Stigle i do nas - Nokia Lumia 900 i 610

poruka: 125
|
čitano: 23.117
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigle i do nas - Nokia Lumia 900 i 610".
17 godina
moderator
Re: Stigle i do nas - Nokia Lumia 900 i 610
muon kaže...

kad bi bar novinarstvo bilo malo realnije, hladnije, činjeničnije... uz navođenje mana i neku komparaciju sa postojećom ponudom

izjave poput "čudesno" "naj..." više spadaju u "promo"

da... bio bi spreman i plaćati isto. šteta što je lakše zaraditi od sponzora nego od čitatelja :(

eh :)

Daj se skuliraj... Pod navodnicima su CITATI ljudi kojima je posao prezentirati ove uređaje! Navedeno bez ikakve intervencije. Radi se o klasičnom izvještaju s pressice, bez upuštanje u komentare, procjene, iznošenje mišljenja i stava. Suha informacija da se nešto održalo i što je pri tome rečeno. Točka.

PR0MATRAC kaže...

Citajuci ovaj clanak ostao sam paf, ovo je vjerovatno naj gori clanak koji sam ikad procitao vezano uz bilo sto, prvo sam mislio oznacit dio teksta i rcei pa jel se vi to salite ili mislite da smo mi citatelji mutavi ali kako sam citao dalje shvatio sam da je cijeli tekst u istom tonu pa sam odlucio istaknuti najsvjetlije elemente dakle:

...svasta

Ista stvar kao i kod prethodnika - nauči da se pod navodnicima nalaze izjavne rečenice ljudi, čija su imena navedena.

...
14 godina
ne ide mi u glavu kako 610 je skuplja od 710 i to puno vise kosta nego najavljeno. dajte molim vas ne usporedjujte android phone i win phone. android phonima triba i vise nego 4 jezgre da imaju tu fluidnost koju imaju win phones. svaka roba nadje kupca
AMD u <3 Intel u C===3
16 godina
odjavljen

katastrofa su cijene ovih lumia. nebi da ih je sam mojsije napravio

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tau kaže...

Prosječnog kupca će zadovoljiti kamera nekog top modela smartphonea poput iPhonea 4S, One X ili galaxy S3 za povremeno slikanje, a uz to će dobiti OS koji ima bolju budućnost i općenito jači uređaj za čak manju cijenu, a sam uređaj će imati prihvatljivije dimenzije bez grbe iza.

iPhone 4S otključan na sve mreže u dućanu košta 4700kn.

Oni koji se profesionalnije bave fotografijom ionako uvijek imaju uz sebe digitalac koji je i jeftiniji, ali i bolji od kamere Nokie 808.

Svaka čast Nokiji na odlično razvijenoj i kvalitetnijoj kameri, ali sama kamera ne vrijedi toliko koliko su je oni procijenili.

Još da ima na sebi WP8 i snažniji procesor i grafiku, nekako bi i bilo prihvatljivo, ali ovo baš i ne.

Ne treba se profesionalno baviti fotografijom da bi volio imati kvalitetniju fotografiju.

Mobitel imam uvijek uz sebe a fotoaparat najcesce ne. Profesionalni foto aparat je visestruko skuplji od ove nokie.

Zasto bi iPhone ili Samsung bili mjerilo a sve bolje od toga se klasificiralo kao "pretjerano dobro"?

Kamera ne vrijedi koliko su je procijenili? Ni jedan smartphone ne vrijedi koliko je procijenjen ali ovaj bar ima nesto sto nitko od konkurencije nema dok su svi ovi koje si nabrojao isto sr*nje drugo pakovanje.

Kad ova kamera dodje na W8 to ce biti mobitel tri klase bolji od svega sto sad postoji na trzistu a iskreno, da sad ispred mene stavis iPhone, SG3, oneX, Lumiu 900 i ovu Pureview Nokiu, ovakvu kakva je i na Symbianu, bila bi moj prvi pick.

15 godina
BlueMax kaže...
assassin.st kaže...

Smeće od moba s odličnom kamerom, ili DSLR + odličan mob s prosječnom kamerom?

Prvo, ovaj mobitel nije smece.

Drugo, usporedjujes jednu stvar sa dvije puno skuplje.

Ma je, smeće je. Neki nazivaju iphone smećem a najkvalitetniji je uređaj današnjice. Stoga je ovo njokino plastično symbian govance definitivno nešto nenadsmećivo. Sa cijenom s kojom će te svi smatrati budalom ako ga ikad kupiš.

Ali bitno da ti budeš zadovoljan.

14 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Ma je, smeće je. Neki nazivaju iphone smećem a najkvalitetniji je uređaj današnjice....

ma da, sve je odavno jasno...

Ko kad cigo hvali Opela Asconu.

13 godina

Svaka roba ima svog kupca i svaki proizvod vrijedi onoliko koliko je kupac spreman za njega platiti, tog se držim.

Ali i dalje mislim da će jako malo ljudi biti spremno platiti taj iznos. Možemo svi skupa tu mudrovati, ali prodajni rezultati i ako taj mobitel uz ostale izvuće Nokiju iz problema, to će pokazati da sam krivo mislio, makar teško.

Bio je blind test koji je pokazao da Olympus E-PL2 daje bolje slike od 808. Uz to taj digitalac ima i izmjenjive objektive, što kod ove Nokie nije moguće i košta daleko manje od te Nokie, 2800kn, a možda se može naći i jeftinije: http://www.ronis.hr/m/olympus/685/fotoaparat-olympus-e-pl2-body-black/E-PL2/

Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.
17 godina
BlueMax kaže...
Ezio kaže...

"mogućnošću da zapiše i sažme sedam piksela informacije u jedan savršeni piksel s najboljom zamislivom oštrinom"

sedam piksela različite boje sažme u jedan jednobojni najoštriji piksel ikad? savršeno.

cijena je još savršenija. moraš biti vertu tudum da to platiš 5500 kn a znaš da neće podržavati buduće windowse i buduće aplikacije.

Ako ne kuzis onda ne komentiraj. Nokia pure view kamera je miljama ispred konkurencije. Nekome to znaci puno vise od toga da li ce igrati koju glupu igricu za godinu dana.

Volio bih isprobati Lumiu 900 da vidim tu famoznu PureView tehnologiju na djelu. Na papiru je ok, no rečenica o "jednobojnom najoštrijem pikselu ikad" je čisti marketing i nebuloza. Uopće rasprava o oštrini jednog (1) piksela nema nikakvog smisla.

Svaka čast Nokia-i da gura poboljšanja, no algoritam koji je iza toga je najvjerojatnije neka verzija resample Lanczos-a hardverski implementirana u sam čip za obradu slike. Reklo bi se topla voda... Sony to već koristi jedno vrijeme. http://www.imaging-resource.com/news/2012/02/28/five-new-sony-cameras-bring-pixels-and-zoom-aplenty Smatram da je kod Nokia-e ipak najvažnija kvalitetna Carl Zeiss optika i CMOS s niskim šumom.

17 godina
Tau kaže...
Svaka čast Nokiji na odlično razvijenoj i kvalitetnijoj kameri, ali sama kamera ne vrijedi toliko koliko su je oni procijenili.

Još da ima na sebi WP8 i snažniji procesor i grafiku, nekako bi i bilo prihvatljivo, ali ovo baš i ne.

Ma nije čak ni to, lijepo je imati dobar fotić uvijek pri ruci. Ove usporedbe sa SLR-ovima su mi bezveze, ali ovo je prvi fotić na mobu koji je vjerojatno dovoljan, a da ti ne treba poseban kompakt pored. To će biti nešto kao s MP3 playerima - zasebne uređaje će imati samo oni kojima treba 'nešto više'.

No cjenovno - katastrofa. Pa ti ljudi su odredili cijenu top modelu nižu od nekog tamo bezveznog modela s dobrim fotićem?! Radije da su onda šutili i ubacili ga u sljedeći top model, ovo nema smisla!

EDIT: @Aldo - Lumia 900 nema PureView senzor

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 16:47 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
Tau kaže...

Svaka roba ima svog kupca i svaki proizvod vrijedi onoliko koliko je kupac spreman za njega platiti, tog se držim.

Ali i dalje mislim da će jako malo ljudi biti spremno platiti taj iznos. Možemo svi skupa tu mudrovati, ali prodajni rezultati i ako taj mobitel uz ostale izvuće Nokiju iz problema, to će pokazati da sam krivo mislio, makar teško.

Bio je blind test koji je pokazao da Olympus E-PL2 daje bolje slike od 808. Uz to taj digitalac ima i izmjenjive objektive, što kod ove Nokie nije moguće i košta daleko manje od te Nokie, 2800kn, a možda se može naći i jeftinije: http://www.ronis.hr/m/olympus/685/fotoaparat-olympus-e-pl2-body-black/E-PL2/

Upravo suprotno, 808 je na blind testu dobila daleko više glasova nego E-PL2: http://www.gsmarena.com/pureview_blind_test-review-773p3.php

"Matching the Micro Four Thirds camera in terms of image quality would have been impressive enough, but beating it is simply stunning."

15 godina
protjeran
cekpi kaže...

govno od kamere na govnu od 4s prilikom slikanja sjebe sliku pa ju nije moguće normalnim alatima rotirat

Ne znas sinko....

16 godina
neaktivan

Cijene su pretjerane - Lumia 610 bi trebala biti najviše 1500-1700 kn za sam uređaj, najviše 1200-1300 u kakvom prepaid paketu za koje je namijenjena. U Italiji se Lumia 610 prodaje za 240 eura (na sniženju i za 200), a Lumia 900 za 600 eura. Za usporedbu, N9 se prodaje za 450 eura, a na sniženju se može naći i za 300 eura.

Pri predstavljanju Pureviewa 808 bila je najavljena cijena od 450 eura bez poreza; u travnju je najavljeno da će u Velikoj Britaniji koštati 450 funti, a u međuvremenu je cijena porasla na 500 funti (625 eura) (Amazon UK, Clove); u Italiji košta 600 eura (Nokia, Nstore.it); u Njemačkoj 639 eura (Nokia); Eldar Murtazin je javio da je u Ukrajini cijena 630 eura i da je naručeno samo 200 komada; u Hrvatskoj je cijena 5339 kn, što iznosi 710 eura.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

1 0 hvala 1
13 godina

Lumia 900, super, ali skupa, radi ne mogućnosti upgradea na WP8 će biti slabo prodavani mode. Lumia 610, fuj, skupa do boga, ja sam svoju Lumiu 710 kupio, novu u mobitel shopu, za 1680 KN, a ovaj telefon sa 256 RAM-a košta 560KN više, sramota, svugdje u svjetu 200€, u HR 2240 KN...

Senaid
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 16:43 (royalhero).

2 0 hvala 0
16 godina
GeneralPag1997 kaže...
ne ide mi u glavu kako 610 je skuplja od 710 i to puno vise kosta nego najavljeno. dajte molim vas ne usporedjujte android phone i win phone. android phonima triba i vise nego 4 jezgre da imaju tu fluidnost koju imaju win phones. svaka roba nadje kupca

Skuplja je kad kupuješ u tcomu kao slobodan uređaj,  realna cijena lumie 710 je nekih 2000kn samo su je u tcomu za produženje predplate ili novi predplatu davali za bagatelu pa je postala best-buy po oglasnicima ugl moja je procjena da ce ovo bit i sa 610 , jeftina predplata pa u oglasnicima za nakih 1100 i manje.

U pravu si da se andropid i wp ne trebaju uspoređivat, dosta nam je fanboy flame ratova, razuman covjek ce probat i sagledat obje strane pa sAm objektivno zaključit.

13 godina

Lumia 710 za 2000 KN?, puno. Ja sam platio 1680 KN ito u mobitel shopu.

Senaid
17 godina
neaktivan

Lumie nisu loše iako su malo preskupe - baš zbog toga što će za par mjeseci izaći WP8 na bolje hardveru.

Neće biti tolika razlika koliko ljudi luduju između WP7.8 i WP8, bar što se tiče user experiance strane po pitanju sučelja jer su najveće promijene "ispod haube" u softveru i u hardveru. Većina ljudi nikad nije ozbiljno koristila Windows Phone, a svejedno blati maksimalno... Ja imam WP7.5 mobitel već godinu dana i super sam zadovoljan (imam jedan SGS2 na raspolaganju doma ali bolji mi je WP u odnosu na Android (probao sam custom ROMove, ali svejedno)).

Što se tiče, Nokia 808 PureView, taj mobitel je dostojan konkurent i na ostalim poljima, a ne samo da ima daleko najbolju kameru od svih telefona.

REVIEW http://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview-review-776.php

KAMERA usporedba sa ostalima http://www.gsmarena.com/pureview_blind_test-review-773.php

KAMERA review http://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview_low_light-review-775.php

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
BlueMax kaže.

Ma daj Blue, Ezio je obični iFanBoy...

Senaid
15 godina
royalhero kaže...
BlueMax kaže.

Ja sam objektivan a ne fanboy. Ti, bluemax, amater i slicni naginjete trolanju i trovanju teme sa nebitnim stvarima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 17:01 (Ezio).
17 godina
neaktivan
royalhero kaže...
BlueMax kaže.

Ezio nije slušao glazbu dok nije došao iPod sa svojom nadbožanskom kvalitetom glazbe.

Definitivno najzanimljiviji član foruma.

Jutarnji ritual, Nik titanik, vic dana na Netu i Mareković onda na forum čitat njegove komentare.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
17 godina
odjavljen

Potvđeno Nokia ide u propast, unatoč lošim prodajnim rezultatima i dalje su bahati ovakvih nabijanjem cijena.

Jedan i drugi mobitel vrijedi pola od navedenog iznosa.

edit: btw. često se tu na forumu spominje riječ fanboy, može netko nešto više o tome reći? Jel tu i tam nabacite drkicu na nekog od proizvođača, a niste svijesni da ste obični potrošač.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 17:13 (Edge).

1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

ako se dobro sijecam N L 610 je low budget WP koji treba biti ponuden doljnjem dijelu trzista kako bi konkurirao jeftinim Android uredajima i trebao doprinjet vecim brojem prodanih wp uredaja, cijena samog uredaja (if memory servs me right) je bila 130-150$. Jesu li nasi trgovci napokon potpuno po***dili ili su se pretvorili u g*y svjetlucave vampire? Koji dio im nije jasan Low budget! je cijena ispod 1000kn. Na njuskalu vidim N L 710 za 1300 a N L 800 za 2200...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Skoll kaže...

ako se dobro sijecam N L 610 je low budget WP koji treba biti ponuden doljnjem dijelu trzista kako bi konkurirao jeftinim Android uredajima i trebao doprinjet vecim brojem prodanih wp uredaja, cijena samog uredaja (if memory servs me right) je bila 130-150$. Jesu li nasi trgovci napokon potpuno po***dili ili su se pretvorili u g*y svjetlucave vampire? Koji dio im nije jasan Low budget! je cijena ispod 1000kn. Na njuskalu vidim N L 710 za 1300 a N L 800 za 2200...

Pa ne znam što te čudi kad je Nokia u pitanju. Oduvijek su imali preskupe telefone za ono što nude. N serija koja je nekoć bila kakti top uređaj na tržištu je bila katastrofa po pitanju kvalitete. Morao si selotejpom lijepiti dijelove i umetati čačkalice da ne šklopoću. A cijene su bile da zaboli glava. No prije je istuacija bila drukčija jer je konkurencija bila nikakva. Ne znam jel zaista očekuju da sad kad su dani njokine slave odavno prošli i firma je praktički na dnu itko pametan ispljune toliko love za ispodprosječan proizvod.

16 godina
neaktivan
ansha kaže...
cekpi kaže...

govno od kamere na govnu od 4s prilikom slikanja sjebe sliku pa ju nije moguće normalnim alatima rotirat

Ne znas sinko....

bitno da ti, tau i ecio znate....daj mi ko apple support reci da je problem u tome kaj ne koristim osX ili možda da svaku sliku zasebno otvorim u posebnom editoru pa da ju nanovo sejvam.......očito je tipičan jobs/apple/funboy odgovor na sve:

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
14 godina
neaktivan
Tau kaže...

Olympus je puno slabije prosao na testu iako je fotoaparat a Nokia mobitel. Nema smisla usporedjivati "pro" fotoaparate sa mobitelima. Ni E-PL2 nije "pro" aparat. Osim toga cijena koju si linkao je bez objektiva. Bit ovoga je mobitela je, ko sto je Veliki Brat rekao da izbaci kompaktne fotoaparate. Nekome kome "cool feature-i" koje imaju WP,iOS i Android ne znace puno a zeli kvalitetnu fotografiju ovo je dobra stvar. Pogotovo ako uzmes u obzir da postoje kompaktni fotoaparati kojima je cijena vrlo blizu ove Nokije a s njih ne mozes telefonirati.

14 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Skoll kaže...

Pa ne znam što te čudi kad je Nokia u pitanju. Oduvijek su imali preskupe telefone za ono što nude. N serija koja je nekoć bila kakti top uređaj na tržištu je bila katastrofa po pitanju kvalitete. Morao si selotejpom lijepiti dijelove i umetati čačkalice da ne šklopoću. A cijene su bile da zaboli glava. No prije je istuacija bila drukčija jer je konkurencija bila nikakva. Ne znam jel zaista očekuju da sad kad su dani njokine slave odavno prošli i firma je praktički na dnu itko pametan ispljune toliko love za ispodprosječan proizvod.

Ovo nije problem nokie ovo je problem nasih lesinara. Imala je nokia i dobre i lose uredaje kao i svi drugi.

15 godina
cekpi kaže...
ansha kaže...
cekpi kaže...

Ne znas sinko....

bitno da ti, tau i ecio znate....daj mi ko apple support reci da je problem u tome kaj ne koristim osX ili možda da svaku sliku zasebno otvorim u posebnom editoru pa da ju nanovo sejvam.......očito je tipičan jobs/apple/funboy odgovor na sve:  

opet neki fiktivni problem sa kojim se prilikom korištenja ajfona susreću samo oni koji ga nemaju?

15 godina
neaktivan

Ma daj ajde kaj pretjeruju tolko sa cijenom,pa lumia 710 na njuskalu nova zapakirana dode 1500,a ovi kreteni 610 cijene sa 2200  ma mrsss.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 17:54 (kach).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ezio kaže...
cekpi kaže...
ansha kaže...
cekpi kaže...

Ne znas sinko....

opet neki fiktivni problem sa kojim se prilikom korištenja ajfona susreću samo oni koji ga nemaju?

sorry moj bed, zaboravio sam da u tvom svijetu apple proizvodi nemaju nikakvih problema a mi trolovi smo sposobni toliko daleko ić da čak i photoshopiramo ovakve slike:

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 18:40 (cekpi).
17 godina

Ovo je fakat preslo sve granice. Sta Nokia pokusava da izvede? Samoubistvo?

2250 Kn za telefon koji bi trebao biti ulazak WP-a na trziste jeftinih modela i na kome, realno, valja jedino OS?? "Smartphone mogucnosti po niskoj cijeni". Pa smartphone mogucnosti po niskoj cijeni se mogu nabaviti za 800 Kn.

Lumia 900 (jedina iz serije Lumia koja mi se dopadala) - kosta 5K?

Da se razumijemo - koristim i volim WP, dopada mi se Nokia, dopada mi se dizajn Lumie, ali po ovoj cijeni i pod ovakvim okolnostima (bez upgradea na WP8), ne bih je kupio ni za 2500 KN

1 0 hvala 0
17 godina

A steta Nokie.

Kakva je to firma bila, a sta joj je glupi management napravio...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice