Procurili detalji oko izlaska Windowsa 9

poruka: 83
|
čitano: 10.568
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Procurili detalji oko izlaska Windowsa 9".
16 godina
neaktivan
Re: Procurili detalji oko izlaska Windowsa 9
g12356 kaže...

Piši i zovi me kako god hoćeš,to ne mijenja činjenice.

Koje činjenice? {#}

Gdje je ovdje Chrome OS? Aha ,to je još jedan ''dečko koji obećava'' ,samo cijeli svijet nije samo USA ,gdje se je u 2013. (navodno) prodalo 21% Chromebook-ova.

Sve je to veliko ništa na globalnoj razini!

Ali ,sada stvarno dosta {#}.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 13:30 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
logik kaže...
g12356 kaže...
logik kaže...

Mislim da reći da je Metro smrt za multitasking ili da je ružan ili da ne valja može samo onaj tko W8 nije isprobao. Svatko tko je otvoren novim stvarima (iz iskustva znam da se vi ovdje dičite svojom vrlom liberalnošću) i isproba W8 te mu da priliku da ga zadivi, ostat će zadivljen jer je to jedan stvarno dobar OS. Najbolji Win do sad.

Gle dao sam mu dva mjeseca.Za testiranje uvrh glave.Metro je smrt za multitasking jer je sve u fullscreenu,i to nemožeš nadoknaditi raznim tipkovničkim kraticama,aktivnim rubovima i svim tim điđa miđama.

Tko je otvoren za promjene neka radije proba Linux.Bolja i veća promjena.

Kakvom full screenu?

Može se na samom metrou razdijeliti ekran i to ne samo na polovice već na razne omjere. A na Desktopu sve ko i u Win7. I Metro aplikacije se prikazuju na desktopu u taskbaru te se jednostavnim potezom mogu izmjenjivati. Ne da je smrt već je poboljšalo multitasking. Tako da čisto sumnjam da si ga isprobavao.

Ja ga koristim otkad je izašla probna verzija pa sam prešao na legalno kupljeni. Gotovo pa nemam zamjerki na sam sustav. Samo da dođe onaj fini start u kolovozu i još aplikacija da se dovede.

Pa na pr. start screen je u fullscreenu.Da može se tako ekran razdijelit ali je taj feature previše skriven(ja sam za njega saznao tek negdje nakon mjesec dana(kada mi je kolega pokazao).A zašto se metro aplikacije nebi unutar desktop sučelja izvršavale onako unutar nekog 'old school' prozora?

Svi vi kažete da je poboljšao multitasking ali nitko nezna to i na primjeru pokazati.Ajde nađi mi neki primjer gdje unutar posla moraš barem 5 puta prelaziti između desktopa i metroa a da je multitasking poboljšan.

A eto pošto nemam screenshotova a sustav sam već davno deinstalirao,moraš mi jednostavno vjerovati na riječ.Čak sam ga imao i još uvijek imam za besplatno.A dali si ti ikada isprobao npr. linux i kako ti ja to uopće mogu vjerovati?

p.s. uistinu neograničena customizacija je tek onda kada imaš izvorni kod.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 14:03 (g12356).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
g12356 kaže...

Koje činjenice? {#}

Gdje je ovdje Chrome OS? Aha ,to je još jedan ''dečko koji obećava'' ,samo cijeli svijet nije samo USA ,gdje se je u 2013. (navodno) prodalo 21% Chromebook-ova.

Pa upravo to što si sam spomenuo i to slobodno makneš taj 'navodno' .Svejedno USA je najveće tržište svijeta,ai najprofitabilnije. A šta se tiče statcountera:

No artificial weightings are used to correct for sampling bias, thus the numbers in the statistics can not be considered representative. http://en.wikipedia.org/wiki/Statcounter

14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
g12356 kaže...

Koje činjenice? {#}

Iskreno, da je Chrombook jedini PC na svijetu nebi ga uzeo.... Google mi se zgadio u zadnje vrijeme pogotovo jos kad su rekli da korisnici googlea ne ocekuju privatnost !

Al jbg, koristim jedino njihovu trazilicu i YT, Android, kalendare i sl. NE

16 godina
neaktivan

Chrome OS neće bit nikakva prijetnja Windowsima, to je najobičniji browser.

3 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
g12356 kaže...
kizo2703 kaže...
g12356 kaže...

Koje činjenice? {#}

Pa upravo to što si sam spomenuo i to slobodno makneš taj 'navodno' .Svejedno USA je najveće tržište svijeta,ai najprofitabilnije. A šta se tiče statcountera:

No artificial weightings are used to correct for sampling bias, thus the numbers in the statistics can not be considered representative. http://en.wikipedia.org/wiki/Statcounter

cim mi netko spomene taj statcounter odma mi padne mrak na oci pogotovo kada ga uzima za ozbiljno

http://www.snabbox.org/
17 godina
neaktivan
axos kaže...

Jel nekima ovdi jasno da večina nema touch na laptopu/monitoru a metro je puno lakše koristit s touchem nego mišom. A i da iman slučajno monitor s touchom nebi stiska po njemu jer ne želim otiske, niti je funkcionalno.

I dan danas me živcira zatvorenost WP. Na primjer što nemogu skiniti neki app nego s njihovog marketa. Platija san mobitel. Zašto moram nabavljati software putem njihovog dučana?

Sve mi se čini da ovo ide k tome da se ukine i normalno instaliranje programa i ograniči sve na microsoft store. Po mom mišljenju je svako ograničenje tog tipa korak u nazad i bojkotirat ću dok me windows 7 bude služija, ili dok ne naprave nešto prihvatljivo za desktop korisnike.

EDIT: I nije da nisam proba veliki dio microsoftovih windowsa. Ima sam windows 95, 98 2000, xp, vista,7, 8, 8.1

I da moram birati ijedan drugi UI od navedenih odabra bi sve po redu prije nego osmicu.

a win millenium ?... :) ono kaj je vista bila sedmici, millenium je bil xp-u :) a time win8  win9-ki... barem bi trebalo ak se stvari ciklički ponavljaju :)

13 godina
neaktivan
g12356 kaže...
logik kaže...
g12356 kaže...
logik kaže...

Mislim da reći da je Metro smrt za multitasking ili da je ružan ili da ne valja može samo onaj tko W8 nije isprobao. Svatko tko je otvoren novim stvarima (iz iskustva znam da se vi ovdje dičite svojom vrlom liberalnošću) i isproba W8 te mu da priliku da ga zadivi, ostat će zadivljen jer je to jedan stvarno dobar OS. Najbolji Win do sad.

Gle dao sam mu dva mjeseca.Za testiranje uvrh glave.Metro je smrt za multitasking jer je sve u fullscreenu,i to nemožeš nadoknaditi raznim tipkovničkim kraticama,aktivnim rubovima i svim tim điđa miđama.

Tko je otvoren za promjene neka radije proba Linux.Bolja i veća promjena.

Kakvom full screenu?

Može se na samom metrou razdijeliti ekran i to ne samo na polovice već na razne omjere. A na Desktopu sve ko i u Win7. I Metro aplikacije se prikazuju na desktopu u taskbaru te se jednostavnim potezom mogu izmjenjivati. Ne da je smrt već je poboljšalo multitasking. Tako da čisto sumnjam da si ga isprobavao.

Ja ga koristim otkad je izašla probna verzija pa sam prešao na legalno kupljeni. Gotovo pa nemam zamjerki na sam sustav. Samo da dođe onaj fini start u kolovozu i još aplikacija da se dovede.

Pa na pr. start screen je u fullscreenu.Da može se tako ekran razdijelit ali je taj feature previše skriven(ja sam za njega saznao tek negdje nakon mjesec dana(kada mi je kolega pokazao).A zašto se metro aplikacije nebi unutar desktop sučelja izvršavale onako unutar nekog 'old school' prozora?

Svi vi kažete da je poboljšao multitasking ali nitko nezna to i na primjeru pokazati.Ajde nađi mi neki primjer gdje unutar posla moraš barem 5 puta prelaziti između desktopa i metroa a da je multitasking poboljšan.

A eto pošto nemam screenshotova a sustav sam već davno deinstalirao,moraš mi jednostavno vjerovati na riječ.Čak sam ga imao i još uvijek imam za besplatno.A dali si ti ikada isprobao npr. linux i kako ti ja to uopće mogu vjerovati?

p.s. uistinu neograničena customizacija je tek onda kada imaš izvorni kod.

Pa start i služi da bude u full screenu. To je nešto kao početno i osnovno.

A pa kaj ću morat zazivat ime Isusovo na ovo... za mjesec dana? Pa kaj vi ljudi radite s tim Windowsima da se ovo dogodi. Ja sam sve funkcije istražio, isprobao i odlučio kako ću raditi u prvih tjedan dana.

Metro aplikacije se prikazuju na taskbaru tako da si u metro prozoru jednim klikom kao i u bilo kojem drugom prozoru u bilo kojem drugom OSu. Također, otvaranje metro apliakcija u manjim prozorima na desktopu dolazi u kolovozu kao što sam već spomenuo.

Gotovo sve što ti negativno kažeš mogu i pobit ću jer to jednostavno nije istina i produkt je ne poznavanja sustava.

Linux sam koristio ravno par tjedana kad sam kupio komp jer sam uz njega dobio instalacije za dvije vrste. Mislim da je bio Ubuntu. Nisam ga više mogao koristiti jer nisam mogao pronaći gotovo ništa što koristim od dovoljno dobrog Officea do Adobea. Tako da je moja preferencija Windows. I to trenutno Win8 kao najusavršeniji do sada.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
15 godina
neaktivan

Ne,start u fullscreenu je samo smetnja koja te odvlači od onoga šta bi trebao raditi.

I koliko vidim po tvojim postovima,puno namećeš svoje subjektivno mišljenje kao da je objektivno,što nije.Dizajn i rad sa grafičkim sučeljima je sam po sebi vrlo subjektivna stvar

A i sam si rekao,tek dolazi,znači da još uvijek nije došlo.Isto tako ti si koristio linux samo 2 tjedna dok sam ja Windowse 8 koristio 2 mjeseca...iako ajde već onda sam dual bootao Linux.Još jedan propust od MS-a je što sa svog boot loadera ne prepoznaje Linux.

btw.Čime se baviš u photoshopu i Officeu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 11:03 (g12356).
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
g12356 kaže...

Ne,start u fullscreenu je samo smetnja koja te odvlači od onoga šta bi trebao raditi.ž

A i sam si rekao,tek dolazi,znači da još uvijek nije došlo.

slazem se
ne vidim cemu fullscreen kada stane u puno manji prostor

16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Ne,start u fullscreenu je samo smetnja koja te odvlači od onoga šta bi trebao raditi.

A i sam si rekao,tek dolazi,znači da još uvijek nije došlo.Isto tako ti si koristio linux samo 2 tjedna dok sam ja Windowse 8 koristio 2 mjeseca...iako ajde već onda sam dual bootao Linux.Još jedan propust od MS-a je što sa svog boot loadera ne prepoznaje Linux.

Ali ,očito nisi Windows 8.1 ,koji se po želji ''pali'' u Start ili na desktop.

Smiješno mi je da OS kritizira čovjek koji ga uopće nije probao.

Propust? Zašto? Zašto bi Windows bootloader morao prepoznavati Linux? Zato jel ti tak hoćeš?

A znaš li da za takve stvari postoje alati poput EasyBCD-a ,s kojima se bilo koji OS ,pa i bilo koji Linux vrlo lako stavi u Windows bootloader?

A za naprednije ,tu je i Visual BCD Editor koji ima više opcija ,samo što traži i više znanja.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
13 godina
odjavljen

A zasto bi uopce netko isao na Windows 8 da izbjegava metro ? Zar mu nije jednostavnije ostat na windows 7 ?

Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

A zasto bi uopce netko isao na Windows 8 da izbjegava metro ? Zar mu nije jednostavnije ostat na windows 7 ?

A zašto bi netko uopće išao na Windows 8 ,kad je aktualna verzija Windows 8.1.1? A na jesen dolazi i 8.1.2 ,koji će imati i Start meni i izvršavanje ''Metro'' aplikacija u klasičnom ''prozor modeu''?

16 godina
neaktivan

osobno ne vidim razloga zasto ne iplementiraju metro u desktop.

Zar ne mogu biti one plocice transparentne i stavljene na desktop i time zamjena za ikone?

Isto tako dobro poznati START meni u lijevom kutu bi se moglo zamjeniti za meni koji je isti ali koji bi se dobio samo dovlacenjem misa na lijevi rub (kao swipe sa gornjeg dijela u smatphonu).

Toliko kompromisa bi se moglo iskoristiti koji bi bio poznat ljudima a isto tako jednostavan za nove korisnike... al jbg...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Arnold Layne kaže...

A zašto bi netko uopće išao na Windows 8 ,kad je aktualna verzija Windows 8.1.1? A na jesen dolazi i 8.1.2 ,koji će imati i Start meni i izvršavanje ''Metro'' aplikacija u klasičnom ''prozor modeu''? 

o boze

dobro da nisi rekao da napisem i md5 hash te verzije windowsa

Ako ce promjenit tj. vratit start onda je u necem problem zar ne ?

13 godina
neaktivan
g12356 kaže...

I koliko vidim po tvojim postovima,puno namećeš svoje subjektivno mišljenje kao da je objektivno,što nije.Dizajn i rad sa grafičkim sučeljima je sam po sebi vrlo subjektivna stvar

Meni nije smetnja s obzirom da se tamo nalazi sve što trebam pokrenuti. Treba znat koristit se računalom.

Ne kažem da Linux nije dobar. Meni nije dobar jer mi ne treba takav sustav. Kažem samo da oni koji pljuju po Win8 su jednostavno isfrsutrirani jer drugog razloga govoriti da nešto takvo ništa ne valja nema.

Office mi je potreban jer koristim Word i Powerpoint u prezentacijama i predstavljanjima. Tako da ga koristim na mobu, tabletu i kompu i svi fajlovi su mi na OneDriveu i uvijek dostupni.

Od Adobea najmanje koristim Ps. Tj. on mi je usputni alat. Koristim Ai za grafički dizajn, Id za prijelom, Ae za animacije i obradu videa i Pr za slaganje videa. Da, mislim da mi te stvari ništa ne može nadomjestiti.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
16 godina
neaktivan
logik kaže...

Ne kažem da Linux nije dobar. Meni nije dobar jer mi ne treba takav sustav. Kažem samo da oni koji pljuju po Win8 su jednostavno isfrsutrirani jer drugog razloga govoriti da nešto takvo ništa ne valja nema.

nitko ti ovdje ne pljuje po osmici, ljudi pljuju po uvaljivanju duplog sučelja, što je nekima totalno nepotrebno. osmica ispod "haube" je super OS, čak i bolji od sedmice. probao sam ga znam šta pričam. ali u vrijeme probe, dosta meni bitnih aplikacija (freeware) još nisu nadograđene, pa sam dao osmici odgodu do daljnjega. npr. speedfan koji mi je bitan za hlađenje, u mumble za voicechat.

pa eto ako u skorijoj budućnosti to srede vjerovatno, ili možda pređem na osmicu. a čak mi ni grafa ne podržava 11.2 dx tako da mi ni nije neka sila.

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
g12356 kaže...

Ali ,očito nisi Windows 8.1 ,koji se po želji ''pali'' u Start ili na desktop. Smiješno mi je da OS kritizira čovjek koji ga uopće nije probao.

Propust? Zašto? Zašto bi Windows bootloader morao prepoznavati Linux? Zato jel ti tak hoćeš?

A znaš li da za takve stvari postoje alati poput EasyBCD-a ,s kojima se bilo koji OS ,pa i bilo koji Linux vrlo lako stavi u Windows bootloader? A za naprednije ,tu je i Visual BCD Editor koji ima više opcija ,samo što traži i više znanja.

Za to sam znao da se windows 8.1 može u desktop logirati direktno.I da to je napredak,ali čemu to nije bilo od početka?Ako microsoft vraća sve sa metro-a na desktop sa svakim novim patchom onda to za mene dokazuje da sam u pravu.

Da,propust,zato jer gledano sa čiste tehničke strane bi dodavanjem automatskog prepoznavanja drugih sustava windows-ov boot loader bio tehnički gledano bolji.Dali bi Microsoftu to bilo pametno odjednom biti 'fer' prema konkurenciji i prestati ucjenjivati oem-e,staviti podršku za druge platforme u svoj boot loader i dati podršku u officeu i za platforme koje nisu njihove a niti dominiraju mobilnim tržištem(poput iOS-a ili androida),neznam,ali znam da bi to bilo fer od njih i da bi im mnogo poboljšalo reklamnu sliku.

A windows 8.1 smatram samo malo većim service packom za Windows 8.

Ako su oni sami u Microsoftu stvarno uvjereni da im je os toliko bolji od Linuxa onda bi barem se tako i ponašati a ne konkurenciji postavljati nogu,nego jednostavno vjerovati da će kupci uzeti njihov sustav jednostavno zato jer je bolji:

http://www.zdnet.com/blog/open-source/microsoft-to-stop-linux-older-windows-from-running-on-windows-8-pcs/9589

kizo2703 kaže...
Arnold Layne kaže...

Kome se da čekati do jeseni?Ili baviti preview verszijama.

logik kaže...
g12356 kaže...

Meni nije smetnja s obzirom da se tamo nalazi sve što trebam pokrenuti. Treba znat koristit se računalom.

Office mi je potreban jer koristim Word i Powerpoint u prezentacijama i predstavljanjima. Tako da ga koristim na mobu, tabletu i kompu i svi fajlovi su mi na OneDriveu i uvijek dostupni.

Od Adobea najmanje koristim Ps. Tj. on mi je usputni alat. Koristim Ai za grafički dizajn, Id za prijelom, Ae za animacije i obradu videa i Pr za slaganje videa. Da, mislim da mi te stvari ništa ne može nadomjestiti.

Ok,adobe,ajde to neću puno filozofirati,jer iako postoje zamjene za sve te aplikacije priznam da one nemaju baš 'višak' featureova.
A LibreOffice je u međuvremenu toliko dobar(ako ne i bolji) da neznam zašto ga se nebi koristilo umjesto MS officea.I ako takva postoji,tko ju uopće koristi?Jedina mana LO je da nema još android verziju(ali koja će doći),međutim svejedno,LO koristi format koji je industrijski standard,i to ne samo de facto standard,nego baš pravna ISO norma priznata i u Hrvatskoj.Kao posljedica toga svaka iole ozbiljnija office aplikacija podržava i LO-ov format pa i na mobilnim platformama.A velikom dijelu njih je LO-ov format čak i defaultni.

15 godina
neaktivan

Meni je W8 bio savršen kao i preview,bolji od bilo kakve konkurencije.

S updateovima postaje samo bolji i bolji.

P.S.MS Office 2013>>Libre

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Argumentiraj.

16 godina
g12356 kaže...
pandza94 kaže...

Argumentiraj.

LibreOffice je jako dobar, pogotovo za cijenu, ali ne možeš reći da je bolji od MS Officea samo zato što podržava sve standarde. MS Office je ljepši, jednostavniji, ugodniji za raditi i, najbitnije, daje bolje rezultate s manje truda. U PowerPointu sam par klikova napraviš modernu prezentaciju koja izgleda savršeno, u Wordu bez problema napraviš puno više od običnog pisanja teksta(letci, čestitke, pozivnice, plakati...) itd. Sve se to može i u LibreOfficeu, ali puno više toga moraš ručno, bez preseta i gotovih alata

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
power_user kaže...
g12356 kaže...
pandza94 kaže...

Argumentiraj.

LibreOffice je jako dobar, pogotovo za cijenu, ali ne možeš reći da je bolji od MS Officea samo zato što podržava sve standarde. MS Office je ljepši, jednostavniji, ugodniji za raditi i, najbitnije, daje bolje rezultate s manje truda. U PowerPointu sam par klikova napraviš modernu prezentaciju koja izgleda savršeno, u Wordu bez problema napraviš puno više od običnog pisanja teksta(letci, čestitke, pozivnice, plakati...) itd. Sve se to može i u LibreOfficeu, ali puno više toga moraš ručno, bez preseta i gotovih alata

LJepota softvera je subjektivna.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice