Stallman sretan što nema Jobsa

poruka: 377
|
čitano: 47.966
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stallman sretan što nema Jobsa".
17 godina
neaktivan
Re: Stallman sretan što nema Jobsa
kizo2703 kaže...

Ti stvarno ne znaš kad treba stati!!

U potpunosti si u pravu, prestajem. Sorry.

OT: TUžno je to da dok jednog dana (nadam se ne brzo) umre Bill Gates nece biti niti blizu tolko tugovanja kao za Stevu. A realno, Bill Gates je puuuuno više dobra napravio nego Stevo, svoj novac je podjelio na sve moguće načine, i još nece prestati dok ne umre(a nakon smrti ce vjerojatno jos uvjek njegov fond postojati i djeliti taj novac).

15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

kakva fcking pravila ponašanja, da se trgovcu gradi kult ličnosti i klanja kao bogu... pljujem ja na kapitalizam i sav novac koji je zaradio dioničarima, toliko cjediti suze i pjevati hvalospjeve radi gadžeterije i novca koji je završio u džepovima kapitalista... ma daj... Stallman je i preblag

edit i off, i ti mi ideš na ignore

Nemoj, plakat cu zbog podvucenog, još nisam prebolio Stevu {#} {#}

Jedno je trgovina, a drugo necija smrt. Možeš pljuvati koliko oceš koga oceš, ali bar malo poštovanja imat prema nekom bar neki kraci period nakon necije smrti bi mogao imati.

Sam osuđuješ kapitalizam, a nemaš poštovanja prema covjeku koji je umro i vidiš samo njegov kapitalisticki dio u životu.

Ali ocito je tebi sve isto i sad vjeruješ da Stevo opet zarađuje makar je mrtav.

Nisi ni ti daleko od tog Stallman-a ocito.

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
15 godina
neaktivan
LordShgi kaže...

OT: TUžno je to da dok jednog dana (nadam se ne brzo) umre Bill Gates nece biti niti blizu tolko tugovanja kao za Stevu.

Zasto je to tuzno? Bill od sebe ne pokusava stvoriti kult licnosti. Opet kazem, nije bitno tko sve tuguje za tobom, bitno je sto za sobom ostavljas, a on ce ostaviti puno toga. Za mnogim velikanima proslosti nitko ne roni suze, pa opet, njihovo naslijede je neupitno.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina
Čvarci su bomboni od svinje

4 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
bocic kaže...

Fascinacija tehnikom koja čovjeka nuka da se kočoperi kupnjom iste, kojemu je dovoljan dodir prsta po Jobsovim telefonskim sakramentalima da bi mu se pred očima podastro cijeli svijet na malenoj škatuljici, plitka je i opasna kao i svaka do sada viđena fascinacija i opijenost.

ivica šola je krenuo kakati po škatulici i opijenošću plitkoćom, između ostaloga on je i teolog pa bi trebao znati da su razlike skoro pa nikakve, no on nam to neće reći jer se i sam valjda snabdjeva iz katoličke škatulice koja je ideološki i plića ali je zato dublja za stavljanje novaca ovcama i moralnom patosu te je u isto vrijeme i protuustavni grabež...

ča ni šesan mladić...
17 godina

Nemos ti bez napada na pope :)

I am creationist. I believe man created god.

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nemos ti bez napada na pope :)

nemoj da pozovem baksu... {#}

ja sam goli qua, on je igrač

ča ni šesan mladić...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 19:52 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran

Daleko više cijenim Gatesa nego što sam ikada cijenio Jobsa. Štoviše daleko je jači ekonomski genije nego jobs. Njegovi proizvodi vladaju svijetom, dok je Jobs koristio psihologiju svraka i najniže ljudske porive kao motiv za zaradu.

Fanboyizam je teški psihološki poremećaj.

5 2 hvala 0
14 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...

kakva fcking pravila ponašanja, da se trgovcu gradi kult ličnosti i klanja kao bogu... pljujem ja na kapitalizam i sav novac koji je zaradio dioničarima, toliko cjediti suze i pjevati hvalospjeve radi gadžeterije i novca koji je završio u džepovima kapitalista... ma daj... Stallman je i preblag

Istina. Vrlo lijepo rečeno.

Fanboyizam je teški psihološki poremećaj.
15 godina
(s)izgoreo kaže...
alen-c kaže...

Svaka cast njemu, njegovim kodovima i filozofiji i utopistickim pogledima na svijet, ali mogao bi bar neka pravila ponašanja znati.

Ove curice sa pompoznim objavljivanjem ignoranja su mi najjace. Prvo si par puta trazio pozornost bezveznim nepotrebnim porukama na istu foru pa sad jos i ovo. Shvati da odraslim osobama nije ni malo impresivno takvo ponasanje.
17 godina
(s)izgoreo kaže...
bocic kaže...
... no on nam to neće reći jer se i sam valjda snabdjeva iz katoličke škatulice koja je ideološki i plića ali je zato dublja za stavljanje novaca ovcama i moralnom patosu ...

A jbg, Crkva (i njena vojska zealota) ne voli konkurenciju :)

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...

A jbg, Crkva (i njena vojska zealota) ne voli konkurenciju :)

Istina. Premda je Šola izvrstan komentator, za kojeg po mnogim kolumnama uopće ne bi pomislio da je crkvenjak, ovo si jako dobro primijetio i to sve govori...

P.S. i sizgoreo je također dobro skužio da se Jobs i crkva susreću na 'nečijoj zemlji'...

Čvarci su bomboni od svinje
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 7:58 (bocic).
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Daleko više cijenim Gatesa nego što sam ikada cijenio Jobsa. Štoviše daleko je jači ekonomski genije nego jobs. Njegovi proizvodi vladaju svijetom, dok je Jobs koristio psihologiju svraka i najniže ljudske porive kao motiv za zaradu.

da, naravno ... Jobs koji je sa 600 dolara početnog kapitala i prijateljem geekom stvorio tvrtku koja je trenutno najjača financijska utvrda svijeta. Uz to je onako usput tu firmu izvadio sa ruba propasti, a u slobodno vrijeme sa desetak milijuna dolara džeparca iz applea stvorio Pixar koji mu je postao ulaznica za upravljanje Disneyem i priskrbio dobit 1000 puta veću od uloga. Za to vrijeme je napravio i NeXT koji je baza OSX-a i svega što izlazi iz applea zadnjih 10 i kusur godina.

Gatesu svaka čast, al to što je Windows rašireniji sustav na desktop platformi je rezultat Jobsove politike nelicenciranja da ne ide široko nego da se drži kvalitete. Apple je na isti način i svijesno propustio biti najrašireniji mobilni OS. Za sad im dobro ide. Osobno bih da mogu također uvijek izabrao mali promet, a veliku zaradu umjesto obratnog modela PC i smartphone proizvođača.

16 godina
grzzi kaže...
Uz to je onako usput tu firmu izvadio sa ruba propasti.....

Ajd se malo bolje raspitaj s cijim novcem je Apple izvucen sa ruba propasti.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
14 godina
protjeran
grzzi kaže...

da, naravno ...1. Jobs koji je sa 600 dolara početnog kapitala i prijateljem geekom stvorio tvrtku koja je trenutno najjača financijska utvrda svijeta. Uz to je onako usput tu firmu izvadio sa ruba propasti, a u slobodno vrijeme sa desetak milijuna dolara džeparca iz2. applea stvorio Pixar koji mu je postao ulaznica za upravljanje Disneyem i priskrbio dobit 1000 puta veću od uloga.3. Za to vrijeme je napravio i NeXT koji je baza OSX-a i svega što izlazi iz applea zadnjih 10 i kusur godina.

Gatesu svaka čast, al to što je Windows rašireniji sustav na desktop platformi 4. je rezultat Jobsove politike nelicenciranja da ne ide široko nego da se drži kvalitete. 5.Apple je na isti način i svijesno propustio biti najrašireniji mobilni OS. Za sad im dobro ide. Osobno bih da mogu također uvijek izabrao mali promet, a veliku zaradu umjesto obratnog modela PC i smartphone proizvođača.

1. Da, stvorio tvrtku na leđima Wozniaca.
  2. Kupio Pixar.
  3. Pokrao Unix inačicu i zatvorio je, te nazvao OSX.
  4. Glupost. OSX je oduvijek bio inferioran windowsima. Ionako apple patentira sve i svašta, tako da je to - Glupost.
  5. Još veća glupost.

( ˘͡ -˘͡)
17 godina
Bypass kaže...
  1. Da, stvorio tvrtku na leđima Wozniaca.

Koliko ja znam, stvorili su je zajedno. I ja više cijenim one koji odrade

tehnički dio posla, ali da je sve ostalo na Wozu vjerojatno bi to i ostao

samo projekt iz garaže

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
grzzi kaže...
Bypass kaže...

da, naravno ... Jobs koji je sa 600 dolara početnog kapitala i prijateljem geekom stvorio tvrtku koja je trenutno najjača financijska utvrda svijeta. Uz to je onako usput tu firmu izvadio sa ruba propasti, a u slobodno vrijeme sa desetak milijuna dolara džeparca iz applea stvorio Pixar koji mu je postao ulaznica za upravljanje Disneyem i priskrbio dobit 1000 puta veću od uloga. Za to vrijeme je napravio i NeXT koji je baza OSX-a i svega što izlazi iz applea zadnjih 10 i kusur godina.

Gatesu svaka čast, al to što je Windows rašireniji sustav na desktop platformi je rezultat Jobsove politike nelicenciranja da ne ide široko nego da se drži kvalitete. Apple je na isti način i svijesno propustio biti najrašireniji mobilni OS. Za sad im dobro ide. Osobno bih da mogu također uvijek izabrao mali promet, a veliku zaradu umjesto obratnog modela PC i smartphone proizvođača.

LOL, da, Jobs je svojeručno izdrk@o svjetski tehnološki napredak :D

Inače mi nikako nije jasna ta fascinacija Jobsom. Tip je na globalnom tržištu postigao odlične financijske rezultate - i što sad? Ljudi su to radili prije njega, a raditi će i poslije. On je pak mužnju ljudi digao na nevjerojatnu razinu i ljudima je zbog toga sad neka veličina? Mislim ono, nije da je izmislio fakin' lijek za sidu, jbt! Ne kužim otkud to veličanje Jobsa, pa nije valjda da toliko želite jednog dana biti gazda kao on, da ga sada morate uzdizati u nebesa?

Svaka mu čast na njuhu za biznis, ali njegova veličina tu počinje i prestaje (opsesivno-kompulzivno inzistiranje na detaljima ne smatram veličinom). Ničime nije zadužio niti mene, niti svoju okolinu, a pogotovo ne društvo. RIP, Steve. Ali ono, fakat i za ozbač - neka tvoje ime više nitko uzalud ne spomene.

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
grzzi kaže...
Bypass kaže...

Inače mi nikako nije jasna ta fascinacija Jobsom. Tip je na globalnom tržištu postigao odlične financijske rezultate - i što sad? Ljudi su to radili prije njega, a raditi će i poslije. On je pak mužnju ljudi digao na nevjerojatnu razinu i ljudima je zbog toga sad neka veličina? Mislim ono, nije da je izmislio fakin' lijek za sidu, jbt! Ne kužim otkud to veličanje Jobsa, pa nije valjda da toliko želite jednog dana biti gazda kao on, da ga sada morate uzdizati u nebesa?

Svaka mu čast na njuhu za biznis, ali njegova veličina tu počinje i prestaje (opsesivno-kompulzivno inzistiranje na detaljima ne smatram veličinom). Ničime nije zadužio niti mene, niti svoju okolinu, a pogotovo ne društvo. RIP, Steve. Ali ono, fakat i za ozbač - neka tvoje ime više nitko uzalud ne spomene.

120 managera u Xeroxu je godinama gledalo što im Palo Alto labs radi i nisu imali pojam što s tim.

Jobs je PROŠETAO sat vremena kroz urede i skužio potencijal i mreže i GUI-a i miša i svega ostalog...

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
neaktivan
segregator kaže...
Veliki Brat kaže...
grzzi kaže...
Bypass kaže...

120 managera u Xeroxu je godinama gledalo što im Palo Alto labs radi i nisu imali pojam  što s tim.

Jobs je PROŠETAO sat vremena kroz urede i skužio potencijal i mreže i GUI-a i miša i svega ostalog...

BIll gates je samo na par minuta probao apple II još dok je bio u testnoj fazi,i začas je imao i on svoj gui.A linux kernel je nastao od običnog programa koji je raspolagao sa više dretvi.Prva javno dostupna verzija Linuxa(0.01) je imala točno 10239 linija koda,današnja ima preko 15milijuna.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
g12356 kaže...

BIll gates je samo na par minuta probao apple II još dok je bio u testnoj fazi,i začas je imao i on svoj gui.A linux kernel je nastao od običnog programa koji je raspolagao sa više dretvi.Prva javno dostupna verzija Linuxa(0.01) je imala točno 10239 linija koda,današnja ima preko 15milijuna.

Misliš Mac-a, a ne Apple II?

A i 8 godina i nije baš začas, osim ako failane verzije 1.0 i 2.0 ne računaš pod GUI {#}

15 godina
neaktivan
segregator kaže...
g12356 kaže...

A i 8 godina i nije baš začas, osim ako failane verzije 1.0 i 2.0 ne računaš pod GUI {#}

Ako ih ti ne računaš...pa dovoljno je reći da si u manjini.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
g12356 kaže...
segregator kaže...
g12356 kaže...

Ma jesi ti onaj što misli da je hacker, a ekipa skužila da nema pojma? S kim i ja chatam {#}

15 godina
neaktivan
segregator kaže...
g12356 kaže...
segregator kaže...
g12356 kaže...

Ma jesi ti onaj što misli da je hacker, a ekipa skužila da nema pojma? S kim i ja chatam {#}

NIsam ja nikad rekao da mislim da jesam,nego bih htio postati,i općenito sam fasciniran time.Vidim da si ti neki idiot.

17 godina
g12356 kaže...
segregator kaže...

NIsam ja nikad rekao da mislim da jesam,nego bih htio postati,i općenito sam fasciniran time.Vidim da si ti neki idiot.

Idiot, koji je za razliku od tebe, čak i radio na Apple II računalu...i Imsai 8080 (klon Altair 8080), i još par desetaka drugih računala

i razlikuje Apple II od Mac-a :D

17 godina
segregator kaže...
Veliki Brat kaže...

120 managera u Xeroxu je godinama gledalo što im Palo Alto labs radi i nisu imali pojam što s tim.

Pretpostavljam da znaš napamet, bez guglanja, imena 120 inženjera iz Xeroxa koji su čovječanstvo zadužili osmišljanjem nečega s čime nisu točno znali što bi? Ili barem glavnog od njih? (OK, priznajem, puno je uopće da netko zna vezu između Xeroxa i GUI-a; ne mislim ovdje konkretno na tebe, nego općenito, siguran sam da znaš na što ciljam :)

Gledam te!
16 godina
neaktivan

na bug forumu, što si na starijem računalu radio to ti je pimpek veći{#}

(ja sam ko klinac na abakusu radio, koliki bi tek moj trebao bit?)

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
segregator kaže...
g12356 kaže...
segregator kaže...

Idiot, koji je za razliku od tebe, čak i radio na Apple II računalu...i Imsai 8080 (klon Altair 8080), i još par desetaka drugih računala

i razlikuje Apple II od Mac-a :D

Razlikujem i ja ta dva,samo što neznam napamet...Znam da su to dva posebna računala.NIsam ja tako star da sam imao priliku raditi sa tim računalima.Moje druženje sa računalima je počelo 1999 kada sam imao 6 godina,mislim da je to bio pentium 90...

17 godina
Veliki Brat kaže...
segregator kaže...
Veliki Brat kaže...

Pretpostavljam da znaš napamet, bez guglanja, imena 120 inženjera iz Xeroxa koji su čovječanstvo zadužili osmišljanjem nečega s čime nisu točno znali što bi? Ili barem glavnog od njih? (OK, priznajem, puno je uopće da netko zna vezu između Xeroxa i GUI-a; ne mislim ovdje konkretno na tebe, nego općenito, siguran sam da znaš na što ciljam :)

Ja o managerima, ti o inžinjerima

15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Uff... Bit ce da i tvoj Bill cijeni svih nas igrajuci se boga i smiljajuci gadosti sa svojim kompanjonima Rockfellerima, Rotschildima i ostalom bagrom, a sve pod krinkom humanitarnog rada. Link 1,

. Kopajte dublje, iznenadit ce te se sto ce te iskopat.

Steve je ipak bio iznad tih gadosti.

15 godina
neaktivan

Toliko tome o Stevi, a nitko ni da spomene jednog od glavnog po meni čovjeka, bez kojeg nebi bilo niti C-a(samim time C++ i C šarpa), te jednog od tvoraca UNIX-a, bez kojeg nebi bilo Linuxa.

Dennis Ritchie, you are the best for me. 

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice