Zasto nitko ne stavi screenshot u kojem se koristi Aero sucelje - dakle, sjene oko prozora, prozirnost....
Nije valjda da nema toga u Sedmici?
Ima Šime, ima! Isto je kao kod Viste + više boja.
Što se mene tiće ja sam isprobao Windows 7 Beta i nemam ništ drugo nego samo pozitivna mišljenja.
1. Win 7 je brži od Viste
2. bolje koristi resurse
3. bolja podrška za hardver
4. sučelje mi je bolje nego kod Viste
5. novi boot sistem
Nemam što reći nego da je bolji nego Vista.
Što se mene tiće ja sam isprobao Windows 7 Beta i nemam ništ drugo nego samo pozitivna mišljenja.
Ovako što se igara tiće meni najvažnije rade.
Jedino me punkbuster izbacuje na COD4.
Znači meni rade:
1. WOW
2. UT 3
3. NFS MW
4. Oblivion
5. RA 3
Ma da ne duljim dalje pa sve igre samo da punkbuster ne izbacuje 131132 i kick bilo bi još bolje.
EDIT: E da za kodeke - skini najnoviji K-lite + Mv2player - i to je to.
Laptop MSI 667 Mega Book Celeron M 1,8 1GB 667MHz, integr. Intel extreme 256MB, 120 GB, 15,4 w/s...
Evo i ja sam je konačno isprobao Windows 7 , mogu reći sve najbolje. Na navedenoj konfiguraciji W7 radi jako dobro,stim da se mora uzeti u obzir da se još uvijek radi o Beti. Kod navedene instalacije W7 napravio je amabašsve što se tiće instalacije, jedino sam morao ručno ubaciti Vistine drivere od wireles kartice. Cijela procedura trajala je cca 27minuta. Što se tiće drgif softwera sve što radi na Visti radi na Sedmici.
kako je djeci malo dovoljno da se igraju. aero tu, search tamo i ovčice plešu. a što ja to dobivam novo sa prelaskom na novi OS i maltretiranjem oko instalacije i podešavanja novog OS. Za razliku od većine ovdje (kako se čini), ja XP instaliram samo kad kupim novo računalo, i tako zadnjih 8 godina. Nikad ga ne reinstaliram, dakle teza o nekoj sigurnosti i "stabilnosti" me ne zanima.
Da je MS ispoštovao obećano u unaprijedio FS, imao bi o čemu razmišljati. A ovako mi pokušavaju uvaliti šljokice koje moj Quad pretvore u Celeron. Malo sutra.
Upgradeao 6956 verziju 7ice na 7000 (beta1), sve prošlo ok. Aplikacije rade normalno (PS CS3, VS2008, SQL2005, Expression, KLite codec pack)
Pa što se onda prijatelju moj uopće upuštaš u rasparavu?Ti ostani i na 98 ako hoćeš,mi ovdje raspravljamo o novim windowsima.Kada isprobaš onda komentiraj da li valjaju ili ne.
Normalno da rade svi programi, pa Windows 7 nema toliko radikalne izmene kao Vista.
U osnovi je doteranija Vista, to je rekao i sam Microsoft, da su driveri sa Viste kompatibilni sa Win7
a kaj je sa novim "datotečnim sustavom"
koji je trebao zamjeniti sad već satari NTFS ???

kako je djeci malo dovoljno da se igraju. aero tu, search tamo i ovčice plešu. a što ja to dobivam novo sa prelaskom na novi OS i maltretiranjem oko instalacije i podešavanja novog OS. Za razliku od većine ovdje (kako se čini), ja XP instaliram samo kad kupim novo računalo, i tako zadnjih 8 godina. Nikad ga ne reinstaliram, dakle teza o nekoj sigurnosti i "stabilnosti" me ne zanima.
Da je MS ispoštovao obećano u unaprijedio FS, imao bi o čemu razmišljati. A ovako mi pokušavaju uvaliti šljokice koje moj Quad pretvore u Celeron. Malo sutra.

Inace na Win 7 ima problema sa Virtual CD softverima. Probano. Nisam uspio naci neki koji radi pod Win 7
kako je djeci malo dovoljno da se igraju. aero tu, search tamo i ovčice plešu.
A evo probao. Pa, mada ovo govorim onim opreznim tonom, impresioniran sam. Čak i ovako u beti su brži nego Vista, možda i moj ogoljeni Xp, a izgledaju za 2 klase bolje. Ali ono što mi se najviše sviđa je funkcionalnost, zbilja ogromna količina onih malih poboljšanja koja korisniku puno znače. I začudo, većina se za sada ne spominje u medijskim kampanjama, za razliku od Viste kojoj se hvalila i širina sidebara. Ja sam se poprilično navikao na Linux, tako da mi je drago da je napokon preuzeto puno dobrog od njega (bilo je i u Visti, ali je strateški skriveno), i netko se NAPOKON sjetio stavit bilo kakvu implementaciju virtualnih foldera. Donekle normaliziran UAC, kolekcija ključeva, itd. Sve u svemu, izgleda da bi moglo nešto bit od ovoga, ostavit ču ga 10tak dana kao OS da vidim kako diše. Ako se ne sruši mogao bi se convertat (ipak mi dobro dođe ta dodatna brzina na starijem laptopu)
Ma radi virtual drive clone još i na prebeta verzijama,provjereno.
Windows 7 nije ništa drugo nego dorađena i optimizirana Vista SP1.
Nadam se da će što prije izaći u sljedećoj godini. To će očito biti uspješna godina
za Microsoft kad je već beta verzija pokrenula toliku lavinu novosti i zanimanja.
tako je. Bitna je efikasnost a ne izgled!! A vjerujem da ce na zadnjoj beti biti potpuno drugi interfejs ;)
Ako su W7 stabilniji od Viste, znaci li to da je Vista nestabilna???
Da li se to meni cini ili ce MS marketing biti koncipiran na usporedbama sa Vistom?
Da li to znaci da je MS, ljude koji su kupili Vistu namagarcio/opljackao?
kako je djeci malo dovoljno da se igraju. aero tu, search tamo i ovčice plešu.
Ako su W7 stabilniji od Viste, znaci li to da je Vista nestabilna???
Da li se to meni cini ili ce MS marketing biti koncipiran na usporedbama sa Vistom?
Da li to znaci da je MS, ljude koji su kupili Vistu namagarcio/opljackao?
Gdje da počnem? :)
- Zašto MS OS zauzima toliko prostora?
Zato što je nakenjana tona gluposti koje nikad nećeš koristiti. Microsoft kenja sve moguće i nemoguće drivere i programe, htio ti njih ili ne
- XP?
XP instalacija koju koristim privatno i poslovno je teška 280MB, kada ju instaliram troši enormnih 47 MB memorije i da posebno napomenem: SVE radi samo su disajblana sranja koja nitko nikad od vas nije upalio/koristio, niti neće, a nakon instalacije drivera, troše oko 150-250MB što je prihvatljivo
- Vista
DX10? Marketinški trik za dječicu od 14 godina koji doma još natežu mamu za cicu, dokazano je da su otkantali XP samo radi toga ne bi li netko kupio Vistu radi toga. Ako volite trčat za MS-om, samo izvolite.
Aero... pozitivna stvar, ali zapravo ništa posebno, postoji gro XP skinova koji su mi funkcionalniji od Aera. Vista ne nudi ništa posebno u odnosu na XP, ništa novo što bi dodalo i povećalo funkcionalnost i sigurnost, poboljšalo user expirience osim fancy izgleda, a to je za poslovne korisnike uglavnom drek jer ih ne zanimaju peseki i čarobnjaci koji im skaču po ekranu i nakeljavaju smeće po kompu već efikasnost. Radim u IT-u i od 50-tak firmi sve su kupile Vistu Bussines i napravili smo svima XP downgrade, reakcije su uglavnom: WOW, kako se brzo učitava, wow, pa sad to radi... pa ne trebam više čekati....
- W7
Nadam se da ce bit bolji... da ce fiksat stvari i da ćemo ih moć stripeat na neku normalnu veličinu (max ~1GB). XP boot nam je trenutno oko 12-14 sekundi na bilo kojem kompu, Windows folder je ~500MB, a PF 30MB
Windows Live mi se ne sviđa, a navodno će ga nakenjat unutra?... IE je sam po sebi teški security risk, rulja ga voli, ali navikavaju se na Firefox, osobno se nadam da će Chrome uzeti dio kolača, inače Outlook 2007 ima tolki bugova da bi mogli za njega bibliju napisati, debuggiranje Outlook problema je noćna mora svakog IT-evca
Well see, po meni testiranje BETA proizvoda je dokaz da se MS-u žuri da mu Vista baš i ne ide u prodaji i da vas koriste kao besplatni debbuging nečega što će vam poslije dobrano naplatiti.
ps. naravno kada se napravi ova naša instalacija XP-a reinstall se radi tek nakon dvije do tri godine! Nema jednostavno potrebe.
pps. nexxem dobro kaže, baratanje sa memorijom je u XP-u vrlo loše izvedeno, no, nije ni u Visti baš sjajno...