Sutra u Osijeku o .NET tajnama

poruka: 10
|
čitano: 1.553
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sutra u Osijeku o .NET tajnama".
17 godina
odjavljen

Pi*du materinu, dobro da radim tamo a nemam pojma...{#}

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina

Svaka čast osječanima.

Nego, jel samo meni ovo smiješno "Crystal MEF Lab"  {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
Re: Sutra u Osijeku o .NET tajnama

Nek je netko od prisutnih priupita zasto Convert.toInt32() puca po savovima na pojedinim masinama nakon nekog win update-a... bas me zanima dal bude znala

13 godina
protjeran

Naletit ću tamo u 19:15 i bit ću vjerojatno do 19:45. (Pizza i pivo)

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Budokai kaže...

Naletit ću tamo u 19:15 i bit ću vjerojatno do 19:45. (Pizza i pivo)

Da? Obuci nešto provokativno da te prepoznam {#}

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Friday kaže...

Registrirati se na stranicu, dodati se na mailing listu grupe i obavijest stigne cim se predavanje pojavi. :)

http://igrali.com
17 godina
odjavljen
igrali kaže...
Friday kaže...

Registrirati se na stranicu, dodati se na mailing listu grupe i obavijest stigne cim se predavanje pojavi. :)

Vitner i Katić su mi česti gosti u firmi pa ne moram biti na nikakvim listama. Ovo sam valjda prečuo...

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
igrali kaže...
Friday kaže...

Vitner i Katić su mi česti gosti u firmi pa ne moram biti na nikakvim listama. Ovo sam valjda prečuo...

A svejedno je lakse dobiti mail kad ima novi event :)

13 godina
neaktivan
Aldo kaže...

Nek je netko od prisutnih priupita zasto Convert.toInt32() puca po savovima na pojedinim masinama nakon nekog win update-a... bas me zanima dal bude znala

Ne volim baš oftopičarenje, no, ta funkcija zapravo ispod haube poziva Int32.Parse(string).

Usputna zanimljivost - Int32.Parse po MSDN-u može opaliti 3 exception-a, dok ova koju ti koristiš ima navedena 2.

Ako se stvar raspada i kod korištenja Int32.TryParse umjesto običnog Parse, tada nešto gadno ne štima oko instalacije .NET-a.

No ako je uzrok tome nekakav unhandled exception, tada je PBKAC kojem je uzrok onaj tko je pisao aplikaciju.

Još jedna usputna zanimljivost oko .NET-a i exceptiona  - radio sam tako nekakvu aplikaciju koja komunicira s nekakvim uređajima koji se mogu npr. ištekati ili isključiti za vrijeme rada, pa sam naučio kako je u takvim rubnim slučajevima gotovo normalno da se pojavi i nekakav exception koji nigdje nije naveden u dokumentaciji (niti na MSDN-u, niti u XML dokumenaciji koju Visual studio koristi za autocomplete). Nakon korištenja malo zdravog razuma, ispada kako je logično da se pojavi taj exception (nešto oko čitanja stream-a podataka, a uređaj u tom trenutku nije spojen), a i pomogne oko toga da se počne propitivati što to zapravo piše u dokumentaciji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 13:03 (Djuro von Prekoplotovich).
17 godina
Djuro von Prekoplotovich kaže...
Aldo kaže...

Ne volim baš oftopičarenje, no, ta funkcija zapravo ispod haube poziva Int32.Parse(string).

Usputna zanimljivost - Int32.Parse po MSDN-u može opaliti 3 exception-a, dok ova koju ti koristiš ima navedena 2.

Ako se stvar raspada i kod korištenja Int32.TryParse umjesto običnog Parse, tada nešto gadno ne štima oko instalacije .NET-a.

No ako je uzrok tome nekakav unhandled exception, tada je PBKAC kojem je uzrok onaj tko je pisao aplikaciju.

Još jedna usputna zanimljivost oko .NET-a i exceptiona  - radio sam tako nekakvu aplikaciju koja komunicira s nekakvim uređajima koji se mogu npr. ištekati ili isključiti za vrijeme rada, pa sam naučio kako je u takvim rubnim slučajevima gotovo normalno da se pojavi i nekakav exception koji nigdje nije naveden u dokumentaciji (niti na MSDN-u, niti u XML dokumenaciji koju Visual studio koristi za autocomplete). Nakon korištenja malo zdravog razuma, ispada kako je logično da se pojavi taj exception (nešto oko čitanja stream-a podataka, a uređaj u tom trenutku nije spojen), a i pomogne oko toga da se počne propitivati što to zapravo piše u dokumentaciji.

Nakon puno guglanja... https://groups.google.com/forum/#!topic/microsoft.public.dotnet.languages.csharp/Byb0ekoUXgs

izgleda da je problem s registry-em nakon nekog update-a. Int32.Parse/TryParse radi korektno

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 11:51 (Aldo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice