UAC namjerno živcira

poruka: 32
|
čitano: 4.392
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "UAC namjerno živcira".
17 godina
UAC namjerno živcira

Ideja nije loša, ali realizacija je za ubit se. Trebali su ponuditi barem izbor predefiniranog administratora, usera i slično. Jer je smiješno da kada podešavaš mrežu ili takve neke mizerne postavke moraš 10x kliknuti DA. Realizacija je jednaka dreku. Koji je smisao toga svega kad svejedno postoji desni klik i RUN AS ADMINISTRATOR????

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: UAC namjerno živcira

UAC, nekompatibilnost sa nekim jako raširenim i često korištenim aplikacijama, jako trošenje baterije prijenosnika i slična živciranja pomogla su mi da donesem konačnu odluku: vraćam se na XP Pro....

17 godina
neaktivan

A mrežu podešavaš 7-8 puta dnevno? :D

Ako radiš neke šire preinake sistema onda UAC privremeno isključiš.

Nekompatibilnost programa, kako se očituje? I koji programi? - Većina proizvođača softvera izdala je patcheve koji ispravljaju probleme (ako postoje).

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
UAC namjerno živcira

...ili ga jednostavno deaktiviras

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

...ili ga jednostavno deaktiviras

a cemu ga onda stavljat ako ce ga neki priglupi korisnik jednostavno deaktivirati? Kuzi uopce netko sto zelim reci?

17 godina
neaktivan
UAC namjerno živcira

ma zaboravio sam misionara quotat, cemu se vracat na xp ako mu samo UAC smeta

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Visual Studio 2003 i SQL Server 2000 ne rade dobro na Visti, od čega se ovaj drugi neće uopće instalira.

Za Visual Studio 2003 Microsoft ne planira izdat nikakvu zakrpu, nego eto imaš Virtual PC i na njemu XP, pa radi s tim ili nadogradi projekt na VS 2005 ili sad 2008 (koji treba i kupit uz to, osim ako nemaš pretplatu na MSDN paket kakav). To nije baš kao instalirat novu verziju Officea pa otvorit stari Wordov dokument u njoj. Treba uzet pa testirat, ovo ono, ako je za išta ozbiljno, to ne igra... A programiranje pod Virtual PC-om je poseban "gušt".

Za VS 2003 na netu ima savjeta kako da možeš i radit pod Vistom, uz hrpu zajebancije, a jedan od preduvjeta da moraš isključiti UAC.

Pa ako Microsoft ne daje podršku za nešto što je izašlo prije nekoliko godina i na čemu su ljudi napisali hrpu projekata diljem svijeta, onda bih trebao vjerovati da je s ostalim softverom sve bajno...

17 godina
neaktivan
UAC namjerno živcira

Mene sigurno nije nikad zivcirao... mozda zato jer sam ga ugasio 15 sekundi nakon zavrsene instalacije?! :D

A jos bolja je opcija koju sam vidio na netu u zadnje vrijeme, pomocu jednog programcica slicnog nLite-u za XP... a to je potpuno micanje te gluposti iz instalacije, zajedno uz Win.Defender i Win.Firewall...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AnteM kaže...

Visual Studio 2003 i SQL Server 2000 ne rade dobro na Visti, od čega se ovaj drugi neće uopće instalira.

Za Visual Studio 2003 Microsoft ne planira izdat nikakvu zakrpu, nego eto imaš Virtual PC i na njemu XP, pa radi s tim ili nadogradi projekt na VS 2005 ili sad 2008 (koji treba i kupit uz to, osim ako nemaš pretplatu na MSDN paket kakav). To nije baš kao instalirat novu verziju Officea pa otvorit stari Wordov dokument u njoj. Treba uzet pa testirat, ovo ono, ako je za išta ozbiljno, to ne igra... A programiranje pod Virtual PC-om je poseban "gušt".

Za VS 2003 na netu ima savjeta kako da možeš i radit pod Vistom, uz hrpu zajebancije, a jedan od preduvjeta da moraš isključiti UAC.

Pa ako Microsoft ne daje podršku za nešto što je izašlo prije nekoliko godina i na čemu su ljudi napisali hrpu projekata diljem svijeta, onda bih trebao vjerovati da je s ostalim softverom sve bajno...

Pa sad... ipak je to prastara tehnika... mislim tko jos koristi VS 2003, kad ljudi imaju love za spaljivat da kupuju VS 2008 jer se M$-u eto ne da pisat patcheve... :D :D

U biti sta ne mozes dual bootat?  znam da je tlaka, ali ajde... bolje i to od programiranja pod Virtual PC-om...

A sta se UAC-a tice, zar ima jos netko kome je to upaljeno??  i bolje pitanje bi bilo zašto?  pa što nije Vista najsigurniji OS koji je ikad izasao iz M$-a?
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

A jos bolja je opcija koju sam vidio na netu u zadnje vrijeme, pomocu jednog programcica slicnog nLite-u za XP... a to je potpuno micanje te gluposti iz instalacije, zajedno uz Win.Defender i Win.Firewall...

Mislis vLite?
to je btw od istog autora kao i nLite...

I am Locutus of Borg. Your life as it has been is over. From this time forward,
you will service...us!
17 godina
neaktivan

da mogu mislit .. 100% su to namjerno napravili ..

znamisljam scenu di menađeri mozgaju kako da natjeraju korisnike da ne koriste admin account i onda cross ko iz vedra neba kaže -> ajmo napravit tu jednu stvar koja će nevjerojatno živcirat.. i grohoto se nasmije... aHaHaHaHaHaaa!!!! ko vještica

Life is a projection of ones conciousness on the outside world.
17 godina
neaktivan

uostalom jel nije taj celavi na slici steve balmer?

Life is a projection of ones conciousness on the outside world.
17 godina
neaktivan
UAC namjerno živcira

Hm, ja uopće nemam problema s UAC.

Ne koristim Windowse ... :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Windows Server 2003 Service Pack 2 je najbolji Microsoftov OS do dana današnjeg, smiješan mi je pokušaj, instalirati Vistu ili Xp, kraj ovakvog OS-a,

Poštovanje.

17 godina
neaktivan
AnteM kaže...

Huh? A zašto koristiš VS 2003? I u čemu se razlikuje tvoj projekt u 2003 od projekta u 2008? Praktički je sve bitno isto (osim project filea).

Ako radiš iole ozbiljan posao onda ti je cijena VS2008 beznačajna. Ako si student imaš ga besplatno, a ako tek počinješ nešto bez ikakvog budžeta onda svejedno imaš i besplatne verzije svih tih alata koje rade apsolutno sve kako treba i ne nedostaju im mogućnosti.
Programiram već 15 godina, a u .NET-u već 6 i nisam još naišao na potrebu da koristim stari VS niti da ga nemam zašto kupiti.

Možeš li konkretno pojasniti što te spriječava da koristiš 2008?

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže..
Huh? A zašto koristiš VS 2003? I u čemu se razlikuje tvoj projekt u 2003 od projekta u 2008? Praktički je sve bitno isto (osim project filea).

Ako radiš iole ozbiljan posao onda ti je cijena VS2008 beznačajna. Ako si student imaš ga besplatno, a ako tek počinješ nešto bez ikakvog budžeta onda svejedno imaš i besplatne verzije svih tih alata koje rade apsolutno sve kako treba i ne nedostaju im mogućnosti.
Programiram već 15 godina, a u .NET-u već 6 i nisam još naišao na potrebu da koristim stari VS niti da ga nemam zašto kupiti.

Nije stvar u cijeni Visual Studija, ionako u firmama di radimo imamo MSDN pretplate valjda, nego u tome da imaš projekte napravljene u .NET 1.1 i s njim pripadajućim VS 2003. Recimo da imaš napraviti neke promjene na tome, nije li skupo to prebacivati u .NET 2.0 ili 3.5, čisto zato što je izašao VS 2008 ili zato što je tu Vista. Lako je to portat, nego je još gore što nisi siguran radi li to 100 %, pa onda treba i testirati.

17 godina
neaktivan

Još da dodam, kako Vista radi, mislim da je najbolji način da ljude potjera na Linux.

Barem na njemu radi više programa za Windowse nego na Visti... :)

17 godina
zbuzanic kaže...

Ideja nije loša, ali realizacija je za ubit se. Trebali su ponuditi barem izbor predefiniranog administratora, usera i slično. Jer je smiješno da kada podešavaš mrežu ili takve neke mizerne postavke moraš 10x kliknuti DA. Realizacija je jednaka dreku. Koji je smisao toga svega kad svejedno postoji desni klik i RUN AS ADMINISTRATOR????

UAC je tu da bi korisnik mogao da spreči izmenu sistema koju pokušava da izvrši neki maliciozni program. Kada kažeš "Run as administrator", podrazumeva se da želiš da se desi šta god da taj program radi.

Što se tiče "pravog" administratora za koga ne važi UAC i ima još neke dodatne mogućnosti, postoji ali je po defaultu isključen. Evo kako ga omogućiti (sa ExtremeTecha):

In Vista Ultimate or Business editions, right-click it in the Management Console (right-click Computer and click Manage, then choose Local Users and Groups/Users) and select Properties. Uncheck Account is disabled and it'll show up in the control panel. That's the super-mega-ultimate account. Don't have Ultimate? Click Start, type cmd, right-click the cmd.exe item at top, and choose Run as administrator. Type net user administrator /active:yes and log off. The Administrator account now shows up on the welcome screen.

Što se tiče samog UAC-a, ne mogu da kažem da mi je bio od velike koristi jer sam za godinu dana njime jedno dva puta zaustavio stvari koje nije trebalo i to je to, tako da zaista više liči na iritaciju nego korisnu mogućnost, samo slična stvar postoji i u drugim OS-evima i sigurno da nisu svi oni zajedno sa MS-om ludi što to prave. Takođe, mislim da je čista glupost i nemar programera to što je gotovo svaka aplikacija tražila administratorska ovlašćenja za instalaciju, a mnoge, koje ni u kom slučaju nisu sistemski utility, i za normalan rad i treba nešto uraditi povodom toga. E sad, sumnjam da je baš bio cilj nervirati ljude, no verujem da su bili svesni da će UAC mnoge živcirati.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2008 0:00 (Ivan(4)).
17 godina
neaktivan
AnteM kaže...

Još da dodam, kako Vista radi, mislim da je najbolji način da ljude potjera na Linux.

Barem na njemu radi više programa za Windowse nego na Visti... :)

Da, to sigurno, započnimo od officeaSmijeh....
A što se tiće UAC-a, on je napravljen jer su se korisnici žalili na sigurnost Xp-a, pa su sad namjerno to stavili na Vistu, e al sad nam ni tako nije dobro... - a tko ga neće nek isključi... il nek prijeđe na LinuxSmijeh

bobo desmra
17 godina
UAC namjerno živcira

Mene ne živcira. Već sam navikao da me pita kad instaliram neki program ili pokrećem nešto, iako radim pod local admin accountom.

GB P35-DS3R || Intel E8200@3.2GHz || OCZ Gold XTC 2GB || nv 9600GT || chiftec 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo... ja imam Linux i super mi je.

Samo ne kužim kak to da taj UAC ljude toliko smeta - kaj se ne radi o istoj stvari kao kad te sudo traži password.

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan
AnteM kaže...
naxeem kaže..

Nije stvar u cijeni Visual Studija, ionako u firmama di radimo imamo MSDN pretplate valjda, nego u tome da imaš projekte napravljene u .NET 1.1 i s njim pripadajućim VS 2003. Recimo da imaš napraviti neke promjene na tome, nije li skupo to prebacivati u .NET 2.0 ili 3.5, čisto zato što je izašao VS 2008 ili zato što je tu Vista. Lako je to portat, nego je još gore što nisi siguran radi li to 100 %, pa onda treba i testirati.

Moraš se više informirati. Informiranje se očekuje od jednog programera. Dakle: ne trebaš ništa portati; VS2008 bez ikakvih problema radi s 1.1, 2.0 i 3.5 projektima.

17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

Evo... ja imam Linux i super mi je.

Samo ne kužim kak to da taj UAC ljude toliko smeta - kaj se ne radi o istoj stvari kao kad te sudo traži password.

Da, ali problem je što Windows korisnici to prvi put vide. :) 

Core2Duo2 kaže...
 Da, to sigurno, započnimo od officeaSmijeh....
A što se tiće UAC-a, on je napravljen jer su se korisnici žalili na sigurnost Xp-a, pa su sad namjerno to stavili na Vistu, e al sad nam ni tako nije dobro... - a tko ga neće nek isključi... il nek prijeđe na LinuxSmijeh

A Linux to nema? Nevinašce - lol

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2008 12:24 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...

ma zaboravio sam misionara quotat, cemu se vracat na xp ako mu samo UAC smeta

Možda si propustio zapaziti. Osim UAC-a naveo sam i određene nekompatibilnosti. Da budem konkretniji - bavim se poslovima koji zahtjevaju određene programske pakete koji se integriraju u ACAD. Niti jedan ne radi na Visti. Također na Visti kod mene uz probleme rade i neke Acronisove aplikacije....
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
 Moraš se više informirati. Informiranje se očekuje od jednog programera. Dakle: ne trebaš ništa portati; VS2008 bez ikakvih problema radi s 1.1, 2.0 i 3.5 projektima.

Sapienti sat

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Hmmmmm...recimo  da radim ozbiljan posao. Znači imam .NET 1.1 3rd party kupljene i aktivirane kontrole, COM kontrole koje imaju izgrađene interfejse (axNesto.dll) i aplikaciju instaliranu kod više korisnika u više gradova (ili čak država) bivše nam domovine. Da ne kažem da između 1.1 i 2.0 IMA promjena. U resolvanju DNS-a npr. Al ti to ne bi znao. Ti naime radeći na ozbiljnim projektima poput programa za videoteke vjerovatno ne nailaziš na takve probleme.

17 godina
neaktivan

Nikada ne znaš s kime pričaš, pa ti takvi komentari o tome što ja radim zaista izgledaju smiješni. Ako te baš zanima, budget za trenutni projekt je blizu 350 prosječnih mjesečnih plaća u RH...

Ono što sam htio reći spominjući ozbiljnost posla nije da ti ne radiš ozbiljan posao (to ne mogu znati), već da je cifra od par tisuća dolara za sav softver koji ti treba zanemariv trošak za bilo koji iole ozbiljniji projekt.

VS 2008 podržava razvoj u svim starijim tehnologijama i ne uzrokuje probleme na nikakvim komponentama. Iz tog razloga je korištenje legacy softvera nepotrebno. Bugovi i problemi te verzije ionako su sami po sebi dovoljni.

Nego, razlikuješ li verziju frameworka od verzije IDE-a? Znaš li kako radi .NET, VS...?

Ja nigdje nisam ni spomenuo prijelazak s .NET 1.1 na 2.0 nego prijelazak s IDE-a na IDE. Jesi li ikada radio s Visual Studiom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2008 23:55 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem pita...

Ja nigdje nisam ni spomenuo prijelazak s .NET 1.1 na 2.0 nego prijelazak s IDE-a na IDE. Jesi li ikada radio s Visual Studiom?

naxeem kaže...
    "Dakle: ne trebaš ništa portati; VS2008 bez ikakvih problema radi s 1.1, 2.0 i 3.5 projektima"
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja vidim 2.0, 3.0 i 3.5 od mogućih target frameworkova. .NET 1.1 je instaliran, ali se ne vidi u VS 2008.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2008 10:43 (AnteM).
17 godina
neaktivan

Aaaah, oprosti onda. Baš sam budala. Cijelo vrijeme mislim da je 1.1 uključen u multitargetings obzirom da 3.0 uopće nisam računao pod verziju, a sjetim se da sam vidio 3 opcije tamo.

Neki kolege rade s 1.1 u novom VS-u i na Visti pa ću se raspitati kako. --- Još jednom isprike za brzopletost s ovim.

EDIT: raspitao se

Na dijelovima gdje je nužno još raditi 1.1 koristi se VS 2003, dok je većina toga, kao što sam i mislio, prebačena u .NET 2.0.

Lista promjena iz 1.1 u 2.0 koje se ne mogu konvertirati uz minimalan trud je malena, pa prijelaz i nije bio neki problem u scenarijima koji se koriste ovdje. Naravno, napominjem da je sve pisano po standardima, uz par iznimki gdje se koristi unmanaged kod da bi se između ostalog izbjegle nekompatibilnosti.

Izgleda da VS 2003 doduše radi bez problema na Visti. UAC je isključen na toj mašini bio u startu jer su nastajali problemi s otvaranjem projekata koji nisu u defaultnim lokacijama, ali je pažljivim podešavanjem moguće uključiti i UAC da radi bez problema..

Dakle, VS2003 radi, ali uz neke komplikacije s UAC-om ako je uključen.

Multitargeting u VS2008 zaista ne podržava 1.1.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2008 12:16 (naxeem).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice