Windows 8 kakav bi trebao biti

poruka: 178
|
čitano: 41.078
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 kakav bi trebao biti".
15 godina
neaktivan
RE: Windows 8 kakav bi trebao biti
southy kaže...
n00bina22 kaže...

Najači mi je apple. Kada isntaliraš bilo što od njih na komp.... Recimo iTunes....nakalamiti kojekakvog smeća. I ne samo to več sve uredno automatski pokreće kada i windowsi. U registar nalupaj više stvari nego windows live ess beta.... To ja zovem namijerom...

A ostali... Čista ljenost. Koliko sam isntalirao programa i skoro ništa ne ostave u registru nakon uninstall-a

Kad si u Rimu, ponašaj se "rimski" Namigiva

Možda neki programi ne ostave ništa u registryu, no većina napravi dar-mar i ostavi hrpu smeća. Možda misliš da ne ostave ništa jer nisi ni svjestan što su sve napravili.

Nakon izlaska Viste i pojavom 7-ice sve mi se to malo smučilo i prvo sam prešao kod kuće na Ubuntu, a sad nedavno sam kupio i Maca, dok na poslu koristim 7-icu tako da sam "prisutan" na glavnim platformama i od svega toga mi se najviše sviđa Ubuntu, dok mi 7-ica najviše ide na živce. Slažem se da treba neki sustav sličan UAC-u (zbog sigurnosti), ali UAC je tako traljavo složen da samo gnjavi. Imao sam hrpu problema sa UAC-om do sad. Druga stvar koju svi, a hvale meni je koma je networking - osim BSOD-a na VPN-u, svako malo kad se vratim iz hibernacije na drugoj mreži nemam pristupa tako dugo dok ne napravim renew, ...itd. I "šećer" na kraju je definitivno sučelje koje mi je kao stvoreno za lobotomizirane, jedino pozitivno je search na startu (iako je start menu općenito koma) i aero snap.

Sve ovo sam napisao zato jer vidim da Windows ide dalje u tom smjeru i mislim da bi se sljedeća verzija s pravom opet mogla zvati ME (moron edition). Shvaćam da je to podilaženje masama i da je većina korisnika na nivou da im se blještave ikone dopadaju, ali žao mi je da MS nema razumijevanja za nas developere koji moramo na takvom sustavu raditi, a sa takvim điđa-miđama nam samo ruše produktivnost. Za mene je najbolje sučelje bilo na XP-u sa classic temom (naravno, sa par desetaka 3rd party utilitya) i mislim da bi verzija sa takvim sučeljem trebala ostati u svakoj generaciji sustava (ovdje ne mislim samo na uključivanje classic teme na 7-ici)

Što se tiče registra to sam ustvrdio na temelju toga što mi izbaci revo uninstaller... Ja pak mislim da je MS ozbiljno shvatio konkurenciju. Prije to nisu radili....

15 godina
protjeran

pa dobro šta vi ljudi toliko nevolite na tom facebooku

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Kretene koji po njemu vise?

I'm going woo woo

10 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

I njegovu nametljivost i guranje svuda (od vešmašina do windowsa)?

Ne znate koje je veselje filteru adresa u ruteru upisati www.facebook*

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
southy kaže...

Nakon izlaska Viste i pojavom 7-ice sve mi se to malo smučilo .....- osim BSOD-a na VPN-u, svako malo kad se vratim iz hibernacije na drugoj mreži nemam pristupa tako dugo dok ne napravim renew, ...itd. I "šećer" na kraju je definitivno sučelje koje mi je kao stvoreno za lobotomizirane, jedino pozitivno je search na startu (iako je start menu općenito koma) i aero snap.

blještave ikone dopadaju.

A što ti se konkretno smučilo? Sučelje je sasvim OK - lijepo, jednostavno, ugodno. Napokon su izbačene ona ružna zelena boja Starta. Ikone nisu blještave i jako su lijepe. Start menu je OK, što mu nedostaje?

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Kretene koji po njemu vise?

inaće meni je fejs otvoren u drugom tabu dok god sam na kompu....to što se vi neznate zajebavat na fejsu ne znaći da je glup iako otkriva glupe....no to mi i govori i o tome kakve vi prijatelje imate na fejsu

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
15 godina
neaktivan

Osobno Windows 7 izgleda najljepše od svih OS-eva koje sam isprobao. To je osoban dojam.

Što se tiče Aero Snap-a....Presavršena stvar, barem meni. Vrlo korisno...barem meni

3 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...
southy kaže...

Nakon izlaska Viste i pojavom 7-ice sve mi se to malo smučilo .....- osim BSOD-a na VPN-u, svako malo kad se vratim iz hibernacije na drugoj mreži nemam pristupa tako dugo dok ne napravim renew, ...itd. I "šećer" na kraju je definitivno sučelje koje mi je kao stvoreno za lobotomizirane, jedino pozitivno je search na startu (iako je start menu općenito koma) i aero snap.

blještave ikone dopadaju.

A što ti se konkretno smučilo? Sučelje je sasvim OK - lijepo, jednostavno, ugodno. Napokon su izbačene ona ružna zelena boja Starta. Ikone nisu blještave i jako su lijepe. Start menu je OK, što mu nedostaje?

Za većinu stvari treba više klikova da bi se do njih došlo, npr. mrežne postavke sam na početku "sa svijećom" tražio, ...

Izgled Explorera mi se nikako ne sviđa, search je previše pojednostavljen i uopće više ne znam kako koristiti naprednije opcije, nema više "free space" indikatora u status baru, nema up gumba na exploreru, ...

Start menu je ok što se tiče searcha, ali ako ga želiš koristiti kao start menu sa XP-a onda je (bar meni) problem po onom prozorčiću se šetati naprijed natrag. I mogao bih tako nabrajati do sutra, ...

There's no business like showbusiness
17 godina
neaktivan

Registry je dobro rješenje i ne treba ga micati iz sljedeće inačice Windowsa. Registry je centralizirana baza podataka za spremanje sistemskih konfiguracijskih ključeva. I to super radi... U svakom slučaju, mnogo bolje nego tisuće .ini / .conf / .nekiformat konfiguracijskih datoteka do kojih bi sustav dolazio sporije.

Ono što nije dobro s njim (registryjem) je to da 3rd party aplikacije upisuju svoje podatke u Registry što ne bi trebali. Po meni je najbolje rješenje ono kakvo ima OS X, a to je da je aplikacija jedna vrsta arhive (točnije folder) unutar kojeg se nalaze svi resursi i konfiguracija. Zbog toga je moguć Drag&Drop aplikacije u smeće (za uninstall) ili na drugo računalo pri čemu ona opet radi.

Što se događa u procesu instalacije? Kopiraju se datoteke u Program Files/System32/gdje-sustav-želi, zatim se upisuju željeni podaci u Registry, dodaje shortcut u Start i na desktop.

Što se događa u procesu deinstalacije? Sve obrnuto od instalacije, osim toga što se nikad ne počisti sve što je aplikacija ostavila za sobom.

Rješenje problema?

1. Napraviti dva registryja - sistemski i aplikacijski pri čemu bi aplikacije svoje smeće upisivale u aplikacijski registry (za stare aplikacije sve bi bilo transparentno), a sistemski bi ostajao čist...

2. Ostaviti Registry za sustav, a sve aplikacijske zahtjeve presretati i upisivati u neki lokalni file unutar foldera gdje je aplikacija instalirana (opet, sve transparentno)

3. Maknuti Registry, pri čemu bi hrpa aplikacija otkazala, što naravno, MS ne bi dopustio ni u ludilu...

Integracija s društvenim mrežama? Za ili protiv?

Ja sam za. Pri konfiguraciji korisničkog računa, osim odabira wallpapera, passworda, user account avatara, odabiru se i društvene mreže te se upisuju pristupni podaci. (Znači tko ima i tko želi, u suprotnom samo pritisnete Skip i preskočite korak, i sve je normalno). Nakon toga, podešava se razina obavijesti koje želite primati.

I to je to. Pri dolasku poruke, @mentionu na Twitteru, ovom, onom, kako ste već podesili, prikaže se mala obavijest i to je to... Ukoliko želite poduzeti neke akcije (odgovoriti, komentirati) imate i tu opciju pri čemu se otvara lokalna aplikacija za manipulaciju društvenim mrežama...

Stvar je u tome da su se računala (a i ljudi koji ih koriste) dosta promijenili u zadnjih deset godina... Tamo negdje, u doba Windowsa 2000, te kada je izašao XP računala nisu bila toliko korištena za umrežavanje (u društvenom smislu), već je svako računalo bilo za sebe, a i internet veze nisu bile brze, pa nije bilo potrebno za nikakvom integracijom, niti se imalo što integrirati.

Danas to itekako ima smisla - kad držimo hrpu fileova na Dropboxu, dopisujemo se putem GTalka/Facebooka, uploadamo na Youtube, itd. To bi bila dobrodošla opcija, a većina bi bila zadovoljna kad bi za vrijeme kreacije user accounta podesili sve društvene accounte i to je to... Prebacim video sa mobitela, desni klik pa Upload to Youtube i video je na Youtubeu. Otvorim album sa slikama u organizatoru slika, potaggam ljude, klik i Upload to Facebook/Flickr/štogod i to je to... Album je tamo...

Ono što bi se trebalo još dogoditi je ponuditi standardizirani API, pa da oni koji žele mogu ponuditi svoje rješenje koje bi se instaliralo i transparentno integriralo s postojećim opcijama...

Ne znam kako vama, ali meni to ima smisla, kao što vidite, ne samo za FB, već i za dosta drugih primjena, npr. pišem tekst u Wordu, File > Publish To > Wordpress... I novi WP post je online, a sve integrirane slike automatski su uploadane...

Potpis ;)
Moj PC  
6 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije fora u Facebooku nego im očito odgovara da se ljudi ne miču od računala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Al kad gledate što ide noviji os to je nestabilniji. Nek si prvo nauče raditi što stabilnije sustave. Na kraju će ispast windows 8 kao vista..

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
southy kaže...

Za većinu stvari treba više klikova da bi se do njih došlo, npr. mrežne postavke sam na početku "sa svijećom" tražio, ...

Izgled Explorera mi se nikako ne sviđa, search je previše pojednostavljen i uopće više ne znam kako koristiti naprednije opcije, nema više "free space" indikatora u status baru, nema up gumba na exploreru, ...

Start menu je ok što se tiče searcha, ali ako ga želiš koristiti kao start menu sa XP-a onda je (bar meni) problem po onom prozorčiću se šetati naprijed natrag. I mogao bih tako nabrajati do sutra, ...

Freespace na Exploreru mi nije kritičan, jer imam desni klik->properties. Start menu ima search zbog kojeg već dvije godine (imam 7 od bete) nisam klikao po meniju. Taskbar ima pinanje kao i Start pa isto tako do apsolutno svega dođem jednim klikom ili najčešće s par slova i enterom.

Up tipku na Exploreru ne koristim, već imam adresnu traku na kojoj kliknem direktorij lijevo od mog (znatno brže od višestrukih "upova") ili stisnem backspace za history back.

P.S. Za mrežne postavke u Start počmi kucati "netw..."

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
protjeran

Zanimljivo, sve to skupa.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Najbolje je vuci repove iz 80' tih. AD je najmanji problem. Tuzno je sto se sve zive i nezive aplikacije oslanjaju na registry i sto bi se njegovim izbacivanjem stvorio globalni kolaps.

u bilo kojem sustavu legacy aplikacije su uvijek problem, moja pretpostavka je da će se legacy aplikacije pokretat unutar virtualnog okruženja (a u ozbiljnijim poslovnim okruženjima korištenjem TS-a)

Sum_of_all_fears kaže...
Ovo sa reloadom drivera uspije rijetko ili nikad - znam i sa Viste i Sedmice. Konkretno, meni se dosad nijednom nije reloadao driver od grafe (flash + minefield + d2d bug) nego bi fino bacio BSOD. Istina, Sedmica je puno stabilnija od XPa (BSOD su mi isključivo radili Flash i softver od TV kartice)

meni se baš nikad (od početne viste do beta/rc/rtm verzija sedmice) nije dogodio bsod uzrokovan padom drivera. i jedini uzroci bsod-a s kojima sam se susreo zadnjih par godina su bili mem/mbo/psua prošo sam preko gro konfiguracija od složenaca do brandova

southy kaže...

ncpa.cpl??? tj svatko ko se smatra imalo naprednijim korisnikom nema apsolutno nikakvih problema s svim navedenim

a sad da se vratim na temu (iako je 98.3% postova fulano)

večina je skočila na nešto što je upitno točno, isto tako ukoliko i je točno riječ je maltene o merketinškom pristupu nego o tehničkom

isto tako večina pri integraciji sa socijalnim mrežema misli na fejsić što sumnjam da je ms-u u ikakvom planu nego prije svega bolja integracija sa live servisima (mail/blog/skydrive/office live i da ne nabrajam dalje) za kućne korisnike i bolja integracija sharepointa/ocs/um-a/.... za poslovne korisnike

zaključak cijele priče je da je danas 29.06.2010 i tek za nekih godinu dana možemo očekivat neke tehničke specifikacije

kod mene normalno radi.....
17 godina
cekpi kaže...

ncpa.cpl??? tj svatko ko se smatra imalo naprednijim korisnikom nema apsolutno nikakvih problema s svim navedenim

Ma da, svi govore da je Linux problem jer "sve treba pisati u shellu", a sad da bi nešto našao u super user friendlu windowsima treba znati napamet imena svih appleta u CP-u. A to što se netko smatra da je napredni korisnik jer zna te kratice ne znači da stvarno to jest

There's no business like showbusiness
17 godina
neaktivan

Pa vjerojatno jest napredan u odnosu na noobove kojima je plafon upisati pojam na google.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo 2-3 kvalitetna posta i hrpa smeća  Mršti se

Pametnijih sam komentara pročitao na Facebooku nego ovdje  Neodlučan

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Hehehhehehe

ja se opirem tom nagonu mjesecima ali necu jer me bas briga sta ko radi u firmi al vjerujem da bi se osjecao kao poslije dobroog sexa ;)

:)
17 godina
neaktivan
kanta kaže...

pa dobro šta vi ljudi toliko nevolite na tom facebooku

Osim toga što je postal leglo hakera, kriminalaca, Big Brothera, tajnih službi, sumnjivih aplikacija, virusa, aplikacija koje čim stisneš Allow zapravo si im besplatno dao sve svoje podatke (uključujući slike, videe i ostalo) pa ih dalje preprodaju ko zna kome, glupih prenemaganja u statusima (jer više niko nema muda nešta ti reć u facu, lakše je na status napisat: kurvo) i da ne nabrajam dalje, pa... osim toga, ništa.

southy kaže...
cekpi kaže...

Ma da, svi govore da je Linux problem jer "sve treba pisati u shellu", a sad da bi nešto našao u super user friendlu windowsima treba znati napamet imena svih appleta u CP-u. A to što se netko smatra da je napredni korisnik jer zna te kratice ne znači da stvarno to jest

Zanimljivo. I jako dobro rečeno i sročeno.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
16 godina
neaktivan

Windows 8 će biti propao slučaj kao i Vista (u početku) . Windows 9ine će biti prava stvar.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
17 godina
icecold kaže...

Windows 8 će biti propao slučaj kao i Vista (u početku) . Windows 9ine će biti prava stvar.

Opa! Netko ima kristalnu kuglu?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
15 godina
neaktivan

Trebali bi u setupu W8 stavit Normal or Custom Install i onda da izabereš Custom i makneš integraciju društvenih mrežaCool

AMD PII 945 3.0 GHz | Gigabyte MA790X UD3P | 2x2 GB Kingmax 1066MHz | Sapphire 4870 1GB | 640 GB HDD | Samsung Burner | Corsair TX650 | CM 334 Elite
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma okanite se vise tih drustvenih mreza, kome to smeta nije mu problem otici do control panela i remove components isto kao sto mozes u Win7 "izbaciti" wmp, ie...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Microsoftu Apple uzor" - zbog toga mi Sedmica ni ne lezi u nekim segmentima. Npr search koji je "posuden" s OS X-a meni osobno ne valja i puno teze pronadem stvari...

- znam da se vecina ljudi ne slaze samnom, ali eto to je moj osobni stav.

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Istina, jako je sporo ako je indexing tog foldera iskljucen (sporije nego na xp), a u nekim situacijama cak i ne izbaci trazeni rezultat iako pouzdano znam da je trazena datoteka tu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...
icecold kaže...

Opa! Netko ima kristalnu kuglu?

Zvao je vidovitog milana  Belji se

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
17 godina
Pentium100 kaže...

"Microsoftu Apple uzor" - zbog toga mi Sedmica ni ne lezi u nekim segmentima. Npr search koji je "posuden" s OS X-a meni osobno ne valja i puno teze pronadem stvari...

Meni fali još sa XP-a ona search opcija kod svakog foldera koja se pokazuje nakon desnog klika na folder.

Fali mi i Windows Media Player toolbar.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
17 godina
neaktivan

Meni s XP-a nista ne fali, jest da ima nekih stvari koje mi ne pasu, ali nista nerjesivo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Imam tenziju zbog svojeg smisla za humor dobiti karton, pa cu ti samo reci: Ljubomoran si jer se ti nisi sjetio tako nest osmislit  Belji se

Druga stvar:   nemogu ti opisat kolko pomogne kaj se faksa tice! Uvijek mores nekog pitat za nesto ili sam stavis status da ti nest treba i to dobis!

Pravi programeri programiraju binarno!
17 godina
Danijel kaže...

Bla bla bla...

1. Napraviti dva registryja - sistemski i aplikacijski pri čemu bi aplikacije svoje smeće upisivale u aplikacijski registry (za stare aplikacije sve bi bilo transparentno), a sistemski bi ostajao čist...

2. Ostaviti Registry za sustav, a sve aplikacijske zahtjeve presretati i upisivati u neki lokalni file unutar foldera gdje je aplikacija instalirana (opet, sve transparentno)

3. Maknuti Registry, pri čemu bi hrpa aplikacija otkazala, što naravno, MS ne bi dopustio ni u ludilu...

bla bla bla...

1. na kraju bi ti aplikacijski registry zavrsio kao i ovaj sada. Fragmentiran sa hrpom smeca i zaostataka... 

2. Tesko presretati... treba programere uciti da po defaultu rade spremanje postavki u custom fajlove.
Prednosti:
- znatno brzi pristup jer trazis u puno manjoj kolicini podatka

- lokaliziranost... dakle ako nekakva losa aplikacija napravi nered u registry-u pati cijeli registry... u ovom slucaju bi patila samo ta aplikacija

- nema repova. Po zavrsetku deinstalacije, sve ostatke obrises rucno. Dakle sve ostaje u svom direktoriju.

3. nije rijesenje ni gurati pa dok izdrzi, bez obzira na sve mane koje dolaze sa postojecim rijesnjem...

joze kaže...

Al kad gledate što ide noviji os to je nestabilniji. Nek si prvo nauče raditi što stabilnije sustave. Na kraju će ispast windows 8 kao vista..

Vista je bila stabilna, stabilnija nego XP. 7 je stabilnija neg vista... za ocekivat je da ce i 8 bit bar jednako stabilna

southy kaže...

Stefici na linuxu ne treba shell za nista. 99% stvari ce joj pokrit window manager. Takodjer stefici na windowsima ne treba control panel.

Poweruser ce na linuxu iskoristiti zadnji atom istog da bi konfigurirao postavke po svojim potrebama. Isto ce tako napraviti i na Win OS-u.

Pentium100 kaže...

Meni je ovaj search zakon... pogotovo ako imas indeksiran disk... pronadjem sto mi treba dok kazes keks.

I'm going woo woo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice