Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8

poruka: 98
|
čitano: 9.683
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8".
16 godina
odjavljen

Keyboard shortcut je najbrži (ctrl-x, ctrl-c, ctrl-v, shift-ctrl-n). Nakon toga je ipak brže kliknit desnim klikom nego odlaziti mišem na vrh prozora tako da je ovo samo bacanje ionako malog vertikalnog prostora. Oni je jednostavno zaključili da s izbornikom nešto nije u redu, pa ga zato korisnici ne koriste, a ne da ga ne koriste zato što to zahtjeva najviše "rada".

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Vrpce u Windows Exploreru za Windows 8
hrvatskafarkasevec kaže...
nalaj kaže...

Dodati vrpcu na tako neupotrebljiv tool, je kao da dodajete spoilere na 40 godina starog ficota ;-) Nazalost, ni Mac OS X, a ni Linux se tu ne moze posebno pohvaliti. Netko bi jednom trebao napisati dobru studiju o tome zasto je jedan tako krucijalan alat toliko los na vecini OS-ova... O search-u da ne pricam. Je li netko uspio ikad naci neki file trazeci string u sadrzaju file-a...

?? koji je to file manager na linuxu ?

Moram se pridružiti pitanju, koji točno file manager imaš na umu?

Moram se također složiti sa hrvatskafarkasevec, tolko krucijalnu funkciju kao što su tabovi, a da još nemaju implementirano, mislim, pa mene bi kao developera bilo sram. Trebam nešto nabrzinu skopirati na ili sa laptopa na kojem radi stari, pa popi*zdim, 3-4 prozora u isto vrijeme otvorena, užas...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
17 godina
neaktivan

Tabovi mi recimo ne pasu svugdje. Meni nisu pretjerano zanimljivi u file managerima, a pogotovo ih ne podnosim u IM programima.

From presence to silence we flow...
16 godina
protjeran
D4RKL1NG kaže...

Tabovi mi recimo ne pasu svugdje. Meni nisu pretjerano zanimljivi u file managerima, a pogotovo ih ne podnosim u IM programima.

meni jako jako fale na windowsu (linux ih ima jos od godine gospodnje )

i mislim da ih treba pod hitno stavit jer nema svatko za dual monitor

tabovi nikako nisu losa stvar,ako ti smetaju ne koristis ih i bok

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 18:12 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Nije vrag da je bolje imati 3-4 explorera odjednom otvorena, imati zatrpan ekran s njima, tražiti koji je koji - jer kad jednom postaviš jedan preko drugoga, više ne vidiš ovoga ispod - nego imati jedan otvoreni prozorčić, gore tabove, svakom jasno vidiš ime i fajlove samo drag&dropaš na tab i tam ti ih premjesti ili Ctrl + C, fokusiraš tab, Ctrl + V, copy&pasteano u drugi direktorij. Brzo, efikasno, produktivno, oku ugodno. Uostalom, na nautilusu možeš fino otvoriti direktorij ili u novom tabu ili u novom prozoru, tak da su svi sretni.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina

Bez prozora windowsi gube svoj smisao.  {#}

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Onda bude Microsoft Tabs{#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam reko da mi smetaju  {#}

1domagoj1 kaže...

Nije vrag da je bolje imati 3-4 explorera odjednom otvorena, imati zatrpan ekran s njima, tražiti koji je koji - jer kad jednom postaviš jedan preko drugoga, više ne vidiš ovoga ispod - nego imati jedan otvoreni prozorčić, gore tabove, svakom jasno vidiš ime i fajlove samo drag&dropaš na tab i tam ti ih premjesti ili Ctrl + C, fokusiraš tab, Ctrl + V, copy&pasteano u drugi direktorij. Brzo, efikasno, produktivno, oku ugodno. Uostalom, na nautilusu možeš fino otvoriti direktorij ili u novom tabu ili u novom prozoru, tak da su svi sretni.

Pa za neke stvari poput kopiranja i sl. mi je lakse imati dva prozora pa drag'n'drop nego copy, klik na tab, paste.

Inace, nisam ja protiv tabova, koristit cu ih ako ih explorer bude imao. Ali da su mi neophodni, bas i ne!

16 godina
protjeran
D4RKL1NG kaže...

Nisam reko da mi smetaju {#}

1domagoj1 kaže...

Pa za neke stvari poput kopiranja i sl. mi je lakse imati dva prozora pa drag'n'drop nego copy, klik na tab, paste.

Inace, nisam ja protiv tabova, koristit cu ih ako ih explorer bude imao. Ali da su mi neophodni, bas i ne!

crtl + c/v puno brze od bilo kakve radnje sa misem

17 godina
neaktivan

1domagoj1 kaže...

{#}

15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
Ja vas nekuzim kojima ovi ribboni smetaju..
Predobra funkcija a vi to nezelite...

Nije. Daj mi toolbare bilo kada.

EZY-E kaže...
Najbolje da winsi uopce nisu napredovali od 3.1 verzije.

Ne drami...

Sto se mene tice, ako je jedini napredak dodatno sarenilo, onda je bolje da ni ne "napreduju".

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
EZY-E kaže...
Ja vas nekuzim kojima ovi ribboni smetaju..
Predobra funkcija a vi to nezelite...

Nije. Daj mi toolbare bilo kada.

EZY-E kaže...
Najbolje da winsi uopce nisu napredovali od 3.1 verzije.

Ne drami...

Sto se mene tice, ako je jedini napredak dodatno sarenilo, onda je bolje da ni ne "napreduju".

Lakse koristenje explorera tebi sarenilo?

Cool story bro..

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
15 godina
neaktivan

Primijetite obrazac; tri četvrtine prve stranica svi imaju thumbs down.

Pogledajte tko ga je dao... imam osjećaj da netko ima OCD.... {#}

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo.
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Lakse koristenje explorera tebi sarenilo?

Definiraj mi "lakse". Sto je to lakse sa ribbonom?

Evo, zamisli na trenutak da si Ballmerov placenik. Prodaj mi ribbon. Uvjeri me.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 19:43 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
roko121roko kaže...

Primijetite obrazac; tri četvrtine prve stranica svi imaju thumbs down.

Pogledajte tko ga je dao... imam osjećaj da netko ima OCD.... {#}

ne znam samo čemu, jasno mi je kad netko da td na tuđe mišljenje al ovo je previše

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
Ma to su toolbari s tabovima  {#}
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Definiraj mi "lakse". Sto je to lakse sa ribbonom?

Evo, zamisli na trenutak da si Ballmerov placenik. Prodaj mi ribbon. Uvjeri me.

Developers, developers, developers!

Convinced? {#}

15 godina
neaktivan

Fora mi je kako predstavljaju neke opcije, kao copy path name revolucionarnima kao da su ih oni izmislili

istina je to je super stvar ja bez toga nebi mogao , koristim ih u total komanderu vec 8 godina

samo poznavajuci njih nece to napraviti do kraja, recimo u komanderu mogu kopirati cijelu putanju, putanju do foldera ili samo ime fajle

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Developers, developers, developers!

Convinced? {#}

Gdje da obavim preorder? {#}

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Gdje da obavim preorder? {#}

Looks legit.

http://www.windows8update.com/preorder-windows-8/

{#}

16 godina
pcsimke kaže...

Fora mi je kako predstavljaju neke opcije, kao copy path name revolucionarnima kao da su ih oni izmislili

istina je to je super stvar ja bez toga nebi mogao , koristim ih u total komanderu vec 8 godina

samo poznavajuci njih nece to napraviti do kraja, recimo u komanderu mogu kopirati cijelu putanju, putanju do foldera ili samo ime fajle

Od negdje tamo Norton Commandera (mislim negdje '92) imao si sličnu mogućnost no to nije to. Kada to staviš u standardni alat kao što su Windowsi, znači da se opća razina IT znanja digla na dovoljno visoku razinu da bakica iz Gubo Iza Guno iz pokrajine Donji Gnjec u zabačenom dijelu Uzbekistana shvaća što bi takvom naredbom mogla napraviti. I moram priznati, drago mi je da se sve više stavlja u Win da nemaš brige sa dodatnim alatima, jest da je napredak za ubit spor, ali to je cijena standardnog OS-a.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
17 godina

Nek više optimiziraju OS kako treba, neka se dogovore sami sa sobom gdje žele držati profile i podatke, malo simo malo tamo, pa kao da su mala djeca, a ne vrhunac it-a. Najsmiješnija stvar je stavljati na te "trake" copy/paste. Stvarno vrijedno upgrade-a OS-a.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

crtl + c/v puno brze od bilo kakve radnje sa misem

Ako te dvije radnje mapiraš na dva "palčana" dugmeta miša, opet miš pobjeđuje! :P

A i ostavlja ti drugu ruku za ostale radnje! :D

Svakom poklopcu lonac!
15 godina
neaktivan
Daleko je ms od vrhunca it-a.bilo bi lijepo imati tabove.
Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
protjeran

hocu tabove , da nemoram imat 892 prozora otvorena

boze mili, pa tko kaze da moras

http://sourceforge.net/projects/qttabbar/

mislim bilo bi lijepo da postoji nativna podrska za to, ali i kao za bolje kopiranje sa pauzom, za ovo postoji besplatno third party rjesenje, ja ne mislim cekati da se ovi majmuni iz MS-a sjete implementirati najosnovnije stvari

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 23:28 (grimyHR).
14 godina
neaktivan

E da je imati Expose i Spaces u Windows 8... A zapravo tko zna, koliko kopiraju od drugih možda će to naknadno i ubaciti :)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

Nije poanta da moram instalirati dodatni softver da bi dobio na nekoj funkcionalnosti. Onda radije instaliram neki punokrvi file manager, kao što su neki u ovoj temi već i rekli da koriste. Poanta je da to imam već ugrađeno, kao što to ima nautilus, dolphin, pcmanfm..., a ne u third party rješenjima.

15 godina
neaktivan
kach kaže...

Samo da ne mjenjaju defaultne ctrl + c i ctrl + v kombinacije,onda bu sve bilo ok.

Mene više brine da ne maknu old-school Control-Insert i Shift-Insert kombinacije. {#}

16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
grimyHR kaže...

Nije poanta da moram instalirati dodatni softver da bi dobio na nekoj funkcionalnosti. Onda radije instaliram neki punokrvi file manager, kao što su neki u ovoj temi već i rekli da koriste. Poanta je da to imam već ugrađeno, kao što to ima nautilus, dolphin, pcmanfm..., a ne u third party rješenjima.

ma znam, al zar ces radije cekati osmicu da to dobijes nego instalirati rjesenje sam zato jer su ovi u MS-u retardirani?

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

ma znam, al zar ces radije cekati osmicu da to dobijes nego instalirati rjesenje sam zato jer su ovi u MS-u retardirani?

Ne, jer ne koristim Windowse {#}.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice