Keyboard shortcut je najbrži (ctrl-x, ctrl-c, ctrl-v, shift-ctrl-n). Nakon toga je ipak brže kliknit desnim klikom nego odlaziti mišem na vrh prozora tako da je ovo samo bacanje ionako malog vertikalnog prostora. Oni je jednostavno zaključili da s izbornikom nešto nije u redu, pa ga zato korisnici ne koriste, a ne da ga ne koriste zato što to zahtjeva najviše "rada".
Dodati vrpcu na tako neupotrebljiv tool, je kao da dodajete spoilere na 40 godina starog ficota ;-) Nazalost, ni Mac OS X, a ni Linux se tu ne moze posebno pohvaliti. Netko bi jednom trebao napisati dobru studiju o tome zasto je jedan tako krucijalan alat toliko los na vecini OS-ova... O search-u da ne pricam. Je li netko uspio ikad naci neki file trazeci string u sadrzaju file-a...
?? koji je to file manager na linuxu ?
Moram se pridružiti pitanju, koji točno file manager imaš na umu?
Moram se također složiti sa hrvatskafarkasevec, tolko krucijalnu funkciju kao što su tabovi, a da još nemaju implementirano, mislim, pa mene bi kao developera bilo sram. Trebam nešto nabrzinu skopirati na ili sa laptopa na kojem radi stari, pa popi*zdim, 3-4 prozora u isto vrijeme otvorena, užas...
Tabovi mi recimo ne pasu svugdje. Meni nisu pretjerano zanimljivi u file managerima, a pogotovo ih ne podnosim u IM programima.
Tabovi mi recimo ne pasu svugdje. Meni nisu pretjerano zanimljivi u file managerima, a pogotovo ih ne podnosim u IM programima.
meni jako jako fale na windowsu (linux ih ima jos od godine gospodnje )
i mislim da ih treba pod hitno stavit jer nema svatko za dual monitor
tabovi nikako nisu losa stvar,ako ti smetaju ne koristis ih i bok
Nije vrag da je bolje imati 3-4 explorera odjednom otvorena, imati zatrpan ekran s njima, tražiti koji je koji - jer kad jednom postaviš jedan preko drugoga, više ne vidiš ovoga ispod - nego imati jedan otvoreni prozorčić, gore tabove, svakom jasno vidiš ime i fajlove samo drag&dropaš na tab i tam ti ih premjesti ili Ctrl + C, fokusiraš tab, Ctrl + V, copy&pasteano u drugi direktorij. Brzo, efikasno, produktivno, oku ugodno. Uostalom, na nautilusu možeš fino otvoriti direktorij ili u novom tabu ili u novom prozoru, tak da su svi sretni.
Bez prozora windowsi gube svoj smisao.
Onda bude Microsoft Tabs
Nisam reko da mi smetaju
Nije vrag da je bolje imati 3-4 explorera odjednom otvorena, imati zatrpan ekran s njima, tražiti koji je koji - jer kad jednom postaviš jedan preko drugoga, više ne vidiš ovoga ispod - nego imati jedan otvoreni prozorčić, gore tabove, svakom jasno vidiš ime i fajlove samo drag&dropaš na tab i tam ti ih premjesti ili Ctrl + C, fokusiraš tab, Ctrl + V, copy&pasteano u drugi direktorij. Brzo, efikasno, produktivno, oku ugodno. Uostalom, na nautilusu možeš fino otvoriti direktorij ili u novom tabu ili u novom prozoru, tak da su svi sretni.
Pa za neke stvari poput kopiranja i sl. mi je lakse imati dva prozora pa drag'n'drop nego copy, klik na tab, paste.
Inace, nisam ja protiv tabova, koristit cu ih ako ih explorer bude imao. Ali da su mi neophodni, bas i ne!
Nisam reko da mi smetaju
Pa za neke stvari poput kopiranja i sl. mi je lakse imati dva prozora pa drag'n'drop nego copy, klik na tab, paste.
Inace, nisam ja protiv tabova, koristit cu ih ako ih explorer bude imao. Ali da su mi neophodni, bas i ne!
crtl + c/v puno brze od bilo kakve radnje sa misem
Predobra funkcija a vi to nezelite...
Nije. Daj mi toolbare bilo kada.
Ne drami...
Sto se mene tice, ako je jedini napredak dodatno sarenilo, onda je bolje da ni ne "napreduju".
Predobra funkcija a vi to nezelite...
Nije. Daj mi toolbare bilo kada.
Ne drami...
Sto se mene tice, ako je jedini napredak dodatno sarenilo, onda je bolje da ni ne "napreduju".
Lakse koristenje explorera tebi sarenilo?
Cool story bro..
Primijetite obrazac; tri četvrtine prve stranica svi imaju thumbs down.
Pogledajte tko ga je dao... imam osjećaj da netko ima OCD....
Lakse koristenje explorera tebi sarenilo?
Definiraj mi "lakse". Sto je to lakse sa ribbonom?
Evo, zamisli na trenutak da si Ballmerov placenik. Prodaj mi ribbon. Uvjeri me.
Primijetite obrazac; tri četvrtine prve stranica svi imaju thumbs down.
Pogledajte tko ga je dao... imam osjećaj da netko ima OCD....
ne znam samo čemu, jasno mi je kad netko da td na tuđe mišljenje al ovo je previše

Definiraj mi "lakse". Sto je to lakse sa ribbonom?
Evo, zamisli na trenutak da si Ballmerov placenik. Prodaj mi ribbon. Uvjeri me.
Developers, developers, developers!
Convinced?
Fora mi je kako predstavljaju neke opcije, kao copy path name revolucionarnima kao da su ih oni izmislili
istina je to je super stvar ja bez toga nebi mogao , koristim ih u total komanderu vec 8 godina
samo poznavajuci njih nece to napraviti do kraja, recimo u komanderu mogu kopirati cijelu putanju, putanju do foldera ili samo ime fajle
Developers, developers, developers!
Convinced?
Gdje da obavim preorder?
Gdje da obavim preorder?
Looks legit.
http://www.windows8update.com/preorder-windows-8/
Fora mi je kako predstavljaju neke opcije, kao copy path name revolucionarnima kao da su ih oni izmislili
istina je to je super stvar ja bez toga nebi mogao , koristim ih u total komanderu vec 8 godina
samo poznavajuci njih nece to napraviti do kraja, recimo u komanderu mogu kopirati cijelu putanju, putanju do foldera ili samo ime fajle
Od negdje tamo Norton Commandera (mislim negdje '92) imao si sličnu mogućnost no to nije to. Kada to staviš u standardni alat kao što su Windowsi, znači da se opća razina IT znanja digla na dovoljno visoku razinu da bakica iz Gubo Iza Guno iz pokrajine Donji Gnjec u zabačenom dijelu Uzbekistana shvaća što bi takvom naredbom mogla napraviti. I moram priznati, drago mi je da se sve više stavlja u Win da nemaš brige sa dodatnim alatima, jest da je napredak za ubit spor, ali to je cijena standardnog OS-a.
Nek više optimiziraju OS kako treba, neka se dogovore sami sa sobom gdje žele držati profile i podatke, malo simo malo tamo, pa kao da su mala djeca, a ne vrhunac it-a. Najsmiješnija stvar je stavljati na te "trake" copy/paste. Stvarno vrijedno upgrade-a OS-a.
crtl + c/v puno brze od bilo kakve radnje sa misem
Ako te dvije radnje mapiraš na dva "palčana" dugmeta miša, opet miš pobjeđuje! :P
A i ostavlja ti drugu ruku za ostale radnje! :D

hocu tabove , da nemoram imat 892 prozora otvorena
boze mili, pa tko kaze da moras
http://sourceforge.net/projects/qttabbar/
mislim bilo bi lijepo da postoji nativna podrska za to, ali i kao za bolje kopiranje sa pauzom, za ovo postoji besplatno third party rjesenje, ja ne mislim cekati da se ovi majmuni iz MS-a sjete implementirati najosnovnije stvari
E da je imati Expose i Spaces u Windows 8... A zapravo tko zna, koliko kopiraju od drugih možda će to naknadno i ubaciti :)
Nije poanta da moram instalirati dodatni softver da bi dobio na nekoj funkcionalnosti. Onda radije instaliram neki punokrvi file manager, kao što su neki u ovoj temi već i rekli da koriste. Poanta je da to imam već ugrađeno, kao što to ima nautilus, dolphin, pcmanfm..., a ne u third party rješenjima.
Samo da ne mjenjaju defaultne ctrl + c i ctrl + v kombinacije,onda bu sve bilo ok.
Mene više brine da ne maknu old-school Control-Insert i Shift-Insert kombinacije.
Nije poanta da moram instalirati dodatni softver da bi dobio na nekoj funkcionalnosti. Onda radije instaliram neki punokrvi file manager, kao što su neki u ovoj temi već i rekli da koriste. Poanta je da to imam već ugrađeno, kao što to ima nautilus, dolphin, pcmanfm..., a ne u third party rješenjima.
ma znam, al zar ces radije cekati osmicu da to dobijes nego instalirati rjesenje sam zato jer su ovi u MS-u retardirani?
ma znam, al zar ces radije cekati osmicu da to dobijes nego instalirati rjesenje sam zato jer su ovi u MS-u retardirani?
Ne, jer ne koristim Windowse .