo kad idem instalirat dx.  

16 godina
galinjo24 kaže...

Izbacuje mi ovo kad idem instalirat dx.  

Odgovor

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
Envy kaže...
BlackMoon kaže...

{#} Eto ovakve komentare dobijem kada ne čitaš ispočetka postove.

Jasno je meni od početka. Prvo, trebaš instalirati odgovarajuće drivere, koji za poludovršeni OS i ne postoje, pa moraš eksperimentirati. To valjda i sam znaš. Drugo, taj Logitech-ov set je doslovno low end za nas audiofile i divim ti se kako na tome uopće slušaš muziku. Jesi li kada čuo da je Logitech uradio kvalitetene zvučnike za slušanje muzike? Treće, postupi kako ti je kolega poviše rekao. Zaključak: tebi smetaju eventualni bugovi na poludovršenom os-u? Pa zato je i dan u javnost da ih korisnici prijavljuju!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
15 godina
neaktivan
Windows 10

Stavio skidati. Rade svi programi normalno ? Office, wmp, utorrent i takve gluposti ?

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Envy kaže...
BlueMax kaže...

A da kupis 2GB RAM-a?

Ovo ti je itako dobar savjet. I moj računar ulazi u 8-mu godinu postojanja. Ali upravo kao što ti BlueMax kaže, kupi još 2 GB RAM-a (to ti je najskuplja) investicija, CPU zamjeniš za nekim dvojezgrenim i GPU najvažnija stavka ako ćeš se igrati, imaš nekada kultna (i dan danas je ormarima kao sveti gral) 8800 GTX za 200 kuna.

Nova iskustva (ona koja još nisam doživio) oko Windowsa 10. Slika će reći tisuću riječi.

Dakle, da mi je netko pričao da ću sa 18 otvornih tabova u Chormu mati svega 26% zauzeća memorije (4GB DDR2 na 667 MHz) rekao bi mu da je lud. Prilikom pravljenja print screena sve tabove sam nanovo otovrio, FB vukao dokle sam mogao i prosto ne mogu da vjerujem. 26% Memorije i 2% CPU-a. E svaka im čast.

samo što je nezauzeti RAM bačeni RAM. moderni OS-ovi (od viste pa naovamo) ga koriste za cache. možda da instaliraš neki alternativni task manager, da se uvjeriš da windows10 nije sakrio informaciju o cache RAM-u.

http://www.howtogeek.com/128130/htg-explains-why-its-good-that-your-computers-ram-is-full/

Life is too short to remove USB safely
15 godina
Tommy_123 kaže...

Stavio skidati. Rade svi programi normalno ? Office, wmp, utorrent i takve gluposti ?

Kod mene radi sve na x64 verziji.

Edit: izuzetno stabilan OS za jedan preview.( nije ni čudo jer su 7 i 8 pod haubom)

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 8:00 (maks-rs).
17 godina
neaktivan
Windows 10

Instalirao na VMware - oko 12GB prostora na virtualnom disku, sve radi ko urica.

Sad bih trebao napraviti Microsoft account pa vidjeti malo neke free aplikacije sa Windows store-a {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10

Koji antivirus staviti? Avast nejde.

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tommy_123 kaže...

Ja koristim AVG Free i uredno radi.

15 godina
Tommy_123 kaže...

Mislim da dolazi da Windows Defenderom (bivši Microsoft Security Essentials), tako da zapravo i ne trebaš stavljati nikakav antivirus kad ga već ima u sebi.

16 godina
hrvooje kaže...
* * *

samo što je nezauzeti RAM bačeni RAM. moderni OS-ovi (od viste pa naovamo) ga koriste za cache. možda da instaliraš neki alternativni task manager, da se uvjeriš da windows10 nije sakrio informaciju o cache RAM-u.

http://www.howtogeek.com/128130/htg-explains-why-its-good-that-your-computers-ram-is-full/

Ma mogu razumjeti da mi treba rezervar goriva biti pun ili novčanik da mi je pun, ali ne mogu razumjeti da gol operativni sustav počne puniti 4, 8, 12, 16, ili ne-do-bog-dragi 32 GB RAM-a. Čime da ga napuni? Da sam sebe iskopira unutar RAM-a. Naravno to je moj neki zaključak tko ima puno RAM-a.

Ja sa 4GB (prije nekih 9 mjeseci imao sam 2 GB i to DDR2) ako imam 97% popunjenosti RAM-a ja znam da svako naredno otvaranje većih programa, ili zatvaranje znači 'drobljenje' HDD-a za poluditi. Sjećam se samo u Windowsu 7, sa 15-tak tabova, pa to je bilo užas, da zatvorim Chrome treba mi par minuta, drobi, drobi, drobi i nikada kraja. Windows 8.x je poprilično popravio tu situaciju, svi smo se složili da je taj OS hardverski manje zahtjevan ali kada imate navike, kao ja, da vam računar radi 24/7 a ponekad i sam Browser otvoren po nekoliko sedmica (da sedmica, ne dana) i još pamti sve zatvorene kartice (ctrl+shift+t) onda samo par Browsera svaki PC može ubiti na koljena. Naravno ne baš svaki jer:

nije isto ako imate 2GB DDR2 u jednom kanalu na 667MHz ili 16 GB DDR3 4-ro kanalne memorije na 1600 MHz, razlika je nebo i zemlja, pogotovo još ako umjesto HDD iz prvog slučaja imate SSD u drugom slučaju.

Ja sam se prvi put preporodio kada sam samo skontao da su mi u radnji stavili 2 GB (dvije pločice) RAM-a u jedan kanal pa onda ispravio to i aktivirao RAM u dvokanalskom kontroleru. Pa onda sam se drugi put preporodio kada sam ubacio još2 pločice (4GB) ali onda nije mogla da radi na 800 MHz nego na 667 MHz i konačno jutros nekim čudom pokrenem svih 4 GB u dva kanala na nativnih 800 MHz i onda dolazim do zaključka:

kada imam 35% zauzeća memorije znam da sam na konju, sve će mi u sekundi otvoriti, bilo koji mamutski program, ali kada mi je memorija zakucana na 99%, tada samo zatvarenje Chromea ide kao groblje.

Iskustvo: Obični Skype je trošio oko 40-tak MB memorije, ali čim sam ga linkovao sa FB i pustio da mi News Feed od FB-a prikazuje unutar Skypea, tada ist ždere 400 MB memorije. Jel previše ili nije sada zavisi, imate li 2GB na 32bitnom OS-u ili 16 GB na 64-bitnom OS-u.

Zaključak: za sada nikakve trećerazredne programe ne stavljam na OS, niti mijenjam šta, a za ovih par dana korištenja mogu slobodno reći da ovaj Preview (dakle još ne gotovo OS) je najbolje za sada što je MS napravio. Ne moram provjeravati to nekim programom, jednostvno vidim i osjetim to.

l.p. svima

Because anything Korea does, Japan does it better.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 16:39 (Envy).
13 godina
Envy kaže...

Wow, ja ne mogu zamisliti tu situaciju, trenutno mi 1 tab u x64 chromeu uzme ~290 MB :O

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice