Najači mi je apple. Kada isntaliraš bilo što od njih na komp.... Recimo iTunes....nakalamiti kojekakvog smeća. I ne samo to več sve uredno automatski pokreće kada i windowsi. U registar nalupaj više stvari nego windows live ess beta.... To ja zovem namijerom...
A ostali... Čista ljenost. Koliko sam isntalirao programa i skoro ništa ne ostave u registru nakon uninstall-a
Kad si u Rimu, ponašaj se "rimski"
Možda neki programi ne ostave ništa u registryu, no većina napravi dar-mar i ostavi hrpu smeća. Možda misliš da ne ostave ništa jer nisi ni svjestan što su sve napravili.
Nakon izlaska Viste i pojavom 7-ice sve mi se to malo smučilo i prvo sam prešao kod kuće na Ubuntu, a sad nedavno sam kupio i Maca, dok na poslu koristim 7-icu tako da sam "prisutan" na glavnim platformama i od svega toga mi se najviše sviđa Ubuntu, dok mi 7-ica najviše ide na živce. Slažem se da treba neki sustav sličan UAC-u (zbog sigurnosti), ali UAC je tako traljavo složen da samo gnjavi. Imao sam hrpu problema sa UAC-om do sad. Druga stvar koju svi, a hvale meni je koma je networking - osim BSOD-a na VPN-u, svako malo kad se vratim iz hibernacije na drugoj mreži nemam pristupa tako dugo dok ne napravim renew, ...itd. I "šećer" na kraju je definitivno sučelje koje mi je kao stvoreno za lobotomizirane, jedino pozitivno je search na startu (iako je start menu općenito koma) i aero snap.
Sve ovo sam napisao zato jer vidim da Windows ide dalje u tom smjeru i mislim da bi se sljedeća verzija s pravom opet mogla zvati ME (moron edition). Shvaćam da je to podilaženje masama i da je većina korisnika na nivou da im se blještave ikone dopadaju, ali žao mi je da MS nema razumijevanja za nas developere koji moramo na takvom sustavu raditi, a sa takvim điđa-miđama nam samo ruše produktivnost. Za mene je najbolje sučelje bilo na XP-u sa classic temom (naravno, sa par desetaka 3rd party utilitya) i mislim da bi verzija sa takvim sučeljem trebala ostati u svakoj generaciji sustava (ovdje ne mislim samo na uključivanje classic teme na 7-ici)
Što se tiče registra to sam ustvrdio na temelju toga što mi izbaci revo uninstaller... Ja pak mislim da je MS ozbiljno shvatio konkurenciju. Prije to nisu radili....