Pa dobro su i rekli, ljudi oce da im se sve stvori na pladnju, malo mucnut glavom koji put i ne recimo stavit iste lozinke na fejs, gmail, outlook, ebay i paypal.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa dobro su i rekli, ljudi oce da im se sve stvori na pladnju, malo mucnut glavom koji put i ne recimo stavit iste lozinke na fejs, gmail, outlook, ebay i paypal.
pa nije bas sve takvo. ja koristim jednu istu lozinku za sve. ALI, lozinke koje se tiču plaćanja tipa paypal, e tu imam totalno različitu lozinku. Pare nedam... :P
Nisu lozinke Gmaila, već od drugih servisa na kojima se prilikom registracije koristila neka gmail adresa.
Nisu lozinke Gmaila, već od drugih servisa na kojima se prilikom registracije koristila neka gmail adresa.
ok. koristila se adresa. ali nigdje te na drugim servisima, osim gmaila.com, neće pitat i šifru. osim ako nije fejk ili fišing... tako da je to malo teže.
Isti ku*ac ko i s fejzbukom valjda, vidiš sise na naslovnici, klikneš, dođe ti obavijest da se moraš ulogirat da bi vidio sliku,ti se ulogiraš a slike nigdje jel...
Phishing se to zove ako se dobro sjećam.
ok. koristila se adresa. ali nigdje te na drugim servisima, osim gmaila.com, neće pitat i šifru. osim ako nije fejk ili fišing... tako da je to malo teže.
sifru ce te pitat svugdje gdje postoji neki login, a postoju svugdje :D
Ja več neko vrijeme koristim dodatnu zaštitu za pristupanje googleu.
Recimo podesio sam svoj komp da bude jedini komp na kojem mogu upisati svoju šifru bez dodatnog upita.
A ako želim pristupiti sa drugog kompa ili netko drugi želi pristupiti mojem gmailu sa drugog kompa e onda ce na moj mob poslati sms sa kodom koji moram upisati ako zelim uči na gmail. To mi se jako svida, jer nitko drugi nemože uči bez obzira dali znaju moju glavnu šifru :D
E sto se tiće androida, za njega morate u postavkama zatražiti dodatnu šifru jer glavna šifra neče raditi ni na jednom smartphoneu. Vama to sada zvuči komplicirano ali nije, odlično fukcionira :)
Fake vijest btw. Svi prenose, a nije istina
pa nije fake... ja kad ukucam svoj mail pokaze da je na listi i prva dva slova passworda... ali nije password od gmaila nego od bug foruma :P
sad moram mijenjati...
Topla preporuka:
http://blog.kaspersky.com/password-check/
Lozinku sam promjenio, piše mi u checkeru da će Tianhe 2 super computeru trebati 44 godine da ju otkrije. Meni dovoljno.
P.S.
Da li BUG portal čuva lozinke ili samo ključeve (MD5, SHA1, ...)?
pa nije fake... ja kad ukucam svoj mail pokaze da je na listi i prva dva slova passworda... ali nije password od gmaila nego od bug foruma :P
sad moram mijenjati...
Da li tu lozinku koristiš i na drugim servisima ili samo tu na bugu? Nije valjda da se u Bugu ne trude zaštititi naše lozinke . Ne znam da li ima kakvog smisla išta mijenjati s obzirom da na svakom serivisu imam drugu lozinku.
he he, 147 stoljeća na tianhe
Da i jedan moj gmail je kao tamo, i ne, nisu prva dva slova točna.
Isti ku*ac ko i s fejzbukom valjda, vidiš sise na naslovnici, klikneš, dođe ti obavijest da se moraš ulogirat da bi vidio sliku,ti se ulogiraš a slike nigdje jel...
Phishing se to zove ako se dobro sjećam.
Pa jeste, ali stvarno ne znam koliki čovjek biser mora biti kad takav sadržaj želi pogledati jedino ako se uloguje. Dosad iz iskustva nam za takav način govore da je najrizičniji. Pa ja ne želim da gledam bilo šta kad mi se na zaslonu pojavi da prvo moram nešto lajkati pa tek onda pogledati, kako mogu za nešto reći da mi se sviđa a da to nisam ni pogledao. Ontopic, treba izbjegavati ako se ikako može takav sadržaj gdje traže logovanje.
ma nije mi samo na bugu taj password...nije to sa buga procurilo... stavio sam ga jos na bar 20 stranica...
ali sve su to nebitne stranice... razno razni forumi i gluposti...
ma nije mi samo na bugu taj password...nije to sa buga procurilo... stavio sam ga jos na bar 20 stranica...
BUG nebitan i glupost? Evo tebi ban.
joj nemoj nisam tako mislio
uostalom jedino sam za bug promijenio password...ovo ostalo nisam nista...
BUG included? :)
Što mislite o tome da se na bugu ubaci opcija facebook ili google login ? Tako neču morati pamtiti toliko teških šifri. Već mi se par puta desili da se nemogu sjetiti kako ide točno šifra.
Kad već govorimo o šiframa, smatra da su pinovi za bankomate preslabi, podrzavaju max 4 brojeva, čak sam pitao u banci dali se može povečati kako, rekli su da ne može. Neznam dali ste čuli za iphone je dosla neka maskica http://www.mobil.hr/novosti/apple/apple-iphone-koriste-kako-bi-krali-pin-ove-6531 koja ima u sebi termalnu kameru i može na svim tipkama recimo u onim čitačima u dučanima vidjeti koje ste tipke pritisnuli. Srečom to ne pali na metalnim tipkama jer se na njima nemože termalno vidjeti pritisak na tipkama.
Moram navesti da su mi visa/master card kartice dosta nesigurne, da bi kupili nesto preko interneta dovoljno je samo prepisati podatke sa kartice i cvv broj na poleđini. To mene ne plaši toliko jer ja imam dva zasebna računa pa sa tekućeg prebacujem na devizni po potrebi. Znam da neki imaju tekući račun sa mastercard karticom i da tom istom karticom kupuju preko interneta. Banke mastercard i visa kartice reklamiraju kao da su najsigurnija metoda a ja to ne vidim uopče.
dvije riječi: 2-step verification code
Da li sad odmah mijenjati password ili ne, jedni govore da treba, drugi da je opasno?
Da li sad odmah mijenjati password ili ne, jedni govore da treba, drugi da je opasno?
Ne može biti opasno promijeniti lozinku. Opasno može biti provjera na nelegitimnim i logiranje na razno raznim stranicama.

Što mislite o tome da se na bugu ubaci opcija facebook ili google login ? Tako neču morati pamtiti toliko teških šifri. Već mi se par puta desili da se nemogu sjetiti kako ide točno šifra.
Kad već govorimo o šiframa, smatra da su pinovi za bankomate preslabi, podrzavaju max 4 brojeva, čak sam pitao u banci dali se može povečati kako, rekli su da ne može. Neznam dali ste čuli za iphone je dosla neka maskica http://www.mobil.hr/novosti/apple/apple-iphone-koriste-kako-bi-krali-pin-ove-6531 koja ima u sebi termalnu kameru i može na svim tipkama recimo u onim čitačima u dučanima vidjeti koje ste tipke pritisnuli. Srečom to ne pali na metalnim tipkama jer se na njima nemože termalno vidjeti pritisak na tipkama.
Moram navesti da su mi visa/master card kartice dosta nesigurne, da bi kupili nesto preko interneta dovoljno je samo prepisati podatke sa kartice i cvv broj na poleđini. To mene ne plaši toliko jer ja imam dva zasebna računa pa sa tekućeg prebacujem na devizni po potrebi. Znam da neki imaju tekući račun sa mastercard karticom i da tom istom karticom kupuju preko interneta. Banke mastercard i visa kartice reklamiraju kao da su najsigurnija metoda a ja to ne vidim uopče.
P.S. lozinke su stare. I moja je na listi ali mislim da je već prošlo više od godine dana od kad sam ju promijenio.