Tri godine ZAMP-ovog nameta

poruka: 127
|
čitano: 29.995
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tri godine ZAMP-ovog nameta".
17 godina
neaktivan

Sramota primjerena nasem pravnom sustavu.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
18 0 hvala 0
17 godina

Bolje je ovako, bar me ne tuže ako skinem nešto s torrenta.

9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel netko zna kolko su para vrli socijalisti pokrali u prosle 3 godine?

BTW to me podjseca na ovu sliku:

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 20:47 (Zoidberg).

12 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Slika je superSmijehPijanac i plagijator.Ne slusam "nasu" muziku i ne gledam "nase" filmove.

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
RE: Tri godine ZAMP-ovog nameta
no tengo dinero kaže...

Slika je superSmijehPijanac i plagijator.Ne slusam "nasu" muziku i ne gledam "nase" filmove.

Zasto? ahahhhahahahahah

http://tridizajn.com/index.php
15 godina

zašto svi napadaju taj zamp nema čovjeka u hrvatskoj tko na računalu ili mobitelu nema piratskog sadržaja,ja se dam kladiti da  je i  potpisnik ovih redaka barem koji film skinuo s interneta i da doma ima kolekciju od minimalno 200 ilegalnih pjesama,priznajte da svi skidate ilegalnu glazbu i filmove a zampu plaćate puno manji iznos nego da ste platili sve ilegalne filmove ili glazbu koju ste skinuli,barem priznajte

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
8 14 hvala 0
16 godina

Ništa čudno,jer da je to najveće zlo u ovoj našoj državi,bilo bi super.

Ima tu još štošta  čemu svjedočimo svakodnevno,a pravde niti pomoći da se takvo stanje ukloni jednostavno nema.Kao niti volje da se išta promjeni.

Baš gledam ovu fotografiju kojom je popraćen članak....i ja bih se ovako smijao da mi odnekud kaplje kuna po kuna ni krivom ni dužnom,

ali kako sam samo jedan običan branitelj koji je svoju mladost (da,mladost....sad imam 37 a obukao sam odoru sa nepunih 20 godina)

očito uludo profućkao,tko mi je kriv....Zato nek nam se raznorazni Hulj(e)ići i (na)Grdovići smiju u facu,jer su oni itekako zaslužni za

opstojnost i uopće postojanje Lijepe Naše,dakako da ih poradi toga treba nagr(a)ditiViče

bubamara...hehehehehe:)))
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

zašto svi napadaju taj zamp nema čovjeka u hrvatskoj tko na računalu ili mobitelu nema piratskog sadržaja,ja se dam kladiti da   je i   potpisnik ovih redaka barem koji film skinuo s interneta i da doma ima kolekciju od minimalno 200 ilegalnih pjesama,priznajte da svi skidate ilegalnu glazbu i filmove a zampu plaćate puno manji iznos nego da ste platili sve ilegalne filmove ili glazbu koju ste skinuli,barem priznajte

Priznajem da su idioti.

16 godina
Jimmy kaže...

Bolje je ovako, bar me ne tuže ako skinem nešto s torrenta.

upravo tako. osobno nisam osjetio ZAMP-ov namet, a kupujem dosta od navedenih artikala.

sigurno nebi bilo bolje da je kao u SAD-u gdje autorske kuće tuže obične građane za višemiljunske iznose zbog piratstva ili u francuskoj gdje ukidaju internet.

Don't pray in my school, and I won't think in your church
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 20:58 (alien).
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

zašto svi napadaju taj zamp nema čovjeka u hrvatskoj tko na računalu ili mobitelu nema piratskog sadržaja,ja se dam kladiti da  je i  potpisnik ovih redaka barem koji film skinuo s interneta i da doma ima kolekciju od minimalno 200 ilegalnih pjesama,priznajte da svi skidate ilegalnu glazbu i filmove a zampu plaćate puno manji iznos nego da ste platili sve ilegalne filmove ili glazbu koju ste skinuli,barem priznajte

Kakvi domaći filmovi, tko to skida, molim te nemoj me nasmijavati... A kad izračunam koliko sam domaćih pjesama presnimio u zadnje tri godine i koliko sam kupio optičkih medija, hardova, stickova i memorija - definitivno sam na gubitku.

16 godina
protjeran

Jedini koji nesto valjaju su Azra i Atomsko skloniste, sve ostalo nemam rijeci.... I nisu zasluzili pare.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

ja bih više volio da se naprimjer ukine zampaa da t-com dade zapise ip adresa ljudi koji su skidali multimediju filmskim i glazbenim distributerima pa da vam se sve ljepo sve  naplati  po cijeniku legalnog downloada možda bi tada hrvati vječni buntovnici bili sretniji

17 godina

bravo gosp. petricu na podsjecanje godisnjice.

odlican izbor slike lool

inace taj lijevo gospodin je moj top10 likova u rh.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
torrente kaže...

bravo gosp. petricu na podsjecanje godisnjice.

odlican izbor slike lool

inace taj lijevo gospodin je moj top10 likova u rh.

Ili jadnika, pitanje je sad?

Ne znam cime zasluzuje toliku medijsku paznju.

17 godina

dakle ako sam platio zamp i kod kupnje diska.. mogu mi lagano puhat... ako nađu mp3 film itd.. jer smo več "kaznu" tj namet platili

al ziher ima i rupa za to da te jos tuze i uberu pare

0 0 hvala 0
16 godina
blackalbum kaže...

ja bih više volio da se naprimjer ukine zampaa da t-com dade zapise ip adresa ljudi koji su skidali multimediju filmskim i glazbenim distributerima pa da vam se sve ljepo sve  naplati  po cijeniku legalnog downloada možda bi tada hrvati vječni buntovnici bili sretniji

što? izvuči još par miljardi iz ove več prezadužene zemlje?

Don't pray in my school, and I won't think in your church
15 godina

pa onda se ne bunite bolje vam je platiti 10 kuna mjesečno zampu nego da platite sav sadržaj koji ste do sada ilegalno skinuli,niko neće propasti za tih par kuna a svi mi skidamo ilegalno multimediju,meni koji legalno kupuje filmove i glazbu nije krivo za tih par kuna a vi koji masovno skidate vi se bunite za par kuna,dajte nemojte

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Jedini koji nesto valjaju su Azra i Atomsko skloniste, sve ostalo nemam rijeci.... I nisu zasluzili pare.

A Štulić ni ne dobiva ni tantijeme, kamoli lovu od ZAMP-a

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Ja ti priiiznajeeem, što bi rekla Vanna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 21:25 (štojedosadnaovaregistracija).
17 godina
neaktivan
štojedosadnaovaregistracija kaže...

Kakvi domaći filmovi, tko to skida, molim te nemoj me nasmijavati... A kad izračunam koliko sam domaćih pjesama presnimio u zadnje tri godine i koliko sam kupio optičkih medija, hardova, stickova i memorija - definitivno sam na gubitku.

Novac od ZAMP-a ne ide samo domaćim, nego i autorima iz drugih zemalja. Mislim da su zakinuti jedino oni iz Sjeverne Koreje (nisu dio neke medđunarodne udruge ili nemaju potpisan ugovor, ne sjećam se točno).

Iako ne volim nikakve namete, poreze i naknade, da se sutra ovaj namet ukine, čisto sumnjam da bi DVD-ovi, HDD-ovi i ostali mediji pojeftinili i za jednu lipu. Novac bi umjesto kod glazbenika i filmaša završavao kod trgovaca.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 21:11 (klimama).
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
štojedosadnaovaregistracija kaže...

Novac od ZAMP-a ne ide samo domaćim, nego i autorima iz drugih zemalja. Mislim da su zakinuti jedino oni iz Sjeverne Koreje.

Iako ne volim nikakve namete, poreze i naknade, da se sutra ovaj namet ukine, čisto sumnjam da bi DVD-ovi, HDD-ovi i ostali mediji pojeftinili i za jednu lipu. Novac bi umjesto kod glazbenika i filmaša završavao kod trgovaca.

Aj dobro, ako je tako.

16 godina
blackalbum kaže...

pa onda se ne bunite bolje vam je platiti 10 kuna mjesečno zampu nego da platite sav sadržaj koji ste do sada ilegalno skinuli,niko neće propasti za tih par kuna a svi mi skidamo ilegalno multimediju,meni koji legalno kupuje filmove i glazbu nije krivo za tih par kuna a vi koji masovno skidate vi se bunite za par kuna,dajte nemojte

A ti ne skidaš sa torrenta?

Nije stvar u tome dali imamo piratski sadržaj na compu (većina ima Smijeh), stvar je u tome da nas je ZAMP za to već unaprijed "optužio" bez ikakvih dokaza.

Tko visoko leti, štedi gorivo.
17 godina

I nitko od vas nema problema s time što plaćate namet na nešto što nemate namjeru napraviti? Što vas je unaprijed zakon proglasio krivim, pa čak i majke/bake koje vam kupe box DVDova na poklon?

Nemojte se zavaravati, tim nametom niste dobili pravo da na te medije snimate piratski materijal, nego samo plaćate kolektivnu kaznu za mogučnost da se na te medije snimi piratski materijal. U slučaju da vas stvarno uhvate da to i radite, prijeti vam još i novčano/zatvorska kazna.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...

I nitko od vas nema problema s time što plaćate namet na nešto što nemate namjeru napraviti? Što vas je unaprijed zakon proglasio krivim, pa čak i majke/bake koje vam kupe box DVDova na poklon?

Nemojte se zavaravati, tim nametom niste dobili pravo da na te medije snimate piratski materijal, nego samo plaćate kolektivnu kaznu za mogučnost da se na te medije snimi piratski materijal. U slučaju da vas stvarno uhvate da to i radite, prijeti vam još i novčano/zatvorska kazna.

Inace postoji policija koje pregleda sve informaticke medije?

17 godina

btw to je prekrsaj,a ne kazneno djelo..dakle nema zatvora.

dodje ti kazna koda nisi nosio kacigu na skuteru.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Naravno da realno gledajuci ovaj zakon smatram besmislenim i protu moralnim, ali...

sto fali praviti se pametan, malo isfilozofirati par fraza i dovesti to u svoju korist???

sto fali ovom zakonu zapravo ?

kako je ovaj zakon stupio na snagu, tako smo svi mi, pojedinci... koji surfamo, skidamo muziku... postali legalni vlasnici te muzike... svaki medij, memorijskog tipa, za kojeg smo platili autorska prava ZAMPU legalan je nosioc muzike za koju placamo tantijeme, a kolko ja znam, to je sva muzika ovoga sugavo ustrojenog kapitalistickog planeta :)))

ja u zivotu nisam kupio original muziku, zapravo danas ni ne slusam autorska djela koja je potrebno placati, pa me zapravo ovaj zakon kaci na debelo, ali onom svojom blesavo srocenom idejom gore, ja imam pravo skidati šakire, britnej, ševu nacionale... i sve to legalno! zaista fenomenalno :))))

steta sto ne uvedu isto za filmove, igrice, software... pa di bi nam bio kraj! :)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Mislim da smo dobili pravo.

DivX i mp3 na HD-u - Legalno? Ilegalno?

Vojkovic kaže...
Random. kaže...

Moja pitanja:

• Smatra li se skidanje datoteke preko torrent protokola i zaustavljanje dijeljenja odmah nakon završetka preuzimanja datoteke kaznenim djelom?
  • Imam li pravo na svome tvrdom disku (ili optičkim medijima) imati pohranjenu kolekciju glazbe ili filmova u mp3, odnosno .avi formatu?
  • Jesam li dužan uz sigurnosnu kopiju (recimo da je cijela kolekcija na HD-u ili optičkom medijima sastavljena od sigurnosnih kopija originalnih CD-a, odnosno DVD-a) čuvati original?

Unaprijed hvala.

Evo i mene...

Dakle, kao prvo dvije stvari:

a) Pravo nije kao elektrotehnika i pogotovo nije binarno, dakle nema crno/bijelo, već ima različitih tumačenja. Može se dogoditi da čak i u nekom sporu gdje sudi vijeće od nekoliko ljudi jedan sud misli jedno, a drugi drugo, uz iste materijalne dokaze.

b) Pravo je iznimno složeno. Ono što se piše za BUG je pojednostavljeno i navedeno najvažnije -  dosta šire se piše u Mreži (u kojoj sam objavio nekoliko članaka na ovu temu), a naravno još  šire u pravnim časopisima i zbornicima - no onda je to rad od 20 stranica bez slika s 30 fusnota. I opet bude otvorenih pitanja, posebno na ove nove stvari...

No, krenimo redom...

1. Ključna riječ je "skidanje". Ukoliko se prilikom skidanja omogući i upload - da onda je formalno u pitanju kazneno djelo. Znači, treba onemogućiti upload ili ako je to nemoguće koristiti ono što je BlackM napisao - servise samo za download, ukoliko želite biti sigurni da radite legalno.

2. Da, citirati ću točno Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima.:

Reproduciranje autorskog djela za privatno i drugo vlastito korištenje

Članak 82.

Fizička osoba može reproducirati autorsko djelo na bilo koju podlogu ako to čini za privatno korištenje, kao i reproducirati autorsko djelo u obliku fotokopije i za drugo vlastito korištenje, koje nema izravno ili neizravno komercijalnu svrhu i nije namijenjeno ili pristupačno javnosti. Nije dopušteno reproduciranje cijele knjige osim ako su primjerci te knjige rasprodani najmanje dvije godine, grafičkih izdanja glazbenih djela (u daljnjem tekstu: notni materijal), elektroničkih baza podataka, kartografskih djela kao ni izgradnja arhitektonskog objekta, ako ovim Zakonom ili ugovorom nije drukčije određeno.

Koga zanima više - Zakon je na NN. Ovo pravo je na neki način "druga strana" naknade za prazne medije koje svi plaćamo. EU, pa i naša država koja prati EU-regulativu je rekla: Da, kopira se, nema smisla hvatiti npr. klince koji razmjenjuju glazbu, zato će ZAMP i srodni po drugim državama dobiti novce - ali je za kućnu uporabu legalno snimati i imati kolekciju. No pažnja - ne smiješ tu kolekciju npr. pusititi u kafiću!!!

3. Za glazbu i video ne, za softver svakako. Ovo iz čl. 82. se ni u kom slučaju ne odnosi na računalne programe (to je vidljivo u drugim odredbama Zakona).

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 21:22 (klimama).
15 godina

ali SVI skidaju pogotovo tu gdje je standard slabiji,vjerujem da i neka baka od 70 godina na svom mobitelu ima ilegalnu pjesmu koja joj služi za dolazne pozive,ja mislim da je bolje rješenje da t-com dade distributerima multimedije zapise ip adresa pa da se sve skinuto naplati po važečem download cijeniku,jena pjesma je 1 funu,a album oko 8 funti,možda bi se tada raja manje bunila oko tog velikog zamp nameta

17 godina

juzer Verbatim... ti ces morat placat namet na taj nick   lol

teško vrijeme za matore
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a zacetnik ZAMPA je sadasnji predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic inace pravnik...

ali to je isto kao kad bozite brzo... vama ne daje kaznu sudac za prekrsaje vec policajac (koji je nitko i nista, samo produzena ruka sucu), ali sud je proglasio krivim sve vozace ove drzave, oni samo upisu ime i prezime, tj osudili su vas unaprijed jer nigdje nevidite suca za prekrsaje kad vas policija zaustavi...

potpis :D
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice