Policijska akcija zbog izgubljenog iPhonea

poruka: 38
|
čitano: 5.096
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Policijska akcija zbog izgubljenog iPhonea".
17 godina
neaktivan
RE: Policijska akcija zbog izgubljenog iPhonea
artfull kaže..

a gotovo sigurno su znali ... :D al opet teško će netko dokazati da su znali ... tako da. što je tu je. Malo će mu čačkati po kompu da vide ima li dopisivanja sa prodavateljem ili slanja kakvih industrijskih tajni dalje ... i to je to.

Ima dokaza na giz stranici koliko želiš..  ;)  A kad su ih objavili, još uvijek su imali telefon u posjedu..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
16 godina
neaktivan
@movie, volio bih da sam tvoje dijete, da imam najjači kompjuter. :D

To što si svom djetetu kupio iPhone samo da bi ga usrećio je loše. Nisi razmislio da će on sutra tako trazit nešto drugo (npr. auto), a ti mu moraš kupit jer će inače biti tužan? To što sam sebe tako usrećuješ je u redu, nadam se da ću i ja tako moći, ali nemoj razmaziti dijete. Ali, super je ako možeš tako žívjeti, a da nemaš nekih većih financijskih problema. ;)
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr /// BF:BC2 ingame: (_.:BRUNO:._)
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...
Paolo2612 kaže...
Stvar je u tome da oni nikako nisu mogli znati što je to. Gizmodo objavio članak s otprilike naslovom "iPhone prototip ili podvala?" i stavio slike. Tada se još uopće nije znalo da li je uređaj ukraden, legalno nabavljen ili podmetnut. Gizmodo je rekao da neće vratiti uređaj navodnom vlasniku (appleu) dok on službeno ne potvrdi da je to prava stvar i baš njihov uređaj - što je Apple učinio i time razotkrio iPhone prijevremeno.

Ali slažem se da ako neznaš što je - barem (s zakonske strane) trebaš pričekati potvrdu vlasništva a ne ići rastavljati uređaj.

Nemoj biti naivan, znali su oni dobro što je. Mislim da je prošlo tjedan dana od otkupa uređaja do objave prvog članka.  Treba ih shvatiti, zažarile im se uši kao maloj djeci, pa nisu razmišljali o mogućim posljedicama.. ;)

Nisam naivan, ali zakon ih s ove strane štiti. Dok nisu službeno priznali da je njihovo - apple nema što tražiti i prigovarati im jer taj uređaj "ne postoji". Gizmodo se u tom periodu mogao praviti glupim.

A ovo što se tiče mogućih posljedica - vjerovatno su ih znali, ali su procijenili da im je isplativo. Kao što žuti tisak ponekad radi - objavi neku paprenu vijest o nekoj zvijezdi, ona ih tuži i dobije milijunsku odštetu, ali njih boli neka stvar jer su prodajom novina s tom vijesti zaradili duplo više.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Nisam naivan, ali zakon ih s ove strane štiti. Dok nisu službeno priznali da je njihovo - apple nema što tražiti i prigovarati im jer taj uređaj "ne postoji". Gizmodo se u tom periodu mogao praviti glupim.

A ovo što se tiče mogućih posljedica - vjerovatno su ih znali, ali su procijenili da im je isplativo. Kao što žuti tisak ponekad radi - objavi neku paprenu vijest o nekoj zvijezdi, ona ih tuži i dobije milijunsku odštetu, ali njih boli neka stvar jer su prodajom novina s tom vijesti zaradili duplo više.

Ne razumijem se u US pravo, zato sam pročitao članak u kojem je čovjek lijepo razložio cijelu problematiku (link na mom prvom postu ove teme). Pročitaj.. ;)

Sve je u redu dok se radi o lovi. Ovdje bi netko mogao završiti iza rešetaka. A i ne znam da li bi Gawker Media mogla pokriti višemilijunsku tužbu ako se Apple napali na njih, a obzirom na udio zarade od iPhone-a kojeg Apple ostvaruje..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
Šef kaže...
@movie, volio bih da sam tvoje dijete, da imam najjači kompjuter. :D

To što si svom djetetu kupio iPhone samo da bi ga usrećio je loše. Nisi razmislio da će on sutra tako trazit nešto drugo (npr. auto), a ti mu moraš kupit jer će inače biti tužan? To što sam sebe tako usrećuješ je u redu, nadam se da ću i ja tako moći, ali nemoj razmaziti dijete. Ali, super je ako možeš tako žívjeti, a da nemaš nekih većih financijskih problema. ;)

Neće , imam izuzetno odgojenu djecu koja nikada doma nisu donjela iz škole četvorku.  Omiljena su od vrtića pa do škole kako od profesora tako i od druge djece.  Nikada uopće zahtjevna a za blagdane i rođendane uvijek ih probamo usrećiti.  Proglašavani su najboljima u generaciji i zaslužuju svu moju pažnju ...

17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Sve je u redu dok se radi o lovi. Ovdje bi netko mogao završiti iza rešetaka. A i ne znam da li bi Gawker Media mogla pokriti višemilijunsku tužbu ako se Apple napali na njih, a obzirom na udio zarade od iPhone-a kojeg Apple ostvaruje..

Naravno da su se napalili i da žele uništiti Gizmodo. To se znalo iz početka jer Apple sjedi u REACT-ovom odboru (uz 24 ostale tvrtke npr. Adobe, Microsoft, Cisco, Symantec su neki od ostalih članova.)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
protjeran
ferovca1 kaže...

@autoru članka

Apple uopće nema veze sa pretresom Chenove kuće..  Policija je reagirala jer je otkup telefona u konkretnom slučaju izjednačen kupnji ukradene robe što je kriminalno djelo, a sam otkup izvršio je Jason Chen..

Evo konkretnog objašnjenja..

http://daringfireball.net/2010/04/gizmodo_prototype_iphone

I onda je svizac zamotao cokoladu.

17 godina
neaktivan
Policijska akcija zbog izgubljenog iPhonea
ako u appleu žele uništiti gizmodo onda rade veliku grešku. gizmodo je appleu donio poprilično pozitivnog publiciteta koji vrijedi možda i daleko vise od pokvarenog Keynote za neke (ako je ovo uopće the prototip )
A.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice