zašto svi napadaju taj zamp nema čovjeka u hrvatskoj tko na računalu ili mobitelu nema piratskog sadržaja,ja se dam kladiti da je i potpisnik ovih redaka barem koji film skinuo s interneta i da doma ima kolekciju od minimalno 200 ilegalnih pjesama,priznajte da svi skidate ilegalnu glazbu i filmove a zampu plaćate puno manji iznos nego da ste platili sve ilegalne filmove ili glazbu koju ste skinuli,barem priznajte
Sad, skidaju li svi, upitno je. Osobno ne preferiram glazbu tipa "Afrika paprika" i "Ja Amer ti Rus" i sl. "novokomponovane" hitove domaćih "skladatelja". Mene mući nešto drugo!
Kao poduzetnik, za svaki posao koji odradim, moram izdati R1 (račun), na što se računa 23% PDV-a, i onda se tuku nameti (porez na tvrtku, doprinos HGK itd. itd.). Takav je zakon i ako ga se ne pridržavaš, porezna uprava će ti vrlo brzo zakucati na vrata i lupiti drakonske kazne.
S druge strane, jedan moj prijatelj iz djetinjstva, danas manje više (ne)poznati pjevač veselih poskočica i tugaljivih srcolomki godišnje prijavi zaradu od cca 80,000kn. To je podatak koji mi je sam priznao, da ne bi bilo zabune. Zbog toga mu država plaća zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Meni ga naravno ne plaća nitko, nego ja svojom zaradom.
E sad, ja sam stan od 80m2 kupio na kredit i svaki mjesec me rata kredita zakolje. Opet dobro, sretan sam što nisam podstanar. Onaj moj prijatelj sa skromnih 80,000kn godišnjeg prihoda je kupio stan u centru od 120m2 gotovinom?! Podatak je dobro provjeren, jer je stan kupio od kolegice moje supruge. Ja se pitam od čega je kupio stan od 300,000 Eura?
Jesam li ja pokrao njega ako sam skinuo jednu njegovu pjesmu (a nisam), ili je on mene i sve ostale porezne obveznike opljačkao ne prijavljujući prihod? I takvima svi mi punimo džepove famoznim Josipovićevim zakonom! E pa, druže Josipoviću, svaka čast i srdačan pozdrav od vašeg ex. studenta.
BTW, da ne bi moj prijatelj ispao jedini lopov, evo jedan još bezobrazniji primjer od našeg dragog "Čoroskopa":
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20020322/temedana01.asp
I sad neka mi netko spomene ZAMP, mamu ću mu maminu;-)