Ulaganja i dokapitalizacija Metroneta

poruka: 18
|
čitano: 2.035
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ulaganja i dokapitalizacija Metroneta".
17 godina

Nisu baš imali izbora nego dokapitalizirati, nije tajna da je Metronet u financijskim problemima i da traži strateškog partnera.

GB P35-DS3R || Intel E8200@3.2GHz || OCZ Gold XTC 2GB || nv 9600GT || chiftec 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ulaganja i dokapitalizacija Metroneta
NixHR kaže...

Nisu baš imali izbora nego dokapitalizirati, nije tajna da je Metronet u financijskim problemima i da traži strateškog partnera.

Točno, ako je suditi po nizu izvora iz kojih sam i ja dobio tu informaciju.
No, nije ni čudo da su u problemima. Svaka čast na njihovom poznavanju Cisco tehnologija, ali usluge im se nisu baš proslavile u praksi.
17 godina
Metronetovi stručni kadrovi

Mi smo prešli na Metronet pred 2-3 mjeseca nakon što smo čekali oko pola godina tijekom kojih je bilo nebrojeno obećanja "sljedeći tjedan". Telefoniju je slagal stariji gospodin koji je vjerojatno silom prilika otišel iz HT-a i jedini je koji me se kolko-tolko dojmio znanjem i pristupom. S njim je bio neki mladac "sistemas" koji trebao spojiti njihov router i konfigurirati ga za pristup Internetu. Osim što je bio živčan i nije se moglo s njim razgovarati, cijelo vrijeme je pokušavao doći do njihovog servera prije nego je spojio naš switch na njihov router, a većinu vremena je radio na način da mu netko iz centrale govori što da napravi. Metronet vjerojatno ima stručnih ljudi, ali očito ima i onih koji se snalaze ko riba na suhom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Metronetovi stručni kadrovi
southy kaže...

Mi smo prešli na Metronet pred 2-3 mjeseca nakon što smo čekali oko pola godina tijekom kojih je bilo nebrojeno obećanja "sljedeći tjedan". Telefoniju je slagal stariji gospodin koji je vjerojatno silom prilika otišel iz HT-a i jedini je koji me se kolko-tolko dojmio znanjem i pristupom. S njim je bio neki mladac "sistemas" koji trebao spojiti njihov router i konfigurirati ga za pristup Internetu. Osim što je bio živčan i nije se moglo s njim razgovarati, cijelo vrijeme je pokušavao doći do njihovog servera prije nego je spojio naš switch na njihov router, a većinu vremena je radio na način da mu netko iz centrale govori što da napravi. Metronet vjerojatno ima stručnih ljudi, ali očito ima i onih koji se snalaze ko riba na suhom...

Ja već evo imam metronet pola godine i nisam dugo čekao na dolazak....gospodin koji je došao je obavio vrlo kartko št je imao....ja se spojio..
i naravno krenuli su prvi porođajni problemi ali zahvaljujući metronetovoj službi koja bi mogla biti mrvu brža ,sam riješio sve probleme korak po korak...naravno ja
sam rješavao zajedno s njima jer se ponešto kužim u protokole i mreže i zato ja nemam primjedbi previše ,meni su čak što više odlični...
preko njih je i web stranica na koju sve bez problema dižem,brzine su kao i kod svih providera ,a cijene niže nego kod T-com-a,naravno možda im fali malo stručnijeg osoblja,mislim da imaju dva ili tri čovjeka koji kuže posao ali sve u svemu ,da bi iole riješavao danas neke probleme mrežnih protokola ,to moraš i poznavati,a
mišljenja sam da većina samo želi "daj spoji me i hoću da radi" .Ali ,zaključak je da sam ja zadovoljan s njima čak i prezadovoljan!Evo sad sam nako tri mjeseca imao
"pucanje veze" prije pola sata sam razgovarao s službenikom i riješeno za pola sata......stoga mislim da su problemi više u ljudima monopolu T-com-a koji sve potkopa
da bi uništio druge...a recimo B.net je po meni loš strašno.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan

Koliko se ja sjecam prije nekoliko tjedana svi koji su bili na Metronetu (znam da je centar Mandi na njima) nisu cijeli dan imali ni internet niti telefone. Ne znam tko moze platiti ustedu od mozda sto kuna po liniji kad ostanes cijeli dan bez telefona. Ja bih presao kad bi u takvim slucajevima isplatili odstetu od dnevnog RUC-a.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NixHR kaže...

Kad je to prvi put izašlo u javnost, bile su neke glasine da ih T-Scum kupuje. Jel ima šta u tome ? Hoćemo li još više nazad u monopol ?
17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Kad je to prvi put izašlo u javnost, bile su neke glasine da ih T-Scum kupuje. Jel ima šta u tome ? Hoćemo li još više nazad u monopol ?

Preveliki je to zalogaj za te male firmice. Iako se nama M San, Croatia Osiguranje i ostali koji su osnovali Metronet cine ogromnim mastodontima, jednogodisnja zarada HT-a (3,3 milijarde kuna prosle godine) je veca nego 10-godisnje zarade svih firmi koje su osnovale Metronet zajedno. Tu govorimo o 100 milijuna kuna dokapitalizacije, a HT na racunu a vista ima 2 milijarde kuna samo da "mu se nadje".
Kuzite li tu razliku?
17 godina
neaktivan

Razlog zbog kojeg većina korisnika čeka jako dugo da se netko pojavi da instalira uslugu je T-konj. Korisnici koji se žele prebaciti sa T-konja moraju prvo biti odjavljeni od T-konja a to oni sami obavljaju i logično da odugovlače. Drugi razlog su nepotpuno popunjeni ugovori pa im je i to razlog za odugovlačenje. Čisto sumnjam da će se Metronet prodati ali nije isključeno. Vlasnici Metroneta su investicijski fondovi pa ako im je do brze zarade onda će ga prodati.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
Preveliki je to zalogaj za te male firmice. Iako se nama M San, Croatia Osiguranje i ostali koji su osnovali Metronet cine ogromnim mastodontima, jednogodisnja zarada HT-a (3,3 milijarde kuna prosle godine) je veca nego 10-godisnje zarade svih firmi koje su osnovale Metronet zajedno. Tu govorimo o 100 milijuna kuna dokapitalizacije, a HT na racunu a vista ima 2 milijarde kuna samo da "mu se nadje".
Kuzite li tu razliku?

Oćeš reći da je Metronet sitan zalogaj za T-Scum ? Onda će ga samo prije progutati... T-Scumu je u interesu da otkupi svu konkurenciju...
17 godina

To će onda biti dobro za dioničare T-nečega:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je, al ja nisam jedan od njih.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Oćeš reći da je Metronet sitan zalogaj za T-Scum ? Onda će ga samo prije progutati... T-Scumu je u interesu da otkupi svu konkurenciju...

Ne, ne, dapace. Hocu reci da se T-comu niti ne mogu oduprijeti. Cak i da se ne zele prodati, to je toliko jaka firma da joj ne mogu niti nauditi. Toliko novca koliko treba da se naudi T-comu (barem 10-tak milijardi kuna) nemaju niti Todoric i Luka Rajic zajedno, a kamoli ove firme koje su ga osnovale.
17 godina
protjeran

Forza Metronet!

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2008 10:22 (Gion).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Previše ulazite u nepotrebne rasprave o ulaganjima,dokapitalizaciji i sl.

Ja sam 6 mjeseci na Metronetu i zasad je -odlično.

Samo u ovih 6 mjeseci sam uštedio sigurno 2000 kuna iz razloga da sam ovaj paket što imam na Metronetu plaćao T-comu,oderali bi me do kože.Sve mi radi bez greške,a instalacija je trajala 10 minuta.Više vremena je trebalo momku da ispuni radni nalog i da usput malo popričamo.Dakle,ljudi-dok ide-ide.Ja se ne opterećujem višim interesima nekih firmi već gledam telefonski račun,a on glasi u posljednjih 6 mjeseci 120 kn!!!I to flat internet,flat voice(neograničeno prema fiksnim mrežama),pretplata,brzina uvijek onakva kakva treba biti.

Naredno razdoblje fiksni račun bi trebao biti 220 kn,ali se ne bih iznenadio da Metronet ugodno iznenadi povećanjem brzine za istu cijenu ili uključenje još dodatnih usluga.

Još jednom-ne gledajte u budućnost već uzmite sad što vam se pruža,a za godinu dana........uuuuuuuuuu pa gdje je to!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

metronet imam od 1 mjeseca, čekao sam kakvih 1,5-2 mjeseca.problema nemam osim onog jednog kad je bio ispad.

a što se tiće T-Coma, pogledajte sad ovo što se događa u njemačkoj.šta mislite da su ih svi dioničari tužili, poslije izgubljene parnice bili bi prisiljeni prodati sve šta imjaju u svim zemljama.

t-com je kod nas u plusu i to debelom, a pogledajte izvješče za poslovanje u njemačkoj.šuška se da je tamo u minusu eura koliko kod nas u plusu u kunama.

a kad uđemo u EU, vlada će morati ukinuti monopol T-Com-u.i više neće biti monopolist.ako bude pokušao, u EU postoji komisija kojoj se može prijaviti pa će plačati kazne.

neka uživaju još ovih dvije ili tri godine.

po mojoj procjeni za dvije do tri godine izgubit će još 10-20 % korisnika.

sad ih imaju kakvih 75-80 %.

ili će morati spustiti cijene drastično ili će ostati bez korisnika.

sumnjam da će t-com moći kupiti metronet.jer onda nema tržišnog natjecanja!

17 godina
virtualAThome kaže...
Enkidu kaže...

Ne, ne, dapace. Hocu reci da se T-comu niti ne mogu oduprijeti. Cak i da se ne zele prodati, to je toliko jaka firma da joj ne mogu niti nauditi. Toliko novca koliko treba da se naudi T-comu (barem 10-tak milijardi kuna) nemaju niti Todoric i Luka Rajic zajedno, a kamoli ove firme koje su ga osnovale.
 Ne kontam zašto bi htjeli nauditi T-com ili zašto bi morali prodati ako ova ima dosta love, zašto onda MS ne kupi Yahoo njima bar nije problem lova. Samo me zanima kako se može 'nauditi' T-comu sa 10 miliardi i kako si došao do te cifre??
17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...
 Ne kontam zašto bi htjeli nauditi T-com ili zašto bi morali prodati ako ova ima dosta love, zašto onda MS ne kupi Yahoo njima bar nije problem lova. Samo me zanima kako se može 'nauditi' T-comu sa 10 miliardi i kako si došao do te cifre??

Ja ne kontam kakvo je to pitanje "zasto bi htjeli nauditi T-comu"? To je kao da pitas zasto bi Toyota htjela nauditi GM-u ili Volkswagenu. Pa nalaze se u istoj grani privrede i pad jednog znaci rast drugog.

Vezano za pitanje zasto bi morali prodati.
Onaj koji ima dovoljno novaca moze si priustiti jaci pritisak na trziste (nove usluge, jaca reklama i sl.) i samim time jaca firma zaradjuje vise po ulozenom novcu nego manja. Naravno da ako Metronet i u slijedecih nekoliko godina ne pocne donositi onoliko novaca po ulozenom koliko danas donosi HT, da ce svim tim ulagacima biti bolje da kupe dionice HT-a. Nemoj misliti da ti ljudi to rade jer ne vole monopol ili zato sto su moralni, rade to iskljucivo radi novca i nemoj se zanositi da su oni na tvojoj strani.

10 milijardi kn je minimum kojim mozes napasti firmu velicine 24 milijarde kn. Da to pojednostavimo, zamisli se da se nalazis u selu od 100 kuca i netko vec ima supermarket vrijedan 240.000 EUR. Ti ispod 100.000 EUR nemas sta ni razmisljati da ces konkurirati tom ducanu. Cak i sa 100.000 EUR moras raditi duplo jace, biti duplo pristojniji, nuditi usluge koje drugi ducan nema itd. I jos uvijek ne biti siguran da ces uspijeti ih natjerati da zatvore, sto je uvijek cilj u poslu - propast konkurencije.
17 godina

Imam prijatelja koji radi u jednoj od suvlasnika metroneta i on mi je rekao da je vodafone kupio metronet, ili da pregovaraju o kupnji, još je rekao da im je metronet zlatna koka, što će reći da je profotabilno.

Ne znaš se izraziti ne kaže se nauditi nekoj firmi , valjda si mislio da preuzme dio tržišta od konkurenta, iako opslužuju isti tržišni segment rast jedne firme ne mora biti na uštrb druge (konkurenta) valjda se tržište može širiti, rasti, pa prema tome obje firme mogu rasti, mogu se širiti na nova tržišta koja još niko nije osvojio i sl. Što se tiče veće firme i profitabilnosti u odnosu na manju nije pravilo da veća firma donosi veću zaradu po uloženom, ja ne znam koliko HT donosi po uloženom jer nemam njihvih udjela, ali znam da je jedino u Hrvatskoj poslovalo pozitivno, na svim drugim tržištima u Europi je poslovalo s gubicima, pa mi onda reci koliko su njihovi dioničari dobili dividende (nula), a veće su od Hrvatskog...

A da je HT vlasnik Metroneta ne bi bio monopolist, narmala da svi rade za profit, valjda bi se zvale neprofitne da ne rade:)

Za ovo zadnje svako tržište ima neke barijere, neke su tržišne neke zakonske,  i ako ne možeš konkurirati onda ulažeš negdje drugo, istražuješ tržište i na kraju izračunaš jeli možeš se nositi s konkurencijom, jeli ti se isplati i ako da za koliko i sl., ali ne bubati 10 milijardi i ostati živ, što nisi rekoa 100 milijardi isto ti je kad bubaš. Mislio sam da mi rekneš koje si metode koristio, jer da bi nekome konkurirao lova nije jedini i odlučujući faktor.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice