Ideja nije loša, ali realizacija je za ubit se. Trebali su ponuditi barem izbor predefiniranog administratora, usera i slično. Jer je smiješno da kada podešavaš mrežu ili takve neke mizerne postavke moraš 10x kliknuti DA. Realizacija je jednaka dreku. Koji je smisao toga svega kad svejedno postoji desni klik i RUN AS ADMINISTRATOR????
UAC, nekompatibilnost sa nekim jako raširenim i često korištenim aplikacijama, jako trošenje baterije prijenosnika i slična živciranja pomogla su mi da donesem konačnu odluku: vraćam se na XP Pro....
A mrežu podešavaš 7-8 puta dnevno? :D
Ako radiš neke šire preinake sistema onda UAC privremeno isključiš.
Nekompatibilnost programa, kako se očituje? I koji programi? - Većina proizvođača softvera izdala je patcheve koji ispravljaju probleme (ako postoje).
...ili ga jednostavno deaktiviras
...ili ga jednostavno deaktiviras
a cemu ga onda stavljat ako ce ga neki priglupi korisnik jednostavno deaktivirati? Kuzi uopce netko sto zelim reci?
ma zaboravio sam misionara quotat, cemu se vracat na xp ako mu samo UAC smeta
Visual Studio 2003 i SQL Server 2000 ne rade dobro na Visti, od čega se ovaj drugi neće uopće instalira.
Za Visual Studio 2003 Microsoft ne planira izdat nikakvu zakrpu, nego eto imaš Virtual PC i na njemu XP, pa radi s tim ili nadogradi projekt na VS 2005 ili sad 2008 (koji treba i kupit uz to, osim ako nemaš pretplatu na MSDN paket kakav). To nije baš kao instalirat novu verziju Officea pa otvorit stari Wordov dokument u njoj. Treba uzet pa testirat, ovo ono, ako je za išta ozbiljno, to ne igra... A programiranje pod Virtual PC-om je poseban "gušt".
Za VS 2003 na netu ima savjeta kako da možeš i radit pod Vistom, uz hrpu zajebancije, a jedan od preduvjeta da moraš isključiti UAC.
Pa ako Microsoft ne daje podršku za nešto što je izašlo prije nekoliko godina i na čemu su ljudi napisali hrpu projekata diljem svijeta, onda bih trebao vjerovati da je s ostalim softverom sve bajno...
Mene sigurno nije nikad zivcirao... mozda zato jer sam ga ugasio 15 sekundi nakon zavrsene instalacije?! :D
A jos bolja je opcija koju sam vidio na netu u zadnje vrijeme, pomocu jednog programcica slicnog nLite-u za XP... a to je potpuno micanje te gluposti iz instalacije, zajedno uz Win.Defender i Win.Firewall...
Visual Studio 2003 i SQL Server 2000 ne rade dobro na Visti, od čega se ovaj drugi neće uopće instalira.
Za Visual Studio 2003 Microsoft ne planira izdat nikakvu zakrpu, nego eto imaš Virtual PC i na njemu XP, pa radi s tim ili nadogradi projekt na VS 2005 ili sad 2008 (koji treba i kupit uz to, osim ako nemaš pretplatu na MSDN paket kakav). To nije baš kao instalirat novu verziju Officea pa otvorit stari Wordov dokument u njoj. Treba uzet pa testirat, ovo ono, ako je za išta ozbiljno, to ne igra... A programiranje pod Virtual PC-om je poseban "gušt".
Za VS 2003 na netu ima savjeta kako da možeš i radit pod Vistom, uz hrpu zajebancije, a jedan od preduvjeta da moraš isključiti UAC.
Pa ako Microsoft ne daje podršku za nešto što je izašlo prije nekoliko godina i na čemu su ljudi napisali hrpu projekata diljem svijeta, onda bih trebao vjerovati da je s ostalim softverom sve bajno...
A jos bolja je opcija koju sam vidio na netu u zadnje vrijeme, pomocu jednog programcica slicnog nLite-u za XP... a to je potpuno micanje te gluposti iz instalacije, zajedno uz Win.Defender i Win.Firewall...
you will service...us!
da mogu mislit .. 100% su to namjerno napravili ..
znamisljam scenu di menađeri mozgaju kako da natjeraju korisnike da ne koriste admin account i onda cross ko iz vedra neba kaže -> ajmo napravit tu jednu stvar koja će nevjerojatno živcirat.. i grohoto se nasmije... aHaHaHaHaHaaa!!!! ko vještica
uostalom jel nije taj celavi na slici steve balmer?
Hm, ja uopće nemam problema s UAC.
Ne koristim Windowse ... :)
Windows Server 2003 Service Pack 2 je najbolji Microsoftov OS do dana današnjeg, smiješan mi je pokušaj, instalirati Vistu ili Xp, kraj ovakvog OS-a,
Poštovanje.
Još da dodam, kako Vista radi, mislim da je najbolji način da ljude potjera na Linux.
Barem na njemu radi više programa za Windowse nego na Visti... :)
Ideja nije loša, ali realizacija je za ubit se. Trebali su ponuditi barem izbor predefiniranog administratora, usera i slično. Jer je smiješno da kada podešavaš mrežu ili takve neke mizerne postavke moraš 10x kliknuti DA. Realizacija je jednaka dreku. Koji je smisao toga svega kad svejedno postoji desni klik i RUN AS ADMINISTRATOR????
Još da dodam, kako Vista radi, mislim da je najbolji način da ljude potjera na Linux.
Barem na njemu radi više programa za Windowse nego na Visti... :)

Mene ne živcira. Već sam navikao da me pita kad instaliram neki program ili pokrećem nešto, iako radim pod local admin accountom.
Evo... ja imam Linux i super mi je.
Samo ne kužim kak to da taj UAC ljude toliko smeta - kaj se ne radi o istoj stvari kao kad te sudo traži password.
Evo... ja imam Linux i super mi je.
Samo ne kužim kak to da taj UAC ljude toliko smeta - kaj se ne radi o istoj stvari kao kad te sudo traži password.

ma zaboravio sam misionara quotat, cemu se vracat na xp ako mu samo UAC smeta
Nikada ne znaš s kime pričaš, pa ti takvi komentari o tome što ja radim zaista izgledaju smiješni. Ako te baš zanima, budget za trenutni projekt je blizu 350 prosječnih mjesečnih plaća u RH...
Ono što sam htio reći spominjući ozbiljnost posla nije da ti ne radiš ozbiljan posao (to ne mogu znati), već da je cifra od par tisuća dolara za sav softver koji ti treba zanemariv trošak za bilo koji iole ozbiljniji projekt.
VS 2008 podržava razvoj u svim starijim tehnologijama i ne uzrokuje probleme na nikakvim komponentama. Iz tog razloga je korištenje legacy softvera nepotrebno. Bugovi i problemi te verzije ionako su sami po sebi dovoljni.
Nego, razlikuješ li verziju frameworka od verzije IDE-a? Znaš li kako radi .NET, VS...?
Ja nigdje nisam ni spomenuo prijelazak s .NET 1.1 na 2.0 nego prijelazak s IDE-a na IDE. Jesi li ikada radio s Visual Studiom?
Ja nigdje nisam ni spomenuo prijelazak s .NET 1.1 na 2.0 nego prijelazak s IDE-a na IDE. Jesi li ikada radio s Visual Studiom?
Aaaah, oprosti onda. Baš sam budala. Cijelo vrijeme mislim da je 1.1 uključen u multitargetings obzirom da 3.0 uopće nisam računao pod verziju, a sjetim se da sam vidio 3 opcije tamo.
Neki kolege rade s 1.1 u novom VS-u i na Visti pa ću se raspitati kako. --- Još jednom isprike za brzopletost s ovim.
EDIT: raspitao se
Na dijelovima gdje je nužno još raditi 1.1 koristi se VS 2003, dok je većina toga, kao što sam i mislio, prebačena u .NET 2.0.
Lista promjena iz 1.1 u 2.0 koje se ne mogu konvertirati uz minimalan trud je malena, pa prijelaz i nije bio neki problem u scenarijima koji se koriste ovdje. Naravno, napominjem da je sve pisano po standardima, uz par iznimki gdje se koristi unmanaged kod da bi se između ostalog izbjegle nekompatibilnosti.
Izgleda da VS 2003 doduše radi bez problema na Visti. UAC je isključen na toj mašini bio u startu jer su nastajali problemi s otvaranjem projekata koji nisu u defaultnim lokacijama, ali je pažljivim podešavanjem moguće uključiti i UAC da radi bez problema..
Dakle, VS2003 radi, ali uz neke komplikacije s UAC-om ako je uključen.
Multitargeting u VS2008 zaista ne podržava 1.1.