Nisu baš imali izbora nego dokapitalizirati, nije tajna da je Metronet u financijskim problemima i da traži strateškog partnera.
Nisu baš imali izbora nego dokapitalizirati, nije tajna da je Metronet u financijskim problemima i da traži strateškog partnera.
Mi smo prešli na Metronet pred 2-3 mjeseca nakon što smo čekali oko pola godina tijekom kojih je bilo nebrojeno obećanja "sljedeći tjedan". Telefoniju je slagal stariji gospodin koji je vjerojatno silom prilika otišel iz HT-a i jedini je koji me se kolko-tolko dojmio znanjem i pristupom. S njim je bio neki mladac "sistemas" koji trebao spojiti njihov router i konfigurirati ga za pristup Internetu. Osim što je bio živčan i nije se moglo s njim razgovarati, cijelo vrijeme je pokušavao doći do njihovog servera prije nego je spojio naš switch na njihov router, a većinu vremena je radio na način da mu netko iz centrale govori što da napravi. Metronet vjerojatno ima stručnih ljudi, ali očito ima i onih koji se snalaze ko riba na suhom...
Mi smo prešli na Metronet pred 2-3 mjeseca nakon što smo čekali oko pola godina tijekom kojih je bilo nebrojeno obećanja "sljedeći tjedan". Telefoniju je slagal stariji gospodin koji je vjerojatno silom prilika otišel iz HT-a i jedini je koji me se kolko-tolko dojmio znanjem i pristupom. S njim je bio neki mladac "sistemas" koji trebao spojiti njihov router i konfigurirati ga za pristup Internetu. Osim što je bio živčan i nije se moglo s njim razgovarati, cijelo vrijeme je pokušavao doći do njihovog servera prije nego je spojio naš switch na njihov router, a većinu vremena je radio na način da mu netko iz centrale govori što da napravi. Metronet vjerojatno ima stručnih ljudi, ali očito ima i onih koji se snalaze ko riba na suhom...
Koliko se ja sjecam prije nekoliko tjedana svi koji su bili na Metronetu (znam da je centar Mandi na njima) nisu cijeli dan imali ni internet niti telefone. Ne znam tko moze platiti ustedu od mozda sto kuna po liniji kad ostanes cijeli dan bez telefona. Ja bih presao kad bi u takvim slucajevima isplatili odstetu od dnevnog RUC-a.
Razlog zbog kojeg većina korisnika čeka jako dugo da se netko pojavi da instalira uslugu je T-konj. Korisnici koji se žele prebaciti sa T-konja moraju prvo biti odjavljeni od T-konja a to oni sami obavljaju i logično da odugovlače. Drugi razlog su nepotpuno popunjeni ugovori pa im je i to razlog za odugovlačenje. Čisto sumnjam da će se Metronet prodati ali nije isključeno. Vlasnici Metroneta su investicijski fondovi pa ako im je do brze zarade onda će ga prodati.
To će onda biti dobro za dioničare T-nečega:)
Je, al ja nisam jedan od njih.
Forza Metronet!
Previše ulazite u nepotrebne rasprave o ulaganjima,dokapitalizaciji i sl.
Ja sam 6 mjeseci na Metronetu i zasad je -odlično.
Samo u ovih 6 mjeseci sam uštedio sigurno 2000 kuna iz razloga da sam ovaj paket što imam na Metronetu plaćao T-comu,oderali bi me do kože.Sve mi radi bez greške,a instalacija je trajala 10 minuta.Više vremena je trebalo momku da ispuni radni nalog i da usput malo popričamo.Dakle,ljudi-dok ide-ide.Ja se ne opterećujem višim interesima nekih firmi već gledam telefonski račun,a on glasi u posljednjih 6 mjeseci 120 kn!!!I to flat internet,flat voice(neograničeno prema fiksnim mrežama),pretplata,brzina uvijek onakva kakva treba biti.
Naredno razdoblje fiksni račun bi trebao biti 220 kn,ali se ne bih iznenadio da Metronet ugodno iznenadi povećanjem brzine za istu cijenu ili uključenje još dodatnih usluga.
Još jednom-ne gledajte u budućnost već uzmite sad što vam se pruža,a za godinu dana........uuuuuuuuuu pa gdje je to!
metronet imam od 1 mjeseca, čekao sam kakvih 1,5-2 mjeseca.problema nemam osim onog jednog kad je bio ispad.
a što se tiće T-Coma, pogledajte sad ovo što se događa u njemačkoj.šta mislite da su ih svi dioničari tužili, poslije izgubljene parnice bili bi prisiljeni prodati sve šta imjaju u svim zemljama.
t-com je kod nas u plusu i to debelom, a pogledajte izvješče za poslovanje u njemačkoj.šuška se da je tamo u minusu eura koliko kod nas u plusu u kunama.
a kad uđemo u EU, vlada će morati ukinuti monopol T-Com-u.i više neće biti monopolist.ako bude pokušao, u EU postoji komisija kojoj se može prijaviti pa će plačati kazne.
neka uživaju još ovih dvije ili tri godine.
po mojoj procjeni za dvije do tri godine izgubit će još 10-20 % korisnika.
sad ih imaju kakvih 75-80 %.
ili će morati spustiti cijene drastično ili će ostati bez korisnika.
sumnjam da će t-com moći kupiti metronet.jer onda nema tržišnog natjecanja!
Imam prijatelja koji radi u jednoj od suvlasnika metroneta i on mi je rekao da je vodafone kupio metronet, ili da pregovaraju o kupnji, još je rekao da im je metronet zlatna koka, što će reći da je profotabilno.
Ne znaš se izraziti ne kaže se nauditi nekoj firmi , valjda si mislio da preuzme dio tržišta od konkurenta, iako opslužuju isti tržišni segment rast jedne firme ne mora biti na uštrb druge (konkurenta) valjda se tržište može širiti, rasti, pa prema tome obje firme mogu rasti, mogu se širiti na nova tržišta koja još niko nije osvojio i sl. Što se tiče veće firme i profitabilnosti u odnosu na manju nije pravilo da veća firma donosi veću zaradu po uloženom, ja ne znam koliko HT donosi po uloženom jer nemam njihvih udjela, ali znam da je jedino u Hrvatskoj poslovalo pozitivno, na svim drugim tržištima u Europi je poslovalo s gubicima, pa mi onda reci koliko su njihovi dioničari dobili dividende (nula), a veće su od Hrvatskog...
A da je HT vlasnik Metroneta ne bi bio monopolist, narmala da svi rade za profit, valjda bi se zvale neprofitne da ne rade:)
Za ovo zadnje svako tržište ima neke barijere, neke su tržišne neke zakonske, i ako ne možeš konkurirati onda ulažeš negdje drugo, istražuješ tržište i na kraju izračunaš jeli možeš se nositi s konkurencijom, jeli ti se isplati i ako da za koliko i sl., ali ne bubati 10 milijardi i ostati živ, što nisi rekoa 100 milijardi isto ti je kad bubaš. Mislio sam da mi rekneš koje si metode koristio, jer da bi nekome konkurirao lova nije jedini i odlučujući faktor.