Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8

poruka: 98
|
čitano: 9.682
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8".
17 godina
protjeran

ja sam se najviše nadao da će u novim windowsima vratiti stari izgled taskbara.........  nažalost izgleda i 8 preskačem

Hedonism Is My LifeStyle

0 2 hvala 0
17 godina
Re: Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8
Lazarus Long kaže...
cekpi kaže...

trebao bi moć dizat i iso i vhd fajlove

Dizati ili mountati? Jer bootanje sa vhd-a je moguce cak i sad sa Windows 7

JA bih bio ultra sretan da mogu mountati ISO-e bez dodatnog softwarea.

mount -o loop disk1.iso /mnt/disk

neki 'inferiorni' os-ovi to mogu sigurno preko 10 godina

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
grimyHR kaže...

ma znam, al zar ces radije cekati osmicu da to dobijes nego instalirati rjesenje sam zato jer su ovi u MS-u retardirani?

Ne, jer ne koristim Windowse {#}.

ja ih izbjegavam maksimalno

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

hocu tabove , da nemoram imat 892 prozora otvorena

još jedan must-have feature koji samo windows nema. kao i desni klik pa 'stay on top' kad se recimo gleda stream neke utakmice i klika se na druge prozore unaokolo. ne znam zašto je problem ovo napraviti. valjda ih je sramota kopirati linux.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
17 godina
protjeran

nah...  Microsoftov moto je:  "Bilo bi zgodno..... ali nije potrebno."

Hedonism Is My LifeStyle

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

ja ih izbjegavam maksimalno

Mislim, ponekad sam i ja primoran ih koristiti, na kraće periode, kao što sam već spomenul, nešto kopirati od starog s laptopa ili slično. Drugi razlog (i primarni) zašto ih koristim je tu i tamo povremena partija DotA-e i sad kad mi izađe dugo očekivani GW2 igranje istog, ali i tada interakciju vršim sa sučeljem igre, ne s OS-om pa me nije niti tolko briga koji se OS vrti u pozadini.

No, u svakom slučaju tabovi bi vrlo dobro došli, također i poboljšanje ovog lijevog panela, da se doda više opcija, recimo da imam samo direktorije koje ja želim da budu prikazani, a ne da bude samo onaj standardni tree oblik prikaza. Da mi to na neki način bude prečica do često otvaranih direktorija, recimo da si tu stavim samo Music, Documents i Downloads i da mi se ništa drugo ne prikazuje. Onda ako mi zatreba navigacija po tree prikazu, da kliknem ikonicu i prebaci mi se u tree prikaz i tu onda navigiram kak mi treba. Takva i slična poboljšanja su svakako dobro došla.

EDIT: Joj da, hrvooje dobro si me podsjetil. Naravno, Always on top za svaki prozor neovisno koja je aplikacija, virtualni desktopi i to svaki da bude neovisan, tj. da se na svakome zasebno može imati drugi wallpaper, druge ikone (ovo nema čak niti Gnome, ali ima E17, za KDE ne znam), još da ubace i tiling window manager, ma ima toga...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 23:56 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan

Ribbioni izgledaju jako lijepo i jako su jednostavi, problem je što su relativno novi, i većina programa i dalje forua staru logiku, sa puno menija i podmenija. Jednom kad se navikne na ribbone, sve je lagano, ali nažalost teže se priviknut na ribbone nego na zakopane opcije, zbog nedostatka programa s ovim drugim, neka sve prebace na ribbone, jer su po meni puno logičniji i jednostavniji i ljepši za koristit.

:) :) :) :) :) :) :( :) :) :) Gdje je Pero :)?

6 0 hvala 0
14 godina

Mislim da svi skupa zaboravljate jednu bitnu stvar: touchscreenove. Ribboni mi se čine optimalni za pikanje prstima. Gumbi su veliki za nabadanje, a za long press (context menu) treba više vremena od tap-tap.

8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nole kaže...

Mislim da svi skupa zaboravljate jednu bitnu stvar: touchscreenove. Ribboni mi se čine optimalni za pikanje prstima. Gumbi su veliki za nabadanje, a za long press (context menu) treba više vremena od tap-tap.

upravno tako{#}

kod mene normalno radi.....
15 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...

nah...  Microsoftov moto je:  "Bilo bi zgodno..... ali nije potrebno."

Netko mi je na ovom forumu rekao da je to i bug forumov moto.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
Nole kaže...

Bravo! Upravo je ovo zaključak analitičara kako nas MS priprema za sve veću količinu tapkanja ili u prijevodu ružne sive kante "as we know it" laganini odlaze u ropotarnicu povijesti.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
16 godina
neaktivan

Touchscreen se previš raširio, touchscreen ono, ts ovo...

Ajde, zasad još nisam vidio touchscreen periferiju.

:) :) :) :) :) :) :( :) :) :) Gdje je Pero :)?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EVO kaže...

Čekam crysis sa touchscreen podrškom.Dok najzahtjevnije igre počnu prelazit na touchscreen onda je po mom mišljenju touchscreen spreman da preuzme primat od miša.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan

Ja još od Windowsa 95 nisam previše klikao po toolbaru u Windows Exploreru. Uglavnom koristim tikovnicu i desni klik i vjerojatno se to niti u osmici neće promijenit. Ali za većinu korisnika bi vrpce mogle biti korisne, pogotovo onima koji sa računalima nisu baš na ti.

To za ekrane osjetljive na dodir je dobro uočeno, ali niti sa vrpcama Windows Explorer nije baš nešto po čemu bi ja uživao mastit prstima. Previše je to komplicirano još uvijek. Za ugodan rad prstima u Windowsima u Microsoftu će morat napravit malo veći pomak od stavljanja vrpci u Windows Explorer. Barem po mom mišljenju.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
g12356 kaže...
EVO kaže...

Čekam crysis sa touchscreen podrškom.Dok najzahtjevnije igre počnu prelazit na touchscreen onda je po mom mišljenju touchscreen spreman da preuzme primat od miša.

aha, bi ti malo ruka otpala nakon igranja fps-a na touch monitoru, a da ne govorim o visemonitorskim setupovima

touch ne moze zamjeniti mis po brzini, lakoci koristenja, preciznosti, funkcionalnosti, mogucnostima...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

I ja čekam holodek. Pa nikak.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

I da se ovo desi onda...steta. Sto cu lomiti ako ne misa.....

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
16 godina
Beno kaže...

Nikada nisam volio defaultni File Explorer jer mi fali osjecaj slobode (koristim privatno Total Commander a na poslu free Unreal Commander) , ali ovo mi se svidja kako izgleda. Vidjet cemo...

Preporučujem Gnome Commander. U poslovnom okruženju Linux Mint je fantazija u odnosu na sve verzije MS Windowsa (iskustvo u maloj obiteljskoj tvrtci).

Što se ribona tiče, pravi put je minimalizam, isto tako kao što Chrome i Firefox u svijetu preglednika izbacuju sve nepotrebno.

Riboni su živa konfuzija koja omalovažava iskusne korisnike, a zaglupljuje nove (iskustvo sa officeom).

Veseli me da MS ovako šalabajza dajući šansu konkurenciji. Sami više ne znaju što bi promjenili iz razloga što periodički moraju izbaciti nešto novo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 13:25 (rmiculini).
14 godina
neaktivan

super su.

jedva cekam da ih skinem,ovaj kupim.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rmiculini kaže...

Preporučujem Gnome Commander. U poslovnom okruženju Linux Mint je fantazija u odnosu na sve verzije MS Windowsa (iskustvo u maloj obiteljskoj tvrtci).

Što se ribona tiče, pravi put je minimalizam, isto tako kao što Chrome i Firefox u svijetu preglednika izbacuju sve nepotrebno.

Riboni su živa konfuzija koja omalovažava iskusne korisnike, a zaglupljuje nove (iskustvo sa officeom).

Veseli me da MS ovako šalabajza dajući šansu konkurenciji. Sami više ne znaju što bi promjenili iz razloga što periodički moraju izbaciti nešto novo.

Jedino što GC postoji samo kao Cygwin port, al dobro i to se lako sredi.

16 godina
1domagoj1 kaže...

Jedino što GC postoji samo kao Cygwin port, al dobro i to se lako sredi.

Preporučam obrnutu taktiku Linux sa CrossOver Office aplikacijom. Zašto koristiti windowse, kad najkorišteniji windows softver jednostavno radi i na linuxu (kome to treba).  Kad sam mjenjao IBM OS2 sa windows platformom osjećao sam se upravo ovako, kad windows platformu zamjenjujem sa Linuxom - sve je nekako lakše - sve, uz malo podešavanja radi iz kutije i nema potrebe za hrpom dodatnih programa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 14:10 (rmiculini).
16 godina
protjeran

na windowsu mi fali jos scrollanje prozora koji nije na vrhu 

na linuxu to radi odlicno fino se moze scrollati bilo koji vidljivi prozor 

ovdje sada na windowsu nemogu scrollati ovaj prozor gdje su slike bez da prije toga kliknem na njega i ne digne se na prvo mjesto 

to nije problem dok su 2 no kada su 3 ili vise zna malo nervirati

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 23:05 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovdje sada na windowsu nemogu scrollati ovaj prozor gdje su slike bez da prije toga kliknem na njega i ne digne se na prvo mjesto 

TweakUI ima opciju zvanu XMouse koja radi ovo sto ti zelis, no koliko znam TweakUI nije kompatibilan sa icime novijim od windowsa XP. Bio sam tako dobar pa sam ti nasao ovo:

http://www.sevenforums.com/tutorials/9000-mouse-hover-makes-window-active-enable.html

probaj pa vidi...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

TweakUI ima opciju zvanu XMouse koja radi ovo sto ti zelis, no koliko znam TweakUI nije kompatibilan sa icime novijim od windowsa XP. Bio sam tako dobar pa sam ti nasao ovo:

http://www.sevenforums.com/tutorials/9000-mouse-hover-makes-window-active-enable.html

probaj pa vidi...

Nije to to,mora to biti out of the box.

15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Zato on ne bi trebao koristiti nesto sto mu pomaze? Zato sto nije out of the box? LOL

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
g12356 kaže...

Zato on ne bi trebao koristiti nesto sto mu pomaze? Zato sto nije out of the box? LOL

Neka on koristi,ali nije u tome poanta,nego je poanta da svaki puta kada ms stavi neku novu funkciju u windowse da će to koristiti i 6-godišnjak koji je tek dobio prvo računalo,a ms je škrt u uvođenju novih funkcija.Isto kao kada ljudi hvale addone u firefoxu,oni su dobri,ali kaj oni vrijede kada Opera tu istu stvar podržava out of the box.

15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Neka on koristi,ali nije u tome poanta,nego je poanta da svaki puta kada ms stavi neku novu funkciju u windowse da će to koristiti i 6-godišnjak koji je tek dobio prvo računalo,a ms je škrt u uvođenju novih funkcija.

Gle, uopce necu ulaziti u te rasprave. Covjek je imao problem, ja sam mislio da mogu pomoci i predlozio sam nesto. Tvoj komentar na "nije out of box" me uopce ne zanima, nisam to pisao zato kako bih konstantirao da je win7 divan i krasan, nego zato da bih nekome pomogao.

g12356 kaže...

Isto kao kada ljudi hvale addone u firefoxu,oni su dobri,ali kaj oni vrijede kada Opera tu istu stvar podržava out of the box.

Kakvo je to pitanje sto oni vrijede? Firefox je bez addona relativno slim browser (koliko to firefox moze biti), a sa addonima ga mozes pretvoriti u sto god zelis, i dodati funkcionalnost koju god zelis. To je cijela bit modularnosti i prosirivosti.

Iskreno, meni je Opera zanimljiv browser zbog optimiziranosti, a ne zbog gluparija s kojim dolazi. Da se mene pita ja bih to sve pobacao van i prepustio addonima da obavljaju dodatnu funckionalnost. Zato valjda i koristim Firefox, najblizi je mom nacinu razmisljanja.

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
g12356 kaže...

Neka on koristi,ali nije u tome poanta,nego je poanta da svaki puta kada ms stavi neku novu funkciju u windowse da će to koristiti i 6-godišnjak koji je tek dobio prvo računalo,a ms je škrt u uvođenju novih funkcija.

Gle, uopce necu ulaziti u te rasprave. Covjek je imao problem, ja sam mislio da mogu pomoci i predlozio sam nesto. Tvoj komentar na "nije out of box" me uopce ne zanima, nisam to pisao zato kako bih konstantirao da je win7 divan i krasan, nego zato da bih nekome pomogao.

g12356 kaže...

Isto kao kada ljudi hvale addone u firefoxu,oni su dobri,ali kaj oni vrijede kada Opera tu istu stvar podržava out of the box.

Kakvo je to pitanje sto oni vrijede? Firefox je bez addona relativno slim browser (koliko to firefox moze biti), a sa addonima ga mozes pretvoriti u sto god zelis, i dodati funkcionalnost koju god zelis. To je cijela bit modularnosti i prosirivosti.

Iskreno, meni je Opera zanimljiv browser zbog optimiziranosti, a ne zbog gluparija s kojim dolazi. Da se mene pita ja bih to sve pobacao van i prepustio addonima da obavljaju dodatnu funckionalnost. Zato valjda i koristim Firefox, najblizi je mom nacinu razmisljanja.

Eh,ne kužiš ti poantu...Ako će ikada postojati savršen program on će moći sve,a neće mu trebati addonovi da sve radi.Neka podržava i opera addone ali bez izbacivanja ovoga št sad može,dapače.Inače i Opera podržava addone.

Još jedan argument zašto je out of the box uvijek bolje.Jednostavnije   je.Koliko god oni pojednostavnili instalaciju addonova nikad neće biti jednostavnije kao dok se to dobiva out of the box.Tebi možda nije problem instalirati ff pa onda tucet dodataka,ali šta ako se ne radi o tebi nego o Štefici iz računovodstva?Njoj modularnost netreba,njoj treba samo da radi.

15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Eh,ne kužiš ti poantu...Ako će ikada postojati savršen program on će moći sve,a neće mu trebati addonovi da sve radi.

Kuzim ja poantu, samo je stvar sto se ja vise slazem sa ovim, nego s time sto ti zelis reci. Katica za sve je, IMO, promasen koncept. Ne postoji idealno rjesenje za sve, netko ce uvijek reci: "eh da ima jos barem ovo onda bi bio savrsen".

g12356 kaže...

Tebi možda nije problem instalirati ff pa onda tucet dodataka,ali šta ako se ne radi o tebi nego o Štefici iz računovodstva?Njoj modularnost netreba,njoj treba samo da radi.

Bas me briga za Steficu iz racunovodstva, ja sam sebi najbitniji korisnik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 14:51 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

Tako je, KISS. Napravi mali program da radi samo jedan posao, ali da ga radi brutalno. Samo, takav koncept za windowse ne vrijedi. Windowsi su ti sve kontra KISS-a, totalna suprotnost, natovari što više toga da kod bude što kompliciraniji tak da se ne može prokužiti bilo kakvim metodama (reverznim inžinjeringom npr.) na koji način taj kod nešto radi te da se ne može napraviti slična kopija tog koda. Naravno pod cijenu bugova, glomaznosti, vjerojatno i nepreglednosti koda, redundantnosti koda itd...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 14:58 (1domagoj1).

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice