Danasnji top modeli snimaju video visom rezolucijom nego htc one slika. Uhd rezolucija je pred vratima i 4mpx ce izgledat ocajno na takvoj rezoluciji i tu su ti megapixeli bitni.
Danasnji top modeli snimaju video visom rezolucijom nego htc one slika. Uhd rezolucija je pred vratima i 4mpx ce izgledat ocajno na takvoj rezoluciji i tu su ti megapixeli bitni.
Ove godine glavni proizvođači kao da se natječu tko će izbaciti što manje zanimljiv uređaj, a tu prvenstveno mislim na Htc i Samsung. Pa ni Sony nije izbacio ništa revolucionarno u odnosu na stari Z. I čudi me što svi izbacuju sve teže i glomaznije uređaje. Čovjek bi očekivao da će se nakon toliko godina razvoja neke stvari maknuti s mrtve točke - a tu prvenstveno mislim na dimenzije uređaja i kapacitet baterija. Međutim, kapacitet se i dalje povećava jedino težinom i dimenzijama baterije, nema nove tehnologije, samo eventualno malo poboljšanja 50 godina stare. S4 i LG G2 bili su na dobrom tragu - u relativno mala kućišta strpali su dobre baterije, dobar hardver i velike ekrane. Čak u kućišta manjih dimenzija od njihovih prethodnika, pogotovo se to odnosi na S4 u odnosu na S3. Čovjek bi dakle pomislio da su napokon krenuli u tom smjeru - da će praviti lagane i moćne smartphoneove koji će se moći koristiti jednom rukom i čija će baterija izdurati barem koji sat više od dosadašnjih. Međutim, dobivamo "forward to the past" - po meni ružnjikave mobitele, veće i teže od prethodnika s tek neznatno poboljšanim hardverom, za sumanuto visoku cijenu.
Postoji razlog zašto se uređaji ne smanjuju, jako dobar.
Smartphonovi nisu namjenjeni (pogotovo flagshipovi) samo nazivkanju okolo i Fejsu nego i gledanju videa, gejmanju...
Zadnjih dana igram Real Racing 3 i da mi mobitel nema rub (Sony Xperia Z) oko ekrana popi*dio bih zato jer nebih imao kamo sa palcima, isto tako da imam npr. SGS4 koji ima fizičku tipku, cijelo vrijeme bih ju pritiskao.
Baterija, u ovogodišnjem flagshipu je tu Sony rasturio sa SXZ2 koji ima daleko veći kapacitet baterije od HTC M8 i SGS5.
Meni osobno je Sony Xperia Z2 najbolji mob ove godine, (meni) daleko najbolji dizajn, najveći kapacitet baterije, IPS ekran (dok je AMOLED previše saturiran), 3GB RAMa, IP certifikati (dok je SGS5 water-resistent, SXZ2 je water-proof), najbolja kamera (ali ako Sony opet za*ebe sa softverom onda sve to pada u vodu), prvi će imati MHL 3, samo što je Sony stavio 16GB interne memorije, iako meni ama baš ništa to ne znaći, drugima jako puno znaći.
Ako skrivaju ovakav dizajn, onda ga jako loše skrivaju. A ako je ovo namjerno pušten leak , a prava stvar je dobro skrivena, onda super.
Neki se žale kako nije napredak prema originalnom One, pa nemaju ni S5 ni Z2 nikakav napredak. Isto sitnice ko i One.
Ali barem se s One nadam drugačijoj kameri, jer ako su glasine istinite onda jedva čekam. I ne nije Nokia prva uvela neke stvari u svijetu kamera, kako tvrde određeni tu na forumu koji nikad nisu čuli za Scalado.
Kamera na One je fantastična, unatoč samo 4 MP.
Fotografije u lošijim uvjetima osvjetljenja su super:
Slikano u skoro pa mraku, uz samo malo izvora svjetlosti ispod krova, bez blica ili naknadnog uređivanja:
Slikano direkt prema suncu, a ipak je slika ispala ok, nije baš super ispalo, ali u uvjetima kakvima je slikano, zadovoljan sam:Druga stvar bezeli sa strane, pa ja ne mogu smislit mobitel bez bezela, frend ima G2 i to je skoro pa katastofa, svako malo dlanom pritisnem nekaj na ekranu, točnije, donji desni dio gdje držim mobitel. HTC logo na dnu, pa ak već postoji onda bi radije da su ostavili tipke na njemu, jer nisam baš fan tipki na ekranu. S druge strane gdje ostali smještaju razne antene i slične gluposti? Ispod ekrana, jer ne smiju biti na gornjem dijelu uređaja zbog zračenja, a i ekran se negdje mora spojit na matičnu, a to se radi na donjem dijelu. Dakle svi imaju taj donji bezel, a One ima još i zvučnik pa izgleda veće. Uglavnom, više mi se sviđa dizajn prošlogodišnjeg modela, jer ovo na leakovima mi izgleda ko korak unatrag, ali vidjet ćemo 25.3.
Kamera na One-u je tesko sr**e. Da kamera vrijedi bio bi to savrsen mobitel a ovako je dobar mobitel sa velikom manom.
Fotografije u lošijim uvjetima osvjetljenja su super:
Slikano u skoro pa mraku, uz samo malo izvora svjetlosti ispod krova, bez blica ili naknadnog uređivanja:
Slikano direkt prema suncu, a ipak je slika ispala ok, nije baš super ispalo, ali u uvjetima kakvima je slikano, zadovoljan sam:
Pa da! Da mi je imat ovakve slike na S4 kao što su na One. Normalno kad 3 puta više fotona mu padne na senzor. Neznam zašto to govoriš BlueMax.
Ma strasne su ti fotografije, nema sta. Ajde da nemam HTC One pa da mi netko ide govoriti kako mu je kamera fantasticna, ali ovako je to tragikomicno. Osim toga na ovoj tamnijoj je poprilicno izrazen onaj poznati One-ov ljubicasti artefakt tako da osim sto tvoj One (kao i moj i svi ostali) ima losu kameru, tvoj ima i pokvarenu (otprilike 50% ih je tako defektnih). Da ne govorim kako bi te fotografije izgledale na nekom normalnom formatu kad ovako umanjeno izgledaju lose. HTC je sa svojim ultrapixelima postigao to da u dobrim uvjetima ima fotografiju deset puta goru od konkurencije a u losim svjetlosnim uvjetima nijansu manje neupotrebljivu ali opet neupotrebljivu. S tim da se kod konkurencije nesto moze i popraviti naknadnom obradom a kod HTC-a je to-to.
Ali glavno da si ti sretan jer ti je kamera fantasticna ;)
@KIKI3oo
zato jer su mi kroz ruke prosli svi flagshipovi u zadnjih 5-6 godina a inace mi je fotografija hobi pa mogu poprilicno realno gledati na problematiku. HTC One sam izabrao zbog nekih drugih vrlina i dizajna ali sto se tice kamere bio bi mi zadnji izbor. Snimanje videa mu je stvarno ok, no fotografiju sam bolju imao na Nokiji prije 10 godina.
Ma strasne su ti fotografije, nema sta. Ajde da nemam HTC One pa da mi netko ide govoriti kako mu je kamera fantasticna, ali ovako je to tragikomicno. Osim toga na ovoj tamnijoj je poprilicno izrazen onaj poznati One-ov ljubicasti artefakt tako da osim sto tvoj One (kao i moj i svi ostali) ima losu kameru, tvoj ima i pokvarenu (otprilike 50% ih je tako defektnih). Da ne govorim kako bi te fotografije izgledale na nekom normalnom formatu kad ovako umanjeno izgledaju lose. HTC je sa svojim ultrapixelima postigao to da u dobrim uvjetima ima fotografiju deset puta goru od konkurencije a u losim svjetlosnim uvjetima nijansu manje neupotrebljivu ali opet neupotrebljivu. S tim da se kod konkurencije nesto moze i popraviti naknadnom obradom a kod HTC-a je to-to.
Ali glavno da si ti sretan jer ti je kamera fantasticna ;)
@KIKI3oo
zato jer su mi kroz ruke prosli svi flagshipovi u zadnjih 5-6 godina a inace mi je fotografija hobi pa mogu poprilicno realno gledati na problematiku. HTC One sam izabrao zbog nekih drugih vrlina i dizajna ali sto se tice kamere bio bi mi zadnji izbor. Snimanje videa mu je stvarno ok, no fotografiju sam bolju imao na Nokiji prije 10 godina.
Da, definitivno je kamera u qurcu na ONE-u.
Sve ostalo je super. Mob je fluidan, sučelje lipo odrađeno, ekran je ok.
Ali kamera brate mili... di im je bila pamet ovakvu kameru staviti u inače izvrstan mob.
Samo zbog kamere mi je žao što nisam uzeo LG G2.
Jesi li ti pismen?
Kamera na Oneu je ok, za 2009. godinu.
Iako je 2006. bilo boljih :)
Pa dobro plavi, nećemo pretjerivati.
Pa dobro ajde nije 2006. nego ajde 2007. (K850, N95)
Jesi li ti pismen?
Jesam, vrlo i visoko obrazovan.
Nego, hoćeš odgovoriti, eto samo u nekoliko crtica što to ne valja, a što po tebi valja, jer se baviš fotografijom. Ja se ne bavim fotografijom, ni profesionalno ni nikako, već slikajem/snimam trenutke :)
U usporedbi sa kojim telefonom iz 2009. godine?
U usporedbi sa kojim telefonom iz 2006. godine?
Ove godine glavni proizvođači kao da se natječu tko će izbaciti što manje zanimljiv uređaj, a tu prvenstveno mislim na Htc i Samsung. Pa ni Sony nije izbacio ništa revolucionarno u odnosu na stari Z. I čudi me što svi izbacuju sve teže i glomaznije uređaje. Čovjek bi očekivao da će se nakon toliko godina razvoja neke stvari maknuti s mrtve točke - a tu prvenstveno mislim na dimenzije uređaja i kapacitet baterija. Međutim, kapacitet se i dalje povećava jedino težinom i dimenzijama baterije, nema nove tehnologije, samo eventualno malo poboljšanja 50 godina stare. S4 i LG G2 bili su na dobrom tragu - u relativno mala kućišta strpali su dobre baterije, dobar hardver i velike ekrane. Čak u kućišta manjih dimenzija od njihovih prethodnika, pogotovo se to odnosi na S4 u odnosu na S3. Čovjek bi dakle pomislio da su napokon krenuli u tom smjeru - da će praviti lagane i moćne smartphoneove koji će se moći koristiti jednom rukom i čija će baterija izdurati barem koji sat više od dosadašnjih. Međutim, dobivamo "forward to the past" - po meni ružnjikave mobitele, veće i teže od prethodnika s tek neznatno poboljšanim hardverom, za sumanuto visoku cijenu.
Naravno da nije izbacio niš revolucionarno, al je popravio greške na koje su se svi žalili, popravio je ekran (stavio je vrhunski IPS ekran + X-reality i ostale Sony-eve moše i ekran će izgledati fantastično), popravili su zvučnik na koji su se svi žalili, maknuli su one užasne folije sa ekrana i Kitkat je nešto sredio softversku obradu slike na kameri (gledajući recenzije) i sad smo dobili potpuni uređaj, Sony je poslušao korisnike i to će im dobro doći ove godine... Što se tiče Samsunga oni lupaju svoju politiku neku, razočaranje je S5, vidjet ćemo kako će se situacija dalje odigrati. Iako ja trenutno imam Z i ne žalim se, al mijenjat ću ga za Z2 ne zato jer mi treba nešto na njemu, nego iz mojih neizlječivih kompleksa.
A HTC, hmm, sam će sebe pokopati, prošlo je njihovo vrijeme. Jednostavno ne kužim tu njihovu politiku, vrhunski uređaj a neznaju kako s njim.
Jesi li ti pismen?
Nego, hoćeš odgovoriti, eto samo u nekoliko crtica što to ne valja, a što po tebi valja, jer se baviš fotografijom. Ja se ne bavim fotografijom, ni profesionalno ni nikako, već slikajem/snimam trenutke :)
U postu ranije sam opisao sto mi ne valja da bi me ti nakon toga pitao "sto ti ne valja na kameri?"?? Na kameri je sve ok, ne valja mi kvaliteta fotografije.
Ostatak ovog posta, osim ranije sumnje u pismenost, namece i sumnju u zdrav razum.
Pa recimo Nokia N900, Nokia N97, Samsung Omnia HD...
Jesi li ti pismen?
U postu ranije sam opisao sto mi ne valja da bi me ti nakon toga pitao "sto ti ne valja na kameri?"?? Na kameri je sve ok, ne valja mi kvaliteta fotografije.
Ostatak ovog posta, osim ranije sumnje u pismenost, namece i sumnju u zdrav razum.
Moje isprike, ne znam kako nisam pročitao prethodni post. Na mobu sam gleda, pa sam vjerovatno preletio.
Ne znam što neki očekuju od kamere sa telefona, ali ja sam razvio brdo slika, većinu u formatima 13x18 i 20x30 i slike su odlične. Jeli mogu biti bolje, vjerovatno da, ali kada ih usporedim sa razvijenim slikama od kolege sa S4, to se ne može usporediti. Govorimo o slikama slikanim na istim večerama i nekim proslavama. Možda sam ja neuk, ali imam savršen vid i vidim kako izgleda fotografija na papiru.
Da ne spominjem brzinu kamere i kako fotografije ispadaju kad se slikavaju isključivo sa automatskim postavkama.
Moj prijatelj, profesionalni fotograf, kada on uzme moj telefon i namisti razne postavke za određene uvjete, njegove slike ispadaju još savršenije.
Da usporedim i sa Z1 slike koje smo slikavali na brodu u noći pod jednom brodskom lampadinom i mjesečinom, pa slike sa Z1 su doslovno neupotrebljive, dok su sa One ipak i te kako dobre. Nisu za usporedit sa kvalitetnim fotoaparatom, ali to se i ne može uspoređivat. Preko 4MP ili UP kako ih zovu meni sigurno ne treba. Moj One nema ni probleme sa ljubičastim artefaktima, ali i oni koji imaju, ne znam što je to problem, odneseš na servis i dobiješ novi uređaj i problem rješen :)
Vezano za pismenost, aj se okani pls. Ako su tebi "flagshipovi" prošli kroz ruke zadnjih 5-6 godina, meni su zadnjih 15 i kompetentan sam govoriti i uspoređivati.
A valjda si ti dobio primjerak sa savrsenom kamerom a ja i ostali sa ispodprosjecnim smecem.
Koje gluposti, kamera na One-u nije tesko smece kao sto neki govore, kamera je dobra, mozda malo razocaranje prema tome koliko su ju reklamirali, ali to da je smece je apsurdno.
ono je bila šala
zato jer imaju čistu savjest.
Jedna stvar je definitivno točna - brendirani mobiteli su precijenjeni i preskupi. 6000-7000kn za komad plastike, silikona i silicija koji se proizvede i sklopi za par minuta u nekoj kineskoj vukoyebini... Što je previše, previše je. Svi smo zapravo na neki način izmanipulirani i budale. Bacamo novac na preskupe igračke.
Jedna stvar je definitivno točna - brendirani mobiteli su precijenjeni preskupi. 6000kn za komad plastike, silikona i silicija koji se proizvede i sklopi za par minuta u nekoj kineskoj vukoyebini... Što je previše, previše je. Svi smo zapravo na neki način izmanipulirani i budale. Bacamo novac na preskupe igračke.
A jel' te sili tko? Imaš kineze za par stotina kuna pa kupuj.
Nitko me ne sili. Čemu odmah ovakvi bijesni odgovori? Ako si ti takav i tebi je normalno bacati 7000kn na plastičnu igračku, ne moraš odmah napadati i bjesniti na sve oko sebe. Tvoj problem.
Ma da se razumijemo, nisam ja imun na tehnološke gluparije (volim i ja sve to, pogotovo dobre mobitele), imam ja i inew V3 i Samsunga s4 (jeftina pretplata na Tele2) ali što je previše, previše je. Cijene su očito pretjerane. Ali kako su Kinezi sada krenuli, za godinu dana će postat opasni konkurenti ovim "brandovima" pa će i ovi morati kresati cijene. Onog trenutka kada Kinezi budu imali bolju podršku i svoje servise u Europi, tada će se ovi "veliki igrači" morati zabrinuti i prilagođavati tržištu. Mislim da su i oni to shvatili pa sada zato i izbacuju ovoliku količinu mobitela svake godine i prave flagshipove svakih 10 mjeseci. Zatrpavaju tržište i sišu novac dok mogu.
Dakle, riječ je samo o cijeni koja je uistinu previsoka. Pa čovječe, cijeli kompjuter, i to odličan kompjuter, skupa sa moćnom grafičkom i kvalitetnim monitorom možeš sredit za 7000kn i bit miran idućih nekoliko godina! Ili pak savršen smart LED TV dijagonale 42"... nemam ja ništa protiv dobrih mobitela, međutim pogledajte malo sada koji kinezi dolaze za 1000kn - 5" IPS ekrani full HD reze (1080p), 2GB rama, tanki jedva 8mm, kamere 13MPX, Gorilla staklo, 8-jezgreni procesori... Za samo 1000kn. Dakle - MOŽE SE.
Malo ste skrenuli s teme, kao i kod ostalih proizvođača ništa novo niti kod HTC-a ove godine, malo jači hardver sitna poboljšanja softvera,
ovaj mob je super za ljude koji imaju malo starije mobitele One x i sl.
S obzirom da se opet stvara hype i oko HTC-ovih uređaja može se reći da je One bio izvrstan mobitel.
Što se tiče nadogradnje sa One na ovaj novi ista situacija kao i sa Iphone 5/5s ili s4/s5 nema potrebe ali ko voli nek izvoli.