VMware preuzima SUSE Linux?

poruka: 18
|
čitano: 3.683
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "VMware preuzima SUSE Linux?".
17 godina
Ufff koji ruzan GUI...
Think locally, act globally...
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
RE: VMware preuzima SUSE Linux?
SupremeCommander kaže...
Ufff koji ruzan GUI...

Ja sam ga neko vrijeme imao na laptopu (openSUSE) i mogu reci da je gui sve samo ne ruzan. A u ostalom, bar na Linuxu mozes staviti gui koji zelis.

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Hm, a za šta će VMware-u SUSE, nije mi jasno? Misle konkurirati RedHatu, možda nekad?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
Smooth Operator kaže...

Hm, a za šta će VMware-u SUSE, nije mi jasno? Misle konkurirati RedHatu, možda nekad?

Virtualizacija pod Linuxom? Imaju programere, imaju os, imaju sw... Ocekuj malo jaci proboj VMWarea pod linuxom u skoroj buducnosti...

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 8:32 (tnakir).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Virtualizacija pod Linuxom? Imaju programere, imaju os, imaju sw... Ocekuj malo jaci proboj VMWarea pod linuxom u skoroj buducnosti...

A da, nešto kao Hyper-V u Winsima. Hm, misliš li da će bit open-source/free?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
Smooth Operator kaže...
tnakir kaže...

A da, nešto kao Hyper-V u Winsima. Hm, misliš li da će bit open-source/free?

Tesko da ce biti free. Mislim da VMWare pod linuxom nema nekog konja za utrku s obzirom na konkurenciju. Bio je prije par mjeseci u mrezi tekst: usporedba virtualizacije na Win/Linux platformama. Koliko se sjecam VMWare nisu spominjali.

I'm going woo woo
17 godina
Smooth Operator kaže...

VMware ja sada baza RedHat.

Možda to žele promjeniti.

Dolje Matija Gubc
17 godina

Ajde napokon netko!

Čim je krenula priča o tome da Novel preuzima SuSE odmah sam znao da od toga neće biti ništa, čudo da ga nisu totalno upropastili, kao što sve upropaštavaju zadnjih 15 godina.

VMware-u je dosad podloga hipervizora bio nekakav okljaštreni redhat, sad će imati svoj SuSE. Nadam se da će podržavati razvoj openSUSE dsitribucije...

If at first you don't succeed; call it version 1.0

1 0 hvala 0
17 godina

Meni je cudno sto je Novel uopce prodao SUSE...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Meni je cudno sto je Novel uopce prodao SUSE...

Zašto? Novel uopće nije dobro poslovao sa SUSE...

Čak mogu reći da im je poslovanje bilo KATASTROFALNO...

In Control
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
SupremeCommander kaže...
Ufff koji ruzan GUI...

Ja sam ga neko vrijeme imao na laptopu (openSUSE) i mogu reci da je gui sve samo ne ruzan. A u ostalom, bar na Linuxu mozes staviti gui koji zelis.

Bugovci stave gnom desktop, pitam se zašto nisu stavili Kde ipak se instalira po defaultu, inače korisnik ima izbor birati između više sučelja. 

Evo slike kao dokaz da i suse tj linux može imati lijepo sučelje 

http://on-disk.com/images/screenshots/openSUSE_11.2-screenshot.jpg

možete si složiti kako želilte  kao naprimjer ovako 

http://fc05.deviantart.net/fs49/f/2009/166/5/e/OpenSuse_11_1_KDE_4_3_Plasma_by_redsilverjon.jpg

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
17 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

VMware-u je dosad podloga hipervizora bio nekakav okljaštreni redhat, sad će imati svoj SuSE. Nadam se da će podržavati razvoj openSUSE dsitribucije...

Hipervizor nije nikakva ogoljena verzija Linuxa, vec se podvarijanta Linuxa iskljucivo koristi kao CLI prema jezgri hipervizora.

VMware vec neko vrijeme vodi tihi rat s Linux zajednicom koja tvrdi kako je VMware prekrsio pravila koristenja Linuxa modificirajuci ga i prodavajucii takav proizvod kao komercijalni.

Cinjenica je takodjer kako srednjorocna strategija samog VMwarea jest da u potpunosti ukloni CLI, te da postojeci ESX i vSphere hipervizor u narednoj verziji u potpunosti ukine te predje na ESXi izvedbu koja nije opremljena CLI-em. Dokaz tome je VMwareovo upozorenje administratorima koje vec neko vrijeme vrijedi (od ESX 3.0 verzije nadalje) da minimaliziraju koristenje CLI-a te se okrenu koristenju vCenter konzole za administriranje virtualizacijskih servera. Stovise, spekulira se i s informacijom da je aktualna verzija 4.1 posljednja koja uopce ukljucuje CLI.

Are VMware shops ready to move from vSphere ESX to ESXi?

VMware ne cilja na SuSE zbog promjene jezgre svog hipervizora, vec zelja da se SuSE kao izrazito popularan Linux u enterprise okolinama bolje prilagodi koristenju u virtualnim okolinama, sto trenutno bas i nije slucaj. Potvrda je i nedavno objavljena vijest koju su zajednicki objavili VMware i Novell kako je konacno u ponudi i SuSE virtual appliance koji bolje koristi mogucnosti virtualizacije od dosadasnjih distribucija SuSE-a.

Suse Linux for VMware ships

Podsjecam i na cinjenicu da VMware trenutno ima 5 razlicitih virtualizacijskih rjesenja (ESX/vSphere, ESXi, Server, Workstation i Fusion za OSX), od kojih su dva besplatna - ESXi i Server, za koje je jedina komercijalna opcija Gold i Silver Support paket. SuSE ili bilo koji Linux kao platforma VMware-u jednostavno nije zanimljiva u smislu izrade proizvoda kojim ce ponudiiti jos jedno rjesenje u klasi Type II virtualizacijskih platformi jer je u tom segmentu najveca guzva na trzistu, a i VMware nije orjentiran na takva rjesenja u velikim korporacijama koje ionako preferiraju Type I platformu. 

Kratko pojasnjenje - Type I je hipervizor, odnosno, virtualizacijski softver koji radi izravno na hardveru (ESX, ESXi i vSphere, Citrix), dok Type II koriste OS kao podlogu za svoj rad (Server, Workstation, Fusion, VirtualBox, itd).

E, sad... druga je stvar sto ideja da VMware preuzme SuSE nije pretjerano odusevila IT struku. Moja osobna pretpostavka je da VMware jednostavno zeli ponuditi cjelovito rjesenje u cloud computingu koje ce izravno parirati Microsoftovom Azureu. Jer, iako vSphere nudi apsolutno najjacu platformu za cloud, sigurno je kako cijela prica nema tu tezinu koja je zeljena dok ne postoji potpuno serversko/aplikacijsko rjesenje koje ce privuci one korisnike koji su kod VMware-a za sada prilicno malo zastupljeni - SMB (Small & Mid-size Business), a koji upravo je najjace oruzje Microsofta i njegovog projekta Azure (SQL Server, Exchange & co u oblaku).

17 godina
ChrisB kaže...
redrum781 kaže...

Hipervizor nije nikakva ogoljena verzija Linuxa, vec se podvarijanta Linuxa iskljucivo koristi kao CLI prema jezgri hipervizora.

VMware vec neko vrijeme vodi tihi rat s Linux zajednicom koja tvrdi kako je VMware prekrsio pravila koristenja Linuxa modificirajuci ga i prodavajucii takav proizvod kao komercijalni.

Cinjenica je takodjer kako srednjorocna strategija samog VMwarea jest da u potpunosti ukloni CLI, te da postojeci ESX i vSphere hipervizor u narednoj verziji u potpunosti ukine te predje na ESXi izvedbu koja nije opremljena CLI-em. Dokaz tome je VMwareovo upozorenje administratorima koje vec neko vrijeme vrijedi (od ESX 3.0 verzije nadalje) da minimaliziraju koristenje CLI-a te se okrenu koristenju vCenter konzole za administriranje virtualizacijskih servera. Stovise, spekulira se i s informacijom da je aktualna verzija 4.1 posljednja koja uopce ukljucuje CLI.

Are VMware shops ready to move from vSphere ESX to ESXi?

VMware ne cilja na SuSE zbog promjene jezgre svog hipervizora, vec zelja da se SuSE kao izrazito popularan Linux u enterprise okolinama bolje prilagodi koristenju u virtualnim okolinama, sto trenutno bas i nije slucaj. Potvrda je i nedavno objavljena vijest koju su zajednicki objavili VMware i Novell kako je konacno u ponudi i SuSE virtual appliance koji bolje koristi mogucnosti virtualizacije od dosadasnjih distribucija SuSE-a.

Suse Linux for VMware ships

Podsjecam i na cinjenicu da VMware trenutno ima 5 razlicitih virtualizacijskih rjesenja (ESX/vSphere, ESXi, Server, Workstation i Fusion za OSX), od kojih su dva besplatna - ESXi i Server, za koje je jedina komercijalna opcija Gold i Silver Support paket. SuSE ili bilo koji Linux kao platforma VMware-u jednostavno nije zanimljiva u smislu izrade proizvoda kojim ce ponudiiti jos jedno rjesenje u klasi Type II virtualizacijskih platformi jer je u tom segmentu najveca guzva na trzistu, a i VMware nije orjentiran na takva rjesenja u velikim korporacijama koje ionako preferiraju Type I platformu. 

Kratko pojasnjenje - Type I je hipervizor, odnosno, virtualizacijski softver koji radi izravno na hardveru (ESX, ESXi i vSphere, Citrix), dok Type II koriste OS kao podlogu za svoj rad (Server, Workstation, Fusion, VirtualBox, itd).

E, sad... druga je stvar sto ideja da VMware preuzme SuSE nije pretjerano odusevila IT struku. Moja osobna pretpostavka je da VMware jednostavno zeli ponuditi cjelovito rjesenje u cloud computingu koje ce izravno parirati Microsoftovom Azureu. Jer, iako vSphere nudi apsolutno najjacu platformu za cloud, sigurno je kako cijela prica nema tu tezinu koja je zeljena dok ne postoji potpuno serversko/aplikacijsko rjesenje koje ce privuci one korisnike koji su kod VMware-a za sada prilicno malo zastupljeni - SMB (Small & Mid-size Business), a koji upravo je najjace oruzje Microsofta i njegovog projekta Azure (SQL Server, Exchange & co u oblaku).

Nisam ni rekao da je hipervizor linux, već da vmware za koristi dio linuxa. Fizički server prvo podiže modificirani kernel kao servisnu konzolu koja diže vmware hipervizor.

Naravno radi se o type 1 hipervizoru, kako si i pojasnio.

Što točno vmware namjerava sa SuSEom ne mogu nagađati, ali mislim da nisi daleko od istine... Ja se samo nadam da ćemo i dalje imati SLE i openSUSE

If at first you don't succeed; call it version 1.0
17 godina
neaktivan

Ja koristim OpenSuse na više strojeva, Desktop at home, par servera, na poslu dual boot sa win (suse 95% prema 5% win) i nadam se da ovo ne znači krah ove predobre distribucije

.Ubuntu mi nikad nije sjeo do kraja!!!

Tehnika narodu!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
daseparo kaže...

Ja koristim OpenSuse na više strojeva, Desktop at home, par servera, na poslu dual boot sa win (suse 95% prema 5% win) i nadam se da ovo ne znači krah ove predobre distribucije

.Ubuntu mi nikad nije sjeo do kraja!!!

Fedora rocks! ;)

16 godina
odjavljen

Upadam ko padobranac, ali kako bi se ovo moglo odraziti na performanse u igranju na virtualnom XP-u preko VMware-a na Linuxu i korištenje DirectX-a?

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Upadam ko padobranac, ali kako bi se ovo moglo odraziti na performanse u igranju na virtualnom XP-u preko VMware-a na Linuxu i korištenje DirectX-a?

Definiraj ovo boldano?

A opcenito gledano, za klijentske OS-ove koji hajcaju multimediju u VM nije namijenjen ESX/ESXi ni vSphere, ako govorimo o VMware-u, vec je za to zaduzen VMware View. Ali objektivno, XenDesktop osjetno je bolji po pitanju multimedije koliko god se VMware trudio.

17 godina

Igranje u virtuali je mazohizam. Odustani. Sta ti ide pod Wine-om ide, sto ne, jbg.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice