Real nice....
Ako novi Windows bude kompatibilan sa Windows 98/2000/XP... onda nista od revolucionarnosti.
Lijepo, samo neka ne brzaju sa izbacivanjem na tržište.. neka uzmu 3-4 godine vremena za razvoj
Korisnici se mogu strpit, tu su Win 7 koji su odlični.
Istina treba ga srezati u korijenu. I nema podržavanja Pentium II, Celerona 400 itd. Kak szu najavili taj windows, neznam predobro zvući da bi to uradio majkrosoft. Mislim I da budu tak super, da se ne ruše, Da IMAJU INTEGRIRANI NOD ILI KASPERSKI ili neki jo još bolju AV od majkrosofta. Ako sve to uspiju i naprave još ga sam trebaju staviti Open source, i nema sretnijeg čovjeka od mene.
Lijepo, samo neka ne brzaju sa izbacivanjem na tržište.. neka uzmu 3-4 godine vremena za razvoj
Korisnici se mogu strpit, tu su Win 7 koji su odlični.
mogu se strpit korisnici, ali ne i microsoftova kasa. sad ponovo sve treba uvjeriti da je sedmica smeće, a da je sljdeća verzija ono što treba svakome, kao što je bio slučaj s vistom. ali izgleda da je steve naučio nešto od svog imenjaka, stavi na web pa makni, pa nek ostane u google cacheu i lagano stvaraj "hype", jer će trebati puno truda da se nagovore ljudi da svakih par godina troše goleme novce za novi OS.
i treba tako napraviti iskljucivo 64 bitni sustav, novi datotecni sustav......nikakva kompatibilnost s starijim verzijama windowsa.......treba revolucija MS ima sposobnost to napraviti jer ak ne napravi apple ce nazalost svoju masineriju zombija samo siriti xD (nemojte ovo shvatiti uvredljivo jer samo zelim reci na one korisnike koje bi kupile i itoaletni papir sam je gl da je od apple)
eh jos sam da proizvodjaci se mal trgnu i svi ce biti sretni
GO GO GO M$
Apsolutno novi datotecni sustav, novi user management, to se tice user interfejsa mislim da je i vise nego dobar...
Sta se tice backward compatibility-a... mislim da bi si zatvorili vrata kada bi ga kompletno makli... Jedino da to rijese kao i na sedmici... Virtualnim strojem koji bi vrtio neku stariju verziju Windowsa.
Ajd... zivi bili pa vidjeli...
......nikakva kompatibilnost s starijim verzijama windowsa.......
da niti jedna današnja igra ne radi na tim možebit novim windowsima ...to bi bio kraj microsofta.
mi u hr nemamo ni pošteni dsl a to je budućnost svega
inače neznam kako bi baš novi win bio ekstra revolucioniran za svega 2 godine
poslovni korisnici još se dvoume i oko win7,iako ne bi trebali jer je zaista dobar
a od novih windowsa najviše veselja bi mogli imat ponovno igrači
Jea, rajt! Da,da... tako se pisalo i pred dolazak DVD-a. Donijet će dosad nevidjenu sliku i zvuk pa xx slojeva, stat ce podataka i sta ti ja znam, ovo, ono. Na kraju tresla se brda rodio se miš. Windows longhorn također iz kojega se izrodila vista na kraju, i donio je novosti koje su (tek poneke) zazivjele u sedmici.
Zivi bili pa vidjeli. Sa ovakvih nadobudnih oglasa treba uvijek maknut 50-ak% i tek onda sa sumnjom rec da bi to mozda moglo biti to.
Ne znam, no revolucionarnost jednog takvog proizvoda kao što je neki tamo program je prilično nebitan, naročito ako pričamo o operativnom sustavu. Možda za nas koji se bavimo strukom, ali za krajnjeg korisnika, ta infrastrukturna revolucionarnost je potpuno irelevantna, puno veći šok doživljavaju korisnici kad im se promjeni sučelje nego bilo što drugo. Čini mi se da je zbog toga i došlo do masovnog neprihvaćanja Viste, jer je sučelje Viste bitno različito od XP-a. Ista stvar je i s Officeo-om ili bilo čime drugim, slučelje je ono što korisnik vidi i koristi. Bitna revolucija bi se dogodila kada korisnik nebi uopće morao znati koji i kakav OS radi u pozadini, jer upravo je cilj da na računalu radiš ono što želiš ne da se baviš prebacivanje fileova, instalacijom drivera, brisanjem, spajanjem na mreže i slično nego je cilj, uzmeš miša (ili još bolje kažeš) da pokreneš film, igru, glazbeni album, napiše dopis i ispiše ga, pročitaš knjigu, pronađeš podatke na internetu, ili pokreneš neki od društvenih servisa. Onog trenutka kada krajnji korisnik ne bude morao znati koji OS koristi tada ću moći reći da je revolucionaran. Datotečni sustav NTFS, FAT SQL sve je to potpuno irelevantno, svima osim par stručnjaka koji se upravo time bave. Krajnji korisnik nebi o tome trebao imati niti pojma, niti se time baviti, jer su to zapravo toliko visokostručne stvari da ih niti ne razumije. Čini mi se da je googleov put s OS-om najlogičniji po tom pitanju, gdje korisnik sustav može koristiti i to upravo u svrhu koja mu nešto znači.
Novi datotecni sustav znaci i brzinu!
Novi datotecni sustav znaci vecu organiziranost podataka.
Novi datotecni sustav moze znaciti vecu sigurnost/user management...
Ako mac os može bez toga i kao takav owna onda ne znam kaj se čeka?
I to :)
To sam zaboravio... ali problem je to ukinut s ozbirom da se 99.9% programa koristi registryem za neke djindje mindje koje se mogu drugacije izvest (storanje nekakvih internih podataka samog programa koji se mogu izvest preko nekakvog XML-a ili slicno)...
Po meni su proizvodjaci softwarea krivi za registry :) Trebaju ga bojkotirati :D
Ako mac os može bez toga i kao takav owna onda ne znam kaj se čeka?
Istina trebali bi još puno toga maknuti iz windowsa, ako hoće napraviti revoljuciju. Napraviti ga Open Source, Staviti novi datotecni sustav, integrirati AV, Napisati ko je ubio kenedija, Izbaciti IE, Ugraditi operu, FF, ili nekaj korisnije, Lakša instalacija windowsa(niko ne želi ni probati jer nema nikvih slika ni pomoći I izgleda jako teško),da stave da samo na počeku instalacije odrediš za kaj buš kumpjuer koristil, a on napravi ostalo, poraditi na Sučelju...itd ima jako puno loših stvari u WInu. Ne velim da nema dobrih, ali da ima puno loših je istina.
Open source... smijesno :)
Integrirati AV? Pa da im opale jos jednu kaznu kao sto su to napravili za IE?
Ugraditi FF? Nek mercedes slobodno stavi znak od fiata naprijed!? (dumbass)
Laksa instalacija windowsa? Sta moze nesto lakse od trenutacne?
Sucelje? Sto mu fali?
I to :)
To sam zaboravio... ali problem je to ukinut s ozbirom da se 99.9% programa koristi registryem za neke djindje mindje koje se mogu drugacije izvest (storanje nekakvih internih podataka samog programa koji se mogu izvest preko nekakvog XML-a ili slicno)...
Po meni su proizvodjaci softwarea krivi za registry :) Trebaju ga bojkotirati :D
Nije problem ukidanja regisrtrya u proizvodjacima softwarea. pa proizvode se i verzije za mac bez. problem je u tome sto su svi dosadasnji vindovsi nadogradnja koda onih prethodnih. mislim da je upravo to ta revolucionarna promjena.
Zasto neki ljudi misle da se na novim windowsima radi samo 2 godine? Ako idu u komplet novi kod onda se to vjerovatno vec godinama priprema.
Koliko se sječam Microsoft je još davnih 90-tih najavio revolucionarni datotečni sustav ( sustav organiziranja datoteka na principu baza podataka ) , u svakom slučaju bit će zanimljivo vidjet to na djelu.
Mozda izbace multitasking kao na 7 mobile-u da bi povecali stabilnost i brzinu sustava.
Salu na stranu, ako ce ovaj Windows biti potuno drugaciji od svojih prethodnika, nijedna aplikacija koja trenutno postoji nebi trebala raditi na njemu.
O driverima za hw da i ne govorim.
Al dobro. Ima rijesenja i za to. Virtual PC ili dual boot.
A i nebi se cudio da oni integriraju neki napredniji compatibility mode il nesto.
Još jedan bullshit iz Redmonda.
Uhm, koja patketina. Microsoftu je revolucija (šturo napisano):
XP - srediti Windows NT
Vista - napraviti skin i UAC, ubaciti NET 3.0 i Directx10
W7 - dodatno ispeglati skin, izmjestiti opcije (sakriti), malo pofixsati bugove (sve to je u Visti SP2)
A ispod haube, sve je zapravo isto. OK, ne kažem da nisu sredili neke stvari, ali W7 je ispeglani XP sa novim skinom. A oni za svaku verziju govore da je revolucionarna.
Inače, registry je najveće microsoftovo sranje koje postoji. Srecom da danas postoje portable aplikacije pa imam potpunu kontrolu nad njima. Nema nikakvog kemijanja. Hoćeš ga removat, fino removaš folder i čisto. Mac radi na tom principu.
Sad se javljam sa win mašine, no na drugom laptopu je Ubunutu i prezadovoljan sam, sve radi kako treba.
Teško da će napraviti nešto revolucionarno, možda je došlo do revolucije u njihovom poimanju os-a ali gotov proizvod će i dalje biti skoro pa ista stvar.
Jedina stvar koju bi htio kod novog os-a je da se odvoji OS i GUI koji bi trebao biti potpuno prilagodljiv potrebama korisnika jer isto sučelje za poslovne korisnike i kućne korisnike je glupost.
neka ga naprave revolucionarnog, ali da ne izađe tako rano.... recimo 2015. bi bilo optimalno
Ja odavno govorim biti će revolucionarni samo ukoliko budu Unixoidni Windowsi (što je vrlo vjerojatno da bi se moglo dogoditi ukoliko su razvoj počeli davno), sve ostalo bi bila nadogradnja samo postojećeg, a za unazad kompatibilnosti ionako mogu na neki način paralelno implementirati Windows 7 koji će se do tada predpostavljam ispeglati do savršenstva.
Najvise sto zelim da bude u novim SO-u je da bude brzi i stabilniji, da moze se cuvati od virusa i da ga hakeri nemogu otako brzo probiti. Mislio sma neki dan instalirati Ubuntu ili kaj ej vec da vidim akko radi taj OS. Mnogi ga hvale da je stabilniji OS i da ga nemogu anpasti virusi, dal je to istina ja nejmam pojma jer nikada nisma vidio Ubintu.
Najvise sto zelim da bude u novim SO-u je da bude brzi i stabilniji, da moze se cuvati od virusa i da ga hakeri nemogu otako brzo probiti. Mislio sma neki dan instalirati Ubuntu ili kaj ej vec da vidim akko radi taj OS. Mnogi ga hvale da je stabilniji OS i da ga nemogu anpasti virusi, dal je to istina ja nejmam pojma jer nikada nisma vidio Ubintu.
Tvoj post ide u arhivu! haha
A sta bi sa Windows 8 ?
Ja sam negdje procitao da ima najava i za njega ?
Tvoj post ide u arhivu! haha
-.-
2. Zasto bi morao zadrzati nativni compatibility? Zar nije apple sa izlaskom osx-a nije presekao i zapoceo sa potpuno novom tehnologijom a za stare aplikacije se koristila Cocoa? ako ce biti revolucionarni onda bi trebali uciniti isto a ne da vuku repove proslosti 20+ godina.
Tako je, negdje se treba povići linija i napraviti rez! Ovako će windowsi biti kompatibilni (manje-više) sa svim sr*njima još od 1985-e...